Jump to content
Ardy

Baju Lama Putera.com. Mod Buat La Semula Proses Tempahan

Recommended Posts

Sejak putera.com ni dah aktif kembali, apa kata buat semula baju

aku ada design lama yg Batista buat.

[img]http://img230.imageshack.us/img230/6531/puteradepansiaptest.jpg[/img]
[img]http://img6.imageshack.us/img6/4999/puterabelakangsiaptest.jpg[/img]



atau mmg korang dah ada dan dah pakai pun baju baru?

maaf la klu aku ketinggalan. dah lama sngt2 dah. baru je bukak putera ari ni pas 5tahun ilang.







=================================================================================================================

[b]ahli yang amat bersetuju/akan beli

[/b]TUAN FryShadow
TJ arif
arfaie
dans-kam
2-intel2core-1
sazuwi
amdx2
akuccputsedut
bzsh
raidizh-ar
aremiey12
nezict
dzul89
haz-one
sitoplasmat
lanoq
haibara-ai
exsmkak
titanbullet
zareight
sir-pyan
e-x
neiny-nani
darkpink
benchoz
panglima khalid
khairul-anwar :wub:

TOTAL 26

[b]ahli yang mungkin akan beli(50-50)[/b]
silentfox
teri-chan
loy-azloy
jesseclane
masokis
oggy
ahaksz28
batista
ahmades

TOTAL 9


GT= 36


update by panglima khalid..
sape yang nak join group atas lagi??
sila2

(edit by khairul)
Edited by khairul anwar

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='aMdX2' date='17 February 2010 - 04:48 PM' timestamp='1266396511' post='1017257']
Sejak putera.com ni dah aktif kembali, apa kata buat semula baju

aku ada design lama yg Batista buat.

[img]http://img402.imageshack.us/img402/2680/puteradepan.jpg[/img]
[img]http://img14.imageshack.us/img14/6453/puteraback.jpg[/img]



atau mmg korang dah ada dan dah pakai pun baju baru?

maaf la klu aku ketinggalan. dah lama sngt2 dah. baru je bukak putera ari ni pas 5tahun ilang.
[/quote]

nih design lama...??? yang aku beli aritu tak sama dengan yang nih pun...yang aku beli ritu simple jer design nya dapat sekali ngan button badge...hihihihihii....kalau ada tempahan baru dibuka confirm aku beli lagi....hihihihihi

Share this post


Link to post
Share on other sites
design nih dulu menang 1st place utk dibuat tshirt...
tapi kalau x silap aku xleh nak tempah sebab ada banyak color...
so harga jadik mahal skit...

aku pun dah lupa tapi lebih kurang mcm tuh la...
then design nih diganti dgn design lain yg so siput beli tuh...

tapi serius yg nih design lawa!

Share this post


Link to post
Share on other sites
last time kat forumotion kitorg suh sapa2 design logo baju n vote. so tahun ni mayb projek baju takde kot... unless sapa2 nk take over buatkan. or mayb 3rd quater kalu ada request kitorg buat lg.

so skang ni after aloy selamat jd laki org, then kitorg akan launch 2nd project putera.com merchandise pd bulan march.

ada sapa2 volunteer nk join kitorg?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='teri-chan' date='20 February 2010 - 09:25 PM' timestamp='1266672348' post='1018035']
last time kat forumotion kitorg suh sapa2 design logo baju n vote. so tahun ni mayb projek baju takde kot... unless sapa2 nk take over buatkan. or mayb 3rd quater kalu ada request kitorg buat lg.

so skang ni after aloy selamat jd laki org, then kitorg akan launch 2nd project putera.com merchandise pd bulan march.

ada sapa2 volunteer nk join kitorg?
[/quote]

Nak join gak...tapi korang dekat2 senang arr nak jumpa discuss ke pebenda..kalau aku join...camner...kena conference call ler...hahahahhahaha....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Aku rasa dr segi kos untuk printing xder la mahal sangat
Wat digital printing x kisah kalo color banyak pun sebab dia bkn guna blok kan?
Aku ada jumpa sorang member kat forum Carigold yg ambil upah printing hanya RM10 utk A4 size printing
Color unlimited
Dan printing very very detail :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
assalammualaikum...

baju yang lama ni mmg agak terbaik...hee...tapi saya tak sempat nak beli..sapa nak handle baju yang baru nie? :blush:

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku dh berckp ngn loy smlm... dia kata kalu ada yg nk take over project baju ni korg buat la community sendiri. takde mslh... kalu ada geng, tak ramai. 3 org pun dh cukup. sorg pegang duit sorg tempah bj n sorg buat marketing. the rest can do here la.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Pasal printing yg aku cakap tu boleh check [b][url="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=83322"]DI SINI[/url][/b]
Ni antara contoh printing yg dia pernah buat

[img]http://img142.imageshack.us/img142/7769/bissnescard.jpg[/img]

[img]http://img521.imageshack.us/img521/2275/searchhitam.jpg[/img]

Aku just bg link jer :)
Aku tengok dia nyer harga printing pun xder la mahal sangat
Nak suruh diaorang designkan pun boleh Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='[email protected]™' date='23 February 2010 - 08:56 PM' timestamp='1266929775' post='1018522']
Pasal printing yg aku cakap tu boleh check [b][url="http://www.carigold.com/portal/forums/showthread.php?t=83322"]DI SINI[/url][/b]
Ni antara contoh printing yg dia pernah buat

[img]http://img142.imageshack.us/img142/7769/bissnescard.jpg[/img]

[img]http://img521.imageshack.us/img521/2275/searchhitam.jpg[/img]

Aku just bg link jer :)
Aku tengok dia nyer harga printing pun xder la mahal sangat
Nak suruh diaorang designkan pun boleh
[/quote]


upah printing je rm10... campur ngn harga baju dekat 50 juge.... tp bukan senang nk cr digital printing. kalu ada yg sanggup byr smpai rm50 utk 1 baju, tak campur kos penghantaran, boleh je buat.

last time aku buat rm45 campur kos penghantaran bersama dengan badge putera tu pun tak ramai yg beli... dlm 19 org je yg beli. sebulan gk la promote benda tu. sebenarnya kalu lg ramai lg murah la bj.

so skang ni sanggup ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku kalau takat t-shirt RM50-60 aku ok jer nak bayar....aku support apa korang wat...aku confirm beli... ada yang dah volunteer ak handle ker..??

Share this post


Link to post
Share on other sites
boleh.... tp kene launch bulan 3 la. skang ni mcm bizi2 skit. sapa nk handle benda ni bg nama kat aku. later aku akan assist mcm mana nk buat n apa yg prlu kene buat.

tak perlu ramai... perlukan sorg yg leh ctrl money flow, sorg yg boleh diharapkan utk menjadi wakil n beberapa org assistant.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ok teri,kalau jadi projek ni ko bagitahu aku k ,memang menarik design baju ni... kualti baju same macam baju aritu ke ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
design akan sentiasa bertukar. kita akan mulakan proses mcm biasa

1 - dapatkan persetujuan dengan ahli putera, berapa ramai yg sanggup utk membeli barangan cenderamata putera.com
2 - buka ruangan "submission" design bj putera serta logonya sekali
3 - buka ruangan utk "voting" design baju yg diorg suka. yg terbanyak akan digunakan sebagai membuat design bj.
4 - cari supplier yg boleh printing bj mengikut kehendak kita
5 - marketing team bertanggungjawab utk mempromote jualan bj.
6 - finance team akan bertanggungjawab utk menyimpan rekod kemasukan duit dan details org yg order
7 - both team akan kumpul dan setelkan watever yg berkenaan dengan tempahan bj
8 - both team akan pick up brg n pos bj


senang je kan?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ok... siap! walaupun belum final touch-up

aku handle sume ni.

[img]http://img230.imageshack.us/img230/6531/puteradepansiaptest.jpg[/img]
[img]http://img6.imageshack.us/img6/4999/puterabelakangsiaptest.jpg[/img]

[b]harga maybe dlm rm25-rm30
v neck atau bincang2 la.
nama print2 lain2 tambah rm3
kain x tau lg. ada2 apa komen? aku ngah deal ngan sorang mamat t-shirt ni[/b]

marketing team promote baju ni. g klik kat Members List kat ats. ada [b]2786 Pages[/b] dan setiap pages ada 20org. so, sume total ahli = 55720orang! WOW!

target baju sold = 10k. haha

mmg x kan jadi masalah klu ada minimum quantity order.


[b]*segala keuntungan disalurkan kepada putera.com[/b] Edited by aMdX2

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku boleh handle. pos, packing, bayar. need support from Putera.com. (korang2 la)

*tp ngah deal lg ngan mamat t-shirt ni jap. offer best price. haha

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku tau design batista tu memang cantik,malah kitaorg mmg nak buat mcm tu namun masalahnya ialah logonya tu kecik sangat,masa kitaorg hantar kat kedai dulu org kedai tu kata kalau dibesarkan gambarnya akan pecah maka gambar kat baju jadi hodoh.
tapi kalau org tu boleh design balik bagi besar aku rasa takde masalah,tapi

1.kena cari org yang sanggup
2.kena tetapkan target nak jual,kalau capai target boleh buat tempahan,kalau tak capai batalkan,kalau tak kos akan tinggi kalau ramai tak order,pastu setiap voting nak buat baju kena bagi nama dan bank in duit,kalau ramai kata nak tapi time nak buat tempahan ramai hilang agak rasa nak lempang aje org tu.
aku bagi cadangan lagi : kalau yang nak order 30 org,tapi yang buat bayaran 27 atau 28 org kita boleh teruskan,tapi kalau yang bank in dalam 20-25 kita kanselkan dan pulangkan kembali wang mereka atau kita buat projek lain,bergantung kepada budi bicara dan persetujuan user.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...