Jump to content
Name2Remembered

Tm Hsbb - High Speed Broad Band

Recommended Posts

eh, baru check ni

dalam receipt nie RM50/m


totoy, diorang wat wiring macam mane? ade pakai casing ke?

request picture boleh ? haha


aku nyer pasang kat bilik, so fiber cable direct to pole DB
tak perlu pasang casing

Share this post


Link to post
Share on other sites
uik RM50/m? pehh.. kalau la cable ni boleh dipotong2 pastu jual, kayo pakcik!
sbb bkn 30m, rupenye 40m dia bg. 20m dalam umah, 20m luar umah. sayangnye bkn cable tembaga. hahaha.

wiring, a'a ada pakai casing.
cover pvc yg petak tu..
[img]https://sites.google.com/site/toysruspdc/home/WireDuctSW3.jpg[/img]
hehe malas lak nak turun bwh tangkap gambar.. :P
tp cover dia mcm gambar tu.. nnt esok aku try amik pic camne dia buat wiring kat umah ni..
kemas la jugak, org tak perasan sbb dia buat kat bucu dinding..

Share this post


Link to post
Share on other sites
orite,... tunggu pic dari zar al-totoy
ghahahaha

saje nak tau, sebab nak tgk kemas ke tak keje diorang,..
lagi satu nak tgk gak diorang nyer size casing tu macam mane,..

ingat tahun depan nak move kan segala router/moden/iptv ni kat bawah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
pakej VIP 5 nih termasuk rental telephone fixed line ke..??

cuba crite skit..

sebab aku tak tau nak ambik pakej Blockbuster 4MB @ Rm 140.. ataupun Unifi VIP5 @ RM 149

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kae' date='29 November 2010 - 09:36 PM' timestamp='1291037790' post='1054866']
pakej VIP 5 nih termasuk rental telephone fixed line ke..??

cuba crite skit..

sebab aku tak tau nak ambik pakej Blockbuster 4MB @ Rm 140.. ataupun Unifi VIP5 @ RM 149
[/quote]


VIP5 package ape yang akan dapat?

ok
1. broadband 5mbps
2. telephone line
3. IPTV

semua dalam 1 package

modem,router, cordless phone (semua package berharge RM800) dia akan bagi sekali


reminder, kalo subscribe, dia akan bagi no telephone BARU

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='K.A.' date='29 November 2010 - 09:40 PM' timestamp='1291038013' post='1054867']
VIP5 package ape yang akan dapat?

ok
1. broadband 5mbps
2. telephone line
3. IPTV

semua dalam 1 package

modem,router, cordless phone (semua package berharge RM800) dia akan bagi sekali


reminder, kalo subscribe, dia akan bagi no telephone BARU
[/quote]


..la.. kena pakai no telephone baru ke..?
takde cara guna no lama..?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ade, terminate package streamyx, tinggal kan phone line jer


buat mase nie tu jer la solution terbaik,..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kae' date='29 November 2010 - 09:50 PM' timestamp='1291038635' post='1054872']
kalau cmtuh terpaksa la aku langgan je pakej streamyx 4mb tuh
[/quote]

kat 'sebelah sane' dok bising pasal streamyx package semua kene throttle speed p2p eheheh

unifi lum ade kes lagi :D

cume service down kat sesetengah area

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku tak kisah sangat sebab aku nih bukan nak download dah skarang nih...
just nak guna jer , browsing , blogging , foruming dan "youtubing"

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kae' date='29 November 2010 - 09:56 PM' timestamp='1291039007' post='1054876']
aku tak kisah sangat sebab aku nih bukan nak download dah skarang nih...
just nak guna jer , browsing , blogging , foruming dan "youtubing"
[/quote]


tu pakai digi broadband da ok :P

nasihat ku, amek la pakej unifi nie., memang berbaloi,

ID hotspot pun ade dia bagi free,

Share this post


Link to post
Share on other sites
Amik je pakej Unifi kae, pastu kekalkan nombor lama.
So that nanti ada dua nombor phone (mcm rumah aku).
Dulu aku pakai Streamyx 4Mb, pastu terminate Streamyx tapi no telefon lama masih on.
Phone unifi ni tak pakai soket yg phone lama kita guna tu, plus diorg bagi cordless phone skali.

So utk membuat panggilan2 ke rumah org lain, aku akan guna Unifi punya phone.
Sebab call to other TM Fixedline, free of charge.
Then kalau orang nak call umah aku, aku biarkan diorg call nombor lama.

Just kena bayar sewa dia la utk kekalkan nombor lama tu.

Satu lg, pasal unifi vs streamyx tu,
kalau streamyx 4Mb, download = 4096kbps, upload = 512kbps..
unifi plak, download = 5120kbps, upload = 5120kbps..

Hmm susah gak nak buat pilihan, sebab kalau Streamyx BB tu phone rental included dlm RM140 (kalau xsilap la).

So monthly nanti (assumption):

Streamyx: RM140 + RM10 (konon2nya bil telepon call henpon la), = RM150.
UniFi: RM149 + RM10 ( " " ), + RM26 (old line phone rental), = RM185.

So beza ~RM35 di situ.
Tapi, RM35 tu aku anggap sbg bil IPTV, skali dgn 1xHDMI cable, 5xLAN cable.

Hurm... tp kae ko kan kaya. apa the hal. ahaks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
unifi down kat lembah klang area semalam ngan hari nie...

ANNOUNCEMENT ON SERVICE DISRUPTION

Telekom Malaysia Berhad ™ wishes to announce that there has been a disruption to its Streamyx and UniFi services since 1.30 p.m., 8 December 2010. However, it is a localised problem affecting about 2000 customers only.

As a result, some customers may be experiencing problems making calls and accessing the Internet.

The areas affected by the service disruption are as follows:

SERVICES AFFECTED
AREAS AFFECTED
UniFi
(Telephone, Internet and TV)

Putrajaya, Cyberjaya, USJ, Lapangan Terbang Subang, Puchong and Bukit Kemuning.
Streamyx

Taman Tun Dr Ismail, Putrajaya, Cyberjaya, Puchong, USJ, Lapangan Terbang Subang, Shah Alam, Selat Klang Utara and Bukit Kemuning.


Restoration works are currently in progress and we will make further announcements on the progress later.

TM apologizes for any inconvenience caused by the disruption but would like to assure customers that it is undertaking all necessary measures to restore the service for its customers as soon as possible.

Should you require any further assistance, please do not hesitate to email us at [email protected] for TM fixed line and Streamyx customers and [email protected] for UniFi customers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ha.

Dari semalam kot service interruption tu.
Dah la company aku intern ni company buat website ngn seo.
Opismate aku call Unifi Centre, mesin ckp operator sdg busy dari pagi smp ke ptg.
Last2 bila dpt, kena bambu operator tu haha.
Abis tergendala keje2 kitorg. Rasa mcm penjara lak sbb langsung xde akses internet.
Lepak2 je la kat opis. Nak-nak lagi boss outstation. Haha heaven gila.

Tapi ptg tadi line dah ade balik. Masing2 buat muka sposen duk depan pc. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Daftar secara ONLINE dan Pantas DISINI::

Talian Tetap & Streamyx & Upgrade Streamyx & UniFi pada Link di bawah http://www.jalurlebar.yolasite.com/


Streamyx Wireless CDMA boleh diregister DISINI
*Sbln RM77(24Month) After 24Month (RM60)
*Activation Fee - RM75
*Modem Installation - RM88


Student Package (NEW)
*Grad Pack 384Kbps - RM50 (Student Package)
*Grad Pack 1Mbps - RM100 (Student Package)
*Grad Pack 2Mbps - RM120 (Student Package)
*Grad Pack 4Mbps - RM130 (Student Package)


PROMOSI HEBAT STREAMYX (PENDAFTARAN [email protected])

Tiada yuran pemasangan(RM88), tiada yuran pengaktifan(RM75) dan percuma sewa bulanan line telefon(RM25)

384kbps (Rm 60 sebulan)
percuma modem wifi
+Rm10 untuk panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

512kbps (Rm 90 sebulan)
Percuma modem wifi
panggilan unlimited ke talian tetap tm
Kadar rata 25sen/min ke talian selain talian tetap Tm

1Mbps (RM110 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma penggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

2Mbps (RM 130 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm

4Mbps (RM140 sebulan)
Percuma modem wifi
Percuma panggilan ke talian tetap Tm
Kadar rata 10sen/min ke talian selain talian tetap Tm


anda hanya perlu ym saya : [email protected] pada bila2 masa.pendaftaran adalah percuma dan maklumat pendaftaran akan terus dimasukkan ke sistem TM

DAFTAR/RUJUKAN DI LINK INI
http://www.jalurlebar.yolasite.com/

Share this post


Link to post
Share on other sites
[img]http://www.speedtest.net/result/1077253705.png[/img]



Ip aku 175.136.xxx.xxx

slow la download,

kalo dapat 110.xxx.xxx.xxx memang best, full speed [img]http://forum.putera.com/tanya/public/style_emoticons/default/3.gif[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='K.A.' timestamp='1291039129' post='1054877']
tu pakai digi broadband da ok :P

nasihat ku, amek la pakej unifi nie., memang berbaloi,

ID hotspot pun ade dia bagi free,
[/quote]

bro ID hotspot 2 camne nk dpt? aku xde pn?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Urahara' timestamp='1294197620' post='1058591']
bro ID hotspot 2 camne nk dpt? aku xde pn?
[/quote]

ko tak dapat ke? aku dapat mase register tu..
by email, semua sekali dia bagi

password hotspot., sms blast, email, etc


1 id percuma tuk mane2 package VIP

package sekarang tak tau la.. try call CS unifi

Share this post


Link to post
Share on other sites
skrg ni unifi ade promosi..free pemasangan...

btw,aku nk langgan unifi 20mb.. so byran utk pakej vip3 tu rm250 sebln or ade tambahan utk telefon skali?

Share this post


Link to post
Share on other sites
sape da gune unifi lebih 2 3 bulan??

aku nak tanyer pasal bill

bulan pertama 1st bil + 2nd bil dalam satu bil kan (advance 1bulan)


so 2nd month korang kene charge lagi ke tak?


@ zarek,

package tu fix
cube kalo ade gune tepon, dia charge lain,

contoh kalo gune telepon rm2
so bil ko akan jadi 249 + 2 = 151 + 6% gov tax

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...