Jump to content

cherrygoon

Members
  • Content Count

    40
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Normal

About cherrygoon

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors

1313 profile views
  1. To be honest, I've never been satisfied with Panasonic's support staff, hence I've never bought a Panasonic product Nevermind, I'll look at the model you suggested.
  2. What kind of machine do you use? Given that front-loading washers are likely to be petite, that's why I choose them.
  3. im currently using sharp. its quite durable and it has lasted me for more than 5 years
  4. Wow, that's a lot of amazing information. I was under the impression that Panasonic didn't provide such features. I appreciate the heads up, I'll definitely look into this brand. A bit intriguing!
  5. wow 3 function?? may I know what the function is?
  6. Samsung's machinery is, in fact, quite good machine. It is quite quick at washing clothing. Quick wash is a 15 minutes - quick times wash program in Samsung front loader washing machines. this functions washes ur favourite clothes in 15 minutes. also u can freely select the cycles between 15 to 60 minutes for perfect fast washing with no aggresive action
  7. Hello, I'd advise you to get a Samsung or Sharp washing machine. They are inexpensive and offer a lot of useful functions. For instance, samsung machines use less energy and can wash in cold water
  8. Ohhhh memang sedap lah kalau buat masak? Rasa air tu tk kan mencacatkan rasa makanan tu lah? Kalau ye, sy pun nak pasang 1 kat rumah! Sy guna cerek je masak air. Ohhh bagusnya! Sy selalu makan sayur dgn buah tapi kadang terkupa ada dlm peti ais, 2-3 hari dah kecut dan busuk hurmmm rugi sgt! So, alkaline panasonic boleh tolong kasi "nyawa" kat semua barang mentah utk up kasi lama lah ok cun!
  9. Ye ke? Bukan air alkaline akan buat kan daging tu hilang rasa manis? Sebab setau sy air alkaline ni macam pahit2 kan? Hurmmm better guna air biasa je lah.. rebus biar lah lama sikit janji sedap lembut sgt pun x sedap jugak daging tu hahahah Betul! Saya dulu pun masak yg simple2 je lama2 sy jadi pandai lah nak masak macam2. Tapi saya kalau beli sayur, hari nak masak sayur, hari yg sama jugak beli kalau tak, sayur saya jadi tak freshh layuuu! Mcm mana ek nk buat?
  10. Yaka.. alaa I bukan duduk shah alam pon.. tempat I takde lagi & tak jumpa lagi time ni laa kena manfaatkan setel tu.. ada hikmah jugak ya ada aplikasi mcm ni.. lagi-lagi time covid nii.. senang sikit
  11. Kalau nak bukak dekat Petronas okey sangat.. Sekrang kan Petronas ada aplikasi SETEL.. Takde nak fikir beratur panjang dekat kaunter.. u isi minyak dulu then bole laa menjamu selera gitu..
  12. terbaiklah.. ni mesti memang jaga elok enjin kereta tu. Dulu ayah aku ada la satu kereta lama tapi hampeh lingkup dah oiii abang aku buat.
  13. Bahaya laa.. better u bawak baby sekali pergi bayar duit minyak.. time nak isi minyak u letak la baby tu balik.. Wow.. bestnya app setel ni.. Kena download nii sebab boleh jimat masa ni. Takde la
  14. Tak boleh mcm tu.. 4G dan 5G ni ada perbezaan dan benefit dia masing-masing.... cuma 5G ni more to latest generation. Lepas tu dia merupakan teknologi tanpa wayar dan dah tentu tujuan dia untuk tingkatkan 4G juga.. Mesti laa setuju kalau TM nak buat stand alone.. dah tentu-tentu bila SA ni line tu lagi cepat, laju dan bagus.. Memang agak mahal sikit untuk 5G ni tapi benda ni bagi manfaat juga untuk kita akan dtg.. https://amanz.my/2019223638/
  15. Tm memang trusted sangat.. line dia smua tu okey sangat.. laju pulak tu.
×
×
  • Create New...