Jump to content
nilasetitik

Undi Tak Percaya Kepada Pm

Recommended Posts

Menjelang persidangan parlimen disambung Isnin depan SAPP , parti komponen BN di sabah telah menyatakan pendirian untuk menyokong undi tidak percaya kepada PM namun tak akan kluar BN..

Apa dah jadi sekarang, suratan atau kebetulan

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapp cuma nak ambek kesempatan. dulu x leh menang dia join BN. sekarang dia ada peluang, melalui pakatan rakyat, dia pon apa lagik, dia nak lagi power.

bila pakatan rakyat dah naik ari tuh :

1. DAP pon 'naik'.

2. PAS ngan PKR kene tunggang,

3. si anwar pelacur politik terdesak aku rasa mesti dah tabur janji2 kuasa kepada sapp semata2 nak dia jadi pm. x salah aku dia ada pi Sabah kan ari tuh?

oleh sebab itu, sapp of course nak cross over sebab nak ada kuasa lebih dalam negara melalui pakatan rakyat. lagipon, dia bukan rugi apa2.

buka blog sapp nih : http://sapphq.blogspot.com/ nampak sangat x setia.

adakah anwar pengkhianat atau sapp pengkianat? renung2 kan lah

apa2 pon aku rasa ada hal ini berbau perkauman.

Edited by hdroxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapp buat mcm tu bkn sebb saja2 suka2..tp sebab nak ambil perhatian kerajaan pusat. isu utama yg dorang kemukakan pn memang masuk akal iaitu isu pendatang haram kat sabah yg terlalu ramai dan isu "ic projek". kedua-dua isu ini pada aku amat penting n sensitif demi keselamatan negara secara keseluruhannya.

korang bayangkan la kalau jumlah pendatang haram yg ada kat sabah ni terlalu ramai hingga sampai separuh drpd populasi penduduk tempatan..kecilka ancaman tu? pas tu pasal "ic projek", kalau aku tak silap dalam 70,000 pemegang ic ni adalah pengundi berdaftar. maksudnya dorang bolah mengundi...korang bayangkan orng yg datang secara haram ke sabah boleh dapat ic dengan mudah n cepat. sapa yg melakukan "ic projek" ni? heh! sapa lagi kalau bukan.......kalau korang kata itu tak betul, tipu n bohong...percaya la...aku sendiri pernah berurusan dgn org ini....

pastu syed hamid kata pla org sabah tak perlu terlalu emosi n risau dgn isu pendatang haram ni....kepala hotak dia berjambul....seorang pemimpin boleh berkata mcm tu. yalah dia tu bukan rakyat sabah, kalau apa2 masalah terjadi di sabah kampung halaman dia tak terlibat...

so, pada aku tindakan sapp tu sebenarnya diambil bukan sebab utk mengkhianati tetapi untuk menyelamatkan kedaulatan negara.

dulu masa PBS masih lg pembangkang, PBS kuat mengemukakan isu ini tp sekarang dh jadi ahli BN terus senyap...

sepatutnya dah lama tindakan mcm ni di ambil n lebih baik lagi terus keluar...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Udah abis madu.. serpahnya ko nk buang yee.. sob3

atau

Bila bofren baru yang hensem lagi baru nk ngorat, ko dah tinggalkan aku.. sob3

atau

masa suka sama-sama suka, bila duka.. aku sorang yang duka.. ko nk blah camtu je..

Note: camni la senario politik.. cam orang bercinta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yang best tu dia claim akan undi tak pecaya kat Pm lepas tu tak nak kuar dari BN, sebelum ni 14 pati komponen lepas ni jadi 13 la. SAPP mungkin dikluarkan dari BN dan for sure lepas tu diorang ikut PR la.

tapi kadang² bila dipikirkan balik, dulu masa gerakan menang 1969, bn invite dia masuk , la ni dah tebalik la. BN pun tak sekuat mana so PR invite la yg lain masuk join diorang. Yang pastinya aku tak sure bole ke PKR , DAP ni memerintah, kalau PAS dah tebukti boleh la memerintah.

ps: nak join parti sosialis la wakakaka

Share this post


Link to post
Share on other sites

remember.. we have the rights to disagree.. kalo xpuas hati then luahkan

Share this post


Link to post
Share on other sites

ps: nak join parti sosialis la wakakaka

jom2, baru dapat daftar je tuh . kekeke :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

undi tak caya, jika ada sokongan kuat buat usul, Mr D kena letak jawatan, kemudian aturcara loncat parti, lepas tuh agong umum PM baru lah! PR lah lak memerintah, bukan melayu dah syok lama dah nak jadik tim. PM Malaysia. lepas tuh jawatan D.O akan lebih terbuka! kasi releks sket jawatan sama melayu, pass kat orang baru! Rasanya kalo amno jadik pembangkang, dia tidak akan ada member lagi, gerenti sumer lari. Peluang amat cerah untuk pupus. Duit tak leh sedut! kira maut lah!

Share this post


Link to post
Share on other sites

undi tak caya, jika ada sokongan kuat buat usul, Mr D kena letak jawatan, kemudian aturcara loncat parti, lepas tuh agong umum PM baru lah! PR lah lak memerintah, bukan melayu dah syok lama dah nak jadik tim. PM Malaysia. lepas tuh jawatan D.O akan lebih terbuka! kasi releks sket jawatan sama melayu, pass kat orang baru! Rasanya kalo amno jadik pembangkang, dia tidak akan ada member lagi, gerenti sumer lari. Peluang amat cerah untuk pupus. Duit tak leh sedut! kira maut lah!

dan tergedik2 lah Ustaz2 PAS memutar belit hadis dan ayat Quran ntuk menghalalkan kerajaan sekular. wakaka. kalo UMNO yg beza sikit pon dah banyak hadis kluar, ngan DAP camner la ek. haha

Pakatan rakyat yang teraju nyer aku rasa DAP walaupon PM nyer anwar. PAS jadik badud.

kalo Penang, diorang wat kan peaturan tanah perumahan, 99tahun ke selamanya. Hoho, nih strategi ntuk mengekalkan komposisi kaum supaya selamanya Penang jadi kubu kuat DAP. lagipon premium tanah hak milik kekal mahal, bumiputera mana mampu, so terpaksalah pindah negeri lain. DAP pon sedut jugak tapi dari segi lebih bijaksana.

Tapi yang aku nampak, yang bodohnya melayu.

Semuanya akan jadik perkauman. Cam Perak pon kecoh nak bahagi exco lah, datuk bandar lah ikut kaum. Bukan perkauman ka tuh?

Aku rasa PRU nih lah paling tension dan rasa takut plak. Cam 13 mei nak berulang...

Edited by hdroxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

dan tergedik2 lah Ustaz2 PAS memutar belit hadis dan ayat Quran ntuk menghalalkan kerajaan sekular. wakaka. kalo UMNO yg beza sikit pon dah banyak hadis kluar, ngan DAP camner la ek. haha

Pakatan rakyat yang teraju nyer aku rasa DAP walaupon PM nyer anwar. PAS jadik badud.

kalo Penang, diorang wat kan peaturan tanah perumahan, 99tahun ke selamanya. Hoho, nih strategi ntuk mengekalkan komposisi kaum supaya selamanya Penang jadi kubu kuat DAP. lagipon premium tanah hak milik kekal mahal, bumiputera mana mampu, so terpaksalah pindah negeri lain. DAP pon sedut jugak tapi dari segi lebih bijaksana.

Tapi yang aku nampak, yang bodohnya melayu.

Semuanya akan jadik perkauman. Cam Perak pon kecoh nak bahagi exco lah, datuk bandar lah ikut kaum. Bukan perkauman ka tuh?

Aku rasa PRU nih lah paling tension dan rasa takut plak. Cam 13 mei nak berulang...

Datangkan bukti apa yang ko katakan kan tu...aku cukup tak suka orang yang hanya pandai menabur fitnah tanpa bukti...Kalau apa yg ko kata tu tak betul tanggung la dosa bawak pergi akhirat nanti...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapp buat mcm tu bkn sebb saja2 suka2..tp sebab nak ambil perhatian kerajaan pusat. isu utama yg dorang kemukakan pn memang masuk akal iaitu isu pendatang haram kat sabah yg terlalu ramai dan isu "ic projek". kedua-dua isu ini pada aku amat penting n sensitif demi keselamatan negara secara keseluruhannya.

korang bayangkan la kalau jumlah pendatang haram yg ada kat sabah ni terlalu ramai hingga sampai separuh drpd populasi penduduk tempatan..kecilka ancaman tu? pas tu pasal "ic projek", kalau aku tak silap dalam 70,000 pemegang ic ni adalah pengundi berdaftar. maksudnya dorang bolah mengundi...korang bayangkan orng yg datang secara haram ke sabah boleh dapat ic dengan mudah n cepat. sapa yg melakukan "ic projek" ni? heh! sapa lagi kalau bukan.......kalau korang kata itu tak betul, tipu n bohong...percaya la...aku sendiri pernah berurusan dgn org ini....

pastu syed hamid kata pla org sabah tak perlu terlalu emosi n risau dgn isu pendatang haram ni....kepala hotak dia berjambul....seorang pemimpin boleh berkata mcm tu. yalah dia tu bukan rakyat sabah, kalau apa2 masalah terjadi di sabah kampung halaman dia tak terlibat...

so, pada aku tindakan sapp tu sebenarnya diambil bukan sebab utk mengkhianati tetapi untuk menyelamatkan kedaulatan negara.

dulu masa PBS masih lg pembangkang, PBS kuat mengemukakan isu ini tp sekarang dh jadi ahli BN terus senyap...

sepatutnya dah lama tindakan mcm ni di ambil n lebih baik lagi terus keluar...

Kakakakaka Negeri paling miskin Sabah!!...hehehehe.. parti komponen sendiri mengaku...huhuhuh

sapp cuma nak ambek kesempatan. dulu x leh menang dia join BN. sekarang dia ada peluang, melalui pakatan rakyat, dia pon apa lagik, dia nak lagi power.

Kakakaka bila parti komponen bagi undi tidak percaya...kata ambil kesempatan..lepas ini apa lagi MCA, MIC bagi undi tidak percaya....amik kesempatan...Hahahaha lawak siot! takder ayat lain ker?hehehehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

klau stakat sembang xde bukti or terdengar org sembang jea tanpa tatau brita tu sahih ke palsu baik korang x payah sembang..

p/s : SEBAB UTAMA ORG MMBENCI KITA ADALAH KERNA DIA NAK MNJADI SEPERTI KITA

pikir2 lah sndiri..

Share this post


Link to post
Share on other sites

One thing for sure.. Dari zaman Tunku sampai Mahathir tak pernah politik Malaysia segawat nih.. Sampai turn Pak Lah, sumer orang leh naik kepala.. Time Mahathir yang digelar MahaZalim dulu pun takde yg berani naik kepala sampai camnih sekali..

Majoriti rakyat Malaysia bukan bumiputera merasakan PakLah adalah pemimpin Malaysia paling lemah dalam sejarah.. Kalau nak ikut orang Melayu sahaja pun dah start berpecah belah.. Pandangan bukan bumiputera yang semakin lantang suara diorg kene dengar jugak..

Something wrong with Pak Lah administration.. kene tengok dan perbetulkan balik.. Rakyat dah bagi stern warning melalui PRU lepas.. Mahathir boleh keluar dari UMNO sebab tak percayakan Pak Lah.. Mungkin itu kesilapan terbesar Mahathir, melantik Pak Lah sebagai PM.. problem pulak sape lagi yang layak naik selain Pak Lah?...

Anwar jd PM? forget it! Kalau Anwar leh jaja keaiban Malaysia di seluruh dunia, tak mustahil Anwar leh jual Malaysia pada kuasa lain..

Something drastic has to be done by Pak Lah or else, next PRU, BN bakal jadi pembangkang.. At least, itu yang bukan bumiputera tengah fikir sekarang nih...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bila senang, menempel, bila susah, keluar. Politics is dirty.

yg ni mmg aku xsetuju sangat!!

ape ko da lama sangat dalam arena politik ke??

politik 2 sebahagian dari ISLAM,that mean ISLAM is dirty??

2 maksud ko??

Share this post


Link to post
Share on other sites

wahai pak lah..besabarlah menempuhi cabaran menjadi seorg pemimpin..pak lah oo pak lah..pak lah kene tegas kalu nak meminpin negara..pak lah jgn biarkan parti2 lain hina caci kutuk pak lah..pak lah oo pak lah bangkit lah paklah..jgn diamkan diri pak lah..TEGAS!! jgn biar org kritik paklah!!jgn biarkan org mepermainkan pak lah..Lawan!! pak lah!!..pak lah tlong jgn wat keputusan terburu-buru pak lah..jgn biarkan pak lah di selubungi misteri..pak lah jgn ikut cakap menantu paklah tu..paklah buat keputusan sendiri..jaga kepentingan org melayu pak lah..pak lah tentu tak sanggup lihat melayu nie dihpuskan oleh kaum lain..kalau pak lah org melayu jati perjuangkan hidup org melayu pak lah..

nasihat rakyat bebangsa melayu jati ats pemimpin negara malaysia

Edited by mr_faiz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Datangkan bukti apa yang ko katakan kan tu...aku cukup tak suka orang yang hanya pandai menabur fitnah tanpa bukti...Kalau apa yg ko kata tu tak betul tanggung la dosa bawak pergi akhirat nanti...

itu assumtion + sindiran jer. hehe. kadang2 kene ramal jugak. hehe.

tengok jer la. Mula2 kata Nik Aziz kata DAP syaitan sama sahaja, (ko browse la pasal minyak, ada keratan akhbar, aku bubuh). Pas PRU12, x salah aku Nik Aziz cakap DAP lebih islamik dari umno (harakah, pas pru12), tuh x mo gabung ngan umno. Baru2 nih Lim Kit Siang selamber jer cakap “There should be no attempt to introduce Islamic state or hudud laws,†and it was not in line with Pakatan Rakyat’s promises to uphold the secular state. Islamik ka DAP tuh?

Apa lagik kluar la. nak perjuangkan Islam ka, nak perjuangkan sekular sekarang nih.

dan tergedik2 lah Ustaz2 PAS memutar belit hadis dan ayat Quran ntuk menghalalkan kerajaan sekular. wakaka

tapi aku tarik balik lah ayat nih tadik, emotional + sindiran skit tadi. x sangka plak boleh jadi fitnah plak. x der niat pon. Niat aku nak menyampaikan apa pandangan aku yg aku fikir dapat menyelamatkan bangsa dan agama aku kerana aku tengok PAS dibawah PR dah x beberapa betul lah. Tambahan pula PAS cam dipergunakan DAP sebab diorang bawah 1 pakatan.

tambah2 lagi, apa yg berlaku sekarang, rata2 wakil rakyat PAS cuma mampu berdiam diri jer selepas pengaharaman Islam didalam pakatan rakyat oleh lim kit siang. It should be mampu berdiam diri, bukan putar belit. Sorry ek.

Masa umno geng ngan MCA MIC, wakil rakyat pas kata UMNO murtad sebab kawan dengan non muslim. Sekarang dia gabung ngan DAP yang terang2 tolak Islam, boleh pulak.

Masa Islam Hadhari bertubi-tubi hadis keluar, isu babi di tempat majoriti org Islam x terdengar apa2 hadis pulak.

Konsert ella mas idayu dikecoh2 kan. Zouk, rumah urut, gigs sumer x der la nak kecoh.

Tapi baru sat nih aku jumpa 1 putar belit PAS. ada sticker kereta PAS berbunyik :

Sokong Islam (PAS la tuh), Akhirat Selamat (something like that la)

ader ke sokong Islam leh masuk syurga, selamat akhirat. Dalam Islam, kalo x Islam, sokong Islam mcm mana pon x masuk syurga gak. Sepatutnya

Masuk Islam, Akhirat Selamat

X rasa ader putar belit ntuk kepentingan politik ker? huhu.

apa2 pon fikir2 dan renung2 kan nih : PAS berkali ganda lebih mudah mendapatkan negara Islam yang diidamkan PAS jika berkejasama dengan UMNO / BN berbanding dengan DAP. Tapi PAS prefer platform yang bekerjasama DAP. Kenapa yer?

Edited by hdroxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

itu assumtion + sindiran jer. hehe. kadang2 kene ramal jugak. hehe.

tengok jer la. Mula2 kata Nik Aziz kata DAP syaitan sama sahaja, (ko browse la pasal minyak, ada keratan akhbar, aku bubuh). Pas PRU12, x salah aku Nik Aziz cakap DAP lebih islamik dari umno (harakah, pas pru12), tuh x mo gabung ngan umno. Baru2 nih Lim Kit Siang selamber jer cakap “There should be no attempt to introduce Islamic state or hudud laws,†and it was not in line with Pakatan Rakyat’s promises to uphold the secular state. Islamik ka DAP tuh?

Apa lagik kluar la. nak perjuangkan Islam ka, nak perjuangkan sekular sekarang nih.

tapi aku tarik balik lah ayat nih tadik, emotional + sindiran skit tadi. x sangka plak boleh jadi fitnah plak. x der niat pon. Niat aku nak menyampaikan apa pandangan aku yg aku fikir dapat menyelamatkan bangsa dan agama aku kerana aku tengok PAS dibawah PR dah x beberapa betul lah. Tambahan pula PAS cam dipergunakan DAP sebab diorang bawah 1 pakatan.

tambah2 lagi, apa yg berlaku sekarang, rata2 wakil rakyat PAS cuma mampu berdiam diri jer selepas pengaharaman Islam didalam pakatan rakyat oleh lim kit siang. It should be mampu berdiam diri, bukan putar belit. Sorry ek.

Masa umno geng ngan MCA MIC, wakil rakyat pas kata UMNO murtad sebab kawan dengan non muslim. Sekarang dia gabung ngan DAP yang terang2 tolak Islam, boleh pulak.

Masa Islam Hadhari bertubi-tubi hadis keluar, isu babi di tempat majoriti org Islam x terdengar apa2 hadis pulak.

Konsert ella mas idayu dikecoh2 kan. Zouk, rumah urut, gigs sumer x der la nak kecoh.

Tapi baru sat nih aku jumpa 1 putar belit PAS. ada sticker kereta PAS berbunyik :

Sokong Islam (PAS la tuh), Akhirat Selamat (something like that la)

ader ke sokong Islam leh masuk syurga, selamat akhirat. Dalam Islam, kalo x Islam, sokong Islam mcm mana pon x masuk syurga gak. Sepatutnya

Masuk Islam, Akhirat Selamat

X rasa ader putar belit ntuk kepentingan politik ker? huhu.

tu org yang sesat je kalu pcaya bende cam 2..ko tau x Umno banyak propaganda nk menjatuhkan PAS..salah satunya cam ko cakap td..contoh lain org umno lain sendiri yang pasang kain rentang mase PRU siap tulis kat kain rentang memburukkan Umno..aku sendiri yang lihat..aku tau org umno BN..masalahnya org yang baca nanti akan salahkan PAS..2 lah propaganda..ko x tau ke projek babi negara 2 dlu bawah barisan nasional???khir toyo yang luluskan projek 2..pas 2 da kalah PRU bru nk nafi kan..ko sedap cakap umno kawan dgn MCA murtad...tunjuk statement btol2..buktikan sbnr benarnya..buktikan itu ayat pas.kasi hadis2 yang pas yang kate cam 2??mane??

Share this post


Link to post
Share on other sites

tu org yang sesat je kalu pcaya bende cam 2..ko tau x Umno banyak propaganda nk menjatuhkan PAS..salah satunya cam ko cakap td..contoh lain org umno lain sendiri yang pasang kain rentang mase PRU siap tulis kat kain rentang memburukkan Umno..aku sendiri yang lihat..aku tau org umno BN..masalahnya org yang baca nanti akan salahkan PAS..2 lah propaganda..ko x tau ke projek babi negara 2 dlu bawah barisan nasional???khir toyo yang luluskan projek 2..pas 2 da kalah PRU bru nk nafi kan..ko sedap cakap umno kawan dgn MCA murtad...tunjuk statement btol2..buktikan sbnr benarnya..buktikan itu ayat pas.kasi hadis2 yang pas yang kate cam 2??mane??

rilek la , biar kan la dia

TAIK kucing pun tak hambur fitnah mcm tuh

so buleh aku kata lebih hina dari taik kucing?

opss tesasul plak

:ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

sememangnya sabah dan sarawak ni byk ketinggalan dari segi pembangunan....

maka x salah supp bersuara... dalam parlimen byk lak sekatan...

nak kutuk parti sendiri pun kena banned.... nak setuju dgn pendapat pembangkang pun kena banned... (mcm Shahrir Samad kena dulu)

Apapun... Pak Lah bukan lemah, cuma pendekatannya sgt perlahan....

Tindakannya pun perlahan.... tak spt Mahathir, pantang aje ada yg nak wat demonstrasi, terus kena ISA... Walaupun tindakan Mahathir tu nampak zalim tp demi ketenteraman awam...

Tgk bila Pak Lah mentadbir... demonstrasi tiap2 bulan mesti ada... Hindraf... Jerit pekik... semua dok berarak... Pak Lah sekadar bg amaran... yg hanya disambut senyum sinis.... Tak takottt....

Share this post


Link to post
Share on other sites

x salah kalau nak cakap politik ni kotor sebenarnya sebab memang dah terbukti sekarng ni.. tengok saja lah sekarang ni.. macam2 diputar belitkan.. kan lebih bagus sebelum menyampaikan maklumat tu, kena kaji benda tu dulu.. saya sebagai org Islam, menyokong kepada pemerintah yang beragama Islam. Itu saja lah.. yang lain2 tu, belakang cerita lah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapp cuma nak ambek kesempatan. dulu x leh menang dia join BN. sekarang dia ada peluang, melalui pakatan rakyat, dia pon apa lagik, dia nak lagi power.

bila pakatan rakyat dah naik ari tuh :

1. DAP pon 'naik'.

2. PAS ngan PKR kene tunggang,

3. si anwar pelacur politik terdesak aku rasa mesti dah tabur janji2 kuasa kepada sapp semata2 nak dia jadi pm. x salah aku dia ada pi Sabah kan ari tuh?

oleh sebab itu, sapp of course nak cross over sebab nak ada kuasa lebih dalam negara melalui pakatan rakyat. lagipon, dia bukan rugi apa2.

buka blog sapp nih : http://sapphq.blogspot.com/ nampak sangat x setia.

adakah anwar pengkhianat atau sapp pengkianat? renung2 kan lah

apa2 pon aku rasa ada hal ini berbau perkauman.

lol, kejahatan UMNO mmg ade kt dpn ko dah. ko jek yg x nmpk (bkan minyak eh :mellow: )

Share this post


Link to post
Share on other sites

pastikan perbincangan tidak melampaui batas dan tidak berbau politik / perkauman dan lain2 harap maklum

Share this post


Link to post
Share on other sites

yg ni mmg aku xsetuju sangat!!

ape ko da lama sangat dalam arena politik ke??

politik 2 sebahagian dari ISLAM,that mean ISLAM is dirty??

2 maksud ko??

Ni minah mana lak tersalah tafsir apa aku tulis nih, tu la, belajar tinggi-tinggi tapi bahasa Melayu/Inggeris pun tak faham. Len kali baca betul2 tahu .. dosa dan fitnah bagi orang-orang yang memutarbelitkan dan memanipulasikan fakta .. apa ko ingat bila berpolitik ni, hanya orang Islam je yang boleh berpolitik? Segala tindakan dibenarkan, dianggap bersih dan suci? Isk isk isk .. rosak betul bila dah berforum nih .. isk isk isk ..

Edited by Mr Ijan

Share this post


Link to post
Share on other sites

guys..aku tak pandai & tak berani nak berdebat dalam arena politik tapi

dah nama nya pun POLITIK..Itu adalah hak individu tapi jangan la sampai kita

memburuk,mencacat/melempar tomahan sebegini..

sorry 4 da statement.. :ph34r:

Edited by wizard

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...