Jump to content
Sign in to follow this  
khairul44

Favourite ISP

Recommended Posts

Ni kira mcm poll la nak tgok korang punya fav isp apa. sebab skrg kan dah melambak lambak bersepah dah telco pun nak juga provide internet fiber segala bagai. So whats your fav?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/3/2020 at 5:19 PM, khairul44 said:

Ni kira mcm poll la nak tgok korang punya fav isp apa. sebab skrg kan dah melambak lambak bersepah dah telco pun nak juga provide internet fiber segala bagai. So whats your fav?

fav saya is maxis fiber. memang line laju main game pun best

betul ke sekarang dah ada 5g?? apa beza 4g dengan 5g 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/3/2020 at 5:19 PM, khairul44 said:

Ni kira mcm poll la nak tgok korang punya fav isp apa. sebab skrg kan dah melambak lambak bersepah dah telco pun nak juga provide internet fiber segala bagai. So whats your fav?

jangan tengok harga murah terus nak pakai, kena check coverage dulu sesuai ke tak dengan area rumah kita

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/3/2020 at 5:19 PM, khairul44 said:

Ni kira mcm poll la nak tgok korang punya fav isp apa. sebab skrg kan dah melambak lambak bersepah dah telco pun nak juga provide internet fiber segala bagai. So whats your fav?

No to all thing call fiber at the end of the word. Duh mcm celcom fiber ke maxis fiber ke. Abg aku guna celcom fiber, mnyumpah2 dia hahaha. Yelah line asyik x de je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dulu aku guna maxis, tak kira la line tepon ke internet fibernation bagai tu ke, yg penting aku dah let it go.. eh susah la deal dgan telco yg tak reti solve masalah kena tunggu technician tm juga. dah kenape. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/6/2020 at 10:47 PM, Zaaraaa said:

fav saya is maxis fiber. memang line laju main game pun best

betul ke sekarang dah ada 5g?? apa beza 4g dengan 5g 

Siyes ah best maxis fiber? Aku tak tau apa masalah maxis punya network tepon aku asyik x de line sampai ke sudah, harap je tulis 4G. Sembang kencang je nak 5G bagai.!

9 minutes ago, puteri888 said:

dulu aku guna maxis, tak kira la line tepon ke internet fibernation bagai tu ke, yg penting aku dah let it go.. eh susah la deal dgan telco yg tak reti solve masalah kena tunggu technician tm juga. dah kenape. 

Haaa iye lah tu, kita report kt cs dia pun, x de solution. Apo nak buek kalau mcam ni. Baik x payah jadi network provider la adohai.

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, laydeeash129 said:

No to all thing call fiber at the end of the word. Duh mcm celcom fiber ke maxis fiber ke. Abg aku guna celcom fiber, mnyumpah2 dia hahaha. Yelah line asyik x de je.

yeke then telco mana je yang okay untuk fiber?

12 hours ago, puteri888 said:

dulu aku guna maxis, tak kira la line tepon ke internet fibernation bagai tu ke, yg penting aku dah let it go.. eh susah la deal dgan telco yg tak reti solve masalah kena tunggu technician tm juga. dah kenape. 

sebab maxis guna infra tm. tu yang dependent pada tm.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/9/2020 at 10:51 AM, riderterunggul said:

Siyes ah best maxis fiber? Aku tak tau apa masalah maxis punya network tepon aku asyik x de line sampai ke sudah, harap je tulis 4G. Sembang kencang je nak 5G bagai.!

Haaa iye lah tu, kita report kt cs dia pun, x de solution. Apo nak buek kalau mcam ni. Baik x payah jadi network provider la adohai.

customer service online semua telco mostly lambat sikit, nak cepat walk in je centre terus

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/6/2020 at 10:47 PM, Zaaraaa said:

fav saya is maxis fiber. memang line laju main game pun best

betul ke sekarang dah ada 5g?? apa beza 4g dengan 5g 

byk besar perbezaan 4g dgn 5g.. line 5g akan 10 kali ganda lebih cepat drpd 4g..

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, maymay6786 said:

byk besar perbezaan 4g dgn 5g.. line 5g akan 10 kali ganda lebih cepat drpd 4g..

aku guna 4g maxis cam guna 3g.. nak buat report on9 pun x dpt...kena pinjam pulak line org lain baru settle..

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, klow361 said:

aku guna 4g maxis cam guna 3g.. nak buat report on9 pun x dpt...kena pinjam pulak line org lain baru settle..

4g blom stable dan coverage blom diluaskan dah nak pasang 5g...
kadang2 aku tak tau mereka sedang fikir ape..

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, cjaeyun said:

4g blom stable dan coverage blom diluaskan dah nak pasang 5g...
kadang2 aku tak tau mereka sedang fikir ape..

sekarang telco2 ni sedang compete 5g non stand alone vs tm 5g stand alone..
patut jer sama2 kerjasama buat, compete ape lah, alahai

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 minutes ago, maymay6786 said:

sekarang telco2 ni sedang compete 5g non stand alone vs tm 5g stand alone..
patut jer sama2 kerjasama buat, compete ape lah, alahai

kan stand alone akan lebih cepat dan effisien? dah x payah bertanding tu..
4g telco lain jugak kalah unifi

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/10/2020 at 10:39 PM, Zaaraaa said:

customer service online semua telco mostly lambat sikit, nak cepat walk in je centre terus

X semua org ada masa nk g walk in terus sana.. Ada haritu jalan2 lalu kt depan satu service center ni bukan tm la hahaha, customer tu dah berusia, dia punya la jerit2 sbab dia tunggu lama, tapi pekerja situ semua pi layan yg baru2 sampai.. Mengamuk la org tua tu, meremang wei tgok

On 1/11/2020 at 10:54 AM, maymay6786 said:

sekarang telco2 ni sedang compete 5g non stand alone vs tm 5g stand alone..
patut jer sama2 kerjasama buat, compete ape lah, alahai

Tm pun ada 540000 km fiber kot, itu pun x nak collab ke hahaha senang hidup der

On 1/11/2020 at 11:03 AM, klow361 said:

kan stand alone akan lebih cepat dan effisien? dah x payah bertanding tu..
4g telco lain jugak kalah unifi

Alah, tm pun dah sign memorandum dgn Lembaga pembangunan Langkawi sbb nak develop 5g kt sana in bnyk2 kes.. Laju je buat kerja, mana x confiden dgn diorang ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...