Jump to content

somboi

Members
  • Content Count

    53
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

0 Normal

About somboi

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain
    tiada
  1. During this critical time, we should stay at home, pls dont for anywhere, because the case is increased and we dont know yet when will be drop Setel this can help us prevent?? i think this apps is help us to prevent stay crowed at station and we able to take care of us, so we can use this apps right??
  2. Ya as the crowded places, we need to wear mask and keep wash our hand to prevent the virus spread everywhere. But the citizen are not aware about it, it make so worry
  3. Yang ni top up kat apps tu, lepas tu pilih pump station dan click tu nombor tu dan start isi minyak dah tapi ni kan tak seperti ni setel, boleh tukar point dan tu nak earn point sgt murah tau kad selalu hilang, sekarang dah ada apps ni, senang dah mmg, sekarang ni sgt bahaya tau, mesti nak ajak satu adult lagi utk jaga
  4. Setel utk petrol tu, knp ni bagus, aku bayar dgn touch n go dpt RM 5 cash back Oh utk mesra ke?? tapi boleh check harga minyak ke tak?? Tak lah utk minyak apps je
  5. ya, sbb mereka start kat langkawi dulu, kalau ada masalah boleh resolve kat sana dulu Tapi nak tukar ke TM nak tunggu dulu kan, sbb 5G belum dtg ke KL kan??
  6. They must have own infra so, that meant they line full cover all entire Malaysia, we dont worry the problem I think that they are not collaborate with each other they have their own reason, so i believe we have option to choose which Telco is benefit to us.
  7. But those speed and coverage is better, how about for industry are they are using 5G too?? because 5G should be apply in industry We believe TM launch this 5G improve our daily life make more convenient right??
  8. aku guna app tu la skrg kalau nk isi minyak tapi sayangnya ramai yg tak tahu tak rajin nk pergi atm pastu pergi kaunter bayar pulak. kita kena bijak betul tak
  9. Ye setel app petronas, untuk bayar petrol tu. pastu cepat sikit tak payah tunggu balance dan tak payah beratur kat atm. panjang nau nk ambil duit kat atm tu skrg ni aku semua guna ewallet je. takde cash, cash tu ada sikit je. selagi boleh guna ewallet, guna ewallet.
  10. somboi

    smart grid 5G

    Cpt nya, sudah nak launch ke?? Betul juga tu.. Dah kalau bnyak manfaat stand alone ni, lagi boleh berfungsi dgn baik. Yg bukan stand alone pun boleh je, cuma lagi efektif bukan
  11. Coverage, dan line speed tu, kat luar negara mereka guna 5G utk control kereta atau replace human resources
  12. Tapi wifi ni guna fiber sendiri, kalau 5G fiber ni still jadi ke?? Kat langakawi buat testing ke?? so mcm mana tu??
  13. Cpt nya, belum launch dah tau harga ke?? sbb kat opinion aku, still harga friendly, sbb kalau mahal sgt siapa nak??
  14. I believe those company need to store those data into storage and paperless, so data is so important for the company
  15. If this can apply for ambulance, then is good, especially when the traffic right cause traffic jam, might block ambulance way, so once 5G can be control when ambulance pass by , then the light will be green ... How come can so fast 100 times??
×
×
  • Create New...