Jump to content

riderterunggul

Learning
  • Content Count

    25
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About riderterunggul

  • Rank
    Ahli
  1. Stand alone ni yg aku tau walaupun mahal la nak buat tapi kira laju, tak bercampur dgn 4G punya infra. Tu yg tm nak buat so that tak lag la nanti mcm 4G. So that semua org pun boleh guna 5G dgn elok.
  2. X semua org ada masa nk g walk in terus sana.. Ada haritu jalan2 lalu kt depan satu service center ni bukan tm la hahaha, customer tu dah berusia, dia punya la jerit2 sbab dia tunggu lama, tapi pekerja situ semua pi layan yg baru2 sampai.. Mengamuk la org tua tu, meremang wei tgok Tm pun ada 540000 km fiber kot, itu pun x nak collab ke hahaha senang hidup der Alah, tm pun dah sign memorandum dgn Lembaga pembangunan Langkawi sbb nak develop 5g kt sana in bnyk2 kes.. Laju je buat kerja, mana x confiden dgn diorang ni
  3. Dok guna org punya, terang2 kita bleh tgok maxis fiber ke apa ke, mesti kalau ada problem, nk kena tunggu technician tm, sbb seua benda tm punya.. Apa2 tah Apa yg aku tau, diorang dah sign memorandum dgn authority Langkawi nak buat 5g kt sana.. app smart city pun dah siap kt sana, senang sesiapa nk g Langkawi guna app tu je utk refer https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
  4. Betul lah.. Tm pun kerja buat laju je, ini dah sign memorandum dgn LADA sbb nak buat 5G kt sana.. Ada dah buat dah smart city app, syok ah pas ni https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
  5. Sistem gempak2 pun tak ada apa kalau line internet atau hotspot kita lembab x mcm laptop atau PC kita yg laju je berdesup.. Ini aku ada baca pasal TM nak buat stand alone 5g yg pertama kt Malaysia https://amanz.my/2019223638/.. Kiranya nanti internet 5G tu akan jadi lebih laju dan kurang lag.. Bagi korang mcm mana?
  6. Eh mesti la awk oi, cuba bayang kalau guna umobile pastu nak turunkan suhu aircond bagi sejuk lagi.. Sebab line hilang begitu sahaja, suhu sama je mcm buka kipas. Baik x payah kan.. Hmm kena 5G tapi tgok yg mampu buat 5G ni TM je.. Diorang je yg ada infra n mmg base dlm bidang ni bagus, expertise cam tu.. Maxis ekau x yah sebok2, lagi haru ada la nanti
  7. Siyes ah best maxis fiber? Aku tak tau apa masalah maxis punya network tepon aku asyik x de line sampai ke sudah, harap je tulis 4G. Sembang kencang je nak 5G bagai.! Haaa iye lah tu, kita report kt cs dia pun, x de solution. Apo nak buek kalau mcam ni. Baik x payah jadi network provider la adohai.
  8. Aku nak minta pendapat. kalau lah kita ada ahli keluarga lagi2 yg dah berusia, jenis yg memang takut atau liat sgt nak pegi hospital atau klinik utk buat checkup ke apa ke. apo nk buat dgn diorang ni? Kita yg muda ni mana suka paksa2 diorang, hati org tua ni kena jaga, tapi tu la kita risaukan dia. Susah benor tapi saying kan, mesti risau haha. Cube bagi cadangan kt aku cemana nak buat in future.
  9. Maxis mmg la, aku x tahu bila la nak elok line diorang tu. Makin menjadi2 la down nya. Sape je x fed up kalau asyik masalah je. 5g la better lagi, lagi laju, lag pun sikit, main game mmg syok la. Nak stream video pun laju je. Tapi tgk gak ah telco mana. Dah kalau maxis juga, agak2 bercucu dah nanti baru siap install kot. Ini lagi nak collab dgn celcom. Tm tu dah ada semua, apa susah.
  10. cik kak, aku rasa ko punya info x berapa nk betul lah. setahu aku telco lain punya la yg pi tumpang tm punya infra selama ni. itu kalua diorang nak install tu aku x tahu kurun ke berapa baru bleh siap. itulah pasal, bukan main nama gempak, iklan pum pang hebat gitu. hakikatnya, alahai. nk 5g ni, diorang masih nk guna tm punya infra ke? hmm x pe la, masing2 bleh pilih sendiri kehendak, tpi jgn nyesal x sudah la guna telco lain punye.
  11. Bukan kaleng2 gituuuuu, hahaha! Alaa apa nak risau, tm pun tgh nak buat 5g skang ni.. Kita rilek je tunggu, mesti tak de hal lah utk diorang sbb diorang dah pakar dah dlm bidang nih Tm je yg boleh buat 5g ni buat masa ni.. Diorang dah mmg ada infra sendiri.. Ini kalua telco lain yg buat, aku tak tahu la berapa lama pula nak tunggu install segala la, jenuh wey
  12. Kan kannnn? Helok sangat dah cuma tu la kalau laptop elok tapi internet pun cam hareyyy mcm mana hahaha.. Betol wey.. Tapi tak pe, tgok skang pon telco2 tgh nak buat 5g tapi as usual aku mmg tetap dgn tm lah.. Tgok je kt unifi diorang skang, mmg apa omputih kata no doubt dah dgn diorang utk 5g ni.. Mesti sama superb gak
  13. Yup betul.. Kdg2 bila org yg sakit duduk kt rumah, berpotensi diorang akan sembuh lagi cepat compare to orang yg duduk di hospital.. Bila ada kaedah mcm ni, memang memudahkan dua2 pihak.. Betulllll.. Memang bnyak aje telco kt negara ni yg tgh compete utk sape yg boleh provide better 5g tapi tm akan bagi yg terbaik.. Tgok je la skrg, diorang pun dpd zaman dial up dulu dah ada .. infra semua superb, telco lain pi tumpang hahaha
  14. haaaaa, topik ni mesti boleh borak banyak punya.. guys, telco mana nanti korang rasa boleh bagi 5g yg thorrrbaik punya? n korang rasa sebab apa? meh2 debat sikit sini haha
  15. Ini kalau bini aku tahu ada teknologi mcm ni, suka betul diaaaa.. Sebab dia memang org yg lagi prefer shopping online dpd beli kt mall sebab nak cari parking lagi, duit minyak bla bla.. Ini kalau online duit postage dgn barang je kena bayor.. Sebagai suami kena support bini hehehe Itulah, bila nak keluarnyaaa aku pun nak juga guna ni eh tiber hahaha.. Tak de lah mcm menarik je sape tak nak cuba woiiii..
×
×
  • Create New...