Jump to content

mensye

Members
  • Content Count

    31
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About mensye

  • Rank
    Ahli
  1. mensye

    PERODUA ATIVA

    betul kadang kadang if minyak tak sesuai dengan kereta kita, jadi berat wei kereta. sebab tu penting kena guna minyak berkualiti
  2. mensye

    PERODUA ATIVA

    tu la lagi pulak kereta aku kereta second hand memang kena jaga betul betul la. nasib minyak tu sesuai dengan semua jenis model kereta...biasa kereta2 perodua pun sejarah dia elok je , rmai pengguna ckp
  3. mensye

    PERODUA ATIVA

    dia kata enjin aku kotor, banyak deposit deposit melekat, then kawan aku recommend fuelsave aku pun tukar la. now dah ok dah enjin takde buat hal
  4. mensye

    PERODUA ATIVA

    dulu aku ingat semua minyak sama rupanya lain. aku pernah la kadang kadang isi minyak selain shell tapi kereta jadi rasa berat and tak laju.
  5. mensye

    PERODUA ATIVA

    haha aku tak pernah lagi la try travel smpai pahang ... mungkin la sama je, sbb aku travel klau dlm seminggu tu, hujung minggu baru tinggal 1 bar...
  6. mensye

    PERODUA ATIVA

    sama aku pun pakai shell fuelsave sebab dia saving..kalau brand lain biasa dalam beberapa hari je dah lesap klau isi half tank, kena tong balik
  7. mensye

    gear menyentap

    Salam Guys nak tanya..pe masalah kalau masuk gear reverse tetiba rase macam menyentap.. adakah itu tanda² gearbox problem???
  8. saya baru beli motor juga dari modenas, betul ka kita kena tukar trus minyak enjin sbb yg kilang letak tu kurang kualiti dn boleh beri kesan pd enjin motor.
  9. overhaul ni punca dia dri tak tukar minyak enjin ka?
×
×
  • Create New...