Jump to content

matahary

Learning
  • Content Count

    24
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About matahary

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain
    mata
  1. Aduhhhh mcm sama je kita ni. Syoknyaaaa dpaat barang elektrik mcm ni. Ni nak 5g ni lagi lah makin banyak wireless, effortless semua la mesti wujud punya nanti Yeke dah ada 5G? Yg tahu cerita skrg tm tgh launch kt area subang dgn Langkawi dulu. Pastu diorang aim nak jadi first stand alone. Tak mustahil aim tu bleh jadi reality sbb infra semua dah ada, diorang pun pakar dlm hal2 ni should be no prob for them
  2. Haah, teruk lah jadi tuan rumah diorang tu. Memang kena kecam la, penganjur memang x alert dgn benda2 mcm ni. X payah jadi lagi lah lepas nie. Baik bagi robot je handle, lagi elok dpd manusia kot ergh Dah mula dah. Kalau tm dah start dah kt subang dgn Langkawi. Telco lain x de khabar berita pun. Dengar collab sesame sendiri je. Nak install infra sendiri pun diorang tu take time, buang masa dah, kalua tm dah ada sendiri tu yg diorang dah boleh implement 5g tu
  3. Telco2 yg u mention tu semuanya 'guna' aka tumpang infra orang lain.. Mana ada infra atau fiber sendiri.. Kalau diorang nak buat sendiri punya pun, aku rasa nak masuk 6G atau 7G nanti pun tak siap lagi mungkin haha Eh dah ada la.. Aku stay subang ni tm punya 5g dah ada meh.. Kan tm nak launch dulu kt subang dan Langkawi.. Ada dah kerja diorang buat, telco lain masih collab tapi habuk pun tak ada aku rasa
  4. I memang suka cucuk tanam, tgh2 google pasal tanam sayur sayuran, tiba2 keluar artikel ni.. https://www.techinasia.com/smart-farm-china-produces-tomatoes-5g Dia tulih kt situ, tomato2 tu tumbuh dlm satu special greenhouse, ada mcm2 sensor utk baja, suhu semua lah.. Dgn bantuan 5g diorang boleh hasilkan jumlah tomato yg banyak, dan yg paling penting, kualiti dia superb sebab tumbuh dlm persekitaran yg baik yg terurus..
  5. haha...betul kata...janji ada akses internet yg pantas dan stabil mcm 5G TM, semua pemantauan melalui cctv blh buat kat mana2 pun...
  6. rangkaian akses 5G ni rangkaian internet yg baru introduce by Telekom Malaysia ke?
  7. cctv pintar ni blh kurangkan kes pecah rumah... sbb kita org blh tonton keadaan rumah dari jauh melalui app telefon pintar... jadi pengawasan dan keselamatan rumah akan lebih mudah dan berbaloi...
  8. apa2 pun blh buat janji ada teknologi yg canggih dan rangkaian internet yg stabil...
  9. ala minahhh.. aku pun malang guna umobile gx30 tu. aku da berjaya da tebus nasib malang aku tu dengan bertukar ke xpax. Pas ko ckp pasal ultra pass baru ni aku try langgan. so far oke gak eh dlm 30 jam ni. laju berdesup prepaid pun oke gak bang oi. Buat ape sesakkan kepala otak pikir bebulan nak bayar bil mahal2. alang2 xpax ultra tu lagi murah, baik guna hat tu je.. tak payah belagak sgt pakai postpaid kalau prepaid lagi jimat..kuikui
×
×
  • Create New...