Jump to content

MissRA

Learning
  • Content Count

    7
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Normal

About MissRA

  • Rank
    Ahli Baru
  1. Dlm cite tu je yg dia ingat dah tekan on rupanya tak tekan pun, tu yg dia main jalan je keluar rembat nenek tu guna roti baguette tu haha. Tapi betul, menarik sangat wey mcm tu, Kalau gaming2 sekarang mcam tu kan best. Haah, kalau ping tinggi wey nak main pubg pun susah. Aku tgk adik aku geram je sebab asal tgh main pubg confirm ping tinggi tak syok main. Dan2 tambah telco yg coverage pun mcm biskut, lagi la naik geram haha
  2. Betul lah tu. Murung wey nak pergi kerja ngadap traffic light mcm ni. Kt rumah aku lagi la ada satu traffic light ni memang bias. Aku tak tahu berapa kali yg jalan arah lain dah hijau, belah aku tak hijau2. Buang masa betul haha Even skarang kt China pun dah nak implement 6G dah, kt sini baru nak 5G haha. Kita harap yg terbaik je untuk 5G ni, harap telco semua boleh bagi yg terbaik la, jgn sekarang ni 4G masih tak stabil, dah sembang 5G oops haha
  3. Menariknya app mcm ni. Tapi memang tak mustahil pun invention mcm ni boleh buat nanti bila dah ada 5g.. 5g pun laju bukan beshe2 mcm skrg ni so kita boleh harap telco2 kt Malaysia ni boleh provide 5g yg okay utk invent benda2 masa depan ni. Itulah, aku pun tak sabar niii. Dpd zaman dial up dulu memang guna tm tak pernah ubah kalau internet rumah. Servis masih sama, n nanti 5g ni mesti tm boleh implement dengan baik punya
  4. MissRA

    telco bagus di KL

    Betul2. Aku bukan nak kata apa tapi skrg telco2 semua hampeh, line teruk lagi2 maxis. Ada haritu masa satu Malaysia x de line langsung baik tepon dgn fiber tu, memang mengamuk la dgn tak ada notis apa tiba2 terus line x der. Sampai skrg kdg2 tak der line, lepas kul 12 malam confirm langsung tak der, tulis je 4g ergh Bukan maxis je, aku rasa telco lain yg so called fiber semua tumpang tm punya juga. Ini diorang collab tapi dua2 tak der infra, nak pasang infra bukannya kejap. 5g nanti ntah ke laut
  5. Hahahaha betul sgt lah tu awk oiiii.. Kita pun penat juga la jadi kdg2 tak tertekan periuk nasi, lauk dah settle dah.. Lemah benor kaki ni bila tgk nasi x masak lagi.. Invention periuk guna smartphone boleh dah ni ada nanti, senang sikit haaa haha Dah kalau diorang yg mula2 perkenal internet kt malaysia ni, sejak dial up dulu, mau org letak harapan tinggi sbb servis diorang yg elok sampai la ni.. Jgn risau lah, mesti okay punya 5G nanti
  6. Yup.. It gives a lot of benefits to the world technology as it can develops many sectors throughout the country.. Perhaps more and more upcoming technology with plenty of benefits later on with 5G Out of all telcos, i know that tm will provide the best 5G among all as we take the reference from their current services with unifi etc.. So no doubt for me on tm implementing the 5G in malaysia
  7. drone tu yg kita tahu skrg guna untuk ambil video jarak jauh atau pemandangan.. ada miss baca artikel katanya nak guna drone untuk pertanian.. boleh ke drone ni jadikan untuk sokongan kpd pertanian?
  8. I tak faham tau apa masalah manusia2 skrg tak de keje lain nak pecah masuk rumah org. Kdg2 rumah org yg biase2 pun dia main masuk je. Mcm mana nak tangani gejala mcm ni? Kot ada apa2 teknologi boleh kita kawal rumah kita.
×
×
  • Create New...