Jump to content

laydeeash129

Learning
  • Content Count

    12
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About laydeeash129

  • Rank
    Ahli Baru
  1. No to all thing call fiber at the end of the word. Duh mcm celcom fiber ke maxis fiber ke. Abg aku guna celcom fiber, mnyumpah2 dia hahaha. Yelah line asyik x de je.
  2. 5g ni skrg bnyak kita ckp pasal kebolehan satu2 telco tu utk buat 5g, yelah kalau tgok skrg pun ada telco yg servis dia x berapa nak bagus, tu yg menggusarkan semua org.. tapi ni aku baca tm punya bukan takat nak buat 5g, dah aim nak buat stand alone.. https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425 apa pendapat korang?
  3. Haah, aku ada baca gak kt link ni, terkejut gak tm buat keputuan mcm ni.. Tapi tak pe pun, diorang infra semua dah ada sendiri punya, bukan menumpang, s memang boleh capai lah aim dia ni Telco lain mungkin masih dlm lamunan, yg aku tau tm mmg dah buat 5g kt subang dgn Langkawi, ada lah progress dpd dorang 5g mmg mudahkan semua org nanti, x de masalah pun pasal tu, cuma kena tgk betul2 telco mana yg elok utk kita guna
  4. Rasanya kt kwsn2 pedalaman lah yg ada tm punya servis, nak compare dgn telco lain mmg tak dapek la.. Streamyx pon kt kampung aku elok je guna, felda kot jgn memain What I can see is other telco do the collaboration while tm stay still on their own and aim to be 1st 5g stand alone in Malaysia.. Should be no prob for them as their infra n services are good enough to make this happen
  5. Haa betul.. Kita yg badan bukannye haluih ni pakai L tapi kalua cutting kecik kena guna XL pula, susah nak agak, kalua ada teknologi mcm ni memang syok habis la.. tapi tunggu 5g dulu, baru boleh buat helok je invention gini.. Kalau baca skrg tm nak aim jadi stand alone 5g first kt Malaysia ni.. Bila diorg ada infra yg cukup, servis okay, tak salah nak bercita2 tinggi mcm ni.. Memang diorang mampu buat kan
  6. Sape yg kaki gaming memang bengang la kalau asyik ping je, ni nanti 5g ada dah, aihhh makin tak lekang la dpd laptop tuuuu adoiiii Ahaa infra semua dah ada, tak salah nak aim benda2 mcm ni. lagi pun aku selalu tahu diorg buat semua nya diorg je, tak de collab ke apa ke dgn sesiapa. Servis tiptop so tak nafikan la 5g nanti diorang lagi mnyerlah betui dak
  7. Sama la, baru tahu juga bila baca topic ni haha! Siapa kaki gamers mesti tunggu game2 baru nanti bila 5G dah fully implement kt Malaysia.. possible gak VR yg mcm rider cerita tu akan wujud kt Malaysia, tak mustahil kan Tukarlah telco.. Dpd asyik sakit hati je.. I pun tertanya2 juga telco2 ni boleh ke nak buat 5G ni, 4G skrg pun asyik hilang hehehe.. Tapi yg I rasa boleh stand still TM lah, diorang dpd dial up dulu dah wujud, infra pun kukuh kan betul tak
  8. Susah kan nak jumpa perempuan yg kaki gaming, tapi itulah aku, hahah tiberrr.. Aku ni skrg tgh cari laptop gaming, sbab gune laptop biase je skrg memang lag la nak buat kerja apa lagi.. So guys ada suggestion tak laptop apa2? Yg superb teknologi dia? Kot yg laju ke boleh support apa2 game2 skrg yg berat2 p/s ; aku tertarik sebenarnya dgn laptop Huawei baru tu, letak je tepon terus boleh cast kt laptop. itu kalau gaming tu memang syok tu haha
  9. Wey betul, ada je telco mcm tu. Penat wey asyik x ada line je. Ada la telco oren tu, kt bandar pon asyik x ada line, kalua balik kampung jangan ckap la, memang hilang terus haha
  10. haa ni btul sbab aku ada tgk satu poll yg result dia kata benda pertama yg org akan cari bila bangun tidur masa pagi adalah telefon bimbit.. aku ada gak tgk satu invention from dyson, dia control the brightness, warna n benda2 lain guna phone je.. so useful things these days ada aku tgk iklan, jenama daikin kot.. ayah dia tak jumpa remote control aircond pastu anak dia tolong adjustkan guna tepon je masa anak dia kt office.. senang gila invention skrg, aku amazed haha setuju sbab ni bukan pasai brg letrik je ke, ini pasal 5g akan ubah mcm2 benda atau teknologi yg wujud atau yg akan wujud nanti.. 5g ni laju, ping pun kurang sgt compare to 4g so invention dpd telco2 mcm tm akan bgi impak yg besar kpd manusia zaman skrg
  11. it is easy to have telesurgery around the world.. last time when the baby need to be treated with her mouth tumor or something, the specialist team in the UK do the surgery as the team can treat and do surgery for that and it goes very well.. if we have the telesurgery, we wont be going anywhere outside Malaysia and the AI robot hand will do the surgery then.. Yup, perhaps there will be a wearables monitor that will be so useful for patient which the doctor can monitor the patient from the wearables.. buttttttttt need 5G and wider coverage too for this happen
  12. selalunya kdg2 bila kita lalu jalan yg tak pernah kita lalu, kita tak boleh expect kt mana ada traffic light atau simpang2.. bagus gak kalau ada mcm traffic light alert n akan bgtau traffic light akan ada kt depan nanti dlm berapa meter so tak ada la kita buat jalan sendiri, tak tau mana traffic light segala bagai hahaha
  13. Haritu tgk cite johnny English paling latest tu, johnny english strikes again. Sekarang en kite boleh video call, skype, tapi tu cuma video. So, ada satu part tu diorg calling guna hologram instead of vide, mcm whoa menariknya wey. Boleh jadi tak akan datang nanti kita boleh communicate dlm version hologram? Mcm menarik, mcm org tu betul2 ada depan kite.
×
×
  • Create New...