Jump to content
Ardy

Baju Lama Putera.com. Mod Buat La Semula Proses Tempahan

Recommended Posts

[quote name='teri-chan' date='19 April 2010 - 08:57 AM' timestamp='1271638671' post='1026297']
hem... tak sampai ati aku tgk korg run projek mcm ni....bertabur!

boleh aku tau sapa kepala projek ni? Project leader... pls identify who ur team member is.. so that all decision will run smoothly. Aloy kn ada kat sini... ptt dh lancar dh,

dh 3 page... decision making went wrong?
[/quote]
masalahnye teri,kita dah putuskan utk buat merchandise tahun ni,sebab tshirt dah selalu sangat.kalau nak buat bukan tak boleh tapi make sure ramai yang order,setakat 50 org sokong tapi 10 orang order,keciwa...

p.s teri,minggu depan kalau free kita pegi cari tempat utk merchandise forum..

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='19 April 2010 - 09:02 AM' timestamp='1271638948' post='1026301']
masalahnye teri,kita dah putuskan utk buat merchandise tahun ni,sebab tshirt dah selalu sangat.kalau nak buat bukan tak boleh tapi make sure ramai yang order,setakat 50 org sokong tapi 10 orang order,keciwa...
kalau sape2 yang nak buat baju juga,anda boleh call member aku [email protected](member forum putera dulu) di talian 0193107042.dia ade buat baju,kalau nak tempah silalah call untuk bincang harga.

p.s teri,minggu depan kalau free kita pegi cari tempat utk merchandise forum..
[/quote]

Share this post


Link to post
Share on other sites
bro loy, merchandise macam... kureng sikit la efek 'advertising' dier untuk putera, lain la kalau korang buat 1 set stationery macam:

-button (kalau lebih 100 keping 50 sen sekeping pon dapat)
-pen
-buku nota
-calendar card (tapi ni dah bulan 4... buat 2011 sekali :P)

kalau buat 1 jenis je, harga terlalu rendah, nak cash deposit pon payah. well, bukan semua pakai maybank2u ngan cimbclicks. :rolleyes:

dan merchandise tak se-permanent tshirt. sebab pakai buat basahan/jalan2, still pakai jugak kan?

p/s: aku tengah wat design tshirt, aku bagi je, kalau korang berminat, ambik lah, aku tak amik sesen pon. even kalau gi tempah, aku still bayar. dan aku buat cuma guna 1 kaler je. Kalau 20 orang tempah pon, aku rase takkan lebih RM25 pon. Even boleh dapat bawah RM20 (bergantung pada kualiti tshirt).

Share this post


Link to post
Share on other sites
yang kat BJ tuh...aku design sendiri 4 warna print depan belakang baju custom made... RM35 sehelai....

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku rasa yang kurang sambutan tu pasal masalah promosi...aku pun terlewat dapat tahu...

aku cadang, satu jawatankuasa dibentuk, buat design, n then dah proceed beberapa cadangan design baju, buat poll, iklankan untuk mengundi dan cadangan membuat baju tu melalui PM. tak pasti la admin/moderator boleh post PM kepada semua atau tak secara serentak.

bila dapat PM, automatic bila bukak putera ni je die akan dapat screen "new PM" dia akan baca PM dulu..tak semua masuk partition thread sini tau..so, maklumat tak sampai..

1st design baju dah ada 2 (ke memang proceed dengan design post #40 sahaja ??
dan juga kita ada cadagan untuk buat buku nota, badge, sticker kereta, dan lain2 contohnya, promosikan melalui PM..

kita kena ada time line, due date...contohnya promosi melalui PM selama 3 minggu, then dah dapat keputusan undian dan tempahan, baru kita kira berapa banyak tempahan yang kita dapat yang kemudiannya kalau tak capai target minimum kita batalkan projek, dan kembalikan bayaran kepada yg telah mendahulukan bayaran...

kalau boleh sebelum july boleh siap baju nih. insyaAllah kalau ade rezki aku balik ke Tanah Melayu untuk bercuti sementara june/july nanti...doakan lah ye...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='akuccputsedut' date='19 April 2010 - 10:13 AM' timestamp='1271643212' post='1026314']
yang kat BJ tuh...aku design sendiri 4 warna print depan belakang baju custom made... RM35 sehelai....
[/quote]

ape lagi kak... usha sikit tgk design tu.... :P

aku punyer akan menyusul... sori la kalau tak lawa...

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='13 April 2010 - 11:00 PM' timestamp='1271170815' post='1025574']
:wub: kalo ko menag banje aku roti telur + teh tarik


asah balik potosup skills ang tu
[/quote]

hahaha, bawah ni hasil pertama setelah aku 'karatkan' jari aku dari illustrator 5 bulan. :lol:

ni design acah... sebab design yang aku tengah buat betul2 agak rumit.... :unsure: nak ambik ambik le.... nak format lain (AI, PSD, TIFF, JPEG lagi besar reso) PM aku.

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/sample02.jpg[/IMG]


Bawah ni design yang aku buat dulu ngan member aku, font dier yang buat, ornament yang belakang aku wat, yang aku tengah buat rupanya ada sikit sama macam kat bawah ni dari segi placement, tapi lain konsep, yang kat bawah ni aku buat 2 hari jugak la, tapi tak straight 48 jam la, 10 jam rasenyer ade.:P

[IMG]http://img.photobucket.com/albums/v48/Nezict/Baju.jpg[/IMG]

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku ader lg baju ni...tp x sama...logo ambik..background depan tu buang.

design belakang sama kot...
aku syorkan kita design balik utk 2010 ni....mod tetapkan exact size utk logo....

sbb ari tu..xder spesifik size utk design.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='21 April 2010 - 03:56 AM' timestamp='1271793377' post='1026571']
ape lagi kak... usha sikit tgk design tu.... :P

aku punyer akan menyusul... sori la kalau tak lawa...
[/quote]

aaiii...aku pantang tul kalau ada yang panggil kak....isk isk isk... aku sekarang busy arr ada project baru... tak dapat cari masa nak mendesign...huhuhuhu...so aku terima jer laa design2 korang...hihihihihi...

Share this post


Link to post
Share on other sites
kene carik orang la sape yang sanggup handle urusan tempahan ni.

aku aku bro loy je, tapi dier nak buat merchandise pulak.

macam bro panglimakhalid cakap tu, kalau ada notification ke semua inbox user, baru la orang tau kewujudan proses tempahan ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites
adoi... pening aku tgk korang ni,oklah korang buat poll undian,logo mana yang cantik pastu pas pada aku,nanti aku cuba uruskan untuk tshirt,tapi kena cukup 20 helai keatas baru aku sanggup buat sebab kos nak pegi amik baju,penat lelah tu takpelah,kalau order banyak harga pun murah.lagi satu kali ni aku bagitau awal2 yang kita akan buat baju yang kainnya jersi dan logo putera sulaman.ini mandatori hehehe.....macamana?

sape dah tgk baju Malaysia Kolar kaler kuning?aku kalau boleh nak letak logo kat sebelah kiri dada dan dibelakang kolar tu abjad italic [i][b]Putera.com[/b][/i]

P.S kain jersi cantik,sejuk dan mutunya tak lusuh.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='loy_azloy' date='26 April 2010 - 09:52 AM' timestamp='1272246747' post='1027448']
adoi... pening aku tgk korang ni,oklah korang buat poll undian,logo mana yang cantik pastu pas pada aku,nanti aku cuba uruskan untuk tshirt,tapi kena cukup 20 helai keatas baru aku sanggup buat sebab kos nak pegi amik baju,penat lelah tu takpelah,kalau order banyak harga pun murah.lagi satu kali ni aku bagitau awal2 yang kita akan buat baju yang kainnya jersi dan logo putera sulaman.ini mandatori hehehe.....macamana?

sape dah tgk baju Malaysia Kolar kaler kuning?aku kalau boleh nak letak logo kat sebelah kiri dada dan dibelakang kolar tu abjad italic [i][b]Putera.com[/b][/i]

P.S kain jersi cantik,sejuk dan mutunya tak lusuh.
[/quote]

yaaaa boleh buat main futsal ni...:D

time kaceh abg loy... murah rezeki aku doakan :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
kain jersi mmg cantik...tp untuk perempuan desingnyer mcm mane pulak...kalau laki mmg dah cun yg mcm aloy kate tu..berkolar...kalau perempuan? :unsure:

lg satu...aku nak tanyer..sebenar2 logo PUTERA.COM ni yg mcm mane?logo yg rasmi...?yg kat atas laman wab belah kiri kite ni ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ceh senyap pulak...ni yang antara sebab aku malas nak buat baju atau pun merchandise putera,kalau dlm beberapa hari takde org bagi respon maka secara auomatik projek baju ni cancel...

Share this post


Link to post
Share on other sites
ntah tetiba senyap jer pulak.. budak loy laa nih..suka marah2 semua orang lari abih... muahhahahahahha

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mana navigator? para penggodam? Design la baju tu hoi, sia-sia ja bakat anda kalau takleh design baju Putera. Dah putera.com dah up dah nih.

Share this post


Link to post
Share on other sites
buat tshirt kolar je. tapi sape nak handle?

aku bz sket 2 3 menjak ni. klo dh decide jenis baju ape nak buat,

dan..... sape yang nak membuatnye (tukang tempah, tukang hantar dsb), baru proceed ke design.

banyak pe designer dlm ni. bro tasek pon ade.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bab tempah aku try slow talk dengan kakak aku...

dia kata dia boleh adjust kat kilang, t-shirt harga dalam RM15-20 je..

dan kebetulan dia memang tukang jahit...

tapi nak kumpul duit, nak lead uruskan benda nih, aku jauh dari Tanah Melayu...aku boleh tolong jadi orang tengah dengan kakak aku je...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...