Jump to content
Sign in to follow this  
laydeeash129

Cara mudah untuk isi minyak

Recommended Posts

Dah 2020 ni, zaman makin maju, even nak isi minyak pun senang dah wei. Aku tgok abg aku guna app Setel tu je, senang je, keluar kereta terus isi x de beratur tunggu nk bayar kt kaunter.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/5/2020 at 2:36 PM, laydeeash129 said:

Dah 2020 ni, zaman makin maju, even nak isi minyak pun senang dah wei. Aku tgok abg aku guna app Setel tu je, senang je, keluar kereta terus isi x de beratur tunggu nk bayar kt kaunter.

apps apa tu tak pernah dengar pun

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/5/2020 at 2:36 PM, laydeeash129 said:

Dah 2020 ni, zaman makin maju, even nak isi minyak pun senang dah wei. Aku tgok abg aku guna app Setel tu je, senang je, keluar kereta terus isi x de beratur tunggu nk bayar kt kaunter.

Sebenarnya app Ni lama dah Ada l Kat Malaysia, since 2018. Cuma time tu Tak semua tempat available

21 hours ago, gongzaimee said:

apps apa tu tak pernah dengar pun

App untuk isi minyak, so lepasni Tak perlu beratur dah, terus unlock pump dari dlm kereta je

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 hours ago, clamclamclam333 said:

Sebenarnya app Ni lama dah Ada l Kat Malaysia, since 2018. Cuma time tu Tak semua tempat available

App untuk isi minyak, so lepasni Tak perlu beratur dah, terus unlock pump dari dlm kereta je

cemana boleh unlock pump guna app??

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 hours ago, clamclamclam333 said:

Sebenarnya app Ni lama dah Ada l Kat Malaysia, since 2018. Cuma time tu Tak semua tempat available

So nak mcm mana dpt guna?? kat station apa ya??

12 hours ago, gongzaimee said:

cemana boleh unlock pump guna app??

Yaya saya pun curious juga ... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 minutes ago, cjaeyun said:

download dekat apps store, aku tau dia ada support petronas 

dulu jarang nampak petrol station ada letak iklan setel, skrg dah byk jumpa

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 minutes ago, maymay6786 said:

dulu jarang nampak petrol station ada letak iklan setel, skrg dah byk jumpa

marketing mereka makin syok lah cam ni, rm5 cash back yg tulis kat sana besar2

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/4/2020 at 10:36 PM, laydeeash129 said:

Dah 2020 ni, zaman makin maju, even nak isi minyak pun senang dah wei. Aku tgok abg aku guna app Setel tu je, senang je, keluar kereta terus isi x de beratur tunggu nk bayar kt kaunter.

macam pernah dengar tapi tak sure apps ni memang really ada ke or apa..tapi apa yg kelebehihan guna apps ini selain takyah beratur niii

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, Phonemena said:

macam pernah dengar tapi tak sure apps ni memang really ada ke or apa..tapi apa yg kelebehihan guna apps ini selain takyah beratur niii

 

If you travelling often its cn help you to keep track of expenses & claims (No need to keep paper receipts)...and as usually if u rush to work or anywhere u cn just use this app and fuel it ..easy with simple click ,,

Edited by ZioMan

Share this post


Link to post
Share on other sites
16 hours ago, ZioMan said:

If you travelling often its cn help you to keep track of expenses & claims (No need to keep paper receipts)...and as usually if u rush to work or anywhere u cn just use this app and fuel it ..easy with simple click ,,

Great , apps ni boleh guna macam ini juga ke ...tapi petrol station mana blh guna apps ini??

ada apa2 terms nak join apps ni ke apa?

22 hours ago, maymay6786 said:

dulu jarang nampak petrol station ada letak iklan setel, skrg dah byk jumpa

owh apps ni bukan baru ke apa ?

boleh share tak infor2 apps ni ad petrol stations mana boleh guna ni..sbb kalau boleh nak cuba juga sebab nak advance sikit plz ahahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, maymay6786 said:

dulu jarang nampak petrol station ada letak iklan setel, skrg dah byk jumpa

yer sebab dia org nak minta byk org guna sebab banyak org petronas juga lagi pun 

selalu nak beratur kt situ walau wey !!! sgt lar ...bila nak rush kerja pun kena tunggu kadang cashier slow..so better guna apps je..sbb senang pun 

16 hours ago, fauzi said:

Great , apps ni boleh guna macam ini juga ke ...tapi petrol station mana blh guna apps ini??

ada apa2 terms nak join apps ni ke apa?

owh apps ni bukan baru ke apa ?

boleh share tak infor2 apps ni ad petrol stations mana boleh guna ni..sbb kalau boleh nak cuba juga sebab nak advance sikit plz ahahahahaha

eh dah lama pun...tapi nt famous as banyak org taw lar...

u boleh cuba guna je ...sebab ada cash back ,lepas tu takyaah lar beratur sgt lama ...lagi pun boleh buat record expenses semua kt apps ni je ..senang 

Share this post


Link to post
Share on other sites
49 minutes ago, fauzi said:

Owh apps ni bukan baru ke apa ?

boleh share tak infor2 apps ni ad petrol stations mana boleh guna ni..sbb kalau boleh nak cuba juga sebab nak advance sikit plz ahahahahaha

App ni lama dah ada sebenarnya since 2018, boelh try download dulu and skrg dah upgrade so boleh guna kat mana2 petronas 

7 hours ago, maymay6786 said:

dulu jarang nampak petrol station ada letak iklan setel, skrg dah byk jumpa

Sebab Ada upgrade baru Kat app tu which is you boleh guna kat mana2 petronas yang available Kat Malaysia

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/8/2020 at 11:13 PM, gongzaimee said:

cemana boleh unlock pump guna app??

Eh nak isi minyak tu kita gak yg kena pump, bukannya dia pump terus masuk, amboi tu another level tu hahahaha

16 hours ago, fauzi said:

Great , apps ni boleh guna macam ini juga ke ...tapi petrol station mana blh guna apps ini??

ada apa2 terms nak join apps ni ke apa?

owh apps ni bukan baru ke apa ?

boleh share tak infor2 apps ni ad petrol stations mana boleh guna ni..sbb kalau boleh nak cuba juga sebab nak advance sikit plz ahahahahaha

Tgk je kt website setel, kalau x de lagi kt tmpt korang, tinggalkan details kt website tu, then diorang contact nanti bila dah available kt area kita.. Easy peasy lemon squeezy hahaha

16 hours ago, zeilan said:

yer sebab dia org nak minta byk org guna sebab banyak org petronas juga lagi pun 

selalu nak beratur kt situ walau wey !!! sgt lar ...bila nak rush kerja pun kena tunggu kadang cashier slow..so better guna apps je..sbb senang pun 

eh dah lama pun...tapi nt famous as banyak org taw lar...

u boleh cuba guna je ...sebab ada cash back ,lepas tu takyaah lar beratur sgt lama ...lagi pun boleh buat record expenses semua kt apps ni je ..senang 

Abg aku kata 3 kali isi dapatlah cashback.. Senang je wei, aku pun dah download cuma tak cuba lagi, hehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...