Jump to content
Sign in to follow this  
zentuah

teknologi untuk lembu ternakan

Recommended Posts

kt uk skrg dah ada app utk monitor lembu2 yg diternak, dengan pantas.. lembu2 ni dipakaikan mcm band kt leher then penternak boleh tahu keadaan lembu2 tu, makan minum semua.. senang kan? bila la nak ada kt Malaysia mcm tu, boleh monitor senang je

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/28/2019 at 5:18 PM, zentuah said:

kt uk skrg dah ada app utk monitor lembu2 yg diternak, dengan pantas.. lembu2 ni dipakaikan mcm band kt leher then penternak boleh tahu keadaan lembu2 tu, makan minum semua.. senang kan? bila la nak ada kt Malaysia mcm tu, boleh monitor senang je

bagus la mcm tu...peladang lembu blh pantau keadaan lembu2 dr semasa ke semasa...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/28/2019 at 5:18 PM, zentuah said:

kt uk skrg dah ada app utk monitor lembu2 yg diternak, dengan pantas.. lembu2 ni dipakaikan mcm band kt leher then penternak boleh tahu keadaan lembu2 tu, makan minum semua.. senang kan? bila la nak ada kt Malaysia mcm tu, boleh monitor senang je

band tu blh track tak sama ada lembu tu sihat atau sakit?

Share this post


Link to post
Share on other sites
20 hours ago, yubiso said:

bagus la mcm tu...peladang lembu blh pantau keadaan lembu2 dr semasa ke semasa...

kerja peladang lembu akan lebih senang sbb mereka blh pantau keadaan lembu2 di mana2 shj asalkan mereka ada bawak alat peranti spt laptop atau smartphobe...

19 hours ago, Belle Belinda said:

band tu blh track tak sama ada lembu tu sihat atau sakit?

rasanya blh...peladang akan tahu kesihatan lembu dgn tengok data kat band tu...kalau lembu sakit, tentulah bacaan kesihatan akan tak sama...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 12/3/2019 at 1:31 PM, Carmen said:

rasanya blh...peladang akan tahu kesihatan lembu dgn tengok data kat band tu...kalau lembu sakit, tentulah bacaan kesihatan akan tak sama...

bagus la mcm tu...peladang blh asingkan lembu yg sakit kat satu tempat utk elakkan penyebaran penyakit...

On 12/3/2019 at 1:31 PM, Carmen said:

kerja peladang lembu akan lebih senang sbb mereka blh pantau keadaan lembu2 di mana2 shj asalkan mereka ada bawak alat peranti spt laptop atau smartphobe...

sy percaya penggunaan teknologi dlm penternakan lembu akan menarik lbh byk pemuda menceburi dlm bidang ni sbb kerja dah jadi lebih senang dan mudah...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/28/2019 at 5:18 PM, zentuah said:

kt uk skrg dah ada app utk monitor lembu2 yg diternak, dengan pantas.. lembu2 ni dipakaikan mcm band kt leher then penternak boleh tahu keadaan lembu2 tu, makan minum semua.. senang kan? bila la nak ada kt Malaysia mcm tu, boleh monitor senang je

Uih bagus juga mcm ni.. Susah gak kalau penternak nak tahu mana satu yg okay atau tak sihat.. Bila ada band ni memang sgt membantu la.. Aku tak sangka invention utk ternakan pun ada juga.. Harap kt Malaysia nanti boleh ada juga teknologi mcm ni

2 hours ago, Belle Belinda said:

sy percaya penggunaan teknologi dlm penternakan lembu akan menarik lbh byk pemuda menceburi dlm bidang ni sbb kerja dah jadi lebih senang dan mudah...

Sokong sgt!! Sebab sekarang peluang pekerjaan tak banyak, pastu graduan pula jenis yg memilih kerja.. Kalau dah ada teknologi mcm ni, semua org boleh kerja dlm bidang perladangan atau ternakan sebab yelah dah mudah utk buat apa2 sebab teknologi dah bnyak membantu

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, riderterunggul said:

Uih bagus juga mcm ni.. Susah gak kalau penternak nak tahu mana satu yg okay atau tak sihat.. Bila ada band ni memang sgt membantu la.. Aku tak sangka invention utk ternakan pun ada juga.. Harap kt Malaysia nanti boleh ada juga teknologi mcm ni

Sokong sgt!! Sebab sekarang peluang pekerjaan tak banyak, pastu graduan pula jenis yg memilih kerja.. Kalau dah ada teknologi mcm ni, semua org boleh kerja dlm bidang perladangan atau ternakan sebab yelah dah mudah utk buat apa2 sebab teknologi dah bnyak membantu

ya betul...tdk dpt dinafikan perkembangan teknologi spt perkembangan network 5G blh mengembangkan lagi  teknologi penternakan lembu canggih...ini mampu menjana pendapatan sekali gus membantu mengubah kehidupan penternak2 lembu...

Share this post


Link to post
Share on other sites
27 minutes ago, yubiso said:

ya betul...tdk dpt dinafikan perkembangan teknologi spt perkembangan network 5G blh mengembangkan lagi  teknologi penternakan lembu canggih...ini mampu menjana pendapatan sekali gus membantu mengubah kehidupan penternak2 lembu...

sy percaya sektor ternakan lembu negara akan menjadi lebih inovatif dan seterusnya mendapat manfaat daripada teknologi 5G baharu tak lama lagi.

Edited by Belle Belinda

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...