Jump to content

meesuhaimee

Members
  • Content Count

    51
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About meesuhaimee

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors

1237 profile views
  1. sudah tentu minyak petrol lahh
  2. saya ada tanya kawan2 lain tentang keadaan kereta awk. Mereka cakap mungkin awk salah guna minyak utk enjin kereta awk sbb tu kereta awk slow bila naik bukit
  3. Atleast ada side job senang boleh simpan sikit untuk tabung kecemasan...Tapi I rekomen u buat Celcom BeBoZz skali, lagi senang dpt byk untung..boleh buat dari rumah je, senang ada phone je dh cukup...ikut pun masa sendiri je
  4. Betul tu. Memang patut bersyukur bagi sesiapa yang masih ada kerja tetap. so tak perlu susah nak fikir untuk terkejar2 minta kerja
  5. wow cantiknya hair dryer!! tak pernah nampak hair dryer lawa mcm ni...I pernah nampak Phillips punya tapi design dia biasa2 jer, yg nampak modern gilaaa
  6. Sekarang ramai kena pecat sebab company tak mampu nak tanggung pekerja. So ramai jugak yang start bisnes kecil2 ni Rasanya virus ni lama lagi nak habisnya. Jadi memang kena pandai2 la jaga diri masing2
  7. Boleh! Tak sikit dan tak banyak air alkaline panasonic tu membantu balancekan rasa makanan.. Air alkaline dia sedap je rasa air mineral cuma dia lembut sikit kalau lalu kat tekak... Macam air paip biasa kita masak, minum akan rasa gatal kat tekak...
  8. Selama ni sy guna rebus daging elok je x de rasa pahit ke apa tapi daging tu serap alkaline tu buatkan daging jadi fresh.. Buat masak pun boleh rasa sedap.. Bkn utk minum je Memang selain minum, boleh enhance kan rasa makanan.. Kalau lauk masin, letak air alkaline tu nanti dia balancekan rasa. Kan dari situ lagi berdouble2 pandai masak sedap hehheh
  9. kena rebus lama sikit lah smpai empuk daging tu tapi kena ptong ikut urat ni tips dari mak saya... mesti daging awak akan lembut ! tapi saya pun tk der lah pndai masak sgt tapi sedap je rasa hahahaha. cuma saya rebus daging guna air alkaline lagi double triple lembut !
  10. Orang pakai dalam keta je, sebelum pam minyak, lepas dah unlock pam tu tinggal phone dalam keta. Points tak hilang pun, lepas link dia akan update dalam app tu, so lepas ni tak payah nak kecoh kalau tertinggal kad.
  11. Mmg tak limited kat setel, tapi takde ewallet lain yg boleh unlock petrol pakai app weh, yg lain masih kena pi kaunter gak.
  12. Ade cashback pun dah untung wlupun sekali sekala. Ramai gak yg aku baca kat fb tukar petronas semata - mata nak setel.
  13. yep sekarang ni semua hujung jari and lagi selamat kalau pakai online sebab takde setiap masa nak ke ATM nak withdraw duit... tau je la kat ATM tu pon ramai yg nak cucuk duit.
  14. Track spending petrol tu mmg pakai app setel app lain ada tapi kita kena key in, klu pakai setel tak payah key in dah dia rekod siap - siap drpd pembelian.
×
×
  • Create New...