Jump to content
The search index is currently processing. Activity stream results may not be complete.

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. LATEST TRANSLATION JOB TO BE RESERVED - NOV 21st Translation Jobs below, are only for REGISTERED Translators to reserve. *Translator who have yet to register, please do so as soon as possible ! * RESERVE Jobs that match your background / field (DO NOT Reserve Jobs that requires Translator from Medical field if you're not one ) * RESERVE hanya Job yang matching dengan latarbelakang / bidang pengajian(Field) anda !! (Jangan reserve JOB dalam bidang Game jika anda bukan dari bidang tersebut !) **Reserve hanya diproses pada hari Khamis . **Reserve will only be processed on Thursday. //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2367 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Amrul Haq Language: Malay > English Pages : Translate Thesis Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2367 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2366 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Gopinath Jambulingam Language: English>Khmer English>Thai English>Arabic Pages : Translate Mobile Apps Deadline : ASAP Field : Computer Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2366 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2365 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: kyle zhang Language: Spanish>English Pages :translating some files (bidding) related to electrical onsite construction Deadline : ASAP Field : Civil Engineering Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2365 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2364 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Jirayu (Kard) Phonsiri Language: English > Malay Pages : not mention Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2364 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2363 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Dan Luo Language: Chinese>French (French – France) English>French (French – France) Pages : not mention Deadline : ASAP Field : Advertising Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2363 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2362 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Ms. Sarah Aly Language: Malay into English Pages : Medical Translation Project Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2362 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2361 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Tashi Tshering Language: English>Indonesian Pages : not mention Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2361 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2360 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: ProTranslating Language: German>English Pages : translating survey responses Deadline : ASAP Field : general Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2360 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2359 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: Victvs Global Language: English>Malay (Malay – Brunei) Malay>English Pages : not mention Deadline : ASAP Field : must live in Seria , Brunei Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2359 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////// - LATEST TRANSLATION JOB 2358 - Online ( INTERNATIONAL ) TRANSLATION JOB INFO: Client Name: zeynep YILMAZ Language: English>Chinese Pages : 2650 words Deadline : ASAP Field : Business Translator interested with this Job please email your TRANSLATOR ID & total cost/charge to do the translation to Penyelia.hq[at]gmail[dot]com with subject titled " Translation Job 2358 " no later than today. *ONLY TRANSLATOR WHO REGISTERED AS INTERNATIONAL TRANSLATOR MAY RESERVE THIS JOB //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// *If you do not received any reply after submitting reserve email, it means the Job has been taken by another Registered Translator who fits the requirement field as set by the client
  3. Yesterday
  4. Nanti kerja manusia semua robot ambik alih. Pakai rangkaian 5G dari TM mesti lagi baik kerja-kerja robot tu.
  5. Nanti robot-robot tu kita guna 5G mesti laju kerja-kerja robot tu buat. Takde beban buat keje berat-berat dah.
  6. Tak boleh jugak kata ramai mengganggur sebab robot. Banyak faktor lain sebenarnya. Robot ni bukanlah sepenuhnya ambik tugas manusia cuma memudahkan lagi tugas yang tertentu je. lepas tu pakai pulak jaringan 5G dari TM mesti robot-robot tu lancar buat tugasan dia.
  7. skrg dah ada byk robot yg blh kawal dgn pki app atau laptop...robot tu akan buat kerja ikut pesanan u...ia akan berfungsi lbh baik dgn pki rangkaian 5G drpd TM...
  8. ya betul...rangkaian 5G TM ni blh bantu driver tu tau keadaan jalan kat sekeliling melalui communication sesama lain...mereka blh elak jalan yg sesak dan sampai ke destinasi dgn lbh selamat dan cepat...
  9. betul2...drone pertanian akan berfungsi lbh baik dgn adanya rangkaian 5G TM sbb ada mbps yg lbh laju
  10. #USDX vs AUD/USD vs NZD/USD vs USD/CAD - Carta 4 Jam. Analisis komprehensif mengenai pilihan pergerakan untuk analisis APL & ZUP pada 20 November 2019 Skala operasi Minuette (4 Jam) Mata wang komoditi - Berikut adalah analisis komprehensif mengenai pilihan untuk pembangunan pergerakan #USDX vs AUD/USD vs NZD/USD vs USD/CAD untuk 20 November 2019 pada skala operasi Minuette (Carta 4 Jam) ____________________ Indeks Dolar AS Indeks Dolar AS terus kekal diniagakan dalam saluran 1/2 Median Line (97.65 - 97.92 - 98.15) pada skala operasi Minuette, masing-masing, pembangunan selanjutnya pergerakan #USDX dari 20 November 2019 akan ditentukan oleh pembangunan dan arah penembusan harga di atas tahap ini. Butiran pembangunan ditunjukkan pada carta animasi. Penembusan harga pada sempadan lebih rendah saluran 1/2 Median Line (tahap sokongan 97.65) pada skala operasi Minuette - kesinambungan pergerakan menurun #USDX ke zon keseimbangan (97.40 - 97.15 - 96.92) pada Minuette operational scale forks. Sebaliknya, sekiranya berlaku penembusan harga pada sempadan lebih tinggi 1/2 Median Line Minuette (tahap rintangan 98.15), pergerakan indeks dolar dapat diteruskan ke arah sasaran: garis kawalan UTL (98.27) Minuette operational scale forks. - Tahap maksimum tempatan 98.45 - sempadan lebih rendah ISL38.2 (98.50) zon keseimbangan pada skala operasi Minuette - 1/2 Median Line Minuette (98.87). Penanda pilihan pergerakan #USDX dari 20 November 2019 ditunjukkan pada carta animasi. ____________________ Dolar Australia vs Dolar AS Pembangunan pergerakan Dolar Australia AUD/USD dari 20 November 2019 bergantung kepada perkembangan dan arah penembusan sempadan saluran 1/2 Median Line (0.6812 - 0.6825 - 0.6842) pada Minuette operational scale forks. Butiran perkembangan pada sempadan saluran ini dibentangkan pada carta animasi. Penembusan harga pada tahap rintangan 0.6842 di sempadan atas saluran 1/2 Median Line Minuette adalah kesinambungan pergerakan Dolar Australia ke atas saluran 1/2 Median Line (0.6855) pada Minuette operational scale forks dan zon keseimbangan (0.6865 - 0.6890 - 0.6915) pada skala operasi Minuette. Walau bagaimanapun, sekiranya harga menembusi sempadan lebih rendah 1/2 saluran Median Line (tahap sokongan 0.6812) pada skala operasi Minuette, akan dapat meneruskan pergerakan menurun AUD/USD ke sasaran: garis Minuette SSL awal (0.6785) - tahap minimum tempatan 0.6770 - LTL Minuette garis kawalan (0.6760) - sempadan atas ISL38.2 (0.6745) zon keseimbangan pada skala operasi Minuette. Mulai 20 November 2019, kita melihat susunan pilihan pergerakan AUD/USD pada carta animasi. ____________________ Dolar New Zealand vs Dolar AS Mulai 20 November 2019, perkembangan pergerakan pasangan mata wang NZD/USD akan ditentukan oleh pembangunan dan arah penembusan julat: tahap rintangan 0.6415 pada garis kawalan UTLof the Minuette operational scale forks; tahap sokongan 0.6395 di sempadan atas saluran 1/2 Median Line pada skala operasi Minuette. Penembusan harga pada garis kawalan UTL (tahap rintangan 0.6415) pada Minuette operational scale fork akan menentukan kesinambungan perkembangan pergerakan menaik NZD/USD ke zon keseimbangan (0.6450 - 0.6475 - 0.6500) pada Minuette operational scale fork. Sebaliknya, penembusan harga pada tahap sokongan 0.6395 akan menyebabkan pergerakan Dolar New Zealand diteruskan dalam saluran 1/2 Median Line (0.6395 - 0.6380 - 0.6360) padaMinuette operational scale fork dan jika penembusan yang lebih rendah (0.6330 - 0.6318) - garis kawalan LTL Minuette (0.6300) - 1/2 saluran Median Line (0.6275 - 0.6230 - 0.6185) pada skala operasi Minuette. Mulai 20 November 2019, kita melihat susunan pilihan pergerakan pasangan mata wang NZD/USD pada carta animasi. ____________________ Dolar AS vs Dolar Kanada Begitu juga perkembangan pergerakan pasangan mata wang USD/CAD dari 20 November 2019 juga akan disebabkan oleh perkembangan dan arah penembusan julat: tahap rintangan pada tahap 1.3210 di sempadan lebih rendah ISL38.2 zon keseimbangan bagi skala operasi Minuette; tahap sokongan 1.3200 di sempadan atas zon keseimbangan ISL38.2 pada skala operasi Minuette. Penembusan ISL38.2 Minuette (tahap sokongan 1.3200) akan menjadikan pembangunan Dolar Kanada terus dalam zon keseimbangan (1.3200 - 1.3180 - 1.3160) pada skala operasi Minuette diikuti oleh penerusannya dalam 1/2 Saluran Median Line (1.3160 - 1.3130 - 1.3100) pada skala operasi Minuette. Sebaliknya, penembusan harga pada ISL38.2 Minuette (tahap rintangan 1.3210) - pembangunan pergerakan USD/CAD dalam zon keseimbangan (1.3210 - 1.3252 - 1.3295) dari skala skala kecil Minuette, dengan mengambil kira pembangunan garis awal SSL (1.3262) pada skala operasi Minuette dan tahap maksimum tempatan 1.3270. Mulai 20 November 2019, kami melihat penandaan pilihan pergerakan USD/CAD pada carta animasi. ____________________ Semakan semula dibuat tanpa mengambil kira latar belakang berita. Oleh itu, permulaan sesi perdagangan pusat kewangan utama tidak berfungsi sebagai panduan untuk tindakan (meletakkan pesanan "menjual" atau "membeli") Formula untuk mengira indeks dolar: USDX = 50.14348112 * USDEUR0.576 * USDJPY0.136 * USDGBP0.119 * USDCAD0.091 * USDSEK0.042 * USDCHF0.036. di mana pekali kuasa berpadanan dengan mata wang: Euro - 57.6%; Yen - 13.6%; Pound Sterling - 11.9%; Dolar Kanada - 9.1%; Krona Sweden - 4.2%; Franc Switzerland - 3.6%. Pekali pertama dalam formula mengarahkan indeks ke paras 100 pada tarikh mula penarikan - Mac 1973, apabila sebut harga mata wang utama adalah relatif terhadap satu sama lain. Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/240220
  11. if you want to rent a bus in amsterdam you can use 8rental.com
  12. Our favorite, without any doubt. 8rental minivan rental amsterdam was founded in 2010 and was acquired by the Priceline group, which owns brands such as Booking, Kayak or Agoda, and was renamed RentalCars.com. This huge business group is today the largest online travel agency in the world and is part of the Top 100 of NASDAQ.
  13. Elena16

    Best motor sport

    It is depend, you can chauffeur service amsterdam with best car, so You can runner for car and have more adventue with this
  14. In recent years we have chosen to rent a car on many of our routes in Europe: Scotland, Romania, Baltic States, Belgium, Poland, etc. Well, today we have thought about making a small comparison between 5 of the best car rental search engines to see what they can contribute. The truth is that we have almost always used the same search engine (we immediately reveal which one), but there are several alternatives that are worth considering. Let's go with the analysis!
  15. Tecapanv

    Best motor sport

    I think Formula One is the best in motorsport, but I listen to other options.
  16. Hello friend wich is the best option for renr a car for amsterdam, I wanto go last month. I hope good recomendation.
  17. Bagosnya kalau buat mcm tu. Sekarang tekonologi dah bagos-bagos. Ni TM dah perkenalkan rangkaian 5G mesti boleh membantu untuk upgrade lagi teknologi kita.
  18. Rasanya bluotooth mcm tak sesuai je untuk benda ni.. Rasanya kena ada line internet. Boleh pakai 5G nanti sebab rangkaian 5G dari TM ni bagos line dia.. Setiap public transport tu kena ada Wifi baru boleh communicate each other.
  19. Wow.. best jugak mcm tu. Tapi semua benda ni mesti kena ada connection yg kuat kalau nak lancarkan komunikasi tu. Rangkaian 5G mesti bagus guna kalau ada perkhidmatan mcm ni.
  20. Perlu Ada Pelan Untuk Pencen Awal Kita seharusnya ada rancangan untuk pencel lebih awal daripada umur 60 yang ditetapkan. Kurangkan perbelanjaan yang tidak perlu dan hidup di bawah tahap kemampuan. Usaha untuk habiskan hutang secepat mungkin dan banyakkan menyimpan. Nampak macam mudah, tapi kalau takde pelan untuk pencen awal, nampak gayanya kita terpaksa kerja sampai ke usia tua. Sebab kalau nak harapkan duit persaraan cukup dengan simpanan KWSP, pastikan anda baca Harapkan Duit Simpanan KWSP Tidak Cukup Untuk Bersara – Data KWSP. Izinkan kami kongsi beberapa point yang perlu kita ambil iktibar seperti di bawah: Malaysia merupakan negara yang semakin tua, dengan populasi mereka yang berumur 65 dan ke atas akan menjadi 15% pada tahun 2035. Manakala, jangka hayat rakyat Malaysia pula semakin meningkat dengan lelaki berada pada umur 72.5 tahun manakala wanita pula berada pada umur 77.4 tahun. 68% daripada pencarum KWSP berumur 54 tahun dan ke bawah hanya mempunyai kurang daripada RM50,000. Kelompok 20% terbawah pencarum KWSP mempunyai simpanan purata sebanyak RM6,909 Daripada 32 juta rakyat Malaysia, 69% tergolong dalam ‘umur bekerja’ iaitu di antara 15-65 tahun. Hanya 48% daripada golongan ini mempunyai akaun KWSP yang aktif. 70% pencarum yang mengeluarkan simpanan pada umur 55 tahun, menghabiskannya dalam masa kurang daripada 10 tahun. Di usia tua inilah kita patut tingkatkan ibadat dan risau akan bagaimana keadaan hidup kita sesudah mati. Bukannya risau di mana datangnya rezeki demi sesuap nasi. Jadi apakah persiapan untuk bersara di usia muda yang telah anda buat? Dan adakah ia memadai? Hanya anda yang boleh jawab dengan jujur. bersambung @ https://KLFX.blogspot.com .
  21. Boleh ni.. Best jugak kalau sektor pertanian pon pakai drone. Boleh memudahkan banyak benda nii. JImat masa, tenaga, duit kan Pakai pulak rangkaian 5G dari TM mesti lagi senang keje.
  22. Betul, betul Setuju sangat. Memang dapat jimatkan masa & duit. Boleh jugak pantau pkerja yg curi tulang tu
  23. Wow.. suka-suka.. Bagus jugak drone untuk pertanian ni. Senang keje nak pantau tapak pertanian tu. Buatnya 10 ekar jenuh jugak nak jalan sndiri. Ada drone memang mudah la kerja. Guna pulak rangkaian 5G dari TM nanti lagi lancar laa penggunaan drone tu
  24. Last week
  25. Analisis teknikal pasangan mata wang BTC / USD untuk 19/11/2019 Berita Industri Crypto: Ketua Jabatan Penyiasatan Dalaman AS (IRS), John Fort, mengatakan pengatur sedang menganalisis potensi masalah pajak yang disebabkan oleh kiosk ATM dan Bitcoin. Menurut penerbitan media kewangan, Fort mengatakan IRS bekerja dengan penguatkuasaan undang-undang untuk menyiasat penggunaan haram teknologi baru seperti cryptocurrency. "Kami melihat mereka dan mereka mungkin atau tidak boleh dikaitkan dengan akaun bank [...] Dalam erti kata lain, jika anda boleh masuk, deposit tunai dan mendapatkan Bitcoins, maka sudah tentu kita berpotensi untuk tertarik dengan orang yang menggunakan kiosk dan sumbernya adalah dana, tetapi juga pengendali kiosk, "katanya. Menurut ATM ATM Radar, terdapat 4,129 ATM Bitcoin di Amerika Syarikat yang membolehkan pengguna membeli dan / atau menjual cryptocurrency sebagai pertukaran dengan bayaran, yang juga bermakna terdapat satu mesin sedemikian di setiap bandar utama AS. Fort menjelaskan bahawa perkhidmatan sedemikian mesti mematuhi prinsip Ketahui pelanggan anda: "Mereka dikehendaki mematuhi undang-undang anti pengubahan wang haram dan ketahui undang-undang pelanggan anda, dan kami percaya bahawa ada yang mempunyai tahap pematuhan yang berbeza," katanya. Fort menjelaskan bahawa isu-isu cukai cryptocurrency adalah ancaman yang semakin meningkat, sambil menambah ruang cryptocurrency mempunyai kekurangan ketelusan dan penglihatan yang wujud, dimana ia meningkatkan kemungkinan ketidakpatuhan. Beliau mengakui, bagaimanapun, bahawa tiada kes telah difailkan setakat ini. Tinjauan Pasaran Teknikal: Pasangan mata wang BTC / USD telah menurun di bawah tahap sokongan teknikal utama jangka pendek yang terletak pada tahap $ 8,298 dan tahap rendah tempatan baru dibuat pada tahap $ 7,952. Pergerakan penurunan harga sepenuhnya dalam pasaran. Pergerakan ke bawah masih diteruskan kemudian dan setakat ini tidak ada tanda-tanda sebarang pembalikan harga. Sasaran berikutnya untuk pergerakan menurun adalah $ 7,934 dan $ 7,701. Mata Pivot Mingguan: WR3 - $ 9,580 WR2 - $ 9,281 WR1 - $ 8,860 Pivot Mingguan - $ 8,570 WS1 - $ 8,114 WS2 - $ 7,825 WS3 - $ 7,365 Cadangan Dagangan: Strategi terbaik dalam keadaan pasaran semasa adalah untuk berdagang dengan arah aliran jangka masa yang lebih besar, dimana terdapat pergerakan kenaikan harga. Semua pergerakan jangka masa yang lebih pendek masih dikemaskini sebagai pembetulan balas arah aliran di dalam aliran menaik. Apabila kitaran pembetulan gelombang 2 selesai, pasaran mungkin bersedia untuk gelombang impulsif yang lain sehingga tahap yang lebih tinggi dan kesinambungan arah aliran menaik. Sumber dari: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/157838
  26. mereka blh kawal robot tu dgn app kat smartphone...
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...