Jump to content

cherrygoon

Members
  • Content Count

    30
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Normal

About cherrygoon

  • Rank
    Ahli
  1. Bahaya laa.. better u bawak baby sekali pergi bayar duit minyak.. time nak isi minyak u letak la baby tu balik.. Wow.. bestnya app setel ni.. Kena download nii sebab boleh jimat masa ni. Takde la
  2. Tak boleh mcm tu.. 4G dan 5G ni ada perbezaan dan benefit dia masing-masing.... cuma 5G ni more to latest generation. Lepas tu dia merupakan teknologi tanpa wayar dan dah tentu tujuan dia untuk tingkatkan 4G juga.. Mesti laa setuju kalau TM nak buat stand alone.. dah tentu-tentu bila SA ni line tu lagi cepat, laju dan bagus.. Memang agak mahal sikit untuk 5G ni tapi benda ni bagi manfaat juga untuk kita akan dtg.. https://amanz.my/2019223638/
  3. Tm memang trusted sangat.. line dia smua tu okey sangat.. laju pulak tu.
  4. betul tu.. 5g network ni bestt uiii... ramai lagi tak faham function 5G ni.. diaorg fikir 5g sama mcm 4g
  5. Kalau upgrade 4G macam mana pon dia tak boleh nak compare ability dia mcm 5G..
  6. Iya.. impak dia sangat-sangat besar awak..Bukan je kelajuan dia melebihi 10Gbps, 5G ni pon bole bagi benefit untuk pertumbuhan ekonomi negara juga. Sebab banyak sektor perlukan 5G ni. Makesure pakai 5G dari TM laa. Sebab line dia helok dari telco lain.. Laju pon laju memang sangat membantu laa.
  7. dah takde kerja lain ke budak-budak skrg ni.. Nak kjar famous sanggup buat kerja gila mcm ni.. Strok masih boleh dirawat. Yang penting jangan biar lama-lama nanti makin parah.. follow up dengan doctor selalu. Btw dengan teknologi yg ada sekarang banyak benda boleh kita rawat strok ni.
  8. Ya.. benar, 5G dari TM memang best.. kalau saya prefer penggunaan TM unifi.. dia ada liputan coverage yg sangat baik dan stabil. https://amanz.my/2019223638/
  9. Wow.. 5G TM ni sangat bagus tau. Sebab sangat boleh dipercayai dan diaorg ada infra diaorg sendiri tak bergantung dengan mana-mana telco yang lain. https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425 Memang hebat ya alat teknologi sekarang. Pelbagai benda dah boleh bantu manusia dan mudahkan kerja kita jugak.
  10. Boleh pakai water pipeline leakage detector rasanya kalau nak cek paip bocor Betul tu. dengan ada pulak support dari 5G TM mesti sangat membantu untuk cek kebocoran
  11. Wow.. bagos jugak macam tu. Boleh bantu doktor sediakan tools untuk pembedahan.. Doktor just cakap saja. Memang terbaik laa kalau ada robot jururawat ni. Dengan sokongan rangkaian TM 5G lagi.. memang mantop la urusan semua. Betul tu. Sokongan daripada rangkaian 5G dari TM ni sangat terbaik. Boleh mudah dan lancarkan semua urusan. Semua kerja jadi senang. Mana tau kekurangan jururawat, robot ni boleh bantu doktor.
  12. Yes! Must upgrade to 5G bcause of this reason. Fyi.... Robotic surgery will be performed in one place by a ‘surgeon’ from a different location. Patients will be linked to hospitals with monitoring services within the comfort of their own homes. So. no more problem in this issue! So far, TM is very aggressive in developing 5G infrastructure. Can't wait to see the new future come to our life.
  13. Yes, of course.. All of that must be through education. We can have a seminar or something to teach how to use it. not just farmers, others can learn too. drones are really helpful for me. Please just imagine how big the farm and it can make it easier for those farmer. Everything can learn okey
  14. Nanti robot-robot tu kita guna 5G mesti laju kerja-kerja robot tu buat. Takde beban buat keje berat-berat dah.
  15. Rasanya bluotooth mcm tak sesuai je untuk benda ni.. Rasanya kena ada line internet. Boleh pakai 5G nanti sebab rangkaian 5G dari TM ni bagos line dia.. Setiap public transport tu kena ada Wifi baru boleh communicate each other.
×
×
  • Create New...