Jump to content
Sign in to follow this  
lsyi1988

Pelan internet terbaik tahun 2019

Recommended Posts

Sekarang berlumba2 telco promote pakej masing2. Mcm2 nama dah gelaran untuk pakej2 diorang tu. Geli hati aku :lol: Nak jadikan cerita. Aku keje part time skrg, tgk tepon pun kt rumah je lepas keje. So, skrg ni pelan apa yg paling best untuk org mcm aku ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/19/2019 at 11:50 PM, lsyi1988 said:

Sekarang berlumba2 telco promote pakej masing2. Mcm2 nama dah gelaran untuk pakej2 diorang tu. Geli hati aku :lol: Nak jadikan cerita. Aku keje part time skrg, tgk tepon pun kt rumah je lepas keje. So, skrg ni pelan apa yg paling best untuk org mcm aku ni?

Umobile ada pakej unlimited tu, Celcom pun sama.. Cuba lah, tapi tak yakin line elok ke tak..

Edited by Henrykim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 6:53 AM, Henrykim said:

Umobile ada pakej unlimited tu, Celcom pun sama.. Cuba lah, tapi tak yakin line elok ke tak..

Aku setuju ni, sbb aku masih pelajarr, plan plan yang mhl x mampu, Celcom pun ada offer pass, umobile pun ada

Edited by sandy lim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 6:53 AM, Henrykim said:

Umobile ada pakej unlimited tu, Celcom pun sama.. Cuba lah, tapi tak yakin line elok ke tak..

Best ke Celcom?? aku sekarang guna U mobile cpt je internet dia…

Edited by Hero Power

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 7:02 AM, KIng of fighter ^^ said:

Best ke Celcom?? aku sekarang guna U mobile cpt je internet dia…

U mobile?? aku try dah, tak cpt lgsung, Sbb data banyak dan loading lambat, Celcom coverage bgs, dan cari mklumat cpt sikit...

Edited by Henrykim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 7:05 AM, Henrykim said:

U mobile?? aku try dah, tak cpt lgsung, Sbb data banyak dan loading lambat, Celcom coverage bgs, dan cari mklumat cpt sikit...

Ya ke?? aku pun tgah cube2 nak cari telco lain... nak buat lagi satu number untuk personal..

Edited by Hero Power

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 7:10 AM, Hero Power said:

Ya ke?? aku pun tgah cube2 nak cari telco lain... nak buat lagi satu number untuk personal..

Aku pun skrg guna celcom.. Postpaid.. tgah fikir mau tukar prepaid atau tak..

Edited by Henrykim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/30/2019 at 9:39 PM, Henrykim said:

U mobile?? aku try dah, tak cpt lgsung, Sbb data banyak dan loading lambat, Celcom coverage bgs, dan cari mklumat cpt sikit...

umobile laju la internet dia, student semua guna tu, gx30 sesuai, aku pun guna ini 

Edited by sandy lim

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/19/2019 at 11:50 PM, lsyi1988 said:

Sekarang berlumba2 telco promote pakej masing2. Mcm2 nama dah gelaran untuk pakej2 diorang tu. Geli hati aku :lol: Nak jadikan cerita. Aku keje part time skrg, tgk tepon pun kt rumah je lepas keje. So, skrg ni pelan apa yg paling best untuk org mcm aku ni?

I lg geli hati dgn u. U bgtaw la u stay area mana bg senang nak trace coverage telco mana yg laju. 

On 9/28/2019 at 7:02 AM, Hero Power said:

Best ke Celcom?? aku sekarang guna U mobile cpt je internet dia…

i tak suka umobile GX30 tu. memang offer murah tapi i stress dengan kelajuan internet dia. Ada tu sampai tahap tkde line langsung dlm rumah i. 

Edited by Minahh

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 7:05 AM, Henrykim said:

U mobile?? aku try dah, tak cpt lgsung, Sbb data banyak dan loading lambat, Celcom coverage bgs, dan cari mklumat cpt sikit...

Setuju dgn statement ni. Aq hangin betul dgn line umobile... mcm TT ni sesuai amik prepaid plan jeala memandangkan si TT ni pun masih keje part time 

Share this post


Link to post
Share on other sites

haa before this aku dah guna digi yg internet cili padi tu tapi coverage dia mehh, mcm umobile.. iklan gempak2 en, tapi hampa :12: 

On 9/28/2019 at 7:02 AM, Hero Power said:

Best ke Celcom?? aku sekarang guna U mobile cpt je internet dia…

umobile coverage kecik, asal pegi mana2 je mesti takde line la, apa la.. bosan betul

Edited by lucky123

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xpax mmg all time fav :48: Sejak sekolah mmg setia dgn xpax. Dan masih guna num yg sama, gempak tak gempak. Internet pun okay sgt, ada je pass2 baru. Yg latest tu apa, ultra hour pass. Flexible sgt sbb beli bila nak guna je

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 7:02 AM, Hero Power said:

Best ke Celcom?? aku sekarang guna U mobile cpt je internet dia…

yezza.. Umobile so okay.. I pakai skrang mmg best.. guna gx30, mmg syiok.. murah pastu unlimited yea

On 9/28/2019 at 7:10 AM, Hero Power said:

Ya ke?? aku pun tgah cube2 nak cari telco lain... nak buat lagi satu number untuk personal..

umobile okay, digi pun okay, dua2 line syiok.. celcom mehhh, ntahla <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/4/2019 at 10:09 AM, puteri888 said:

Xpax mmg all time fav :48: Sejak sekolah mmg setia dgn xpax. Dan masih guna num yg sama, gempak tak gempak. Internet pun okay sgt, ada je pass2 baru. Yg latest tu apa, ultra hour pass. Flexible sgt sbb beli bila nak guna je

KITA GENG!!!!
dik, abg dapat no xpax free masa kat universiti... di situ la abg setia dgn xpax ni. da mcm2 plan keluar semua abg da rasa. terbaru ni abg pakai plan ultra hour pass tu plak. almaklumlahhhhh.. abg pakai prepaid je. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/4/2019 at 10:16 AM, Zaaraaa said:

yezza.. Umobile so okay.. I pakai skrang mmg best.. guna gx30, mmg syiok.. murah pastu unlimited yea

umobile okay, digi pun okay, dua2 line syiok.. celcom mehhh, ntahla <_<

maybe u bertuah. I ex-Umobile GX30. Langsung xleh nak enjoy surf internet. Ke area i ni malang sangat dgn line umbile. celcom xpax ultra pass juga tgh win skrg area i. huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/5/2019 at 5:04 PM, Minahh said:

maybe u bertuah. I ex-Umobile GX30. Langsung xleh nak enjoy surf internet. Ke area i ni malang sangat dgn line umbile. celcom xpax ultra pass juga tgh win skrg area i. huhu

ala minahhh.. aku pun malang guna umobile gx30 tu. aku da berjaya da tebus nasib malang aku tu dengan bertukar ke xpax. Pas ko ckp pasal ultra pass baru ni aku try langgan. so far oke gak eh dlm 30 jam ni. laju berdesup

On 10/5/2019 at 4:44 PM, newsinkcy said:

KITA GENG!!!!
dik, abg dapat no xpax free masa kat universiti... di situ la abg setia dgn xpax ni. da mcm2 plan keluar semua abg da rasa. terbaru ni abg pakai plan ultra hour pass tu plak. almaklumlahhhhh.. abg pakai prepaid je. 

prepaid pun oke gak bang oi. Buat ape sesakkan kepala otak pikir bebulan nak bayar bil mahal2. alang2 xpax ultra tu lagi murah, baik guna hat tu je.. tak payah belagak sgt pakai postpaid kalau prepaid lagi jimat..kuikui

Share this post


Link to post
Share on other sites

TT oh TT.. Apa keputusan ko TT? jadi tak ko amek pakej prepaid xpax tu? Takpayah pikir dah TT. Ambil jer pakej ultra hour tu kalau ko nk jimat. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...