Jump to content

Minahh

Members
  • Content Count

    63
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About Minahh

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors

1588 profile views
  1. boleh ja, kawan saya y15 pun guna minyak fully syn juga..lpas tu dia tgok saya pakai shell punya fully best, dia pun try juga last2.. sama juga dengan lokal, kdg2 letak harga melampau..branded pun sama kdg kualiti rndh tp overprice..sbb tu try and error ja lah baru tau yg mana best..saya guna shell advance rasanya murah dh bg material fully sbb bnyk brand kat market harga rm60 keatas sellunya..
  2. Ok jaa..bila naik rasa ringan dn smooth jaa..tidak ada juga semput nak naik bukit tu tapi dh ok dh skrg lpas try ni..rsanya dia up power enjin kut sbb yg saya beli ni khas untuk power dn speed.. setuju tambah2 motor yg moden2 ni bagi saya pakai fully..org ckp fully mahal tu punca takut saya nak guna dulu, pastu gi bengkel saja survey tgok ada ja rm55, branded pulak bkn nama cokia2..shell juga..
  3. saya pakai shell ja sekarang..awal beli dulu guna yg ada dah tu ja tak tukar pun..lpas ckup mileage baru tukar..
  4. tak ada masalah pun..mitos ja tu hahah..saya pakai ok ja..ckup mileage bru tukar yg lain..
  5. alamak saya kadg2 lbih 1 bln dri sptutnya tarikh servis bru gi tukar,mileage pun kdg terlepas dri yg spatutnya kna p servis..tp tak jd apa2 lg la,mybe motor baru cuma tkut nnti lama dia meragam enjin..
  6. Ya, kalau ada apps tolong bayar dulu kan best?? tak payah susah nak queue panjang tau
  7. Apa brand tu?? bukan semua kereta dpt mudah jaga tau, lagi maintenance fee mahal tau
  8. Kan sekarang byk nak makan dulu sbb mudah lapar dan pergi makan, seperti shell tu, mereka ada mcdonald kat sana, lepas drive thru dan pergi isi minyak kan best
  9. Nak kereta lama bagus juga, sbb nak maintenance tak payah mahal sgt, kalau kereta baru, beli mahal dan jika nak jaga baik baik kos tinggi tau
  10. Ya ke?? tapi saya first time download dpt enjoy ni cash back kan?? Terima kasih info awak
  11. Oh ya ke tapi, ni nak download kat mana ya?? Mcm ni tak syok, kalau touch n go selalu ada cash back tau even isi minyak ada murah
  12. Tp nak mcm mana guna ni?? kalau top up kat apps tu dan nak bayar pergi mana bayar?? Sekarang, kerajaan bai 30 ringgit malaysia, so dpt RM 5 cash back, selalu saya guna apps ni
  13. Tp kan, ni menyusahkan parents lah, kalau nak bayar kena dukung baby tu, susah nya Setel?? buat apa tu, ni mcm boost atau touch n go apps ke? Baby car seat sgt penting, so saya percaya perodua sbb, mereka dpt the best safety car ever
  14. So nak mcm mana dpt guna?? kat station apa ya?? Yaya saya pun curious juga ...
×
×
  • Create New...