Jump to content

ring531

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About ring531

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain
    ringirng

Recent Profile Visitors

603 profile views
  1. So, make sure clean our car properly. For those who use the Setel application, before and after u touch oil pump use the sanitizer first or you can wash your hands too in the toilet before enter your car.
  2. it's because they don't understand what an MRO is. Then, sometimes people like to spread fake news and people continue to believe the news without checking it first.
  3. Bahaya laa kalau tinggalkan baby mcm tu je.. Eh skrg kan dah ada app utk isi minyak tu. tak de la tinggal anak sorg--sorg dekat kereta dah. betul tu, mak-mak ke, ayah-ayah ke sila manfaatkan app ni. Please utamakan keselamatan anak-anak okey. App setel ni sedikit sebanyak aku rasa sangat-sangat boleh bantu kita. So, gunakanlah sebaik mungkin.
  4. Elok juga macam tu.. Tak sabar nak guna smart city app ni.. Dah 2020 wei.. mesti nak sesuatu yg baru kan.
  5. Mostly memang kebanyakan ewallet ada cashback. Tak limited Kat setel ni je Sebab lepas gaji je terus topup ewallet. Senang nak guna nanti Jimat masa sebenarnya pakai ewallet ni, not limited to setel only, ewallet lain pun sama juga. Jimatkan masa
  6. Banyak kelebihan bila TM ni pilih untuk stand alone.. Kelajuan internet yang lebih cepat dan cekap
  7. Setel ni utk petronas kan. Pernah guna sekali dua je, pastu tak pakai dah
  8. Even guna qr pay pun ada transaction punya, so selamat sikit Guna buku pun kadang2 lupa nak tulis, skrg zaman dha canggih, debit atau kredit kad pun boleh track everyday.
  9. Betul.. I pakai maxis memang menyakitkan hati.. line dia dah la slow nak buat kerja pon susah.. Kalau 5G boleh memudahkan lagi kita elok laa. I rasa telco lain patot collab dengan TM la utk 5G ni..
  10. ring531

    phone 5g mahal?

    4G biasa-biasa ja.. line dia tak macam 5G punya. 5G ni lagi la macam-macam kelebihan dia.. 4G pon tak mampu nak buat macam 5G. Lagi-lagi 5G dari TM.. memang superbb la sebab TM dia stand alone.. Yup.. banyak-banyak telco I pilih TM u.. line memang bagos giler. kalau utk 5G pon wajib I pakai TM punya.. Tak sabar rasanya
  11. ring531

    phone 5g mahal?

    Benda baru u.. nak murah jgn beli awal-awal ya tunggu nnti design latest keluar baru u beli yg lama tu.. hehe.. memang best laa bila dah ade 5g support ni.. mesti mcm2 kelebihan dia yg kita bole jumpa kan
  12. Aku yakin Malaysia mampu buat 5G ni jugak.. TM pon dah buat percubaan dekat beberapa kawasan. cuma benda ni masih berperingkat lagi.. 2025 mesti dah boleh berfungsi dalam pelbagai sektor
  13. Sebenarnya kalau kita tengok dari segi benefit dia.. stand alone lagi banyak benefit dia untuk kita berbanding non stand alone awak. hanya TM je awak yang pilih untuk stand alone ni berbanding dengan yg lain. https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425
  14. Betul tu.. kalau kita tengok semula TM ni dia banyak benefit dia. Kualiti TM ni sangat bagus dari telco-telco yang lain untuk penggunaan 5G ni. kan, dengan adanya pelbagai teknologi pertanian yang moden boleh bantu dalam mengawal segala aktiviti dalam greenhpuse tu. Yang penting mesti ada 5G tu. Mesti semua berlancar dengan lancar.
  15. Haah awak.. TM dah sediakan rangkaian 5G yang sangat baik untuk kita dapat manfaatkan dalam kehidupan seharian kita. Banyak benda jadi mudah kan. Jangan risau Malaysia akan menyusul jugak. Nantikan 5g yang disediakan oleh TM ni.. memang best la nnti awak.
×
×
  • Create New...