Jump to content

lalalaraa

Learning
  • Content Count

    9
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About lalalaraa

  • Rank
    Ahli Baru
  1. hahaha.. sokong sgt, yelah ingat sekejap ke nak pasang fiber tu, tm sebab diorang memang pakar, dah mmg install lama dah fiber.. telco lain pun ada je numpang pastu claim fiber diorang punya en.. kihkih betul, ini nanti hospital pun dah boleh monitor pesakit kt rumah je, boleh kurangkan masalah katil tak cukup di wad dll..
  2. haah.. ingat phone je skrg yg asyik upgrade yg boleh support 5g rupanya laptop pun sama juga.. ini boleh jadi bukan takat laptop je, confirm benda lain un nanti bila guna 5g, memang mudahkan hidup kita.. skrg pun tm tgh implement dulu 5g kt subang dgn Langkawi.. huntunggg org2 situ dapat merasa 5g dulu, boleh la org2 subang dgn Langkawi keluarkan produk2 atau invention dgn 5g ye hehehe
  3. sokong.. mesti kita boleh dapat bezakan 5g tm punya dgn yg lain.. tgk je la line skrg mcm mana.. I rasa tm je yg masih steady dgn line dia, servis pun elok tak de mcm yg lain ahaaa betul tu.. telco lain dok collab tak sudah, tm lagi nak jadi stand alone.. konfiden kena ada, aku pun konfiden dgn tm utk 5g ni. kt subang n Langkawi dah ada dpd tm.. telco lain? krik krik hahaha
  4. yezzzaaaa, dah biasa guna tm sejak dulu.. servis diorang pon okay, mesti 5g nanti smooth je diorang nak implement.. nak compare dgn telco lain, jenuh la nak siapkan fiber sendiri, sblm ni pun tumpeng org punya jugop haah, kalau tgk yg lain semua team up, kerjasama sesame sendiri.. tm pula cuba nak jadi stand alone, sbb diorang yakin dgn servis, n diorang dah ada infra sendiri.. tak de bergantung kt org lain.. memang superb la tm
  5. Itulah. Apa2 invention yg ada atau nak buat lagi elok guna 5g nanti. 5g pun mcm yg kita tahu bape kali tah kelajuan dia nak compare dgn 4g skrg. 4g skrg pun tgk telco2, tulis je kt tepon mcm tu tapi line tak ada. Hmmm Haah, tu yg syok kalau ada 5g nanti. Ping pun tak banyak, kurang sangat la nak compare dgn 4g skrg. So confirm nak main VR tu lagi layannnn sbab tak de gangguan
  6. Logik juga idea awk ni. Invention ni kira mcm sediakan paying sebelum hujan. Better tahu dulu before pergi mana2 kan Kalau tanya sye, tm paling kukuh skrg so 5g nanti mesti okay servis diorang. Kalau telco lain bnyak pasang surut dia, asyik down je. Kalau tgk tm servis memang okay, so tak de masalah kot untuk diorang
  7. dua telco yg ko maksudkan tu telco apa? aku pun jenis tukar2 telco juga tapi x de yg elok dgn aku. last2 member aku suggest suruh guna unifi mobile, memang helok la.. selama ni aku memang guna unifi wifi utk wifi rumah la tapi aku noob memang tak tahu kewujudan unifi mobile ahaha haa betul aku setuju sgt lah, aku pun dah lama guna tm punya servis.. dpd cs sampai lah ke technician semua bagus2.. kalau ada masalah cepat je settle.. memang tak ragu2 dah la 5g nanti camne
  8. Technology evolves from day by day and we will experience 5G by this year.. I have read an articles which states that medical imagery from MRI or PET scan have a huge data of files.. Therefore technology such as 5G can be added to the infrastructure and transport the data quickly.. Besides this, what else can health sector upgrades with the help of technology nowadays?
  9. kdg2 kt dlm satu2 negara takde pakar atau alatan yg boleh rawat certain2 penyakit. kalau bernasib baik ada doc utk rawat kt negara sendiri, syukur.. tapi kalau negara lain, nak kira kos ke sana lagi, tambah lagi negara yg tinggi matawang dia. so, tak mustahil kan nanti boleh buat surgery lain2 negara. kepakaran doctor lain2 kan.
×
×
  • Create New...