Jump to content
nilasetitik

Undi Tak Percaya Kepada Pm

Recommended Posts

SAPP ke?

biasa la si Yong Teck Lee tu, korang tak kenal ke?

dia ni otak bijak tapi giler kuasa, tapi ada jugak bangang nya terima rasuah.

kalau dia tak naik, dia tak percaya pm, kalau dia naik dia percaya pm

kalau korang nak dengar cakap org mcm ni, dipersilakan

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku tau org umno BN..

ko x tau ke projek babi negara 2 dlu bawah barisan nasional???

ko sedap cakap umno kawan dgn MCA murtad...tunjuk statement btol2..buktikan sbnr benarnya..buktikan itu ayat pas.

kasi hadis2 yang pas yang kate cam 2??mane??

1. tau. aku panas sebab kerajaan selangor baru tidak menghalang projek babi2, ubah tempat.

2. http://anginperubahan.blogspot.com/2008/05...makan-diri.html . baca lah, malas

3. pasal hadis Islam Hadhari, tuh ader kat TV3. x ingat. bukan robot.

aku tau org umno BN.. <--- masalah org melayu paling besar. diskriminasi sesama sendiri dan x percaya sesama sendiri. x nampak sebagai 1. aku yakin, org lain parti apa2 pon diorang tengok diorang adalah satu. gaduh macamana pon nampak sebagai 1.

org cakap umno lama2 akan tinggal sorang2 dlm bn (jangan ambek secara literally ok) pon aku caya. tp aku rasa pas dan pkr pon boleh menerima nasib sama jugak. haha. lagipon pakatan rakyat asas dia jatuhkan umno, bila umno dah jatuh, masing2 ambek haluan masing2.

Yang rugi bangsa melayu sebab x habis2 gaduh sama sendiri.

andaikata ada persaingan perniagaan

orang kita : kedai dia x sedap lah, kedai aku lagi sedap

orang lain : kedai dia sedap, tapi sini lagi sedap.

dlm politik

orang kita : buat lah camner, janji sipolan-polan tuh jatuh

orang lain : buat lah camner, janji kita dapat manfaat

anak muda kita dah la asyik lepak jerk, SPM, STPM pon beberapa kerat jer. anak org lain success. yang x cerdik ader gak skill bengkel, dandan rambut dsb.

adoi, wat lah camner, x larat aku nak gado sesama sendiri. pemimpin melayu baik dari pkr, pas mahupun umno x habis2 dengan sikap aku tau org umno BN.. aku tau org pas..aku tau org pkr...

jangan buatkan org pandang dan mempertawakan bangsa kita dan mengangap bangsa kita nih bangsa yang x cerdik.

Edited by hdroxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

guys..aku tak pandai & tak berani nak berdebat dalam arena politik tapi

dah nama nya pun POLITIK..Itu adalah hak individu tapi jangan la sampai kita

memburuk,mencacat/melempar tomahan sebegini..

sorry 4 da statement.. :ph34r:

Salam utk semuanya..

Totally agree for the above statement..

First and foremost, minta maaf la klu terlebih kata... bila diskuss topik 'politik' , semua ahli putera makin panas and panas. :mellow: .. dan rasa lain macam je.. berhentilah menambah dosa..

" keburukan sentiasa berada di mana-mana... "

sorry again..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kadang - kdang kita cakap itu ini pasal politik, tapi bila aku pikir kan balik , politik memang macam tu. tak der keikhlasan, ada motif peribadi. Sama je semua PAS, UMNO, PKR, DAP, etc..

Yang ikhlas berjuang untuk kepentingan rakyat ialah parti-parti masa awal penubuhan tanah melayu dulu. sedih tgk parti politik sekarang ni .. orang² dalam nya .. gilakan kuasa dan pangkat. bila benda ni berlaku, rakyat dan nasib kami bukan lagi keutamaan.

kalau di lihat dari segi UMNO, harga minyak naik , depa sedia potong elaun 10 % ??? kenapa elaun ? kenapa bukan gaji ? depa ni makan minum free oiiii sepangjang masa, minyak free, rumah free, driver free, maid free, telefon free.. apa nak lagi.

DAP plak, ni kena cakap terus terang la. DAP ni saper ? ini tanah siapa ? isu malaysian malaysian tak timbul. ko suruh orang DAP pegi kat UK ke USA ke .. ade ke sekolah untuk negro, sekolah untuk orang puteh, sekolah untuk orang cerah-gelap? tak der semua sama.. yg orientaasi agama adala.

si PKR plak memang terangan terlalu 'lalang' tiada motif dan objektif. keadilan untuk rakyat kunun.. pira la weii hang pa nak kuasa ja.. nama nak bela nasib rakyat dgn korban kepentingan sendiri tak dak la..penipu

yg lain² kau pikir la sendiri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rase x selamat...

Negara smakin kucar kacir...

Org melayu smakin berpecah belah...

Cakap banyak, tp mcm tin kosong....

Sementara kite gaduh...

Bukan melayu smakin tunjuk power...

Lain parti, tp bersatu jatuhkan kite...

Dah hampir berjaya da...

Cume tinggal nak tunggu pndtg bangla nepal filipina

Vote diorg, pastu kerakyatan dibagi jus soli...

Kite org melayu mcm mane?

Minyak or harga brg naik, bukan sbb sesukati je..

Cume mungkin diorg x cukup bijak nak atasi...

Mende da jadik, kite buat reformasi etc...

bukan boleh selesaikan masalah...

Bukan spatutnye kite bersatu carik solution ke..

Kite pulak spatutnye da expect mende ni akan berlaku...

kitaran kegawatan ekonomi rolling stiap dekad kan..

Mane pegi sme panganalisa politik?

ke suara diorg x kedengaran?

Atau diorg bz rancang strategi utk jatuhkan

satu2 parti politik tuh?

Pe salahnye kalo kite bermusyawarah...

Tp dlm gelanggang politik pon jd mcm gelanggang gusti...

ape nak jd... Kite undi, spy kebajikan kite terjamin...

bukan nak kitai menteri2...

Cuma ak pelik... X boleh ke bersatu kejap....

sbb perjuangan sama kan... demi kebaikan rakyat Malaysia...

Ak x side mane2 pihak....

Bg ak sme ade pro n con,

Ni just pndangan hina ak, dr insan yg kerdil...

cume ak x stuju bile ade org kutuk2 n agungkan parti yg korg pilih....

tu da silap tuh.... sbb mende ni subjektif...

xde betul... xde salah... ni win win situation...

cume satu je... x sme yg kite bace kat internet ni betul...

walopon nmpak mcm 100% tepat...

ade mulut jaga, ada telinga dengar....

ade muke basuh... ade otak.... lu pikir la sendiri... huhu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sapp cuma nak ambek kesempatan. dulu x leh menang dia join BN. sekarang dia ada peluang, melalui pakatan rakyat, dia pon apa lagik, dia nak lagi power.

bila pakatan rakyat dah naik ari tuh :

1. DAP pon 'naik'.

2. PAS ngan PKR kene tunggang,

3. si anwar pelacur politik terdesak aku rasa mesti dah tabur janji2 kuasa kepada sapp semata2 nak dia jadi pm. x salah aku dia ada pi Sabah kan ari tuh?

oleh sebab itu, sapp of course nak cross over sebab nak ada kuasa lebih dalam negara melalui pakatan rakyat. lagipon, dia bukan rugi apa2.

buka blog sapp nih : http://sapphq.blogspot.com/ nampak sangat x setia.

adakah anwar pengkhianat atau sapp pengkianat? renung2 kan lah

apa2 pon aku rasa ada hal ini berbau perkauman.

ko kata dia pelacur, dah byk ke amalan pahala ko nak cover dosa fitnah ko diakhirat nanti?

dan tergedik2 lah Ustaz2 PAS memutar belit hadis dan ayat Quran ntuk menghalalkan kerajaan sekular. wakaka. kalo UMNO yg beza sikit pon dah banyak hadis kluar, ngan DAP camner la ek. haha

Pakatan rakyat yang teraju nyer aku rasa DAP walaupon PM nyer anwar. PAS jadik badud.

kalo Penang, diorang wat kan peaturan tanah perumahan, 99tahun ke selamanya. Hoho, nih strategi ntuk mengekalkan komposisi kaum supaya selamanya Penang jadi kubu kuat DAP. lagipon premium tanah hak milik kekal mahal, bumiputera mana mampu, so terpaksalah pindah negeri lain. DAP pon sedut jugak tapi dari segi lebih bijaksana.

Tapi yang aku nampak, yang bodohnya melayu.

Semuanya akan jadik perkauman. Cam Perak pon kecoh nak bahagi exco lah, datuk bandar lah ikut kaum. Bukan perkauman ka tuh?

Aku rasa PRU nih lah paling tension dan rasa takut plak. Cam 13 mei nak berulang...

Krjn yg ko sokong skng lah sekular, halalkan yg haram.. takyah tgk benda2 jauhlah.. ko tgk bini2 pemimpim idola ko tu cukuplah... kepala2 besar berjambul belaka.. dedah aurat tu halal ker?... sisters in islam lah.. hadari lah..

Share this post


Link to post
Share on other sites

bukan sbb smua nie jd org melayu nie ade perasaan HASAD DENGKI SESAMA KITA????contoh mcm dlm perniagaan..

tgk org cina dlm berniaga tak ade DENGKI MENGDENGKI nie... :angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

One thing for sure.. Dari zaman Tunku sampai Mahathir tak pernah politik Malaysia segawat nih.. Sampai turn Pak Lah, sumer orang leh naik kepala.. Time Mahathir yang digelar MahaZalim dulu pun takde yg berani naik kepala sampai camnih sekali..

Majoriti rakyat Malaysia bukan bumiputera merasakan PakLah adalah pemimpin Malaysia paling lemah dalam sejarah.. Kalau nak ikut orang Melayu sahaja pun dah start berpecah belah.. Pandangan bukan bumiputera yang semakin lantang suara diorg kene dengar jugak..

Something wrong with Pak Lah administration.. kene tengok dan perbetulkan balik.. Rakyat dah bagi stern warning melalui PRU lepas.. Mahathir boleh keluar dari UMNO sebab tak percayakan Pak Lah.. Mungkin itu kesilapan terbesar Mahathir, melantik Pak Lah sebagai PM.. problem pulak sape lagi yang layak naik selain Pak Lah?...

Anwar jd PM? forget it! Kalau Anwar leh jaja keaiban Malaysia di seluruh dunia, tak mustahil Anwar leh jual Malaysia pada kuasa lain..

Something drastic has to be done by Pak Lah or else, next PRU, BN bakal jadi pembangkang.. At least, itu yang bukan bumiputera tengah fikir sekarang nih...

Anuar bukan jaja keburukan Negara tetapi keburukan nyata BN.. dah mmg dia difitnah hidup2 meliwat org dan undang2 dlm negara telah dilacur oleh BN.. jadi dia kenalah cerita kebenaran kpd dunia.. dan dunia percayakan dia.. kalo ko kena fitnah pasti ko pon mcm dia gak. cuba pk panjng sikit bro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ko kata dia pelacur, dah byk ke amalan pahala ko nak cover dosa fitnah ko diakhirat nanti?

fahami peribahasa tuh, bahasa melayu kaya dengan peribahasa dan bahasanya indah. entah, aku tengok selepas PRU12 huru hara negara dibuar anwar. kata kerjaaan tumbanglah, lompat parti lah, september lah apa lah. awat nih? nak wat rampasan kuasa ker? sabak skit la. jangan kasik rakyat rasa tension dan risau.

Krjn yg ko sokong skng lah sekular, halalkan yg haram.. takyah tgk benda2 jauhlah.. ko tgk bini2 pemimpim idola ko tu cukuplah... kepala2 besar berjambul belaka.. dedah aurat tu halal ker?... sisters in islam lah.. hadari lah..

kalo yer lah sekular pon, at least x der lah sampai 'attempt' nak memasukkan Islam dalam pentadbiran diharamkan terus. nampak sangat kat mana diorang tuh letakkan Islam tuh kat mana. Bini diorang mungkin berjambul tapi Islam ada jalan, boleh berubah. Yg satu lagi langsung x der laluan, lagi teruk.

Anuar bukan jaja keburukan Negara tetapi keburukan nyata BN.. dah mmg dia difitnah hidup2 meliwat org dan undang2 dlm negara telah dilacur oleh BN.. jadi dia kenalah cerita kebenaran kpd dunia.. dan dunia percayakan dia.. kalo ko kena fitnah pasti ko pon mcm dia gak. cuba pk panjng sikit bro.

anwar aku tau dia kene aniyai tapi entahlah.. Aku rasa anwar ada voice dlm media barat sebab Mahathir

1. Tun banyak komen barat, israel dsb. So barat nak put and end to mahathir.

2. ntuk jatuhkan mahathir, barat kasik laluan la padan anwar sebab dia calon yg clean dan sesuai sangat (sesuai giler ah)

3. mmg la anwar dianiyai tapi aku rasa media luar nih bukan nak justice sgt pon, cuma ambek kesempatan. kalo apa berlaku kekejamn kat iraq, penjara israel x cerita... inikan anwar yg masuk penjara sahaja.

mmg betul dia ada hak bercerita tapi org luar nih mesti ada sebab baru dia nak dengar. Ada timah sibuk, x der timah lantak jer. kene hati2.

Edited by hdroxy

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anuar bukan jaja keburukan Negara tetapi keburukan nyata BN.. dah mmg dia difitnah hidup2 meliwat org dan undang2 dlm negara telah dilacur oleh BN.. jadi dia kenalah cerita kebenaran kpd dunia.. dan dunia percayakan dia.. kalo ko kena fitnah pasti ko pon mcm dia gak. cuba pk panjng sikit bro.

Yup.. memang betul Anwar kena fitnah.. that's 100% correct.. nothing to argue about it..

Tapi perlu ke dia cerita segala apa yang ada kat dalam Malaysia kepada negara seperti Amerika dan Singapura? Perlu ke die bercerita segala keaiban BN yang kamu nyatakan pada Amerika yang kita sendiri tahu yg pemerintah diorang tu macam iblis? Untuk apa mengadu kepada Amerika? Supaya Amerika boleh ambil tindakan kat kerajaan Malaysia? Untuk apa? Supaya rakyat akan simpati dan memilih Anwar jadi PM?

Pernah dengar perumpamaan "dengar boleh.. percaya jangan".. Adakah satu dunia percaya pada Anwar? Mereka mendengar, tapi segala isi percakapan Anwar hanya digunakan sebagai isi untuk menghentam dan memburukkan Malaysia di mata antarabangsa.. Kesannya? Negara yang dapat nama buruk.. bukan sekadar BN.. CNN, BBC, NBC, diorg tak siarkan keburukan BN.. yang diorg siarkan ialah video temubual Anwar, video demonstrasi di Malaysia yang digambarkan sebagai rusuhan.. yang diorg siarkan adalah bagaimana rakyat boleh memandang lekeh terhadap kerajaan Malaysia sendiri, supaya masyarakat antarabangsa pun boleh pandang lekeh kat Malaysia.. Yang diorg tayangkan bagaimana keadaan ekonomi negara yang semakin buruk, dengan inflasi semakin meningkat, supaya pelabur berfikir dua ratus kali sebelum melabur kat Malaysia.. Yang digambarkan itu semua kerja kerajaan Malaysia..

So, sekarang, Anwar bercakap benar atau bohong kepada masyarakat dunia? Sekiranya Anwar bercakap benar sekalipun 100% adakah dia sudah berfikir 100 kali kesan daripada ucapan beliau pada pandangan dunia? Orang seperti Anwar tidak berfikir sejauh itu.. Sebab tu orang seperti Nik Aziz tak melulu bercakap tentang sesuatu yang dia sendiri tak pasti kebenaran dan kesan percakapan beliau.. Orang seperti Karpal Singh pula sentiasa bercakap tentang sesuatu yang boleh mengeruhkan/menggoyahkan suasana politik negara agar orang lain akan persoalkan dasar kerajaan Malaysia itu sendiri.. Seperti pepatah "menangguk di air keruh"

Rakyat bukan pilih pembangkang sebab Anwar, tapi sebab BN sendiri yang dah korup (sejak bertahun dulu).. Jadi kalau rakyat pilih pembangkang, mesti ke rakyat mahukan Anwar jadi PM? Sanggup ke orang melayu tengok Karpal Sigh jadi timbalan PM?

By the way, aku selalu gak kene fitnah tapi aku bukan Anwar yang jaja cerita orang fitnah aku kat semua orang yang aku kenal.. Aku tak perlu nak besar2kan cerita.. Kalau ada yang tanya, jawab saja "Itu fitnah! tak betul sama sekali".. Full stop!

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah2 la melayu sekalian..x payah la nak tabur fitnah buruk2 kan parti lain..setiap parti ade kekurangan ade kelebihan masing2..cam ne bangsa melayu nak bersatu kalu cam nie..tgk lah singapura milik kite tanah kite..dahjatuh kat org cina..tanah 2 milik kite cine dtg dar negri die rampas tanah kite..x kan kite nk malaysia jd cm 2 lg.. kisah la pemimpin 2 siape yang penting biar lah org melayu..beriman..bukan sekadar islam tp x lakukan perintah Allah.. -_-

Share this post


Link to post
Share on other sites

huhu....act well x minat nak amek thu hal2 politik nie...

tp semalam tgok brite...ttbe rase ngeri lak...politik malaysia cam menuju ke arah kehancuran...ngeri!!!...

rasenye mase Tun Dr Mahathir..xde pun dego cite2 camni..tp skrang..jap2 dego de kump wat demonstrasi..

pastu de yg kene tahan ISA...de yg x puas ati ngan kerajaan..pe nak jadi nie??..

pas brite undi x percaye kepade PM tu...de lak brite pasal kerajaan kedah nak kuarkn lesen membalak kat kwsn tadahan..kalo kerajaan persekutuan x benarkn..kene bayo pade kerajaan kedah sbyk rm 100 juta stahun..mungkin pade org len..bende nie xde masalah..tp well rase cam xbest bile dego camtu..cam nak ugut kerajaan persekutuan lak..huhu..

huhu..well umo 21...slame nie hidup lam suasane yg harmoni n selese..so harap keharmonian nie dapat diteruskn tuk selame2nye..xnak malaysia nie jd cam negara laen..og berkuase pentingkn diri..rakyat menderita...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekom, ni nak menyebok sikit... aku lagi suke kalau dr M buat party baru... suruh anak dia terajui... sebab kepale otak dr M ni jauh lagi bagus dari pak lah.... pak lah tau nak kaut untung dari rakyat je.. dia x kesah kita ni senang ke susah. kita ada kete dia suruh naik bas.... cuba suruh famili dia naik bas lak. ape dia rase... kekadang dia tu cakap macam tak pakai otak. langsung x memberi kemajuan kepada rakyat. yang dia tau suruh kita naik bas & teksi... ape la mangkuk sangat pak lah ni. abih kete kitorang nak letak mana.... nak kena bayar ansuran lagi... kalau letak kat stor je wat pe. baik aku campak kat laut buat tempat tidor ikan.. ade paedah jugak. aku dulu ye ye sokong bn tapi sekarang pak lah dah jatuhkan bn. org singapore pn dah x pandang tinggi pada bn dah sekarang ni. masa Dr M dulu satu dunia hormat dia. kalau g mekah orang sana cakap Dr M bagus...!!! Pak Lah Islam Hadari??? dia siap tanya aku lagi hadari tu ape??? agama baru ke??? islam kan ada satu je... pak lah tolong la turun dari tampuk pemeritah... saya merayu sangat2. kesiankan la kitorang ni. tak nak la sampai dap dapat kuasai negara ni... nanti peta tanah melayu bertukar jadi peta tanah jajahan cina!!!! takut wooo!!! kalau komunis dah pegang abis la kita. so bersatu la kita rakyat melayu semua.... dalam ekonomi terutamanya.... lawan kaum cina yang kaya2 tu>>> HIDUP MELAYU!!!! ini NEGARAKU :blush: !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kakakakaka Negeri paling miskin Sabah!!...hehehehe.. parti komponen sendiri mengaku...huhuhuh

korang tau knapa sabah ni miskin? sebab semua hasil mahsul sabah org kat semenanjung ambil. duit balak, petroleum.....kerajaan persekutuan ambil lepas tu bila rakyat sabah minta peruntukan lebih utk pembangunan negeri tak diberi pla...korang kat semenanjung tu jgn ex la..mcm kl, putra jaya...mana ada hasil bumi...semua kekayaan tuh hasil drpd negeri lain...tak sedar diri langsung...makan duit orang...tak tau malu...

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang tau knapa sabah ni miskin? sebab semua hasil mahsul sabah org kat semenanjung ambil. duit balak, petroleum.....kerajaan persekutuan ambil lepas tu bila rakyat sabah minta peruntukan lebih utk pembangunan negeri tak diberi pla...korang kat semenanjung tu jgn ex la..mcm kl, putra jaya...mana ada hasil bumi...semua kekayaan tuh hasil drpd negeri lain...tak sedar diri langsung...makan duit orang...tak tau malu...

Ye ker?... oklaa tu sekali sekala apa salahnya...Rakyat kena paham...HAHAHAHAH.Perangai parti kebangsatan mmg mcm tu... Apa lagi sedutlaa banyak-banyak kerajaan persekutuan orang tak memberontak... orang suka...HEHEHEHEE.. Kami memberi sokongan padu lagi kepada BN...HAHAHAHAAHA

Edited by .mysahabat9

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kita sebangsa & seagama xelok gaduh2.. kang musuh serang kite, kita xnk berpakat berjuang lak.

berminat nk quote yang ni..

aku tau org umno BN..

ko x tau ke projek babi negara 2 dlu bawah barisan nasional???

Ye..betul, projek tu adalah dari Umno (BN), tapi kenapa pas masih ada dalih untuk sokong sambung lagi projek JUTA tu. Pas bagi 3 pilihan (yang sepatutnya 1 pilihan muktamad - HARAMKAN) - pas nk sambung dosa ke?

Dan kilang ARAK masih lagi berdiri teguh. Padahal dulu2, mati2 nk hapuskan kilang arak camtu.

Alasan mereka : Kilang & kandang babi tu adalah untuk orang bukan Islam (non-muslim), jadi kita kena hormat pada pendapatan mereka. (Ni aku dapat dari forum pembangkang)

Tangan kanan mereka diangkat tinggi untuk memperjuangkan hak orang bukan Islam (Kilang Arak & Kandang Babi).. TETAPI tangan kiri mereka sedang menyapu & menutup balik kata2 mereka yang dahulu iaitu untuk mengharamkan benda2 camtu.

BEGINILAH ORANG POLITIK,

Pendekkan:

UMNO usulkan & nk buat kandang babi = berdosa

Pas sokong sambung projek kandang babi = HA LAM

Biarlah pemimpin2 kita nk cari duit camtu :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku memang setuju parti SAPP buat undi tidak percaya pada paklah (jua pada BN).

selama 50 tahun, apa yang BN buat pada sabah & sarawak, mengikut ranking negeri termiskin adalah sabah. pernah jua ku lihat bagaimana budak sekolah di sana ingin ke sekolah, nak pergi sekolah kena naik bot, lepas tu masuk hutan, kena berjalan jauh lepas tu barulah sampai kesekolah.

inilah kemodenan yang BN buat kat sabah ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

sekom, ni nak menyebok sikit... aku lagi suke kalau dr M buat party baru... suruh anak dia terajui...

1. nak melayu pecah jadi 4? cukup la 3 tuh.

2. Dr M ngan Mukhriz 2 insan yang berbeza

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mukhriz sokong tindakan SAPP

19/06/2008 1:06pm

KUALA LUMPUR 19 Jun – Ahli Parlimen Jerlun, Datuk Mukhriz Tun Mahathir menyokong tindakan Parti Maju Sabah (SAPP) yang mahu membawa usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi kerana ia mampu mempercepatkan proses peralihan kuasa.

Bagaimanapun beliau tidak akan menyokong usul berkenaan sekiranya ia hanya membawa keuntungan kepada Datuk Seri Anwar Ibrahim dan pakatan pembangkang. – Utusan.

Utusan Online

SAPP parti orang kecewa: NIk Aziz

KOTA BHARU: Mursyidul Am Pas, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat menyifatkan tindakan Parti Maju Sabah (SAPP) mengisytiharkan sudah hilang kepercayaan terhadap Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi sebagai tindakan tikam belakang yang dilakukan oleh orang yang kecewa.

“Tikam kawan ini kerja orang yang kecewa, sepatutnya kita kena bincang,†katanya kepada pemberita selepas melancarkan Bandar Satelit Islam Pasir Tumboh di sini, hari ini.

Presiden SAPP, Datuk Yong Teck Lee semalam mengisytiharkan parti itu sudah hilang kepercayaan terhadap Abdullah dan akan menyokong usul undi tidak percaya terhadap Perdana Menteri.

Nik Aziz berkata tindakan SAPP itu adalah “titik pertemuan†SAPP dengan parti pembangkang dalam Pakatan Rakyat.

“Saya tak biasa lagi dengan dia ni, tapi dia sudah mulai ikut 'line' (laluan) pembangkang, maknanya sudah ada titik pertemuan di antara kami dengan dia. Cukuplah tu untuk permulaan,†katanya. - Bernama

BHarian Online

Edited by Mr Ijan

Share this post


Link to post
Share on other sites
:lol: time dulu bila sume [email protected] [email protected] taulan @sedara [email protected] cicit dapat "cutting" dalam pro[email protected]@macam2 lagi tak bising , ble x dapat sekarang mula buat camni . adui la , camni la politik , diri sendiri mesti cukup makan dlu baru nak tlg lain . :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perangai parti kebangsatan mmg mcm tu...

bangsat2 pon berjaya bawak atuk nenek ko klua dari hutan. syabas!

masuk pakatan rakyat pon buat aper. x loyal jugak. besok2 bn ok, masuk balik. ish3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

bangsat2 pon berjaya bawak atuk nenek ko klua dari hutan. syabas!

masuk pakatan rakyat pon buat aper. x loyal jugak. besok2 bn ok, masuk balik. ish3.

yup btol tu, kalau bn dah okay, bleh bg keselesaan pada rakyat, bleh menjamin masa depan anak kita, masuk balik bn ler, skrg rakyat terhimpit, kemewahan dan keselesaan dirampas... so ramai la cari alternatif untuk melihat bagaimana pula kualiti pemerintahan parti baru....okay ke tak, kita tunggu dan lihat...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

×
×
  • Create New...