Jump to content

britneyishot

Members
  • Content Count

    33
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About britneyishot

  • Rank
    Ahli
  1. Boleh je pakai bila2 masa kan dia dah mention tu.. I pun pakai serum safi youth gold tu lepas make up seblum pegi pegi keje then sebelum tidur malam.. Kerap pakai lagi cepat hasil dia.. Nak lagi mantap, guna 1 set!
  2. Yes lokal punya brand.. Bukan produk muslim company dia nama wipro-unza malaysia sdn bhd. Tapi semua produk dia ada sijil halal dari JAKIM. Formula dia kalau nak explain memang pjg. Try click link ni kat situ dah explain apa function2 formula dia. https://safi.com.my/skincare/safi-youth-gold-lifting-24k-golden-elixir/
  3. yes betul sebab klaau nak masuk drugstore memang kena ada sijil halal, kkm, ape semua lah ingat senang ke nak lulus. bergantung pd kulit combiii hehe sebab macam i dah 2 minggu lebih pkai baru nampak kesan tu pun kena pakai hari2. macam member i 5-6 hari dah nampak beza. dia kalau lambat tapi memuaskan tak merosakkan kulit tak apa.. jangan kesan cepat lama2 kulit terhakis habisss ! yes! kulit i pon rasa tegang macam ditarik2... maybe tindak balas i think formula2 produk tu dah mula meresap... kedutan I dah makin kurang, pori mengecil and I am soooooo satisfied ! first time pakai produk lokal, hasil macam produk mahal2 dari international... maybe sebab kita dok malaysia lah kot
  4. Yess! True macam cendawan tumbuh lepas hujan! Tak berani nak apply tah ada kelulusan kkm ke tak tu.. beli je skincare kat drugstore dah sah2 ada sijil halal, kkm semua. I pon guna safi tapi yg lain lah safi so far i tau dia ada sijil halal dari JAKIM.. So yg muslim boleh guna tanpa was2
  5. Ahahahha kadang2 tu hormon sis. tpi tu lah kalau muka nampak berusia bukan tua sis tapi matured hahaha. Kena kenal dulu kulit macam mana combination ke oily ke apa ke. Jgn terlalu stress bila stress, memang muka cepat kedut sis.
  6. aaa bestnya!!! I srsly perlukan hair dryer mcm ni doh.. nk betul2 rawat balik rambut dgn kulit I..price dia pun I check ok je tak semahal Dyson thank you so much
  7. hahahah i pun tacodddd rambut badan i dh cukup lebat hahahahaha aaaa best gila!!! i tak pernah tahu ada hair dryer mcm ni...pergh, maju betul panasonic, tp tak heran kottt sbb panasonic en hahah so u boleh switch mode lain2 ke, sbb ada 3 mode? yg hair scalp dgn skin tu...yg skin tu pulak dia blow out angin panas jugak ke?? yg tu utk apa kalau pakai kat muka...
  8. guna je, tapi tak get better pun...dia akan buat rambut lembut skejap je, lepas berapa jam jadi kering balik mcm biasa adaa, I try guna yg utk intense damage repair...utk jenis yg rambut mmg dh rosak habis tapi x de beza pun...I siap trim rambut lagi, tapi dia grow yg baru pun kering vitamin apa eh? I makan vitamin c biasa je..bukan vitamin utk rambut
  9. Hi girls, saya ada nk bincang topic harini... thn lepas, saya lalui fasa dlm hidup sampai tahap saya paling murung...sebelum ni saya memang dah lama down tapi tahun lepas paling teruk lah. Masa dalam tempoh kemurungan tu, dia mula efek saya dari segi fizikal- saya turun berat badan byk sgt, lepastu kulit dgn rambut saya jadi kering gila. Alhamdulillah tahun ni saya dh better, berat pun dh jadi normal balik tapi masalah dia rambut saya stay kering sgt2, saya dh try guna macam2 tapi dia masih rosak mcm mana nk atasi masalah ni eh
  10. Bukan TM dah buat smart city app ke? Ada dlm tu pasal traffic la apa la sekitar langkawi ni, ada juga baca pasal yg tanam sayur cuaca dingin tu kt tmpt panas je, mmg amazed la
  11. already got 5g in subang what? so there will be 5g to other states sooner, so no worries then even people got past history, why telco cannot. but it seems nowadays, tm services much better compare to others, especially with their customer service. so different then
  12. Skrg ni nak travel pun tak yah susah2. I tgok tm sendiri dah perkenalkan virtual holiday app, senang hahaha! Dah ada ke app tu? Ini lagi bagus dpd berangan je kan hahaha
  13. usually lazada n shopee of course, i will take locally as the delivery time is shorter, not patient enough to wait. is that the ewallet, i see some of my friend use it , but not convincing enough for me to install it.
×
×
  • Create New...