Jump to content

Minahh

Members
  • Content Count

    71
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About Minahh

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors

1719 profile views
  1. https://club.panasonic.com/my_en/na-v11fx2-11kg-econavi-inverter-blue-ag-front-load-washer-na-v11fx2lmy.html sy pakai model ni lah tapi nak tgk yg lain pun boleh tapi so far fx series panasonic paling2 best! lagipun top load agak luas sikit. 11KG memang ssuai lah utk yg family besar.. yg sy guna tu front load.. yes memang susah sikit lah top load sebab lagipun capasity dia tk besar macam front load.. ape yg sy tau lah tk tahu lah kalau ade top load yg lebih dari 9KG hehehe..
  2. rasanya boleh je cari yg murah tapi rasanya saya pun guna panasonic jugak yg ada mati2kan kuman tu... bawah 4k dah boleh dapat tapi capasity dia besar lah puas sangat2! sesuai jgak kalau ade family yg ramai...
  3. yg boleh merosakkn kulit kepala dgn rambut jadi mudah gugur atau kering. so kena carik bhan yg tk merosakkan kulit kepala dgn rambut kita. no problem, shampoo yg best dn selamat dgunakkn mmg kita akan recommend.
  4. haa betul! tu sbb sy suggest awk try safi shayla sbb bahan dia smua selamat dgunakn dn tkperlu risau. dia tkde silicon yg boleh merosakkn rambut dgn kulit kepala.
  5. ye sy mmg pkai satu set tp dia ada je jual satu2,, yg oren tu mmg khas utk rambut gugur yg ni tkyah basuh bila dh pakai so awk sennang nk guna.
  6. ooo kne keringkn btul2 lah ehh,, sy gune safi shayla tu tp bru dlm sebulan mcm tu. ok je bleh pkai yg kaler oren mmg khas utk rambut gugur.
  7. wfh mmg lah blh jaga rambut elok cantik jee snang nk uruskan... kalo dh kerja blik haa ahah,, tp rambut berminyak mcm mana nk hilangkn ehh ke pkai hair tonic pun sbb jadi mcm tuu..??
  8. betul! musim panas mmg snanng gile peluh! kdg rasa annoying sgt! rambut pn berminyakk if pakai hijab dlm wktu yg lame..
  9. also i like about the design. because its very simple and it saves time rather than using normal washer like KHIND. need to get a new one for my household!
  10. ikrr. but ive found about new panasonic washer. the time consuming is only around 40mins so it's very helpful. it saves both time and electricity
  11. yeahh. with this covid now i always keep the sanitizing wipes in my bag. apparently it helps a lot. but i have to make sure my clothes are clean very well because that's where germs collected
  12. yupp maybe u can prepare santising wipers in his room too so that he can keep everything he use cleaned
  13. boleh ja, kawan saya y15 pun guna minyak fully syn juga..lpas tu dia tgok saya pakai shell punya fully best, dia pun try juga last2.. sama juga dengan lokal, kdg2 letak harga melampau..branded pun sama kdg kualiti rndh tp overprice..sbb tu try and error ja lah baru tau yg mana best..saya guna shell advance rasanya murah dh bg material fully sbb bnyk brand kat market harga rm60 keatas sellunya..
  14. Ok jaa..bila naik rasa ringan dn smooth jaa..tidak ada juga semput nak naik bukit tu tapi dh ok dh skrg lpas try ni..rsanya dia up power enjin kut sbb yg saya beli ni khas untuk power dn speed.. setuju tambah2 motor yg moden2 ni bagi saya pakai fully..org ckp fully mahal tu punca takut saya nak guna dulu, pastu gi bengkel saja survey tgok ada ja rm55, branded pulak bkn nama cokia2..shell juga..
  15. saya pakai shell ja sekarang..awal beli dulu guna yg ada dah tu ja tak tukar pun..lpas ckup mileage baru tukar..
×
×
  • Create New...