Jump to content
Sign in to follow this  
superman22

kyochon di stesen minyak?

Recommended Posts

On 3/12/2020 at 11:48 AM, superman22 said:

Sesiapa boleh clarify tak, betul ke nanti kyochon nak buka gabung sekali dgn stesen minyak? Mau beratur panjang lagi ler jwbnye gitu haha!

stesen minyak apa tu??bestlah lepas isi minyak boleh pi makan kyochon dulu..kereta kenyang, tuan pun kenyang..

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/12/2020 at 11:48 AM, superman22 said:

Sesiapa boleh clarify tak, betul ke nanti kyochon nak buka gabung sekali dgn stesen minyak? Mau beratur panjang lagi ler jwbnye gitu haha!

Hhahah kat stesen minyak nanti pun jem dengan org yang saja nak pi makan bukan nak isi minyak..frust dengan kena beratur nak bayar minyak lagi tambah frust nak masuk stesen minyak pun jem..

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/12/2020 at 11:48 AM, superman22 said:

Sesiapa boleh clarify tak, betul ke nanti kyochon nak buka gabung sekali dgn stesen minyak? Mau beratur panjang lagi ler jwbnye gitu haha!

betul ke? tak dapat update dari mana2 pun. ada baik buruk buat kyochon. satu stesen minyak tu konfem laku keras hhahah dan buruknya ramai manusia yana amat sampai orang malas nak isi minyak kat situ.

Edited by zazanoorabd

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 minutes ago, zazanoorabd said:

betul ke? tak dapat update dari mana2 pun. ada baik buruk buat kyochon. satu stesen minyak tu konfem laku keras hhahah dan buruknya ramai manusia yana amat sampai orang malas nak isi minyak kat situ.

kenapa tak buka kat mall ka apa ja kan..dah cukup la kena que bayar minyak jangan sampai susahkan orang nak masuk keluar stesen bila kereta2 block laluan..

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, zazanoorabd said:

betul ke? tak dapat update dari mana2 pun. ada baik buruk buat kyochon. satu stesen minyak tu konfem laku keras hhahah dan buruknya ramai manusia yana amat sampai orang malas nak isi minyak kat situ.

aku rasa berbaloi la..dua2 benefit apa..satu dapat pelanggan isi minyak, lagi satu alang2 isi minyak dapat pelanggan beli makan..stesen minyak sekarang kan parking banyak..

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Zaaraaa said:

kenapa tak buka kat mall ka apa ja kan..dah cukup la kena que bayar minyak jangan sampai susahkan orang nak masuk keluar stesen bila kereta2 block laluan..

maybe lepas buat research profit kat tempat tu lebih menguntungkan. takpun dorang nak pelbagaikan lokasi untuk attract customer banyak lagi. tapi tu risau org lain nk isi minyak pun susah.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/19/2020 at 1:11 AM, Zaaraaa said:

Hhahah kat stesen minyak nanti pun jem dengan org yang saja nak pi makan bukan nak isi minyak..frust dengan kena beratur nak bayar minyak lagi tambah frust nak masuk stesen minyak pun jem..

Kan sekarang byk nak makan dulu sbb mudah lapar dan pergi makan, seperti shell tu, mereka ada mcdonald kat sana, lepas drive thru dan pergi isi minyak kan best

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 hours ago, zazanoorabd said:

maybe lepas buat research profit kat tempat tu lebih menguntungkan. takpun dorang nak pelbagaikan lokasi untuk attract customer banyak lagi. tapi tu risau org lain nk isi minyak pun susah.

Ya, kalau ada apps tolong bayar dulu kan best?? tak payah susah nak queue panjang tau

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, Minahh said:

Ya, kalau ada apps tolong bayar dulu kan best?? tak payah susah nak queue panjang tau

 

Kalau nak bukak dekat Petronas okey sangat.. Sekrang kan Petronas  ada aplikasi SETEL.. Takde nak fikir beratur panjang dekat kaunter.. u isi minyak dulu then bole laa menjamu selera gitu.. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/20/2020 at 4:26 PM, Minahh said:

Kan sekarang byk nak makan dulu sbb mudah lapar dan pergi makan, seperti shell tu, mereka ada mcdonald kat sana, lepas drive thru dan pergi isi minyak kan best

kalau alang isi minyak pi mkan sekali takpalah..ni yang saja nak pi makan situ..kalau parking besar takpa lah..nanti takut ganggu yg betul2 nak isi minyak..

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/20/2020 at 5:05 PM, Minahh said:

Ya, kalau ada apps tolong bayar dulu kan best?? tak payah susah nak queue panjang tau

tu lah harap marketing team untuk stesen minyak pandai lah buat apa kemudahan yg dapat attract balik pelanggan..yang convenient untuk pelanggan.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/21/2020 at 2:57 PM, cherrygoon said:

 

Kalau nak bukak dekat Petronas okey sangat.. Sekrang kan Petronas  ada aplikasi SETEL.. Takde nak fikir beratur panjang dekat kaunter.. u isi minyak dulu then bole laa menjamu selera gitu.. 

haiz, utk pengguna petronas jer, aku isi minyak shell, apa sal tak support semua brand minyak

Share this post


Link to post
Share on other sites
42 minutes ago, Water55 said:

haiz, utk pengguna petronas jer, aku isi minyak shell, apa sal tak support semua brand minyak

pertama mesti support produk minyak malaysia, hehe..so hanye support petronas dulu

51 minutes ago, melindaapang said:

aq tak pernah dgr akan buka, awak mana dgr? ade link berita?

selesai masalah saya yg takut culik dekat petrol station waktu midnight

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 minutes ago, montyashley said:

pertama mesti support produk minyak malaysia, hehe..so hanye support petronas dulu

selesai masalah saya yg takut culik dekat petrol station waktu midnight

dulu aq pun tak berani isi minyak waktu malam, akan isi pd pagi..tapi lepas ade apps ni, malam pun berani pergi isi minyak

Share this post


Link to post
Share on other sites
14 minutes ago, kyann said:

dulu aq pun tak berani isi minyak waktu malam, akan isi pd pagi..tapi lepas ade apps ni, malam pun berani pergi isi minyak

yalah, waktu pagi atau malam blh isi, tak yah takut2 dah

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Water55 said:

haiz, utk pengguna petronas jer, aku isi minyak shell, apa sal tak support semua brand minyak

apps ni selesai masalah receipt aq claim dgn company aq, dulu asyik hilangkan kertas recepit

Share this post


Link to post
Share on other sites
18 minutes ago, melindaapang said:

apps ni selesai masalah receipt aq claim dgn company aq, dulu asyik hilangkan kertas recepit

company aku x blh claim duit minyak so aq x ade masalah ni...kan dah jadikan convenient sgt, tak payah takut hilang
 

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Water55 said:

company aku x blh claim duit minyak so aq x ade masalah ni...kan dah jadikan convenient sgt, tak payah takut hilang
 

yalah, screen shot saja dah blh, x yah simpan byk2 kertas

Share this post


Link to post
Share on other sites
17 minutes ago, melindaapang said:

yalah, screen shot saja dah blh, x yah simpan byk2 kertas

pun recycle sgt, tak yah guna kertas yg byk gila, hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/21/2020 at 2:57 PM, cherrygoon said:

Kalau nak bukak dekat Petronas okey sangat.. Sekrang kan Petronas  ada aplikasi SETEL.. Takde nak fikir beratur panjang dekat kaunter.. u isi minyak dulu then bole laa menjamu selera gitu.. 

memang kt petronas pun kan, kt shah alam. Senang la area situ nak pi makan kyochon. 

Oh app setel tu? Dgn aku2 dah terpengaruh guna sbb takde la gelabah aku nak cari duit. Wallet aku pun mcm ape rupanya dgn banyak resitnya hahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/24/2020 at 9:18 AM, lsyi1988 said:

memang kt petronas pun kan, kt shah alam. Senang la area situ nak pi makan kyochon. 

Oh app setel tu? Dgn aku2 dah terpengaruh guna sbb takde la gelabah aku nak cari duit. Wallet aku pun mcm ape rupanya dgn banyak resitnya hahaha

Yaka.. alaa I bukan duduk shah alam pon.. tempat I takde lagi & tak jumpa lagi :D time ni laa kena manfaatkan setel tu.. ada hikmah jugak ya ada aplikasi mcm ni.. lagi-lagi time covid nii.. senang sikit

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...