Jump to content

myraahmaad

Members
  • Content Count

    61
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About myraahmaad

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain
    mira

Recent Profile Visitors

1289 profile views
  1. Kdg2 kan kita rasa mcm x sedap badan, pastu lagi elok sebenarnya kalau kita sendiri yg tahu keadaan badan kita. Kira kita monitor sendiri. Boleh tahu bila kita sihat, bila tak. AKu nak sgt benda mcm ni. Boleh jadi ke?
  2. sekarang semua boleh guna online, kalau guna ewallet pun dia boleh trace pembelian kita. so jangan risau
  3. Diorang bleh dikatakan overclaim ke? Sbab guna infra org tpi claim itu fibrenation? AKu rasa diorang mamng x der infra sendiri, tpi masihh bajet2 mcm diorang punya sendiri kan.. Telco lain pun guna tm punya.. Lagi dahsyat, masa fibre2 lain tu problem, tunggu gak technician tm minta settlekan.. Ada diorang nk pi settlekan sendiri? Tak hadooooo.. Kalau gitu, baik bagi tm je yg buat 5g.. Ini x lopeh ni 5g kalau camtu..
  4. Bleh jadi kalau 5g yg guna utk teknologi tu dpd provider yg betul2 provide the best 5G.. skrg pun I tgk telco2 semua compete nak jadi 5g provider kt Malaysia ni Lancar dgn laju sbb diorang nk buat stand alone, ini apa yg aku baca la kt artikel ni.. telco lain semua collab sesame sendiri, tm je yg nk buat stand alone ni.. dah kenapa telco lain x nak buat jugak? kan laju nanti 5g korang.. eh pelik pulak la aku
  5. Beb, talk no more on maxis then.. Makin lama makin merudum servis diorang, mcm mana nk hidup dgn 5g nanti.. So trueeee, sebab yelah tm je yg reti bab2 ni.. Tak ke 5G tu lagi laju kalau guna stand alone, yg telco lain kecoh kepoh sgt nk guna non stand alone pasai pa?
  6. Jgn disebut pasal umobile.. Telco yg murah tapi network yg teruk.. Maxis pun sama je wei.. Itu kalau nk buat 5g tu, nak install infra tu mau ambil masa yg lama, kalau diorang dpd awal lagi guna infra sendiri baru lah meyakinkan utk org guna, ini mcm apa je hmm Cite dia skrg, tm dah ambil step ahead nk buat stand alone utk 5g ni, katenya lagi bagus n laju https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425.. Telco lain dh kenapa still di takuk lama, nk guna juga yg lama, non stand alone tu.. Installnya berapa lama pula hmmm.. Pelik2 la
  7. Aku rasa ada yg mampu, ada yg x.. Siapa yg dah lamaaaaaa dlm bidang ni, confirm tahu apa nk buat n takkan ambil jalan yg sama dgn telco2 lain.. Just read this one and you'll know https://www.malaymail.com/news/tech-gadgets/2019/12/03/tm-aims-to-be-the-first-5g-standalone-network-in-malaysia/1815425 Tm je yg buat stand alone ni skrg.. Mmg 4g guna non stand alone, tapi aku syak telco lain masih nk guna yg lama.. Stand alone ni laju n lebih efisen, tapi tm je yg take this as a challenge for them.. Kenapa telco lain x nak compete on this? Hmm
  8. Member aku mula2 suka gak guna cilipadi internet tu, berbaloi katenya, tpi lama2 line makin slow, lagi2 coverage bila dia balik kampung, mmg hilang habis, hampa betul Ni pasal tm punya 5g tu ke? Aku tgk kt subang ni pun giat gak tm buat 5g tu, tak sure telco lain camne, tp kalua telco lain nk buat 5g ni, infra tu nk install bukan kejap.. hmm haha
  9. Dah nak habis 2019 dah ni, so bagi korang telco mana yg provide 4g terbaik? Lagi2 nak 5g pulak ni, so dpd skrg boleh kita ubah telco kalau boleh hehehehe
  10. adik aku suka main basikal.. kdg2 dia bengang dgn ada sesetengah driver kt Malaysia ni yg keje dia main jalan tak bagi signal, bwk laju2 dll.. boleh tak kalau nanti dah ada 5g boleh link kan basikal dgn kereta tu, baru lah diorang sedorrr sikit jalan raya ni bukan diorang punyer ye idokk
  11. Pasang peranti kat kete la babe. Now, org dh sibuk ckp pasal Iot 5G.... Kereta yg smbg ngn 5g ni biasanya dpt kesan dulu maklumat dr bdr yg depa nk p sblm owner kete dpt tgok sndiri.
  12. lebih afdal jika 5G dapat kurangkan kemalangan moto. Skrg risau sangat nak bawak moto di atas jln raya. if kereta ada dashcam, moto shud be ada juga kamera yg mcm black box ke @ lg canggih dr tu dh mcm guna drone canggih dia cuma kalau moto kena ada org bonceng. Btw, kat area sana da pancarkan 5G lg awal dan kita pun bkl dpt juga nnti
  13. maksud dia nak buat buat bisnes tapi nak pakai loan bisnes atau buat personal loan je utk finance dia punya bisnes. yayasan ihsan rakyat sllu dgr utk staf kerajaan n badan berkanun sbb loan ni mmg utk diorang.
  14. MMg la leceh kan orang nak bg pinjam byk, klu setakat loan kecik2 tu aku boleh la saran kan ko amik daripada yayasan ihsan rakyat. Dia dah kata nak buat utk bisnes tu, maybe boleh bagi cadangan skit.
  15. banyak benda consider. ko nak pinjam berapa ribu? kalau setakat bawah 50 k tu boleh pakai personal loan je. Kalau nak lebih dari tu mmg susah sikit.
×
×
  • Create New...