Jump to content
The search index is currently processing. Activity stream results may not be complete.

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. ya, sbb mereka start kat langkawi dulu, kalau ada masalah boleh resolve kat sana dulu Tapi nak tukar ke TM nak tunggu dulu kan, sbb 5G belum dtg ke KL kan??
  3. They must have own infra so, that meant they line full cover all entire Malaysia, we dont worry the problem I think that they are not collaborate with each other they have their own reason, so i believe we have option to choose which Telco is benefit to us.
  4. Yesterday
  5. yep lagipun pakai apps ni ada cashback, kalau pakai cash je memang takdela nak dapat pulangan. baki je dapat ahahha
  6. But those speed and coverage is better, how about for industry are they are using 5G too?? because 5G should be apply in industry We believe TM launch this 5G improve our daily life make more convenient right??
  7. Banyak kelebihan bila TM ni pilih untuk stand alone.. Kelajuan internet yang lebih cepat dan cekap
  8. TM dah ada ramai yg pakar dalam bidang ni.. lagipon diaorg yg 1st try buat dekat Malaysia nii.. seeloknya telco lain cuba ambik peluang ni untuk bekerjasama je dengan TM. Dari nak buat 5G sendiri banyak step lagi kena follow sebelum nak launching 5G ni.
  9. yeke u.. I pakai celcom line dia memang mengecewakan. Nak buat keje selalu je hold. Harap TM kali ni boleh bagi line yang sangat best laa.
  10. Geram nya aku, aku main Mobile legend lag, sbb Maxis home fiber too, jadi aku kalah game tu, sepatutnya MVP ialah aku Wow, main game dgn 5G mesti cpt lah...
  11. TM choose to stand alone, is the way to become all Malaysian more convenient
  12. TM create this 5G are not only apply on what u mention just now, there can be apply for business too...
  13. Right now is 5G era, what telco should be choose are not so important, as long as this 5G able to lead us to more convenient Actually those non stand alone Telco, have their own benefit, they could be apply for smart phone or mobile phone, because this 5G might be apply on transportation or any others infrastructure... then this more reliable for them
  14. Uish ni aku nampak tm buat dah smart city app, senang lah pasni nak g langkawi guna app tu je aduiiii ni rasa nak beli tiket nihh https://www.soyacincau.com/2020/01/12/tm-5g-langkawi-use-cases-smart-city/
  15. matahary

    Arcade canggih

    AKu tgok skrg tumpuan kt shopping mall dah jadi tempat arcade. Tak kira usia, semua pergi arcade. Memang ah best arcade tu, tapi aku rasa lagi best kalau tambah VR kt situ, then ada 5G sikit, wireless ke apa ke. FUh itu nanti org2 dah tak nampak wayang ke boling ke dah. Semua pergi arcade hahaha
  16. Kdg2 kan aku bengang betul. Contoh la jalan dalam mcm jalan kampung ke apa, ada yg tak ada langsung lampu jalan. Kalau jalan kt bandar, aku rasa gap dia sikit sgt, rapat2 lampu. Kira mcm tak adil. Apa kata letak je bagi adil semua tempat. Nak jimat kos, biar automatik sendiri tutup lampu jalan tu,if memang tak ada org lalu situ, atau kereta ke. Kita ada communcation antara lampu2 tu.
  17. Ramalan bagi pasangan USD/JPY untuk 24 Januari 2020 Pasangan mata wang USD / JPY Indeks saham Shanghai Composite China menurun sebanyak 2.75% pada hari Khamis, indeks Amerika Syarikat ditutup dalam kedudukan yang bercampur-campur, menyebabkan pasangan USD / JPY turun 55 mata pada masa ini. Pergerakan itu masih tidak terlalu berterusan, harga tidak mula mengatasi sokongan garisan keseimbangan pada carta masa harian. Pengayun Marlin menghampiri sempadan dengan kawasan penurunan harga, dan boleh bergerak menaik dari situ. Kecuali, tentu saja, kebimbangan pasaran saham dari penyebaran secara meluas coronavirus China yang berkurangan. Secara umum, harga berada dalam julat yang tidak menentu yang dibentuk oleh sokongan garisan penunjuk keseimbangan dan rintangan garisan MACD (109.82). Di wilayah ini, pengekalkan di antara dua garisans ini, harga boleh menurun ke tahap pertengahan 109.00 (10 Julai tinggi dan 13 Mei 2019 rendah). Pengukuhan harga di bawahnya membuka sasaran 108.50 - tahap Fibonacci sebanyak 76.4%. Senario positif mengandaikan bahawa garisan isyarat Marlin sedang meningkat, harga bergerak di atas garis MACD (109.82) dan terdapat sedikit pertumbuhan berterusan ke arah persilangan garisan saluran harga naik dan turun - 110.14. Keadaan ini semakin berkurangan dalam semua petunjuk pada carta masa empat jam, tetapi Marlin secara agresif bergerak menaik. Gambaran keseluruhan untuk yen tidak ditakrifkan, pasaran sedang menunggu untuk insentif luaran. Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/243856
  18. Kdg2 kan kita rasa mcm x sedap badan, pastu lagi elok sebenarnya kalau kita sendiri yg tahu keadaan badan kita. Kira kita monitor sendiri. Boleh tahu bila kita sihat, bila tak. AKu nak sgt benda mcm ni. Boleh jadi ke?
  19. orang guna ewallet sebab ada cashback pastu takde cash. kalau nk isi minyak pun takde duit nasib baik ada app setel lepas ada ewallet aku track guna ewallet je senang. bagus rupanya ewallet ni
  20. Last week
  21. SENARAI PELANGGAN/PELAJAR AL-QURAN TERKINI - 24/1/20 Guru Darul Furqan YANG TELAH BERDAFTAR sila pilih dan 'reserve' mana-mana pelanggan/pelajar yang terhampir dengan anda dalam senarai dibawah. *Bagi Guru Al-Quran yang belum membuat pendaftaran lagi, sila buat pendaftaran secepat mungkin ! **Sekiranya 2 atau lebih guru membuat reserve keatas pelajar yang sama, keutamaan akan diberi kepada Guru yang memiliki Manual Guru. //////////////////////// - PELAJAR ONLINE/WHATSAPP 1017 - Untuk DiReserve Oleh GURU QURAN ONLINE/WHATSAPP ! INFO PELANGGAN : Nama Pelajar : Shifa Kategori : (Dewasa \ Wanita) Kawasan: BELAJAR ONLINE/WHATSAPP ( Whatapp ) - Untuk DiReserve Oleh GURU QURAN SELURUH NEGARA / Sandakan Pada hari : ikut guru CARA RESERVE : Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam) ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com dengan tajuk email " PELAJAR ONLINE/WHATSAPP NO. 1017 " selewat-lewatnya Ahad ini. *HANYA GURU QURAN YANG TELAH MENAIKTARAF BOLEH MEMBUAT RESERVE UNTUK PELAJAR ONLINE/WHATSAPP, ( Rujuk emel autoresponse yg diterima, utk cara naik taraf ke GURU QURAN ONLINE/WHATSAPP ) //////////////////////// - PELAJAR NO. 1016 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Selangor INFO PELANGGAN : Nama Pelajar : MOKHTI Kategori : KDewasa Lelaki Kawasan : BANDAR BARU SALAK TINGGI 43900 SEPANG Pada hari : 8.30 pagi - 9.30 pagi ( Isnin - Jumaat) CARA RESERVE : Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam) ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com dengan tajuk email " PELAJAR NO. 1016 " selewat-lewatnya Ahad ini. *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile //////////////////////// - PELAJAR NO. 1015 - Untuk Di Reserve Oleh Guru Quran Kawasan Kuala lumpur INFO PELANGGAN : Nama Pelajar : akmar Kategori : pelajar - dewasa wanita Kawasan : jln 21/146, bandar tasik selatan Pada hari : hari biasa - jumaat Waktu pengajian : 8-10 mlm CARA RESERVE : Guru yang berhampiran dengan pelanggan sila emailkan ID Guru & kadar upah sebulan (Jumlah Jam Sebulan x Kadar Sejam) ke penyelia.hq[at]gmail[dot]com dengan tajuk email " PELAJAR NO. 1015 " selewat-lewatnya Ahad ini. *Guru boleh membuat reserve yang berbeza dengan Lokasi yang mereka daftarkan dalam Link Profile *Guru boleh berbincang dengan pelanggan mengenai jadual jika perlu ================================ *Sekiranya anda tidak mendapat sebarang maklumbalas setelah menghantar emel 'reserve' PELAJAR, itu bermakna PELAJAR tersebut telah diutamakan kepada "Guru berdaftar" lain yang memiliki Manual guru. .
  22. aku guna app tu la skrg kalau nk isi minyak tapi sayangnya ramai yg tak tahu tak rajin nk pergi atm pastu pergi kaunter bayar pulak. kita kena bijak betul tak
  23. yep sekarang ni semua hujung jari and lagi selamat kalau pakai online sebab takde setiap masa nak ke ATM nak withdraw duit
  24. Pasangan mata wang AUD / USD sedang menghampiri penurunan. Penurunan seterusnya dijangka! Cadangan Perdagangan Kemasukan: 0.68807 Alasan untuk kemasukan: Ayunan tinggi mendatar Ambil Keuntungan: 0.69255 Alasan untuk ambil keuntungan: 78.6% anjakan semula Fibonacci, lanjutan Fibonacci 61.8%, ayunan tinggi mendatar Stop Loss: 0.69098 Alasan untuk Stop loss: 61.8% Penarikan semula Fibonacci Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/162806
  25. Pertukaran kripto Sweden mendedahkan rancangan mereka untuk melancarkan IPO Pasaran mata wang digital tetap berada dalam situasi yang tidak menentu, menunjukkan isyarat sama ada lonjakan pertumbuhan atau stagnasi. Pada masa ini, urusniaga kripto sedikit stabil.Pertukaran mata wang kripto yang paling lama Sweden, BTCX, berhasrat untuk memanfaatkan keadaan semasa. Pihaknya merancang untuk melancarkan tawaran awam permulaan (IPO) menjelang akhir suku ketiga tahun 2020.Pengurusan BTCX percaya bahawa langkah ini akan membantu menarik para pelabur besar ke pasaran aset maya. Di samping itu, langkah ini mungkin membawa ketelusan tambahan kepada urus niaga cryptocurrency dan meningkatkan industri digital secara keseluruhan. Menurut pertukaran itu, ini penting untuk pengawal selia awam dan global.Ditubuhkan pada tahun 2012, BTCX menyokong pertukaran mata wang digital dan fiat sebagai salah satu cara untuk berdagang.
  26. Memang nak tukar pun Tengah tunggu 5g available dekat area rumah aku je, sbb dgr kes2 5g diorang yg selalu keluar berita skang ni kan Nanti tm dah ada 5g berkali ganda lagi laju dari yang sekarang, sbab stand alone kan, sape je tak nak guna hahaha
  27. LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - JAN 23rd Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve. *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible ! * RESERVE Jobs that match your background / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one ) * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !) **Reserve hanya diproses pada hari Khamis . **Reserve will only be processed on Thursday. //////////////////////// - LATEST PROOFREAD JOB 2425 - Online ( LOCAL & INTERNATIONAL ) PROOFREAD JOB INFO: Client Name: Ain Nurul Task: Proofread Thesis Pages: 100K words Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Proofread Job 2425 " no later than today. //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2424 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Suffian moin Language: Malay>English Pages : Translate degree Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2424 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2423 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: WGE Language Consultancy Language: Chinese>English Pages : not mention Deadline : ASAP Field : Literature Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2423 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2422 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Biswarup Mukherjee Language: English>Japanese English>Chinese (Chinese (Traditional)) English>Turkish English>Hebrew Pages : 15000 words Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2422 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2421 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Viktoriya Viktorova Language: Finnish>Finnish English>Icelandic English>Japanese English>Korean Pages : not mention Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2421 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2420 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Полина Шутко Language: English>Russian Pages : not mention Deadline : ASAP Field : Psychology Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2420 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2419 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Danna Clarence Feranil Language: English>Spanish (Spanish – Mexico) Pages : not mention Deadline : ASAP Field : Information Sciences Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2419 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
  28. tukar je lah guna TM, line laju dan stable, customer service pon bagus x payah lah bazir masa dan wang dgn telco lain. ini based on experience ya bukan sembang kosong haha.
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...