• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________

bigguy

Learning
  • Content count

    23
  • Joined

  • Last visited


Community Reputation

0 Normal

About bigguy

  • Rank
    Ahli

Recent Profile Visitors


751 profile views

bigguy's Activity

  1. bigguy added a post in a topic Trade-in cellphones   

    But quite seldom is it?? 
    Cheaper thing what we want is can be apply in our daily life, i think so
    • 0
  2. bigguy added a post in a topic Trade-in cellphones   

    Can reduce or not, if lower than i buy
    U have to sell to people who are really need, because they really can offer a good price...
    • 0
  3. bigguy added a post in a topic mood ramadhan on   

    kena tengok mileage berapa untuk tau bila nak kena servis minyak enjin tu. kebiasaan minyak hitam tahan sampai beberapa tahap mileage atau kilometer.
    tapi disebabkan kuality fully sintetik dgn semi sintetik pun berbeza kebiasaannya fully sintetik boleh tahan lama sikit la. jadi berbaloi pakai fully sintetik macam shell hx8.
    ni betul.. beli kat official store selamat. macam aku pakai shell so beli kat station shell tu je. siap yg ada qr code.
    cuba shell hx8 fully sintetik la. ni baru punya upgrade sikit dari hx7 dulu tu hahahaha. kereta aku sekarang try hx8 enjin senang start. sebab dorang pakai formula flexi molucule tu kot.
    • 0
  4. bigguy added a post in a topic mood ramadhan on   

    tapi full synthetic mahal sikit kan dari semi? orang ckp kalau beli official store mahal sikit dari luar tak ke?
    kalau mcm tu no problem la kan nak pakai minyak jenama lain? teringin jugak nak masuk hx8 ni, baca review bagus. org ckp nk start enjin pagi2 pun ada senang sikit.
    hahaha minyak hitam boleh beli kat station minyak. lagi pun beli kat situ lagi selamat sebab gerenti original.
    • 0
  5. bigguy added a post in a topic mood ramadhan on   

    periksa tahap dan keadaan minyak enjin. make sure minyak level between max and min.
    so kena pakai minyak gred A ke?
    and kalau boleh bawa tayar spare dalam bonet. apa apa senang 
    • 0
  6. bigguy added a post in a topic mood ramadhan on   

    kalau tak tukar penapis minyak enjin memang habis berkarat la.. pastu minyak pun kotor sebab tak ditapis
    • 0
  7. bigguy added a post in a topic Line celcom di Kota Warisan   

    Guys, you're not alone.. even in KL the coverage also very bad  
    • 0
  8. bigguy added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Bagi saya pakai internet bayar macam nampak senang dan jimat masa, tapi saya rasa risiko dia tinggi. Semua ni bergantung kepada internet, kalau internet tak bagus pembayaran mesti susah nak lepas. Kalau masalah berlaku, kena call customer service report masalah dan kena tunggu dia respond, semakin banyak kerja nak buat.
    • 0
  9. bigguy added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

     saya tak pernah dengar ada app boleh bayar untuk isi minyak, cuma boleh guna untuk petronas sahaja ke?
    • 0
  10. bigguy added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Saya suka petron sebab dia boleh tahan lama, kalau saya isi minyak rm 30 boleh drive 5 jam. Kalau jenama lain 4 jam tak sampai sudah kena isi miyak lagi.
    • 0
  11. bigguy added a post in a topic Kedai kat petrol stesen   

    Saya pilih petron, boleh kumpul markah tukar minyak petrol... sekarang saya dah ada 2000++ markah, seribu lagi dah boleh dapat free petrol.
    • 0
  12. bigguy added a post in a topic iPhone MP3 X Jadi   

    iTunes merupakan muzik app tok pengguna iPhone tp kena bayar duit
    klo TS ingin download lagu2 secara percuma, ko bleh cuba cari dr App store
    nasihatku, muzik app dlm App store langsung xleh pakai
    inilah sbb kini telco2 bermula mengeluarkan pakej internet termasuk akses muzik app secara percuma
    • 0
  13. bigguy added a post in a topic Plan yang mahal!   

    nice jugak.. macam tertarik plak nak tau.. haha
    berapa harga plan dia? kalau dari telco lain, 
    register plantinum ni tapi nak kekal kan no skang ni boleh ke?
    • 0
  14. bigguy added a topic in Internet   

    Plan yang mahal!
    Parents sy ada menggunakan 1 data plan dari 1 telco nie..
    mahal yg amattttt!! 
    walaupun dorg janjikan pakej data yg murah, tapi line dorg teruk
    bile parents sy pegi ke luar negara..
    bill pulak melambung tinggi pdhal parents sy off data..
    • 11 replies
    • 467 views
  15. bigguy added a post in a topic Mana nk cari roaming for travel   

    aku selalu klw pergi bercuti ke atw pon pergi kerja luar mmg pkai wonderoam ni..murah laa juga daripada buat roaming bnyk mkn kredit atleast ni tak dah laa taikh kredit..
    • 0