Jump to content
Name2Remembered

Tm Hsbb - High Speed Broad Band

Recommended Posts

[quote name='khairul anwar' date='12 November 2010 - 12:35 PM' timestamp='1289536547' post='1053186']
for me speedtest tu just nak check line sama ada ok ke tak
kalau nak download tu,

memang kene consider banyak benda samada download tu laju or lembap

nie result pagi nie
takde modded or wat-so-ever
[img]http://www.speedtest.net/result/1027031543.png[/img]

[img]http://www.speedtest.net/result/1027036245.png[/img]
[/quote]

TQ khairul, ok la ntuk speedtest... Maksud aku download rate cth mcam bawah ni( streamyx aku line 1Mb). Kalu bleh nk tengok la, berapa highspeed yg dia bleh cecah. Sebab kalu guna download manager plus ngan premium acc mcam hotfile, rapidshare, megaupload,.. etc kita akan dpat max rate ntuk file yg kita download tu. Saja ntuk buat perbandingan, kalu ada la.. hhaha..

[img]http://img715.imageshack.us/img715/6689/downloadrate.jpg[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Streamyx 1MB kalau dload premium acc. RS/MU maximum speed rasa 200kb

..so kalau pkai 5MB Unifi boleh dpt almost 1 mb/s ke? :12:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kalu nk try,, bleh gak cuba yg free version ntuk download file,, mcam hotfile,mediafire.. slalu dapat full speed,, tp kena tunggu sebelum link ntuk download kuar..

Takdak paksaan.. haaha Edited by awi216

Share this post


Link to post
Share on other sites
Office aku guna unifi biz.. currently aku pakai utorrent nampak mmg best la... almost 5megabits tu full aku boleh guna depend pada berapa byk orang bagi aku sedut. Web download pun boleh kata cepat jugak bergantung pada remote host. Rapidshare tak test.. tapi 4shared ada..ok jugak..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1034822053.png[/IMG][/URL]

huiii mmg ok laa unifi nih. dh tak tau nak donlod apa lg skrg ni, :125:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='asdasd' date='18 November 2010 - 09:47 AM' timestamp='1290044849' post='1053671']
[URL=http://www.speedtest.net][IMG]http://www.speedtest.net/result/1034822053.png[/IMG][/URL]

huiii mmg ok laa unifi nih. [b]dh tak tau nak donlod apa lg skrg ni[/b], :125:
[/quote]haaha ini la yg bermain2 di fikiran aku jugak.. ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites
adoi,

masih tak leh masuk ke account unifi la


ke aku sowang je ade masalah nie?

nak check bill telephone nie

Share this post


Link to post
Share on other sites
[b]There is already an active session. [/b]

same totoy....
pening, sebab ade tanyer member lain, dia cakap boleh login....

pelik, jap g nak call Helpline dia la..


thanks ya :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Totoy

hang leh login ka??

cheq da call center dia, diaorang akan refresh kan

pastu baru leh login

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TOYSЯUS' date='27 November 2010 - 10:15 AM' timestamp='1290824158' post='1054570']
emm, takleh jugak, masalah sama.
kena call ke? malehnyer...
hang leh dah?
[/quote]


yap, boleh da...

email pun boleh jer..

g hantar email, response ok
takde la lambat...

kalo lambat hang marah dalam email, macam aku buat hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
haha o boleh ek. okey eden try skrg..

-
update:
aiseh mang, aku nye passwd email unifi lak tak valid.
tapi call org TM td dia kata dia try boleh.. pelik2222...cmne nak buat nih..
pstu tny pasal portal, dia suruh email bg screenshot. ceh. Edited by TOYSЯUS

Share this post


Link to post
Share on other sites
suruh jer diorang reset balik... dalam tak sampai 12jam boleh login pas reset tu

cakap kat bahagian teknikal

Share this post


Link to post
Share on other sites
mcm mana penggunaan?ok x? mmber aku ade gune area wangsa maju kot..tp die tensen sbb kdg2 putus.mmg download gile2 masyuk tp bile putus yg xsedap tu..lg2 free user acc..naya kene repeat donlod..tp kalo stakat muvie 300-500mb ni,dlm 15min setel..mmg laju sungguh! jeles aku pengguna stimik 1mb je..(apply 2mb unipax tp xsmpai2.. T_T)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Penggunaan Internet sgt la CUN.. Telepon pun OK. TV je hampeh.
Kalau takde acc rapidshare, hotfile, megaupload etc, guna torrent je!
So far Unifi tak block torrent, so aku always dpt fullspeed (500~640kBps) dlm menorrent, 24 jam pun selambaland.
Hehe. (tp aku takde la pernah torrent selama 24 jam, kena penampo jopun ngan bapak aku nnt).

Share this post


Link to post
Share on other sites
unifi mahal :P
jangan langgan hehehe

amek Time HSBB

ade boost sampai 50mbps

sekarang nie ade area effected sebab upgrade service

aku dengar area damansara (sebahagian kot) unifi slow

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='27 November 2010 - 07:26 PM' timestamp='1290857200' post='1054612']
unifi mahal :P
jangan langgan hehehe

amek Time HSBB

ade boost sampai 50mbps

sekarang nie ade area effected sebab upgrade service

aku dengar area damansara (sebahagian kot) unifi slow
[/quote]

K.A,berbeza eh unifi ngn Time HSBB?lain2 kampeni ke?aku xtaw ap2 nih.. @[email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites
haha, aku gurau je....

TM still the best tuk HSBB (wat mase sekarang ni :D )

HSBB tak silap aku ade 3

1.TM
2.Maxis
3.TIME


overall TM best :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
brapa lama nak pasang unifi nih... kalau sehari sempat siap ke??
rumah teres je..
tapi tak tahu la plak.. cable tuh dari bawah tanah or tempat lain2..

risau gak nih.. ingat nak upgrade..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kae' date='28 November 2010 - 10:39 PM' timestamp='1290955143' post='1054701']
brapa lama nak pasang unifi nih... kalau sehari sempat siap ke??
rumah teres je..
tapi tak tahu la plak.. cable tuh dari bawah tanah or tempat lain2..

risau gak nih.. ingat nak upgrade..
[/quote]


kat area mane kae?

pemasangan 1hari jer... paling lama pun 9jam.. rekod paling lama TM kot (tu pun pasal cabel underground)


aktivate pun pada mase yang same gak...

Share this post


Link to post
Share on other sites
emm, kalau dinding umah tak byk nak kena tebuk, dalam 3 jam boleh siap kot..
mcm aku aritu installer dia dtg pkul 10.30pg, settle kul 12.30pm..

cable dia tarik je dari tiang telepon belakang umah aku.. sbb box unifi tu kat atas tiang.
pastu dia tarik ke bucu bumbung, tebuk dinding skit dan bawak ke dalam smpai la ke router di ruang tamu.
agak2 ade gak dalam 30meter fibreoptic tu dia tarik..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='TOYSЯUS' date='28 November 2010 - 10:54 PM' timestamp='1290956099' post='1054705']
emm, kalau dinding umah tak byk nak kena tebuk, dalam 3 jam boleh siap kot..
mcm aku aritu installer dia dtg pkul 10.30pg, settle kul 12.30pm..

cable dia tarik je dari tiang telepon belakang umah.. sbb box unifi tu kat atas tiang.
pastu dia tarik ke bucu bumbung, tebuk dinding skit dan bawak ke dalam smpai la ke router di ruang tamu.
agak2 ade gak dalam 30meter fibreoptic tu dia tarik..
[/quote]


30meter?? wow. mase tu free kan??

sekarang tak silap 10meter pertama free, pas tu RM50 setiap 15m

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...