• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Online shopping Apss.

22 posts in this topic

Posted · Report post

Korang online shopping selalu website mana ek? Ada tak online shopping yang boleh guna apps je untuk beli jual barang?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

i biasa pki shopee...senang pki, mudah & cepat...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Korang online shopping selalu website mana ek? Ada tak online shopping yang boleh guna apps je untuk beli jual barang?

aq jual second hand video game consoles kat Carousell. senang nak jual ramai org pm tanya, beli brg kat carousell juga senang.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

aq jual second hand video game consoles kat Carousell. senang nak jual ramai org pm tanya, beli brg kat carousell juga senang.

 

 Tak pnh guna. Aku guna mudah lagi senang..

Edited by joe88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

selalunya online shopping platform pun guna mobile apps, if not guna ape...lol

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

pertama kali dengar pasal shopping apps ni. Byk ke yg pki Carousell apps? kat Carousell easy sgt ke nak beli jual brg?

u pegi try guna lah then u tau
website dia : 
https://my.carousell.com/?hl=en

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

hey shipping fee Carousell tu mcm mana ya?? 

Aku rasa standard shipping fees la macam courier biasa. Ikut location kau ler

Edited by Water55

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

u pegi try guna lah then u tauwebsite dia : https://my.carousell.com/?hl=en

okie...aku akan pergi try nanti...btw, apa perbezaan carousell dgn shopping online yg lain?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

okie...aku akan pergi try nanti...btw, apa perbezaan carousell dgn shopping online yg lain?

kat carousell buyer blh chat terus dgn seller utk nego ke tanya pasal info ke. yang lagi best boleh chat guna phone je terus.

Edited by fatthippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat carousell buyer blh chat terus dgn seller utk bincang pasal sale items...

tiada apa2 yg istimewa...

kat shopee buyer juga blh chat jer dgn seller...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apa jenis brg yg ada jual kat Carousell?

ape2 barang pun ade, Carousell tu kebanyakannya jual benda 2nd hand

hey shipping fee Carousell tu mcm mana ya?? 

tgk u tinggal kat east ke west m'sia, shipping fee nya biasa jer sama dgn web yg lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Apa jenis brg yg ada jual kat Carousell?

Macam2 ada dr brg2 keperluan peribadi sehinggalah peralatan2...byk seller juga jual brg terpakai, tapi ada juga yg jual brg baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tiada apa2 yg istimewa...

kat shopee buyer juga blh chat jer dgn seller...

kat carousell buyer bebas pilih method pembayaran...buyer blh jer byr cash masa diorg hantar brg kalau risau duit dh byr tapi brg tak sampai...

yg ni shopee tak ade...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kat carousell buyer bebas pilih method pembayaran...buyer blh jer byr cash masa diorg hantar brg kalau risau duit dh byr tapi brg tak sampai...

yg ni shopee tak ade...

ya betol shopee x ada COD, tapi lzd ada...jadi cod ni bukan keunikan carousell pun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ya betol shopee x ada COD, tapi lzd ada...jadi cod ni bukan keunikan carousell pun...

carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...

really? macam mane buyer nak negotiate price dgn seller? through direct chat ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...

yeke? kalau boleh negotiate susah la seller nak buat untung. dah macam pasar malam

Edited by newsinkcy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

really? macam mane buyer nak negotiate price dgn seller? through direct chat ke?

yup, blh terus pilih harga yg u layak bayar, lepas tu tgk seller mau jual dgn harga tu ke x

yeke? kalau boleh negotiate susah la seller nak buat untung. dah macam pasar malam

iye la. apa yang susah. seller pun boleh negotiate dengan buyer untuk buat untung. kena pandai2 lah. pasar malam pun kalah. hahaha

Edited by meesuhaimee

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape2 barang pun ade, Carousell tu kebanyakannya jual benda 2nd hand

tgk u tinggal kat east ke west m'sia, shipping fee nya biasa jer sama dgn web yg lain

oh mcm tu, aq ingat ade lagi murah so aq akan beli kat situ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

oh mcm tu, aq ingat ade lagi murah so aq akan beli kat situ..

ade je yang lagi murah. bergantung pada seller la. ada seller yang sanggup tanggung shipping cost tu jadi buyer tak payah bayar shipping. ada seller yang pakai courier shipping service yang murah. benda tu pun buyer boleh kawtim dengan seller settle macam mana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0