• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Minyak Hitam Supermarket

17 posts in this topic

Posted · Report post

Siapa pernah beli dan pakai minyak hitam yang dijual di supermarket? Ramai cakap tak ori. Betul ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pernah dengar juga, jadi saya pun tak berani beli kat supermarket. Lebih selamat kalau beli kat stesen minyak, tak kira betul ke tidak, keselamatan enjin kereta paling penting.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pelik macam mana dia dapat pemborong yang jual minyak enjin ye? Kalau import jenama luar negara bukan mahal sangat? Kalau macam tu lebih baik beli jenama malaysia, fungsi dan kuaiti pun bagus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Saya pelik macam mana dia dapat pemborong yang jual minyak enjin ye? Kalau import jenama luar negara bukan mahal sangat? Kalau macam tu lebih baik beli jenama malaysia, fungsi dan kuaiti pun bagus.

Mcam mana dengan kereta import? kena guna balik minyak enjin dari luar nengara ke? Kalau beli online rasanya lagi mirah, beli produk import di supermarket rasanya mahal juga!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Mcam mana dengan kereta import? kena guna balik minyak enjin dari luar nengara ke? Kalau beli online rasanya lagi mirah, beli produk import di supermarket rasanya mahal juga!

Guna produk local pun boleh lah, cuma tengok fungsi, dan jenis engine. Macam ayah saya guna helix ultra, kereta BMW dia masih fungsi dengan bagus!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guna produk local pun boleh lah, cuma tengok fungsi, dan jenis engine. Macam ayah saya guna helix ultra, kereta BMW dia masih fungsi dengan bagus!

ye ke? saya tak ada kereta BMW, cuma pelik kereta import cuma boleh guna minyak enjin dari luar negara ke tidak...  Tapi saya nak jimat sikit tentang kos jaga kereta lah, dah tak boleh tahan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guna produk local pun boleh lah, cuma tengok fungsi, dan jenis engine. Macam ayah saya guna helix ultra, kereta BMW dia masih fungsi dengan bagus!

Shell sekarang pun ada program beli 3 free 1,tu bukan selalu ada dan bukan semua jenama akan buat program macam ni. Saya rasa berbaloi untuk share kepada semua orang.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Shell sekarang pun ada program beli 3 free 1,tu bukan selalu ada dan bukan semua jenama akan buat program macam ni. Saya rasa berbaloi untuk share kepada semua orang.

Ada expire date? kalau ada lebih baik cepat sikit untuk daftar... Tapi macam mane ye? Shell website ada ajar macam mana masuk program tu? Kalau boleh free mesti bagus, boleh jimat satu botol pun ok...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Ada expire date? kalau ada lebih baik cepat sikit untuk daftar... Tapi macam mane ye? Shell website ada ajar macam mana masuk program tu? Kalau boleh free mesti bagus, boleh jimat satu botol pun ok...

Mesti lah ada ajar, kalau tak ada macam mana kita nak buat daftar, pergi tanya pekerja stesen minyak ke? Nanti orang yang tak pandai pun kata refer website saja. Tapi free satu botol minyak enjin memang menarik saya. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Guna produk local pun boleh lah, cuma tengok fungsi, dan jenis engine. Macam ayah saya guna helix ultra, kereta BMW dia masih fungsi dengan bagus!

Helix ultra tu ok ke? sebelum saya guna jenama yang murah sahaja. Tapi next service saya nak tukar minyak enjin, rasa shell ni mahal sangat, dan saya nampak online ada jual murah, boleh beli kat sana? 

Shell sekarang pun ada program beli 3 free 1,tu bukan selalu ada dan bukan semua jenama akan buat program macam ni. Saya rasa berbaloi untuk share kepada semua orang.

Ada program macam ni? Bila saya baru boleh claim satu botel yang free tu lepas masuk program tu, dan banyak tak T&C kalau nak masuk dan daftar sebagai member...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Helix ultra tu ok ke? sebelum saya guna jenama yang murah sahaja. Tapi next service saya nak tukar minyak enjin, rasa shell ni mahal sangat, dan saya nampak online ada jual murah, boleh beli kat sana? 

jika bagitau kamu tak okay kamu dengar tak? beli di online sangat bahaya~ Nanti dapat minyak palsu, kereta kamu jadi lagi teruk... jangan suka hati nampak ada jual murah dah pergi shopping di sana, quality semua memang tak boleh pakai.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jika bagitau kamu tak okay kamu dengar tak? beli di online sangat bahaya~ Nanti dapat minyak palsu, kereta kamu jadi lagi teruk... jangan suka hati nampak ada jual murah dah pergi shopping di sana, quality semua memang tak boleh pakai.

Tengok seller online jugak la. Ada yg jual murah sebab mereka beli bundle dan resell balik. Tapi ada jugak yang jual minyak recycle. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Helix ultra tu ok ke? sebelum saya guna jenama yang murah sahaja. Tapi next service saya nak tukar minyak enjin, rasa shell ni mahal sangat, dan saya nampak online ada jual murah, boleh beli kat sana? 

Shell ok je sebab brand besar jadi product boleh tahan. Kalau minyak yang brand tak popular macam elf, enduro, etc tu yang tak boleh percaya

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tengok seller online jugak la. Ada yg jual murah sebab mereka beli bundle dan resell balik. Tapi ada jugak yang jual minyak recycle. 

biasanye seller yang mass distribute kat online tu ok je. seller yang jual sebijik2 tu yg bermasalah tu,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tengok seller online jugak la. Ada yg jual murah sebab mereka beli bundle dan resell balik. Tapi ada jugak yang jual minyak recycle. 

Ye keh, tapj kalau nak selamat saya rasa lebih baik jangan beli dari internet, kena search banyak info lagi, kena tengok banyak comment dan review, basir masa saja. kalau terus beli kat stesen minyak dah jadi senang, tak payah risau apa lagi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Shell ok je sebab brand besar jadi product boleh tahan. Kalau minyak yang brand tak popular macam elf, enduro, etc tu yang tak boleh percaya

Masa tu saya tak tahu nak beli ke tak sebab nampak harga jual murah sangat tapi takut minyak palsu... akhirnya saya tak beli, dan semalam pun nampak berita ada orang pun kena produk palsu yang beli dari internet.

Edited by Minahh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Ye keh, tapj kalau nak selamat saya rasa lebih baik jangan beli dari internet, kena search banyak info lagi, kena tengok banyak comment dan review, basir masa saja. kalau terus beli kat stesen minyak dah jadi senang, tak payah risau apa lagi.

Saya selalu hantar kat workshop suruh dorang buat A to Z. Tapi rasa macam rugi pulak sebab minyak hitam mereka mahal sikit. Lepastu terlepas promosi kat station minyak pula tu,

Edited by melindaapang

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0