Jump to content
The search index is currently processing. Activity stream results may not be complete.

All Activity

This stream auto-updates     

  1. Today
  2. InstaForex - rakan niaga rasmi Dragon Racing Dunia perlumbaan bermotor profesional boleh diibaratkan seperti dunia kewangan, kedua-dua bidang ini sentiasa berkembang dan memperkenalkan teknologi-teknologi terkini yang akhirnya menjadi sebahagian daripada kehidupan seharian kita. Perkara seperti ini berlaku dalam motor turbo, sistem KERS, brek seramik, dagangan dalam talian, sistem PAMM dan sistem ForexCopy. Dahulu semuanya kelihatan unik dan hanya satu pilihan yang boleh dibuat. Namun pada hari ini, kita memandu kereta elektrik sambil berdagang di pasaran forex global dengan hanya menggunakan alat yang dibawa di dalam poket. Bercakap mengenai perlumbaan bermotor, masa depan sukan ini pastinya siri perlumbaan Formula E. Sepanjang tempoh tiga tahun kewujudannya, perlumbaan Formula E menjadi semakin menarik dalam dunia perlumbaan bermotor. Ia merangkumi kemajuan, ketinggian teknologi, dan ekologi. Reka bentuk futuristik serta enjin elektrik sesuai dengan konsep perlumbaan moden. Kesemua ciri-ciri Formula E ini telah menarik perhatian InstaForex yang merupakan antara perintis dalam bidangnya dan sentiasa memandang ke hadapan bagi memastikan hari ini sebuah masa hadapan. InstaForex telah menjadi rakan kongsi pasukan Dragon Racing - salah satu pelopor Formula E. Pengarah Pembangunan Strategik syarikat itu, Roman Tsepelev berkata, "Seluruh konsep perlumbaan kereta elektrik memberi sebuah visi bagi masa hadapan industri ini. InstaForex sentiasa menggunakan teknologi-teknologi terkini dan sentiasa menjadi antara salah satu perintis,seperti Dragon Racing. Oleh itu kami percaya kerjasama ini merupakan sinergi yang tepat bagi kedua-dua pihak". Pasukan Formula E Dragon Racing telah diasaskan oleh pengurus tertinggi Seagate Technologies yang memulakan sejarah permotoran pada tahun 2006 sebagai Luczo Dragon Racing. Pada bulan Mei 2007, pasukan ini membuat kemunculan buat kali pertamanya diperlumbaan legenda Indianapolis 500. Dua tahun kemudian, pasukan ini menamatkan musim pertamanya dalam IndyCar dan dinobatkan gelaran "novice of the year". Pada masa ini, Dragon Racing beraksi dalam Formula E. Pasukan itu telah menempah kemenangan sulong dalam pusingan Formula E yang pertama setelah kemenangan Jerome d'Ambrosio di Berlin. Dua minggu selepas itu, sebuah kereta dengan jenama InstaForex tampil buat kali pertama dalam kemunculan Formula E di Moscow. Selain InstaForex, McAfee, Microsoft, TrueCar, dan Chevrolet turut menjadi rakan kongsi Dragon Racing. Pasukan ini beribu pejabat di Los Angeles, Amerika Syarikat, dan kilangnya terletak di Donington, UK. InstaForex dengan ikhlas mengucapkan agar Dragon Racing berjaya dan mencapai kemenangan yang cemerlang dalam Formula E! https://instaforex.org/ms/dragon_racing
  3. Yesterday
  4. Analisis & Ulasan Forex: Ramalan untuk USD/JPY pada 26 Oktober 2021 Perkaitan sehingga 10:00 2021-10-27 UTC+8 Seperti yang kami jangkakan pada hari Isnin, harga menghabiskan sepanjang hari secara mengiring. Penutupan lilin harian berwarna putih, dan sentimen menaik kekal. Sasaran pertumbuhan ialah 115.80, dan tahap isyarat untuk pertumbuhan berterusan ke sasaran ialah rintangan pada 114.45, yang menghentikan harga pada 15, 18 dan 21 Oktober. Pengayun Marlin bergerak secara mendatar, yang mengekalkan kemungkinan penerusan pembetulan ke bawah kepada sokongan garis saluran harga pada 113.12 pada kira-kira 35% - sama seperti semalam. Pada carta empat jam, Marlin Oscillator melintasi sempadan ke wilayah lembu jantan. Harga membangunkan pertumbuhan di bawah imbangan dan garis penunjuk MACD, yang mewujudkan kesukaran untuknya. Garis MACD terletak berhampiran tahap isyarat 114.45, masing-masing, peralihan harga di atas tahap isyarat akan memberikan harga pertumbuhan yang dipercepatkan. Kami sedang menunggu perkembangan acara. *Analisis pasaran yang dipaparkan di sini bertujuan untuk meningkatkan kesedaran anda, tetapi bukan untuk memberi arahan untuk membuat perdagangan. Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/292525
  5. Analisis Forex & Kajian: Penurunan Bitcoin telah tidak sah! Harga Bitcoin telah mula menunjukkan peningkatan semula selepas mencapai sokongan yang kuat. Kini didagangkan pada paras 63,482.17 jauh melebihi paras rendah 59,510 semalam. Tindakan harga telah membentuk corak Head & Shoulders yang berpotensi, tetapi pembentukan ini masih belum dapat disahkan. Bitcoin meningkat sebanyak 5.31% dalam tempoh 24 jam yang lalu dan sebanyak 2.56% dalam tempoh 7 hari yang lalu. Seperti yang anda sedia maklum, BTC/USD berada dalam pembetulan sementara selepas mencapai paras tertinggi sepanjang masa pada 67,016.50. Pembetulan kelihatan berakhir selepas tindakan harga gagal mendapatkan sokongan dinamik yang kukuh. Momentum kenaikan harga BTC/USD! Bitcoin telah mendapat sokongan kukuh betul-betul pada garis amaran pertama (wl1) pitchfork menaik dan kini ia telah melonjak di atas garisan 250% dan di atas pivot mingguan (62,308.04). Sokongan statik 59,953.74 menghentikan fasa pembetulan. Kenaikan harga yang dicetak di kawasan pertemuan terbentuk di persimpangan antara 59,953.74 dengan garis amaran (wl1) menandakan pergerakan menurun boleh berakhir. Sebenarnya, penembusan hari ini melebihi 61,450 paras tinggi serta-merta menandakan pertumbuhan yang kukuh. Ramalan Bitcoin! Penstabilan, pengukuhan, di atas pivot point mingguan (62,308.04) mungkin menandakan lebih banyak keuntungan. garis amaran kedua (wl2), tahap 64,895, dan garis aliran menaik dilihat sebagai tahap rintangan jangka pendek, halangan menaik. Kadar itu boleh ditarik oleh kawasan pertemuan yang terbentuk di persimpangan antara halangan ini. Mengambil tahap rintangan ini menunjukkan potensi pertumbuhan ke arah paras tertinggi baharu. Pembetulan yang lebih besar boleh diaktifkan hanya dengan penembusan yang sah di bawah 59,953.74. Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/245131
  6. Last week
  7. Menetapkan Server FXOpen Ke Waktu Musim Sejuk Pelanggan yang dihormati, Sila ambil perhatian bahawa pada November 7, 2021, FXOpen akan menetapkan server dagangan kepada masa musim sejuk dari GMT+3 ke GMT+2. Perubahan akan berlaku pada saat pembukaan pasaran pada Isnin, November 8, 2021. Pada akaun crypto di mana dagangan tersedia pada hujung minggu, pedagang akan melihat perubahan sehari lebih awal, pada hari Ahad, 7 November 2021. Penukaran masa akan digunakan untuk semua jenis akaun perdagangan di platform FXOpen. Pertukaran masa pelayan tidak akan menjejaskan sebarang dagangan terbuka atau proses meletakkan, menutup atau mengubah suai pesanan. Walau bagaimanapun, kami mengesyorkan agar anda mengambil kira peralihan masa semasa merancang aktiviti perdagangan anda. Sila ingat untuk menyegerakkan zon waktu EA dan indikator anda dengan pelayan FXOpen, iaitu GMT+2. Berita syarikat FXOpen
  8. + 1. Untuk menyertai peraduan DARI 10 HINGGA 100, anda perlu membuka akaun STP dengan FXOpen dengan leverage of 1: 500 (kog ejen: 384016) dan mengemukakan permohonan mengenai topik peraduan bertanding. Tempoh pertandingan adalah 1 minggu. Pertandingan ini berlangsung secara berkala bermula pada hari Isnin. Bermula 25.10.2021. Contoh permohonan: Sanyok11 akaun: 708967 katalaluan pelabur: v1ct0ry Setelah permohonan penyertaan diserahkan, anda perlu mengisi akaun tersebut dengan $ 10. Seorang peserta yang mengemukakan permohonan setelah berdagang di akaun yang diisytiharkan dengan baki yang diperlukan tidak dapat menjadi pemenang hadiah pertandingan. 2. Pemenang pertandingan ditentukan oleh petunjuk keuntungan (jika pemenang mempunyai petunjuk keuntungan yang sama, wang hadiah mereka dijumlahkan dan dibahagi sama antara pemenang ini). Sekiranya berlaku pengisian berulang atau pengeluaran dana dari akaun pertandingan dari awal pertandingan sehingga selesai, peserta pertandingan tidak dapat menuntut hadiah. Margin keuntungan minimum untuk hak untuk menerima hadiah adalah 10%. Peraturan pembahagian dana hadiah: Sehingga 15 peserta: Bilangan peserta * $ 6 = Hadiah. Bilangan peserta / 4 = jumlah hadiah Di atas 15 peserta: Bilangan peserta * 7 $ = Hadiah. Bilangan peserta / 4 = jumlah hadiah Saiz hadiah: Pertama 100%, Kedua 60% 40%, Ketiga 50% 30% 20%, Keempat 40% 30% 20% 10%. Maksimum 4 hadiah. Membundarkan hadiah kepada nombor bulat. Perhatian: Peserta pertandingan yang pertama kali mencapai petunjuk keuntungan $ 100 secara automatik menjadi pemenang pertandingan, tanpa mengira hasil pertandingan. Tempat kedua, ketiga, dan seterusnya ditentukan oleh penunjuk keuntungan pada akhir pertandingan. Sekiranya dua atau lebih peserta mencapai keuntungan $ 100 pada hari yang sama, penunjuk tertinggi akan menang. Semua urus niaga pada akhir pertandingan mesti ditutup. Peserta yang telah menjadualkan semula urus niaga untuk hujung minggu tidak berhak mendapat hadiah. 3. Hadiah dikreditkan ke akaun STP FXOpen (agent code: 384016) dan boleh dikeluarkan sekiranya syarat pengeluaran dipenuhi: untuk setiap hadiah $ 2, anda perlu membuat 1 transaksi (+/- 40 mata). Jumlah minimum transaksi adalah 5. Untuk mengreditkan hadiah ke akaun perdagangan, anda mesti menghantar mesej peribadi dengan nombor akaun (dibuka dengan pautan yang ditentukan dalam peraturan pertandingan) kepada kurator pertandingan Sanyok11. Dilarang mengeluarkan keuntungan dari bonus sehingga mereka berjaya sepenuhnya! Tarikh akhir permohonan adalah pada hari Khamis. Permohonan untuk penyertaan dapat diajukan Permohonan untuk penyertaan dapat diajukan pada topik pertandingan saat ini, bahkan jika topik untuk pertandingan berikutnya tidak terbuka. Setelah membuka topik, permintaan akan dipindahkan ke topik baru. Pelbagai pendaftaran dan penipuan dalam pertandingan dilarang. Urus niaga peserta tidak boleh sama atau berkaitan. Pautan untuk buka akaun STP Perbincangan pertandingan
  9. Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Chase meramalkan masa depan yang suram bagi BTC Ia telah menjadi peraturan biasa bagi penganalisis untuk membuat ramalan buruk untuk bitcoin selepas rali cemerlangnya. Sebaik sahaja bitcoin mencapai tahap tertinggi sepanjang masa, beberapa penganalisis berubah menjadi nabi kiamat. Mereka mula membuat ramalan suram pada BTC, meramalkan kejatuhannya yang tidak dapat dielakkan dalam masa terdekat. Ketua Pegawai Eksekutif JPMorgan Chase Jamie Dimon adalah salah satunya. Dia jarang melepaskan peluang untuk mengkritik cryptocurrency nombor satu, terutama pada saat perubahan tajamnya. Selain itu, beliau terkenal dengan ramalan kontroversinya mengenai bitcoin. Dia mungkin mengecam BTC menyebutnya emas bodoh atau memujinya ke langit. Kali ini, dia antara yang meragui prospek cerah bitcoin. Tidak lama dahulu, Dimon menegaskan bahawa prospek untuk bitcoin agak meragukan. Dia percaya bahawa cryptocurrency dengan cap pasaran tertinggi kemungkinan besar tidak akan mempunyai masa depan. Agak memeranjatkan apabila mendengar kritikan pedas daripada seseorang yang mengatakan bahawa JPMorgan akan mengeluarkan mata wang digital yang dipanggil JPM Coin. Pada Oktober 2020, dia mengumumkan penubuhan divisi blockchain. Namun, Dimon selalu mengulangi bahawa dia mematuhi pandangan konservatif mengenai cryptocurrency. Walau bagaimanapun, Ketua Pegawai Eksekutif mengetepikan keutamaan peribadinya di pasaran crypto kerana dia sentiasa mengambil kira kehendak pelanggan yang tidak sentiasa mengikut cadangannya. "Pelanggan kami adalah orang dewasa. Mereka tidak bersetuju. Itulah yang menjadikan pasaran. Jadi, jika mereka mahu mempunyai akses untuk membeli bitcoin sendiri, kami tidak boleh menjaganya tetapi kami boleh memberi mereka akses yang sah, sebersih mungkin,."
  10. Mantul ah! Aku save siap2 dlm browser, kot2 lupa akan tengok kat setting password browser hehe... Harini rasa alhamdulillah sbb masih diberi peluang utk hidup di bumiNya Korang boleh berhubung dgn aku kt medos2 aku ni ye; fb.com/annamir • instagram.com/annamir2u • tiktok.com/@annamir2u
  11. Tu lah tu, zaman berlalu dgn pantas, medsos pun semakin banyak. Rata2 forum online boleh dikatakan banyak yg telah berkubur ditelan zaman (dan medsos lain). Ditambah dgn komitmen kita masing2 yg semakin besar/banyak. Maka tk peliklah banyak forum maya jadi sepi dan ada yg terkubur. Begitulah...
  12. Kumpulan Loprais InstaForex - Peserta rasmi bagi rali Dakar Sentiasa menjadi yang pertama bersama dengan Kumpulan Loprais InstaForex! Kerjasama antara pasukan InstaForex Loprais dan InstaForex dan Tatra team, peserta rasmi Rali Dakar diketuai oleh pemandu bersemangat tinggi Czech, Ales Loprais. Nama pasukan rasmi ini muncul pada Mei 2011 dan membawa kemenangan dalam perlumbaan berprestij Silk Way Rally. Pasukan InstaForex Loprais meninggalkan pesaing kuat seperti Kamaz Master, IVECO dan MAN. Mendapat manfaat daripada perkongsian yang berkesan, pasukan Ales Loprais mencapai tahap yang baru dan syarikat kami menjadi penaja utama juara. Setiap tahun pasukan InstaForex Loprais mengambil bahagian dalam perlumbaan rali terbesar dunia, Rali Dakar, dan telah menunjukkan keptusan yang cemerlang sejak tahun 2012. Dalam 2014 pasukan ini telah memenangi marathon dua hari, Rali Breslau, di Poland dan mengambil bahagian dalam Baja Hungaria, pusingan ketujuh bagi Piala Dunia FIA Rali Merentasi Negara 2014. Rali di Hungary adalah cabaran besar bagi jentera lumbanya. Rali OiLibya di Maghribi pada 2015, adalah sebahagian daripada Piala Dunia FIA, adalah satu lagi sejarah dicipta pasukan InstaForex Loprais. Pasukan menamatkan perlumbaan selama lima hari di Maghribi di tempat kedua. Sertai InstaForex - sokongan kepada pasukan InstaForex Loprais! Bersama kita kecapi kejayaan! BUKA AKAUN INSTAFOREX SEKARANG DI WWW.INSTAFOREX.COM
  13. Analisis Forex & Kajian: Analisis Teknikal GBP/USD untuk 22 Oktober 2021 Prospek Pasaran Teknikal Corak harga Double Top yang dibentuk pada 1.3832 pada pasangan GBP/USD masih menghadkan sebarang percubaan kenaikkan untuk naik lebih tinggi. Turun naik semakin berkurangan kerana peserta pasaran menunggu pencetus fundamental untuk melanggar salah satu tahap utama. Selain itu, keadaan pasaran yang overnought mungkin menyebabkan penarikan semula harga tempatan ke tahap 1.3776, 1.3692 atau 1.3679 semasa pergerakan turun. Hanya penembusan yang berterusan di bawah sokongan teknikal yang dilihat pada 1.3647 akan mengubah tinjauan sementara kepada lebih menurun. Pivot point Mingguan: WR3 - 1.4044 WR2 - 1.3902 WR1 - 1.3852 Pivot Mingguan - 1.3708 WS1 - 1.3629 WS2 - 1.3498 WS3 - 1.3441 Tinjauan Dagangan: Tahap 1.3408 dan 1.3371 mungkin memberi sokongan yang baik untuk kenaikan harga kerana ia adalah tahap moving average mingguan 55 dan 200, oleh itu pasaran telah melantun dengan ketara ke arah tahap 1.3750 sekali lagi. Namun demikian, kenaikan ini masih terlihat bersifat pembetulan, jadi hanya penembusan yang berterusan di atas tahap 1.4000 yang akan mengubah pandangan menjadi lebih bullish dengan sasaran harga pada tahap 1.4200. Exchange Rates 22.10.2021 analysis Read more: https://www.instaforex.com/ms/forex_analysis/244794
  14. Ini benar hehe... as for now (2021), den guna yg sedia ada dlm Windows 10 aja ni ha.. dan yg sebelum2 tu pun mmg tk pakai AV. Semua atas diri kita ;-)
  15. PhD akan lebih mudah jika ... 1. Passion dan minat dalam research. Buat PhD sebab anda ada minat mendalam dalam research. Apa sahaja yang ada kaitan dgn research, anda tidak berlengah untuk kuasai. Tak tahu Rasch analysis, anda terus belajar, mencari siapa yang boleh mengajar. Anda seronok dengannya, kerana dapatan kajian anda akan menyumbang sesuatu dalam mengembangkan pengetahuan anda sendiri terlebih dahulu. 2. Suka scholar environment. Anda suka bersama mereka yang juga scholar. Menghormati dan berkolaborasi. Anda tahu, dengan cara ini penyelidikan anda akan lebih berkembang dan akan menjadikan anda semakin menguasai bidang anda sehingga menjadi expert setelah menimba banyak pengetahuan. 3. Belajar kemahiran baru Anda mula menguasai terma-terma dalam research. Anda tahu mendapatkan sumber rujukan. Anda kuasai keperluan penulisan. Anda tahu menganalisis data. Anda tahu membuat publication. Kalau kurang yang diatas... merengus lah sepanjang masa 1. Kelas Bahasa Inggeris (Dewasa/utk Kerja) & Tuisyen MUeT/iELTs EXPRESS 1 Bulan 2. Khidmat Proofread & Translate BM - Eng (Abstrak, Thesis, Jurnal, Sijil) 3. Service Transkripsi Tukar Audio/Video -> Text (Subtitle, Survey, Minit) 4. Upah buat Thesis/Jurnal cepat & murah (kaedah Rewrite/Paraphrase) 5. Khidmat buat Resume / CV (English / BM) >> Maklumat Lanjut disini >> http://www.MyCambridge.blogspot.com
  16. Trump mengatakan Biden membantu China bukan AS Dari semasa ke semasa, Donald Trump membuat riak di permukaan kehidupan politik yang lancar. Nampaknya, dia tidak akan melepaskan kariernya sebagai ahli politik walaupun setelah mengalami kekalahan teruk. Tidak lama dahulu, dia mengecam pentadbiran Biden untuk mengemukakan cadangan yang mungkin menguntungkan China jauh lebih banyak daripada AS. Trump percaya bahawa Demokrat tidak melakukan apa-apa untuk memperbaiki keadaan di negara ini atau menaikkan prestijnya. Dalam kemarahannya, dia malah menuduh Biden mempunyai hubungan dengan China. Trump sangat marah dengan rang undang-undang kontroversial yang dikemukakan oleh Biden: rancangan infrastruktur bernilai $ 1.2 trilion untuk menyokong keutamaan Demokrat dalam pendidikan, kesihatan, dan tenaga bersih. Bekas presiden itu pasti bahawa sekiranya rang undang-undang Biden mendapat persetujuan, akan lebih menguntungkan bagi pengusaha Amerika untuk bekerja di China daripada di Amerika Syarikat. "Rencana Biden akan menaikkan cukai perniagaan secara mendadak, salah satu yang tertinggi di dunia dan jauh lebih tinggi daripada di tempat yang disebut komunis China, pernahkah anda mendengar ini?" dia menunjukkan.
  17. Earlier
  18. WALLSTREET ANALISIS MENGHASILKAN BITCOIN UNTUK MENINGKAT KE 168K SEHINGGA AKHIR 2021 SEC meluluskan ETF bitcoin pertama, jadi semalam, Dana Strategi ProShares Bitcoin aka BITO memulakan debutnya di NYSE. Pada hari pertama, 23.103 juta saham diperdagangkan dengan harga sekitar $ 950 juta, menurut TradingView. Ini adalah prestasi ETF kedua terbaik dalam sejarah dari segi jumlah dagangan hari pertama. Buat masa ini, tempat pertama adalah milik BlackRock ETF yang dilancarkan pada April 2021 dan memberi tumpuan kepada peralihan dari karbon ke tenaga hijau. Pada hari pertama itu, kesepakatan bernilai $ 1.1 bilion dibuat. Debut BITO yang kuat mencerminkan permintaan yang ditangguhkan di kalangan pelabur dan penasihat individu untuk mengakses aset crypto berisiko melalui akaun broker dan persaraan tradisional. Sementara itu, pengasas bersama Fundstrat dan ahli strategi Wall Street Thomas Lee berkongsi harapannya untuk bitcoin untuk sepanjang tahun ini. Bloomberg memetik Lee sebagai harapan tinggi untuk aset digital yang dia yakin akan mencapai $ 100,000 pada akhir tahun ini, dan kemungkinan akan meningkat menjadi $ 168,000. Apa-apa yang mungkin. Sekiranya garis aliran semasa diperluas ke atas, maka pada akhir tahun, BTCUSD dengan yakin akan melebihi tanda 6 digit, dengan syarat, tentu saja, kadar pertumbuhan berterusan. Carta menunjukkan bahawa terdapat halangan serius dalam perjalanan (2), catatan sejarah sekitar 64.800. Candlestick kenaikan harga semalam yang meningkat (3) memberi alasan untuk mempercayai bahawa permintaan itu aktif. Walaupun begitu, kegembiraan yang diharapkan pada pembaharuan tinggi sejarah akan membuat pasaran rentan terhadap kemunduran, katakanlah, garis (4).
  19. Kelas Dagangan pada 28 Oktober 2021: bilik perdagangan secara langsung dengan Torben Melsted Pelanggan yang dihormati, Sertailah Torben Melsted bersiar secara langsung untuk mendapat peluang unik untuk melihat profesional yang menganalisis peristiwa pasaran semasa. Lihat proses pemikirannya dan pelajari bagaimana menganalisis carta dan tindakan harga untuk mencari peluang perdagangan terbaik. Lihatlah sendiri. -Menguasai teknik dan strategi yang berbeza -Ketahui cara menangani turun naik yang melampau kerana siaran berita -Analisis pasaran semasa yang dilakukan oleh Torben Melsted -Sesi Soal Jawab secara langsung Dan ya, 100% PERCUMA. Jangan tunggu. Tempah tempat duduk depan SEKARANG Maklumat lanjut: https://www.instaforex.com/company_news/14335.html
  20. InstaForex memperkenalkan peluang untuk menjadi ahli kelab elit keab InstaForex. Keahlian Kelab InstaForex menyediakan pelbagai pilihan eksklusif - keupayaan untuk mendapatkan mata bonus istimewa untuk setiap penambahan semula dana adalah salah satu daripadanya. Setelah mendaftarkan diri bersama dengan Kelab InstaForex, anda, sebagai ahli komuniti elit, boleh mengambil bahagian dalam cabutan undian Ferrari F8 Tributo berdasarkan syarat dan terma yang menarik. Di samping itu, anda boleh mengambil bahagian dalam pertandingan dan kempen lain yang dianjurkan oleh InstaForex dengan jumlah hadiah keseluruhan melebihi AS$ 500,000. Sudah tentu setiap pelanggan InstaForex dapat menyertai Kelab InstaForex. Mengisi borang permohonan dalam sudut bahagian Kabinet Pelanggan untuk mendapatkan Kad Kelab InstaForex. Selepas permohonan anda selesai, pelanggan menerima kod PIN untuk Kad Kelab InstaForex sementara kad itu sendiri akan dipautkan dengan akaun dagangan yang dihantar kepada ahli kelab melalui kiriman dalam surat. $10 akan dikenakan dari akaun dagangan pelanggan pada pengeluaran kad sebagai langkah keselamatan. Selepas Kad Kelab InstaForex diaktifkan, para pelanggan adalah bertanggungjawab untuk mendapatkan Bonus Kelab untuk setiap penambahan semula dana. Mata bonus InstaForex boleh diterima menerusi pautan dalam Kabinet Pelanggan. Garis bonus: Jumlah Bonus dikreditkan bergantung pada akaun dagangan lebihan*. Dengan demikian, Bonus dikreditkan akan sama dengan: *baki akaun dagangan anda akan dikira dari semasa membuat pembayaran kad kelab. Lebihan adalah < 500$ - 1% dari lebihan Lebihan adalah 500-1000$ – 2% Lebihan adalah 1000-1500$ – 3% Lebihan adalah 1500-2000$ – 4% Lebihan adalah 2500-5000$ – 5% Lebihan adalah 5000-7500$ – 6% Lebihan adalah 7500-10000$ – 7% Lebihan adalah 10000-13000$ – 8% Lebihan adalah 13000-15000$ – 9% Lebihan adalah 15000$ dan ke lebih – 10% Nota: Jumlah deposit tidak termasuk bonus yang diterima oleh pelanggan. Selain itu, kad memberikan anda diskaun 10% untuk mengambil bahagian di seminar pendidikan, yang diadakan di pejabat-pejabat perwakilan dari Syarikat InstaForex di seluruh dunia. Selamat Datang di InstaForex Club! https://www.instaforex.com/ms/instaforex_club
  21. Analisis & Ulasan Forex: Ramalan untuk AUD / USD pada 19 Oktober 2021 Perkaitan hingga 10:00 2021-10-20 UTC + 8 Pada hari Isnin, dolar Australia diperdagangkan dalam jarak yang luas 60 mata di hadapan rintangan pada 0.7445. Jumlah dagangan harian lebih tinggi daripada pada 14 dan 15. Ini mungkin menjual pendek sebelum tahap penting sehingga pasaran dapat meneruskan kenaikan menuju sasaran 0.7566 (rendah 2 Februari) dengan semangat baru. Pada skala empat jam, garis isyarat Marlin Oscillator muncul semalam dari sempadan bawah penyatuannya sendiri, yang ditandai pada carta dengan warna kelabu. Dan ini walaupun pada hakikatnya pada masa yang sama penolakan talian isyarat yang salah di bawah garis sifar telah dilakukan. Secara keseluruhan, corak ini adalah isyarat untuk pertumbuhan berterusan. Jadi, penyatuan di atas tahap 0.7445 pada H4 akan menjadi isyarat untuk pertumbuhan selanjutnya ke tahap sasaran 0.7566. * Analisis pasar yang disiarkan di sini dimaksudkan untuk meningkatkan kesadaran Anda, tetapi tidak memberikan petunjuk untuk melakukan perdagangan. Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/291918
  22. Pedagang dan pelabur Cryptocurrency menggembirakan kenaikan bitcoin baru-baru ini. Mata wang kripto terkemuka didagangkan melebihi $ 60,000, hampir dengan tahap tertinggi sepanjang masa. Data terbaru yang berkaitan dengan saiz pasaran crypto menjelaskan mengapa bitcoin telah menarik begitu banyak pembeli dalam beberapa bulan terakhir. Saiz pasaran crypto global terus bertambah, dengan semakin banyak orang mengalihkan pandangan mereka ke aset crypto. Dalam satu bulan, dari Mei hingga Jun 2021, pasaran crypto menambah 18 juta pengguna baru. Oleh kerana bitcoin adalah duit syiling yang paling popular, kemungkinan dana baru yang disuntik ke ruang kripto masuk ke dalamnya. Selain peningkatan populariti di ruang cryptocurrency, seperti yang disarankan oleh peningkatan jumlah pengguna crypto, beberapa peristiwa berkaitan bitcoin baru-baru ini dapat disifatkan sebagai kenaikan harga. Satu datang dari Suruhanjaya Keselamatan dan Pertukaran (SEC). Ia bersedia untuk meluluskan ETF bitcoin pertama, yang akan membuka ruang kepada pangkalan pelabur yang jauh lebih luas. Berita ini semata-mata bertanggungjawab untuk perhimpunan bitcoin baru-baru ini. ETF adalah dana yang diperdagangkan di bursa yang mengesan pergerakan harga yang mendasari - dalam kes ini, bitcoin. Pelabur menggemari ETF kerana mereka adalah kaedah menjimatkan aset mahal yang menjimatkan. Pemacu lain ialah keputusan Bank of America untuk memperkenalkan liputan aset digital kerana pasaran cryptocurrency mencapai $ 2 trilion dalam nilai pasaran. Perkembangan baru-baru ini mencetuskan semangat di kalangan peniaga kripto, dan pasaran kripto terus meningkat. Sementara itu, bitcoin telah melepasi Facebook dari segi nilai pasaran dan berada di landasan tepat untuk meraih perak. Bitcoin diniagakan hampir $ 65,000 pada bulan April tahun ini, dan ia diperbetulkan setelah Elon Musk, Ketua Pegawai Eksekutif Tesla, mencadangkan bahawa aset digital itu terlalu mahal. Pergerakan kenaikan semasa juga membantu Tesla, kerana syarikat itu menyimpan bitcoin bernilai lebih dari $ 1 bilion pada kunci kira-kira.
  23. + 1. Untuk menyertai peraduan DARI 10 HINGGA 100, anda perlu membuka akaun STP dengan FXOpen dengan leverage of 1: 500 (kog ejen: 384016) dan mengemukakan permohonan mengenai topik peraduan bertanding. Tempoh pertandingan adalah 1 minggu. Pertandingan ini berlangsung secara berkala bermula pada hari Isnin. Bermula 18.10.2021. Contoh permohonan: Sanyok11 akaun: 708967 katalaluan pelabur: v1ct0ry Setelah permohonan penyertaan diserahkan, anda perlu mengisi akaun tersebut dengan $ 10. Seorang peserta yang mengemukakan permohonan setelah berdagang di akaun yang diisytiharkan dengan baki yang diperlukan tidak dapat menjadi pemenang hadiah pertandingan. 2. Pemenang pertandingan ditentukan oleh petunjuk keuntungan (jika pemenang mempunyai petunjuk keuntungan yang sama, wang hadiah mereka dijumlahkan dan dibahagi sama antara pemenang ini). Sekiranya berlaku pengisian berulang atau pengeluaran dana dari akaun pertandingan dari awal pertandingan sehingga selesai, peserta pertandingan tidak dapat menuntut hadiah. Margin keuntungan minimum untuk hak untuk menerima hadiah adalah 10%. Peraturan pembahagian dana hadiah: Sehingga 15 peserta: Bilangan peserta * $ 6 = Hadiah. Bilangan peserta / 4 = jumlah hadiah Di atas 15 peserta: Bilangan peserta * 7 $ = Hadiah. Bilangan peserta / 4 = jumlah hadiah Saiz hadiah: Pertama 100%, Kedua 60% 40%, Ketiga 50% 30% 20%, Keempat 40% 30% 20% 10%. Maksimum 4 hadiah. Membundarkan hadiah kepada nombor bulat. Perhatian: Peserta pertandingan yang pertama kali mencapai petunjuk keuntungan $ 100 secara automatik menjadi pemenang pertandingan, tanpa mengira hasil pertandingan. Tempat kedua, ketiga, dan seterusnya ditentukan oleh penunjuk keuntungan pada akhir pertandingan. Sekiranya dua atau lebih peserta mencapai keuntungan $ 100 pada hari yang sama, penunjuk tertinggi akan menang. Semua urus niaga pada akhir pertandingan mesti ditutup. Peserta yang telah menjadualkan semula urus niaga untuk hujung minggu tidak berhak mendapat hadiah. 3. Hadiah dikreditkan ke akaun STP FXOpen (agent code: 384016) dan boleh dikeluarkan sekiranya syarat pengeluaran dipenuhi: untuk setiap hadiah $ 2, anda perlu membuat 1 transaksi (+/- 40 mata). Jumlah minimum transaksi adalah 5. Untuk mengreditkan hadiah ke akaun perdagangan, anda mesti menghantar mesej peribadi dengan nombor akaun (dibuka dengan pautan yang ditentukan dalam peraturan pertandingan) kepada kurator pertandingan Sanyok11. Dilarang mengeluarkan keuntungan dari bonus sehingga mereka berjaya sepenuhnya! Tarikh akhir permohonan adalah pada hari Khamis. Permohonan untuk penyertaan dapat diajukan Permohonan untuk penyertaan dapat diajukan pada topik pertandingan saat ini, bahkan jika topik untuk pertandingan berikutnya tidak terbuka. Setelah membuka topik, permintaan akan dipindahkan ke topik baru. Pelbagai pendaftaran dan penipuan dalam pertandingan dilarang. Urus niaga peserta tidak boleh sama atau berkaitan. Pautan untuk buka akaun STP Perbincangan pertandingan
  24. Bump setelah 5 tahun berlalu BTW, boleh jenjalan kat tpt saya upload foto2 baru kt sini: AnNamir ᴹᵘᵏᵗᵃˢʸᵃᶠ | GuruShots *sementara masih aktif kt GS ni. Akan datang 10 tahun belum tentu kita ada, dan belum tentu GS tu pun survive hehe... (kot2 la terbaca 10 tahun akan datang, aameen)
  25. bak tiktok nak polow hehe
  26. Sape baca ni tahun 2021 sila like (hehehe) style orang zaman la ni (2021) menulis kt medsos hehe C-FU la haha... mana dia ya sekarang, asyik gaduh je ngn dia dolu2 ahakss
  27. Haah, ada juga ni satu nombor lama yg masih setia ngn Celcom, lebih 10 tahun jugak hehe
  28. Pendaftaran untuk Program Afiliasi Dengan bekerjasama dengan kami, anda memperoleh peluang peningkatan, kebolehpercayaan dan kestabilan tanpa had. Kami menawarkan ganjaran perkongsian tertinggi sehingga 20 $ per lot dan sehingga 2000 $ dari deposit setiap pelanggan yang terlibat. Dengan menjadi rakan kongsi, anda mendapat akses 24 jam ke statistik rakan kongsi dan bahan pendidikan dan pengiklanan yang lengkap. Untuk menjadi rakan sudah cukup memilih satu daripada 2 jenis kerjasama dan mendaftar. Peniaga juga boleh menjadi rakan kongsi, yang akan menjadi sumber pendapatan tambahan, dengan penyebaran maklumat mengenai perkhidmatan syarikat di antara kenalan dan rakan. Untuk tujuan ini anda hanya perlu mendaftar di laman web. Anda boleh mendapatkan jawapan untuk semua pertanyaan mengenai program Afiliasi di partner.instaforex.com. Pilih Jenis Perkongsian di https://secure.instaforex.com/ms/affiliate-registration
  29. Analisis & Ulasan Forex: Bagaimana untuk berdagang EUR / USD pada 15 Oktober? Petua mudah untuk pemula. Euro sedikit naik berbanding dolar Analisis tawaran sebelumnya: Carta 30M pasangan EUR / USD Pasangan EUR / USD berjaya keluar dari saluran mendatar pada hari Khamis setelah tinggal enam hari di dalamnya. Walau bagaimanapun, penyatuan 20-25 mata di atas saluran ini tidak boleh disebut tren kenaikan yang terbentuk. Oleh itu, masih terlalu awal untuk membuka sampanye dan bergantung pada arah aliran baru. Pada asasnya, trend juga. Turun naik terus menjadi sangat rendah. Dalam sebilangan besar kes, pasangan itu tidak melebihi 40-50 mata sehari. Sudah tentu, walaupun dengan turun naik seperti itu, anda boleh bergantung pada keuntungan, tetapi tetap saja, ketika pasangan bergerak dalam mod biasa, terdapat lebih banyak keuntungan, dan terdapat sedikit isyarat palsu. Tidak ada laporan makroekonomi utama atau peristiwa asas lain hari ini. Kalendar berita EU dan AS benar-benar kosong. Oleh itu, pasaran tidak mempunyai sebarang reaksi di siang hari. Yang lebih berharga ialah harga mengatasi sempadan atas saluran mendatar. Ini dapat berarti bahawa pasar sekarang bertujuan untuk tren naik. Tetapi, seperti yang telah disebutkan, saat ini tidak ada garis tren. Analisis carta 5M pasangan EUR / USD Gambaran teknikal juga kelihatan cukup fasih dalam jangka masa 5 minit. Turun naik yang rendah dapat dilihat dengan jelas, namun tiga isyarat perdagangan terbentuk pada siang hari. Mari lihat mereka dan fahami bagaimana seharusnya anda berniaga pada hari Khamis. Isyarat beli pertama dalam bentuk mengatasi tahap 1.1603 dibentuk pada sesi perdagangan Eropah. Selepas itu, harga naik sekitar 13 mata lagi, yang tidak mencukupi bahkan untuk membuat pesanan Stop Loss di breakakeven. Selepas itu, harga pertama kembali ke tahap 1.1603, dan kemudian sepenuhnya menetap di bawahnya, dengan membawa kerugian 13 mata. Oleh kerana harga disatukan di bawah tahap 1.1603, mungkin juga untuk mempertimbangkan kedudukan pendek di sini, namun, pada masa itu, isyarat palsu dekat 1.1603 telah dihasilkan dua kali, jadi isyarat ketiga di dekatnya seharusnya tidak berjaya. Akibatnya - kerugian minimum. Cara berniaga pada hari Jumaat: Flat dibatalkan pada jangka masa 30 minit, tetapi tren belum terbentuk, dan turun naik dalam kebanyakan kes tidak melebihi 40-50 mata. Oleh itu, masih sangat tidak selesa untuk berdagang dengan TF 30 minit, dan kami masih tidak mengesyorkan isyarat penjejakan dari penunjuk MACD. Tahap utama dalam jangka masa 5 minit untuk 15 Oktober adalah 1.1529, 1.1580, 1.1603, 1.1639. Take Profit, seperti sebelumnya, ditetapkan pada jarak 30-40 mata. Stop Loss - untuk meraih impas apabila harga bergerak ke arah yang betul sebanyak 15 mata. Pada TF 5M, sasaran dapat menjadi level terdekat jika tidak terlalu dekat atau terlalu jauh. Sekiranya ada, maka anda harus bertindak mengikut keadaan atau bekerja mengikut Take Profit. Kesatuan Eropah tidak akan mempunyai statistik makroekonomi pada hari Jumaat, dan AS dijadualkan untuk menerbitkan indeks keyakinan pengguna dari University of Michigan, serta laporan penjualan runcit untuk bulan September. Dalam situasi tertentu, pasaran mungkin bertindak balas terhadap data ini, tetapi untuk ini adalah mustahak bahawa nilai sebenarnya sangat berbeza dari yang diramalkan. Pada carta: Level Support dan Resistance adalah Level yang berfungsi sebagai sasaran ketika membeli atau menjual pasangan. Anda boleh meletakkan Take Profit hampir ke tahap ini. Garis merah adalah saluran atau garis arah yang menunjukkan arah aliran semasa dan menunjukkan ke arah mana lebih baik untuk berdagang sekarang. Penunjuk MACD (14,22,3) terdiri daripada histogram dan garis isyarat. Apabila mereka melintas, ini adalah isyarat untuk memasuki pasaran. Sebaiknya gunakan penunjuk ini dalam kombinasi dengan garis aliran (saluran dan garis aliran). Ucapan dan laporan penting (selalu terkandung dalam kalendar berita) dapat mempengaruhi pergerakan pasangan mata wang. Oleh itu, semasa keluar, disarankan untuk melakukan perdagangan dengan hati-hati mungkin atau keluar dari pasar untuk menghindari pembalikan harga yang tajam terhadap pergerakan sebelumnya. Pemula di Forex harus ingat bahawa tidak setiap perdagangan harus menguntungkan. Pembangunan strategi yang jelas dan pengurusan wang adalah kunci kejayaan perdagangan dalam jangka masa yang panjang. Baca lebih lanjut: https://www.instaforex.com/forex_analysis/291670
  1. Load more activity
×
×
  • Create New...