Jump to content
Ardy

Baju Lama Putera.com. Mod Buat La Semula Proses Tempahan

Recommended Posts

[b]design yg digunakan ialah design pada post ke[/b] [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/82920-baju-lama-putera-com-mod-buat-la-semula-proses-tempahan/page__view__findpost__p__1023341"]#40[/url]

Share this post


Link to post
Share on other sites
rumit la design tu. kompem mahal nak buat. rekod putera aku rase tak lebih 50 orang yang beli baju sebelum ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku rasa lebih baik ada 2 3 design dulu baru gi usha harga. Kat situ nanti kita leh banding2kan.. Biar kita ada pilihan..

So, aku rasa sesape yg pandai design tu, share la jugak kat sini.. maybe kita leh jugak mix and match kan design tu..

Kalo ada design yg simple+kemas pun ok jugak..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='sitoplasmat' date='28 March 2010 - 03:26 AM' timestamp='1269718004' post='1023358']
salam...ak cadangkan kita buat design baru...buat vote baru...ok.?

sebab aku rasa design tk payah byk kaler pon tak pe..janji nampak lawa dan apa yang penting murah..kalau murah ramai yg nak beli..sebab byk kaler mahal rasanya..kalau 2-3 kaler boleh guna frame by frame... + printing paste @ rubby die..baju sehelai dalam ringgit2 jer rasanya...

p/s : buat baju batik putera nk..serius nei..
[/quote]

tang buat vote utk design, aku setuju.. tang batik tu plak.... hmm.... x sesuai kut

Share this post


Link to post
Share on other sites
buat contest lagi sekali la... :D

sempena putera dah up balik. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
amin....

moga sukses la rancangan/project sulung tuk putera yang da kembali up nie :wub: :wub:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='31 March 2010 - 05:18 PM' timestamp='1270027134' post='1023933']
rumit la design tu. kompem mahal nak buat. rekod putera aku rase tak lebih 50 orang yang beli baju sebelum ni.
[/quote]
ditambah pula dengan forum yang sepi dan kurang aktif,jangan kata 50 helai,20 helai pun tak sampai... :(

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='13 April 2010 - 09:00 AM' timestamp='1271120434' post='1025422']
ditambah pula dengan forum yang sepi dan kurang aktif,jangan kata 50 helai,20 helai pun tak sampai... :(
[/quote]

aloy beli sepuluh helai

mode semua sowang 1

tambah2 lain2 luser lagi


sokong je..
:) :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='13 April 2010 - 11:46 AM' timestamp='1271130387' post='1025447']
aloy beli sepuluh helai

mode semua sowang 1

tambah2 lain2 luser lagi


sokong je..
:) :)
[/quote]
tak boleh paksa diaorg beli.10 helai eh? ko ingat aku ni anime nak pakai baju sama hari2 setiap episod?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='13 April 2010 - 12:16 PM' timestamp='1271132168' post='1025453']
tak boleh paksa diaorg beli.10 helai eh? ko ingat aku ni anime nak pakai baju sama hari2 setiap episod?
[/quote]



[img]http://www.mesra.net/forum/style_emoticons/default/rofl.gif[/img] [img]http://www.mesra.net/forum/style_emoticons/default/rofl.gif[/img]
gintama aloy [img]http://www.mesra.net/forum/style_emoticons/default/rofl.gif[/img]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='13 April 2010 - 12:19 PM' timestamp='1271132391' post='1025454']
[img]http://www.mesra.net/forum/style_emoticons/default/rofl.gif[/img] [img]http://www.mesra.net/forum/style_emoticons/default/rofl.gif[/img]
gintama aloy [img]http://www.mesra.net/forum/style_emoticons/default/rofl.gif[/img]
[/quote]
oi...oi..oi... khairul chan!!!([size="1"]stail sakata gintoki bising kat kagura[/size]) ingat aku ni gintoki ke boleh bebel dalam anime dia pasal kenapa baju dia pakai semua same aje setiap hari?

Share this post


Link to post
Share on other sites
dah jumpa contact person yang murah2 ke untuk harga... try contact sini

print tshirt, silk screen
min order 10pcs per design

you can contact me at 0162348449 or email your design to [email protected]

visit our printing outlet in Seri Kembangan (03-89411839)

amik data dari forum nih http://www.bicarajutawan.com/forum/thread26216.html

Share this post


Link to post
Share on other sites
masalahnya ialah sape je yang nak buat baju tu huhu,aku sebelum ni masa buat memang nampak senang,yup memang senang kalau org yang terlibat tu cekap dan pantas,tapi part nak mengepos tu memang makan masa jugak,tak caye tanyalah siput sedut,dekat sebulan tarikh dari sepatutnya dapat.

Share this post


Link to post
Share on other sites
errmmm...yer dapat lambat jugak...tapi sape yang dapat second round nya lagi lambat aku rasa....hihihihihi...tak kisah arr..asal dapat...

so sape yang handle kali nih punya t-shirt nih....????

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku boleh tolong designkan , depends la kalau korang nak tak design aku. free je sebab nak gerakkan balik 'jari2 illustrator' aku yang dah start berkarat. :P

nak buat competition balik pon orait.[aku mesti menang :ph34r: ]

janji ada orang handle.

p/s: hahaha sape la bubuh aku mesti menang tu. :lol: :P Edited by Nezict

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='13 April 2010 - 07:25 PM' timestamp='1271157901' post='1025530']
aku boleh tolong designkan , depends la kalau korang nak tak design aku. free je sebab nak gerakkan balik 'jari2 illustrator' aku yang dah start berkarat. :P

nak buat competition balik pon orait.[aku mesti menang :ph34r: ]

janji ada orang handle.
[/quote]

:wub: kalo ko menag banje aku roti telur + teh tarik


asah balik potosup skills ang tu

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[email protected]™' date='22 February 2010 - 05:44 PM' timestamp='1266831877' post='1018315']
Aku rasa dr segi kos untuk printing xder la mahal sangat
Wat digital printing x kisah kalo color banyak pun sebab dia bkn guna blok kan?
Aku ada jumpa sorang member kat forum Carigold yg ambil upah printing hanya RM10 utk A4 size printing
Color unlimited
Dan printing very very detail :)
[/quote]


salam bro...aku br je kat sini... bole bgtau x email brader yg kat cg tuh??
nak tmpah bju ler...

sila ym qie_ekin Edited by keyy

Share this post


Link to post
Share on other sites
mahal beb yang kat CG tuh aku dah tanya harga dah..last choice aku amik yang kat BJ nya tuuh..agak murah gak arr ngan design yang aku wat 4warna...

Share this post


Link to post
Share on other sites
i'm in...

tapi kalau harga RM50.00 ke bawah lah...tak termasuk kos pos...

dan kalau design macam post #40 (arfaie) memang setuju sebab tak minat warna hitam/gelap....

dan kalau boleh ada kolar, bukan round-neck

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='akuccputsedut' date='17 April 2010 - 05:04 PM' timestamp='1271495081' post='1026074']
mahal beb yang kat CG tuh aku dah tanya harga dah..last choice aku amik yang kat BJ nya tuuh..agak murah gak arr ngan design yang aku wat 4warna...
[/quote]

yg kat bj tu berapa ringgit sehelai.,.?

Share this post


Link to post
Share on other sites
hem... tak sampai ati aku tgk korg run projek mcm ni....bertabur!

boleh aku tau sapa kepala projek ni? Project leader... pls identify who ur team member is.. so that all decision will run smoothly. Aloy kn ada kat sini... ptt dh lancar dh,

dh 3 page... decision making went wrong?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...