Jump to content

PeeNutt

Members
  • Content Count

    628
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

32 Baik

About PeeNutt

  • Rank
    Ahli Rajin
  • Birthday 05/12/1980

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.kindgirls.com
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    the_peenutt

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    kote damansara - Kl sentral
  • Interests
    arts, animation, comics, games, gadgets n hotchicks!!

Recent Profile Visitors

6517 profile views
  1. Pegi : https://www.humblebundle.com/ nie lagi murah dari Steam sale... although game ko kena dload dari Steam. nanti dpt redeem code.       minimum 1 dollar !! nak Saint Row kena donate lebih $5.69... since akaun paypal aku ada la balance yg tk bergerak $1.51 so why not beli je la 1 dollar. dlm RM 3 tu kira duit sarapan nasik lemak telor ngan teh tarik jer... tapi ni ko dpt 6 game beb!! origenal !!!     penat THQ buat game... so aku bagi aku punye $0.89 :P   after transfer dari paypal dpt redeem code. paste kat Steam> game> activate a product...     .. tadaa... ready to dload kat pc rumah. nie kat ofis baper GB ntah 6 game tu   Selamat Mencuba rakan rakan sekalian.              
  2. [img]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/i4934_hoodwink-pc-game.jpg[/img] Sebuah lagi game dari company aku bekerja telah release di [url="http://store.origin.com/store/eara/en_SG/home/"]Origin(EA)[/url] pada 29 Jun yg lepas. Selama 3 bulan Hoodwink hanya eksklusif di Origin dan selepas tu baru lah akan di jual di tempat lain (kemungkinan Steam/ Windows 8 Store). Sedikit Info mengenai game ini : [i]"Get acquainted with Michael Bezzle; small time acquisitions expert in the decaying slums of the metropolis - Global-One. Michael has met the girl of his dreams: savvy, sophisticated, funny and gorgeous, pawn shop owner Francesca Jones seems like quite the catch. Love is in the air for him but when his final caper goes awry, Michael must flee for his life as he sets off to uncover the truth behind UniCorp, the world's last corporate giant. Follow Michael through this vibrant point and click adventure game as he meets outrageous characters and explores the brightest dystopia you will ever see. [b]Mixed Nuts[/b] Meet a range of quirky characters, from hawkers peddling rat meat and delusional cyborgs to brainwashed and politely vicious lawmen. Be they friend or foe, the many colorful personae of Hoodwink will help and hinder Michael on his adventure. [b]Adventure across a world gone mad[/b] Set across the sprawling sectors of Global-01, Hoodwink features the ramshackle and ingenious underbelly of a society ruled by the world's last corporation. A twisted future with absurdly dark humor, Hoodwink reveals an insane world with vile conspiracy and corporate-themed satire, making the brightest dystopia you've ever seen, all to the catchy beats composed by the award-winning Leon Willett. [b]Features [/b] • Point and Click Adventure Game • Detailed Oriental Post-Apocalyptic Environments • Fully voiced over cast of colourful characters • Fun and Quirky Minigames"[/i] [b][i]System Requirements[/i][/b] [i][size=3][b]Minimum System Requirements:[/b] [b]OS:[/b] Windows XP SP3, Windows Vista SP1, Windows 7 SP1 [b]CPU:[/b] 1 GHz Intel or equivalent AMD CPU [b]RAM:[/b] At least 2 GB 2GB RAM for Window XP / 3 GB RAM for Windows Vista and Windows 7 [b]HARD DRIVE:[/b] At least 4 GB of free space [b]VIDEO:[/b] nVidia 9XXX GT / 512 VRAM or ATI equivalent or better Shader Model 3.0 compatible card or better [b]INPUT:[/b] Keyboard & mouse [b]Recommended System Requirements: [/b] [b]OS:[/b] Windows XP SP3, Windows Vista SP1, Windows 7 SP1 [b]CPU:[/b] 3.0 GHz 2nd Generation Intel Core™ i5 processor (or greater), or AMD equivalent [b]RAM:[/b] At least 4 GB Windows 7 64-bit [b]HARD DRIVE:[/b] At least 4GB of free space [b]VIDEO:[/b] nVidia GTX 460 / 1024 VRAM or ATI equivalent or better Shader Model 4.0 compatible card [b]INPUT:[/b] Keyboard & mouse[/size][/i] Origin game link [size=3]: [url="http://store.origin.com/store/eara/en_SG/DisplayProductDetailsPage/ThemeID.1220300/productID.252318100"]http://store.origin....uctID.252318100[/url][/size] Hoowink Game Website : [url="http://hoodwinkgame.com/"]http://hoodwinkgame.com/[/url] Trailer Video: Aku tak terlibat sangat dalam proses game ni. Cuma refine sikit-sikit jer. Aku lebih terlibat pada episode 2 nanti. [img]http://techcentral.my/archives/2012/8/14/it_news/Hoodwink%20main%202.jpg[/img] [img]http://techcentral.my/archives/2012/8/14/it_news/Bezzle%20and%20staff%202.jpg[/img]
  3. Nak announce game dari company aku kerja.. baru release this week. Sila bagi rating n comment dkt Apps Store. ada lite version to test Copy post from Lowyat : "Hi Guys! We are Touchy Interactive and we are based here in Kuala Lumpur. We develop games for multi touch platforms and we proud to announce that our first title "SPLIT!" is now available in both free and paid versions through the App Store for iPhone and iPad. You can watch the SPLIT! trailer here: [media]http://www.youtube.com/watch?v=VBe-tPbhsMU[/media] The link to our iTunes page is : [url="http://itunes.apple.com/my/app/split!/id533391102?mt=8"]http://itunes.apple....d533391102?mt=8[/url] Inspired by tactical skirmishes such as Paintball and Aeroball, SPLIT! combines frantic cover and fire gameplay with top down puzzle action. If you have any level design ideas for SPLIT, you are more than welcome to share them with us and we will build them for you. Just send your notes, drawings etc to: [email protected] Don't forget to give us your feedback too. Our efforts to improving the game depend on it! For more details go to [url="http://touchyinteractive.com/"]http://touchyinteractive.com/[/url] or find Touchy Interactive on Facebook Cheers! Touchy Interactive"
  4. Bahan-bahan diperlukan: [i]Tablet Pen Wacom (apa-apa model ikut kemampuan) Adobe Flash ( apa-apa version tapi at least flash mx) Adobe Photoshop ( apa-apa version tapi at least PS 7.0) Komputer peribadi sederhana kelajuannya (netbook atom pon boleh la) Sedikit bakat melukis dan pengetahuan asas seni lukis [/i] Cara-caranya: 1. First of all..apa2 nak start mesti ada sketch. Tak kira la nak lukis kat kertas pastu scan or terus direct digital. tapi aku prefer pensil n paper. baru feeeel. [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/Tutorial/sketch.jpg[/IMG] Lepas dah scan..import masuk kat Flash. Kita target buat character awek la. nama dia Luna 2. Kenapa ink guna Flash lagi shock dari PS? Sbb inking dia very smoooth bila guna presure sensitive on Wacom. Once ko connect dgn wacom pen.. flash akan ada new button [use presure] dekat Brush Tool [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/Tutorial/ink.jpg[/IMG] Mula2 kita target buat kepala dulu.Untuk artwerk nie aku assign color untuk outline. Style nie leceh sket..nak senang guna semua outline as hitam. Korang jugak boleh guna Pen tool as outline tp aku tk suke sgt..tkde presure sensitive..so depends la dgn artstyle korang 3.Dah siap inking part kepala.. kita try color dulu..so senang nak jadikkan as guidance color untuk part body plak.Colorkan basic part pkai Paint Bucket je dulu. [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/Tutorial/selection.jpg[/IMG] Since kita pakai layer yg sama utk ink n color..untuk buat selection part detailing n color tone aku prefer select guna Pen tool. Pilih color yg striking sket..pastu lukis area mana yg nak color tone. Aku biasa pkai 2 tone jer.. 1 for higlight n lagi satu area gelap sket. 4. Ramai orang mengabaikan part pemilihan color yg sesuai. Klau nak color merah jgn main letak jer bulat2 color yg paling merah. Try pilih yg agak soothing.. lembut sket tp jgn terlampau dull plak. [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/Tutorial/color_gradient.jpg[/IMG] 5. Ok part kepala dah siap. lagi satu penting kat mana ko nak letak light source.. so senang ko nak letak part mana yg perlu di highlight or digelapkan. Ini penting utuk dptkan feel 3D..walaupun artwerk nie 2D..tp dengan light n shadows boleh nampakkan ketimbulan sesuatu objek(apa ayat aku nie) . [IMG]http://img.photobucket.com/albums/v371/peenutt/Tutorial/head_siap02.jpg[/IMG] cuma utk character nie aku guna byk light..so part highlight tu dtg dari pelbagai arah ..... to be continueee...tak boleh nak add gamba lagi..kena tunggu ada org reply?
  5. Selepas bertahun-tahun pc gamers tk dpt main f1 game since Sony pegang copyright.. akhirnya tahun nie korang dpt main sbb Codemasters akan keluar F1 2010 in multiplatform pc,360 n ps3. Guna engine Ego same seperti Grid n Dirt 2 tp dah di upgrade kan some features seperti fully dynamic weather system and a highly advanced damage model(shatter n shred). Dijangka release bulan 8/9 mcm tu..b4 2010 season habis [img]http://www.thef1times.com/news/cache/images/codemasters_2010_game_08.jpg[/img] [img]http://www.thef1times.com/news/cache/images/Codemasters2.jpg[/img] [img]http://www.thef1times.com/news/cache/images/codemasters_2010_game_09.jpg[/img] [img]http://www.thef1times.com/news/cache/images/Codemasters1.jpg[/img] [img]http://image.com.com/gamespot/images/2010/115/959809_20100426_790screen002.jpg[/img] "This is the greatest F1 game ever. Maybe the best racing game too, GT5 has to be super-epic to beat this." [url="http://www.thef1times.com/news/display/00546"]www.thef1times.com[/url] [url="http://formula1-game.com/"]Official F1 game website[/url] .. kumpul duit skarang..beli yg original
  6. [img]http://www.abload.de/img/screen5vy5b.jpg[/img] [img]http://www.abload.de/img/screen6kiow.jpg[/img] Selepas setahun lebih Colin Mcrae Dirt release..untuk 2009 sekuel untuk game rally terbayeek bakal dikeluarkan oleh Codemaster pada bulan September tahun ini. Menggunakan enjin grafik enhance EGO(macam Grid) tp dah tambah lebih nicer shader n physic effect. Malah game concept juga lebih kewl giler dari sebelumnya ..kira lagi DIRT laaa [img]http://forum.putera.com/tanya/style_emoticons/default/laugh.gif[/img] Antara track yg bakal ada antaranya Mexico, USA, China, Morocco, Crotia dan juga Malaysia. Selain kereta rally mcm EVO, Citroen or Subaru(protong rasanya tkde [img]http://forum.putera.com/tanya/style_emoticons/default/sad.gif[/img] ), Dirt 2 juga ada kenderaan2 dirt lain. Colin McRae: DiRT 2 akan release untuk PC, Xbox 360 & PS3. kemungkinan besar versi Wii, PSP & DS juga akan dihasilkan. Currently progress dah 60% dah siap.. aku tgh buat track & terrain.. susah siyot [img]http://forum.putera.com/tanya/style_emoticons/default/wacko.gif[/img] So.. simpan la duit korang RM10 dari skarang..insyallah launching nanti ada harga spesel. Chow!
  7. PeeNutt

    Artwerk Peenutt

    karya2 aku yg dahulu kala... lately dah jarang melukis freelance utk advertising.. pencil n adobe illustrator chracter design utk game.. pencil n photoshop pitch for Disney Asia channel...illustraor n photoshop logo Impok Maksimo...photoshop cukup utk hari ini
  8. hmmm.. aku tgk tkde topik pasal Wii pun.. ker penah ade tp tak baper popular? so kalau tkde apa kata buatkan topik nie jadik topik penting utk Wii owners? actually Wii adalah console pertama aku ...tu pun aku menang lucky draw mase krismas party ofis aku..hihi b4 this aku cuma pc gamer shj sbb aku punye version Wii japan .. so membuatkan aku byk research pasal wii sbb tk semua game boleh main kat wii japan nie (wii console ade region lock pada game..even dah pkai modchip still ade game takleh main or kalau boleh ade yg text n voiceover ckp jepun even ko beli yg game version US(ntsc) or UK(pal) ...aku tkde la master sgt.. tp kalau ade org yg ade problem dgn Wii nie boleh la tanye ngan aku.. game tkleh run ker ape..cth game US yg tkleh run kat Wii jap ..yg aku dah boleh cr*ck: Mario Kart wii(pal)Super Mario Galaxy (us)Resdient evil Umbrella Chronicles (jap text to eng)red steel (jap text to eng)ade lg dah lupe.. some info for wii: CPU : IBM PowerPC-based[1] "Broadway" GPU : ATI "Hollywood" Media :12 cm Wii Optical Disc(DVD) 8 cm Nintendo GameCube Game Disc System storage : 512 MB Internal flash memory Secure Digital card Nintendo GameCube Memory Card Controller input : Wii Remote+ nunchuck, wii classic controller, Wii Balance Board, Nintendo GameCube controller Connectivity :Wi-Fi, Bluetooth, 2 × USB 2.0[2], LAN Adapter (via USB) Output : composite, component(480p) mod chip : wiikey, d2ckey, argon
×
×
  • Create New...