Jump to content

cherrygoon

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Normal

About cherrygoon

  • Rank
    Ahli
  1. Ohhhh memang sedap lah kalau buat masak? Rasa air tu tk kan mencacatkan rasa makanan tu lah? Kalau ye, sy pun nak pasang 1 kat rumah! Sy guna cerek je masak air. Ohhh bagusnya! Sy selalu makan sayur dgn buah tapi kadang terkupa ada dlm peti ais, 2-3 hari dah kecut dan busuk hurmmm rugi sgt! So, alkaline panasonic boleh tolong kasi "nyawa" kat semua barang mentah utk up kasi lama lah ok cun!
  2. Ye ke? Bukan air alkaline akan buat kan daging tu hilang rasa manis? Sebab setau sy air alkaline ni macam pahit2 kan? Hurmmm better guna air biasa je lah.. rebus biar lah lama sikit janji sedap lembut sgt pun x sedap jugak daging tu hahahah Betul! Saya dulu pun masak yg simple2 je lama2 sy jadi pandai lah nak masak macam2. Tapi saya kalau beli sayur, hari nak masak sayur, hari yg sama jugak beli kalau tak, sayur saya jadi tak freshh layuuu! Mcm mana ek nk buat?
  3. Yaka.. alaa I bukan duduk shah alam pon.. tempat I takde lagi & tak jumpa lagi time ni laa kena manfaatkan setel tu.. ada hikmah jugak ya ada aplikasi mcm ni.. lagi-lagi time covid nii.. senang sikit
  4. Kalau nak bukak dekat Petronas okey sangat.. Sekrang kan Petronas ada aplikasi SETEL.. Takde nak fikir beratur panjang dekat kaunter.. u isi minyak dulu then bole laa menjamu selera gitu..
  5. terbaiklah.. ni mesti memang jaga elok enjin kereta tu. Dulu ayah aku ada la satu kereta lama tapi hampeh lingkup dah oiii abang aku buat.
  6. Bahaya laa.. better u bawak baby sekali pergi bayar duit minyak.. time nak isi minyak u letak la baby tu balik.. Wow.. bestnya app setel ni.. Kena download nii sebab boleh jimat masa ni. Takde la
  7. Tak boleh mcm tu.. 4G dan 5G ni ada perbezaan dan benefit dia masing-masing.... cuma 5G ni more to latest generation. Lepas tu dia merupakan teknologi tanpa wayar dan dah tentu tujuan dia untuk tingkatkan 4G juga.. Mesti laa setuju kalau TM nak buat stand alone.. dah tentu-tentu bila SA ni line tu lagi cepat, laju dan bagus.. Memang agak mahal sikit untuk 5G ni tapi benda ni bagi manfaat juga untuk kita akan dtg.. https://amanz.my/2019223638/
  8. Tm memang trusted sangat.. line dia smua tu okey sangat.. laju pulak tu.
  9. betul tu.. 5g network ni bestt uiii... ramai lagi tak faham function 5G ni.. diaorg fikir 5g sama mcm 4g
  10. Kalau upgrade 4G macam mana pon dia tak boleh nak compare ability dia mcm 5G..
  11. Iya.. impak dia sangat-sangat besar awak..Bukan je kelajuan dia melebihi 10Gbps, 5G ni pon bole bagi benefit untuk pertumbuhan ekonomi negara juga. Sebab banyak sektor perlukan 5G ni. Makesure pakai 5G dari TM laa. Sebab line dia helok dari telco lain.. Laju pon laju memang sangat membantu laa.
  12. dah takde kerja lain ke budak-budak skrg ni.. Nak kjar famous sanggup buat kerja gila mcm ni.. Strok masih boleh dirawat. Yang penting jangan biar lama-lama nanti makin parah.. follow up dengan doctor selalu. Btw dengan teknologi yg ada sekarang banyak benda boleh kita rawat strok ni.
  13. Ya.. benar, 5G dari TM memang best.. kalau saya prefer penggunaan TM unifi.. dia ada liputan coverage yg sangat baik dan stabil. https://amanz.my/2019223638/
  14. Wow.. 5G TM ni sangat bagus tau. Sebab sangat boleh dipercayai dan diaorg ada infra diaorg sendiri tak bergantung dengan mana-mana telco yang lain. https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425 Memang hebat ya alat teknologi sekarang. Pelbagai benda dah boleh bantu manusia dan mudahkan kerja kita jugak.
  15. Boleh pakai water pipeline leakage detector rasanya kalau nak cek paip bocor Betul tu. dengan ada pulak support dari 5G TM mesti sangat membantu untuk cek kebocoran
×
×
  • Create New...