Jump to content
Sign in to follow this  
lucky123

Online shopping Apss.

Recommended Posts

Korang online shopping selalu website mana ek? Ada tak online shopping yang boleh guna apps je untuk beli jual barang?

aq jual second hand video game consoles kat Carousell. senang nak jual ramai org pm tanya, beli brg kat carousell juga senang.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

aq jual second hand video game consoles kat Carousell. senang nak jual ramai org pm tanya, beli brg kat carousell juga senang.

 

 Tak pnh guna. Aku guna mudah lagi senang..

Edited by joe88

Share this post


Link to post
Share on other sites

hey shipping fee Carousell tu mcm mana ya?? 

Aku rasa standard shipping fees la macam courier biasa. Ikut location kau ler

Edited by Water55

Share this post


Link to post
Share on other sites

okie...aku akan pergi try nanti...btw, apa perbezaan carousell dgn shopping online yg lain?

kat carousell buyer blh chat terus dgn seller utk nego ke tanya pasal info ke. yang lagi best boleh chat guna phone je terus.

Edited by fatthippo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apa jenis brg yg ada jual kat Carousell?

ape2 barang pun ade, Carousell tu kebanyakannya jual benda 2nd hand

hey shipping fee Carousell tu mcm mana ya?? 

tgk u tinggal kat east ke west m'sia, shipping fee nya biasa jer sama dgn web yg lain

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apa jenis brg yg ada jual kat Carousell?

Macam2 ada dr brg2 keperluan peribadi sehinggalah peralatan2...byk seller juga jual brg terpakai, tapi ada juga yg jual brg baru...

Share this post


Link to post
Share on other sites

tiada apa2 yg istimewa...

kat shopee buyer juga blh chat jer dgn seller...

kat carousell buyer bebas pilih method pembayaran...buyer blh jer byr cash masa diorg hantar brg kalau risau duit dh byr tapi brg tak sampai...

yg ni shopee tak ade...

Share this post


Link to post
Share on other sites

kat carousell buyer bebas pilih method pembayaran...buyer blh jer byr cash masa diorg hantar brg kalau risau duit dh byr tapi brg tak sampai...

yg ni shopee tak ade...

ya betol shopee x ada COD, tapi lzd ada...jadi cod ni bukan keunikan carousell pun...

Share this post


Link to post
Share on other sites

ya betol shopee x ada COD, tapi lzd ada...jadi cod ni bukan keunikan carousell pun...

carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...

Share this post


Link to post
Share on other sites

carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...

really? macam mane buyer nak negotiate price dgn seller? through direct chat ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

carousell punya buyer blh negotiate price dgn seller...shopee dan lzd x blh pun...ni kira satu keunikan carousell kan...

yeke? kalau boleh negotiate susah la seller nak buat untung. dah macam pasar malam

Edited by newsinkcy

Share this post


Link to post
Share on other sites

really? macam mane buyer nak negotiate price dgn seller? through direct chat ke?

yup, blh terus pilih harga yg u layak bayar, lepas tu tgk seller mau jual dgn harga tu ke x

yeke? kalau boleh negotiate susah la seller nak buat untung. dah macam pasar malam

iye la. apa yang susah. seller pun boleh negotiate dengan buyer untuk buat untung. kena pandai2 lah. pasar malam pun kalah. hahaha

Edited by meesuhaimee

Share this post


Link to post
Share on other sites

ape2 barang pun ade, Carousell tu kebanyakannya jual benda 2nd hand

tgk u tinggal kat east ke west m'sia, shipping fee nya biasa jer sama dgn web yg lain

oh mcm tu, aq ingat ade lagi murah so aq akan beli kat situ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

oh mcm tu, aq ingat ade lagi murah so aq akan beli kat situ..

ade je yang lagi murah. bergantung pada seller la. ada seller yang sanggup tanggung shipping cost tu jadi buyer tak payah bayar shipping. ada seller yang pakai courier shipping service yang murah. benda tu pun buyer boleh kawtim dengan seller settle macam mana.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...