Jump to content

Helghast

Moderator
  • Content Count

    3183
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

31 Baik

About Helghast

  • Rank
    Ahli Sangat Rajin
  • Birthday 03/09/1981

Contact Methods

  • Website URL
    http://
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    loy_azloy
  • Skype
    hellghast

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Muar Johor,now assault on precint 18 putrajaya

Previous Fields

  • Nama lain
    tun loy_azloy

Recent Profile Visitors

35454 profile views
  1. [URL=http://img193.imageshack.us/i/gintamableach.jpg/][IMG]http://img193.imageshack.us/img193/8230/gintamableach.jpg[/IMG][/URL] Sebuah anime komedi parody yg mengisahkan [b]Gintoki[/b] sorang samurai yg pernah menjadi salah sorang lagenda ketika menentang makhluk asing yg digelar amanto ketika edo hendak ditakluk semasa joi war dahulu. Tetapi akibat kejatuhan samurai pada ketika itu mereka telah tertewas dan mereka semua yg terselamat menghilangkan diri dan membawa haluan masing2. Keadaan itu menyebabkan semua penduduk edo dilarang membawa pedang kecuali kumpulan polis elit shinsengumi yg ditugaskan menjaga keamanan dan kepentingan amanto di edo dan sejak itu para samurai semua tidak lagi diperlukan dan dihina oleh amanto. Tapi selepas beberapa tahun kemudian selepas joi war, kehadiran pelbagai bangsa amanto di edo sudah menjadi perkara biasa. Walaupon bergitu masih terdapat penentangan yg dijalankan secara sulit oleh rakannya yg pernah berjuang bersamanya dahulu iaitu katsura dengan haiwan peliharaannya bernama elizabeth tetapi sentiasa dipanggil zura oleh gintoki untuk menewaskan amanto melalui cara serangan gerila. [URL=http://img151.imageshack.us/i/gintama115.jpg/][IMG]http://img151.imageshack.us/img151/6149/gintama115.jpg[/IMG][/URL] Selepas beberapa kejadian yg tidak disengajakan, gintoki bertemu dengan 2 org rakan baru yg kini menjadi pengikutnya walau pon pada awalnya di tolak oleh gintoki iaitu shinpachi seorang peminat fanatic Otsu-chan (merupakan idol dan penyanyi top yg selalu menggunakan lirik yg kesat dan lucah) dan merupakan captain kumpulan peminat penyanyi itu. Manakala sorang lagi bernama kagura sorang gadis alien yg sangat kuat dari yato klan yg serupa dgn manusia biasa serta anak anjing gergasi peliharaan mereka yg bernama sadaharu. Terdapat beberapa watak lain yg juga mempunyai karektor pelik yg kadang kala muncul membantu mereka seperti Sa-chan seorang ninja cun yg rabun dan juga meminati gintoki, hasegawa seorang lelaki separuh umur yg selalu digelar madao - marude dame na ossan (lelaki separuh umur yg tak berguna), Otae-chan kakak sinpachi yg tak reti memasak dan sangat kejam bila dia marah dan gorilla (kondo – ketua shinsengumi) selalu menjadi mangsanya apabila dia muncul di hadapannya, Tuan penyewa rumah dan pemilik otose snack house (otose-san) yg ganas tapi cool berserta pembantunya seorang amanto bernama catherine yg merupakan pencuri dan penceroboh peti besi first class dan hiraga merupakan sorang mekanik hebat dikawasan kabuki yg suka mencipta robot2 mekanikal dan selalu disuruh gintoki untuk membaiki skooternya yg rosak dan kadang kala jahanam teruk… Mereka bertiga merupakan free-lancer yg menerima upah untuk melakukan apa sahaja kerja untuk membayar hutang sewa rumah dan perbelanjaan mereka melalui perniagaan yg dibuat oleh gintoki yg bernama yorozuya gin-chan. walaupon akhirnya mereka selalu sahaja gagal dari misi mereka yg sebenar kerana asik terlibat dalam masalah yg mereka tak jangka. Untuk menghadapai masalah inilah pelbagai aksi berani dan tindakan yg tidak dapat difikirkan akan mereka lakukan dalam usaha mereka menyelamatkan diri dan membantu mereka yg memerlukan walaupon kadang kala mereka terpaksa melakukannya secara percuma. dalam keadaan mereka tertekan menghadapi masalah itu turut diselitkan aksi dan adegan2 yg di parody kan sama ada dari anime lain, movie dan juga game. [URL=http://img27.imageshack.us/i/gintamadondake.jpg/][IMG]http://img27.imageshack.us/img27/4716/gintamadondake.jpg[/IMG][/URL]
  2. Mengikut fatwa islam dunia pada tahun 1990an, pada mulanya merokok itu MAKRUH. TETAPI, menjelang tahun 2000, ulama dunia sepakat menjatuhkan hukum merokok itu HARAM. Sebab apa? Sebab terbukti bahawa merokok tu merupakan pembunuh dalam diam (silent poisoning). Dalam banyak statistik daripada WHO, terbukti bahawa banyak kematian dari kanser paru-paru, mulut, trakea, dan macam-macam lagi disebabkan oleh rokok. Ulama-ulama ini berpegang dengan ayat alQuran dari surah al-Baqarah “..berdosalah kamu jika kamu memudaratkan diri kamu sendiri..” persoalannya berapa ramai umat Islam negara ini yang mengamalkan perkara ini?adakah mereka sedar merokok itu haram? kadang terfikir juga,sia2 lah mereka ini yang beramal namun pada masa yang sama mencipta dosa... sape boleh bagi pandangan kenapa perokok ni masih nak hisap walaupun dah tau ianya membunuh...
  3. Planning want to buy a mobile device? Scare yourself be cheated? Here some step to show you as a guide. 1. Make a call to a person to check whether the mobile device can to be speak clearly to the receiver & listen clearly from the receiver. 2. Take a charger to charge that mobile device to confirm it whether is work or not. 3. Take a handsfree to connect to mobile device to confirm it whether is work or not. 4. Take a look on the metal part of charging part & the battery part which on the mobile device see whether have some lichen / smear (KOTORAN) or not. (If got, it just means that mobile device is been drop into water before.) 5. On the camera from that mobile device & take a finger to press it on the camera lens there. (Must cover all the camera lens become darkness.) (If you found a small dot on that mobile device there, it just means that mobile device has the dead pixels.) 6. Press all the key on that mobile device to check whether all the key is function or not. 7. Test the speaker by loudly (MAX VOLUME) with the ringtone , mp3 , wave & etc to check whether is clear & loud or not. 8. Check the screw which have been pasted with the warranty sticker. (If spoil / void, it just means your warranty for that mobile device is gone) 9. Check whether that mobile device is contain with the SIRIM sticker & the distributor sticker or not. (It just for the warranty purpose) & make sure that the warranty card must be chop by their company stamp & provide the receipt. 10. Check the memory card also during the checking process before deal. [OPTIONAL] 11. Press *#92702689# to check the life timer, see whether is NEW / RECON set. For SE phone,press >*<<*<* to test the phone itself... < - Keypad/joystick left > - Keypad/joystick right * - The star button,beside your 0 in most phone Addon: check the manufactured date from the back of the phone. a new set / ap set shouldn't be too far away. the further it is, the higher the chance it is a recond set, very old stock or problematic set that is not sold. go into the phone deeply, go through each folders and files, search for any trace that indicate it has been used before, address book, call time, sms inbox outbox, pictures etc etc. some seller is careless enough to leave these traces when they sell a recond set. last but not least, specifically for SE, key in the sequence as said by sasaug above. there is a test menu to test most of the hardware of the phone (mic, vibration, flash light, camera, keypad etc etc). more to come. IMEI is written on the sticker at the back of the phone. then further check by key-in *#06# (this code works in all brands) to make sure it is same as the one written on the sticker. it is written on the box as well, though imei on phone might not match imei on box for ap set. Erm regarding the SIRIM sticker, don't put that much stock in it. I've seen this shop in Low Yat before that have the stickers by the score and they were sticking it onto their fake batteries. So yeah. What you see is not necessarily what you get Also try transferring data from the memory card to phone memory. Try to fill up the phone memory and copy back to the memory card. Phone's memory might be corrupted. sumber Low Yat.net Aloyz
  4. Apeciter dgn budak ni sorang?nama mcm gempak,training n wakil kelab di perancis,tapi byk kali tolak pelawaan untuk mewakili skuad kebangsaan,baru2 ni dia tolak lagi pelawaan untuk bertemu Chelsea,kalau pemain2 lain berharap sangat untuk mewakili malaysia tapi ape masalah mamat sorang ni? A) Tak bagus ke?(takut main x power) B ) Tak reti main bola ke? C) Ego sangat sampai x nak main utk Malaysia? D) Dah tak pandai cakap Melayu? apa pula pandangan korang?aku sendiri meluat dgn perangai mamat ni sorang...
×
×
  • Create New...