Jump to content
Name2Remembered

Tm Hsbb - High Speed Broad Band

Recommended Posts

[quote name='LanoQ' date='19 March 2010 - 05:53 PM' timestamp='1268992408' post='1022201']
Dia cover area PJ tak... aku nak try la kalo camni... hehehehe...
[/quote]

kalau based on website dia PJ cover.. Q3 2010 sampai ke tempat anda.. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
member aku punya member ada taruk gambar dalam facebook dia , kotak hsbb ni kecik je tengok pastu ada lambang tm ngan label "FTTH". Aku gugel2 jumpa lebih kurang sama

[url="http://images.google.com.my/imglanding?q=tmnet%20ftth&imgurl=http://asia.cnet.com/u//028/215/09fb84c34a8e009f400x429.jpg&imgrefurl=http://asia.cnet.com/blogs/poptech-for-you/post.htm%3Fid%3D63013125&usg=__3mogTpJ38j04893g3gmcCGsty6c=&h=429&w=400&sz=40&hl=en&um=1&itbs=1&tbnid=xSyob7ysdTGl3M:&tbnh=126&tbnw=117&prev=/images%3Fq%3Dtmnet%2Bftth%26um%3D1%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26tbs%3Disch:1&um=1&client=firefox-a&sa=N&rls=org.mozilla:en-US:official&tbs=isch:1&start=0#tbnid=xSyob7ysdTGl3M&start=0"]ftth box[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
TM HSBB - UniFI

VIP5 (5 meg) - RM149
VIP10 (10 meg) - RM199
VIP20 (20 meg) - RM249

VIP - kalau tak salah aku= Video + Internet + Phone - aka Triple play

[img]http://img716.imageshack.us/img716/3363/x2ef6211.jpg[/img]

Source [url="http://forum.lowyat.net/index.php?showtopic=1367413&st=600&p=32692661&#entry32692661"]lowyat.net[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
ya betul ...yang tak best nyer pasal limit bandwidth tu...kecik sangat aku rasa untuk highspeed broaband... pasal upload tu aku boleh upload video dalam HD ke youtube dengan lebih cepat..sekarang aku upload 2 minit video HD.. sempat mandi, makan, minum...balik tengok tak habis upload...

Share this post


Link to post
Share on other sites
zzz..ada capped ke? berapa die capped?

EDIT:
[URL=http://pic.leech.it/pic.php?id=4385ae9hsbb2.jpg][IMG]http://pic.leech.it/i/51cf0/4385ae9hsbb2.jpg[/IMG][/URL]

60GB = 5Mbps
90GB = 10Mbps
120GB = 20Mbps..

[url="http://www.unifi.my/"]Sumber[/url]

terbaekk dari TM.. B)

Share this post


Link to post
Share on other sites
klo nk unlimited usage.. ambik pakej business.. mahal sket la..

[img]http://www.unifi.my/info/BIZ.jpg[/img]

RM 199 for 5mbps..

tapi aku tak kisah pasal capped tuh... aku sokong usaha nih sebab utk mghalang kita semua mendownload bende cetak rompak..
bagus2... cuma harga je yg aku tak puas hati... :lol:

tapi pakej dah cun ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kae' date='25 March 2010 - 03:17 PM' timestamp='1269501471' post='1022998']
tapi aku tak kisah pasal capped tuh... aku sokong usaha nih sebab utk mghalang kita semua mendownload bende cetak rompak..
[/quote]
sama la , tapi kalau boleh kasi la 100gig ke .. Leh la selalu tengok video 720p kat youtube.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote]tapi aku tak kisah pasal capped tuh... aku sokong usaha nih sebab utk mghalang kita semua mendownload bende cetak rompak..
bagus2... cuma harga je yg aku tak puas hati... [/quote]
Minta TM bagi free puashati tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites
bandwith limit pulak apa barang kalau dapat 20m pun cittt tarak guna betoii baik tak payah buat hsbb buang masa jee

Share this post


Link to post
Share on other sites
hahahah tepat sekali agakan aku ... asal kerajaan buat je setiap benda pasti akan ada ketidak puasan kepada rakyat mesia ... .. alahai malaysia2 Edited by sleyer

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sleyer' date='25 March 2010 - 07:17 PM' timestamp='1269515861' post='1023030']
hahahah tepat sekali agakan aku ... asal kerajaan buat je setiap benda pasti akan ada ketidak puasan kepada rakyat mesia ... .. alahai malaysia2
[/quote]

bukan ape..kite pn paham bnde nih masih baru..tapi org2 atasan nih kne la plak paham..skang bukan zaman diskette..1.44mb...streamyx 1 mb abis download 10 saat..CD??700mb=1 jam..DVD..4.7gb??..skang da zaman blueray...video2 pn kecik2 da 100mb nk up/down..nk stream tgk 2 minit pnye video pn da lame...budak umor 5 taun pn da pndai realtime video call...bbyk lagi la...skrg mmg zaman bandwitdh hogs!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sleyer' date='25 March 2010 - 07:17 PM' timestamp='1269515861' post='1023030']
hahahah tepat sekali agakan aku ... asal kerajaan buat je setiap benda pasti akan ada ketidak puasan kepada rakyat mesia ... .. alahai malaysia2
[/quote]
Benda ni bukan pasal kerajaan ke sapa ke..bagi aku kalau kerajaan ke sapa ke buat something yang useful memang patut kita sokong...kalau benda yang dibuat tak menyebelahi dan menyusahkan rakyat kita patut tegur supaya orang di atas tahu

aku sokong pendapat NazCYPHER32...internet bukan lagi just untuk surf. kalau sekadar untuk surf facebook, twitter etc...tak perlu highspeed broadband...internet sekarang lebih kepada video/audio ..web application (cloud computing), online storage etc.. semua ni makan bandwidth...memang mana-mana service provider pun akan set limit tapi tak laa serendah 60 gig... jangan fikir 60 gig tu besar...kecik jer...

recap: aku tak bantah capping cuma up kan 2X bandwidth cap untuk setiap package...aku rasa most user boleh accept

Share this post


Link to post
Share on other sites
capping tak akan menjadi satu masalah la..
klo user malaysia tak download benda2 pirates.. takdenye masalah...
dan...
klo setakat tgk youtube HD [ye la.. takkan hari2 setiap masa tgk youtube].. aku rasa tak sampai pun 60GB sebulan..

jgn risau la pasal capping tuh..yg penting skarang nih. turunkan harga dulu :mellow:

cdgn aku
VIP5 - RM 120/month
VIP10 - RM 160/month
VIP20 - RM 200/month

baru best !!

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='kae' date='25 March 2010 - 08:13 PM' timestamp='1269519222' post='1023041']
cdgn aku
VIP5 - RM 120/month
VIP10 - RM 160/month
VIP20 - RM 200/month

baru best !!
[/quote]
Nice price tu.. aku rasa sepatutnya price macam ni....

Share this post


Link to post
Share on other sites
tak pe.. kita relax dulu.. aku pasti tm akan turunkan harga tuh..
so.. kita ramai2 pakat jgn subscribe dulu..

kita belajar dari pengalaman dahulu.
ingat streamyx 4mbps [RM 260++/month]
skarang nih RM 168 je kat pakej kombo !!

Share this post


Link to post
Share on other sites
selain max speed utk download/upload yg menggiurkan, adakah speed utk download/streaming unlimited?
kalau sekarang, streamyx "lekat" streaming speed pada 20-25Kbps jer utk waktu puncak, nak laju kena tgk streaming video lepas [email protected]

kalau still speed streaming/download "melekat" mcm tak best jgk la

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rancang2 la kalau nak [lanun] tu , bulan ni nak download apa , bulan depan nak download apa... untuk pendownload yang tak ingat dunia ni. :rolleyes:

Aku terbaca kalau lebih cap bulanan dia akan cap speed sehingga ke 20% dari speed sebenar , kalau 5mb jadi 1mb , yang 10mb jadi 2mb, dan seterusnya.. nasib baik dia tak cut terus speed jadi 0 terus.

Lepas ni jangan ada pulak macam MPAA serang downloader individual kat malaysia ni dah la...duduk [email protected] bayar tak pasal2 seumur hidup tak dapat nak mendownload pasal nak bayar.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bersyukur dengan apa yang ada, dari tak ada langsung kan? baru je negara nk melangkah jadi maju, walaupon agak mahal compare dengan negara lain, tapi rasanya kita patut sokong dengan kemajuan dari segi teknologi internet yang sudah pon dilancarkan ini.

dari membuat perbandingan dengan negara lain, sedangkan kita rakyat malaysia, sebaliknya, jadilah rakyat negara tersebut kalau ingin untuk merasa kemudahan tersebut..

at least pakej TmNet Unifi ni agak berpatutan dikalangan orang biznes, sampel : murah dan berpatutan dari current pakej yang aku pakai skang ni RM 688 (2mb enterprise), dengan biz10, leh dapat 10MB @ RM 599 :D

awal2 biasa la mahal.. lama2 ada la tu promosi itu ini.. special terutamanya untuk tuk home pakej.. cuba ingat streamyx 384k mula2 kuar dulu.. mahal gak kan... :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites
pakej biz dlm unifi mmg berpatutan..
biz 5 - RM 199/month je..
unlimited usage..[no limit]
tapi dynamic ip la..

biz 10 - RM 599/month
FIXED IP !! ^_^ <<ini mmg best.. klo sorang2 guna download boleh cecah 8mbps nih

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku tak kesah kalau harga dia macam tu... asalkan by end of the year nanti kerajaan tambah ler [b]Tax Incentive[/b] dari RM500 sekarang nie (tahun 2010) kepada RM2000 ke atas.... baru ler rasa tak rugi nak subscribe.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...