Jump to content

Carmen

Members
  • Content Count

    57
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Normal

About Carmen

  • Rank
    Ahli
  1. yalah, aku pernah tukar2 byk telco sblm ni, yg paling best aku rasa ialah TM, line stable dan laju xperlu risau la, TM selama ni dh ada cover semua area bandar dan luar bandar...telco lain aku xtau lah
  2. Cuma Tm je yg ada 5g telco lain masih lagi 4g sbb xde infra Betul tu, line telco lain mmg lembap banyak tempat yg xde line, guna je tm sampai kampong pon ade internet
  3. Betol la tu, nanti pasti byk benefit dpt kita org dpt, kan ada smart traffic light, smart parking system semua tu Baguslah tu, nanti balik kampong, xpayah la risau xblh layari internet hehe
  4. I pun x tahu telco skrg ni should be fixing their current network bukan compete dgn 5g tapi masih tak bagus 4g mereka saya pon, dulu I pakai UMobile, line sangat x stable, bila tukar unifi mobile terus jadi laju dan stable, main apa pon smooth je, mcm unifi wifi diorang juga
  5. TM collab with LADA dan MPLBP utk pki rangkaian 5G dan lancarkan pelbagai kes penggunaan 5G di Langkawi...
  6. TM 5G ni adalah utk galakkan penggunaan infrastruktur 5G yang lebih cekap spt smart parking, smart traffic light, smart security dll...
  7. Carmen

    smart grid 5G

    betul tu...Mereka baru sign pd 12 Januari 2020...TM nak terokai potensi perkongsian penggunaan infrastruktur 5G di Langkawi menerusi memorandum ni... https://www.bharian.com.my/bisnes/korporat/2020/01/646172/tm-meterai-kerjasama-strategik-untuk-5gdp-di-langkawi
  8. thank you for your suggestion...currently i heard that tm signed a memorandum of collaboration with Langkawi Development Authority to develop 5G in Langkawi...
  9. ya, mereka baru meterai memorandum kerjasama baru2 ni pd 12 hari bulan Januari... http://www.astroawani.com/berita-malaysia/tm-menggerakkan-pelancongan-pintar-melalui-5g-227834
  10. Carmen

    smart grid 5G

    tm 5g standalone ni 5g network yg utilize core 5g tanpa LTE, ia ada ultra-low latency dan advanced network-slicing functions, blh beri benefits kpd org ramai... so boleh juga guna utk smart grid ni
  11. ohhh...kalau nak pki rawatan jarak jauh, rumah kena ada internet yg stable dan kuat...rasanya sy tak blh pki rawatan ni, sbb maxis yg sy tengah pki ni kadang2 kuat, kadang2 weak...
  12. TM 5G standalone ni pki 5G core tanpa LTE...ia blh support pelbagai 5G solutions mcm cloud data platform, submarine dsbnya...
  13. Apa lagi keistimewaan network TM 5G ni? Bagi share sikit tak?
  14. You are very outdated...tm already pre test their network 5G at some areas like subang jaya and puchong...they use the network to test 5G solutions...
  15. Oh...bagusnya mcm ni... diorg cakap 5g standalone ni cepat, efisien dan cost effective...benarkah pernyataan ni?
×
×
  • Create New...