Jump to content

Recommended Posts

selamat datang ke bulan februari

anyway ako dapat emel, tapi ade sesape yang still berminat kat pdp ni ke? takkan ako sekor je

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah bungkus ke mende ni

Share this post


Link to post
Share on other sites

tido.

Share this post


Link to post
Share on other sites

orang dah malas la.

Share this post


Link to post
Share on other sites

takla, bukan malas.. tak dapat PM dari pakcik Shanai ke ?

PDP masih hidup.. cuma tenat la.. dalam proses 'joint-venture' dengan Putera.com..

tungggggggggguuuuuuuu......

p/s tunggu lagi.. wahhhh ahhhhhhhhhhhh

Share this post


Link to post
Share on other sites

haaaaaaa haaaaaaa haaaaa

ako still prefer wiki

Share this post


Link to post
Share on other sites

weh.. leh terang tak izwan ke sapa2 ke.. aku kurang paham dan tak paham apa projek korang nie plz.. kalau best aku nak join jugak

hurm....setahu aku PDP ni adalah projek dokumentasi putera...tujuannya adalah untuk membuat/mengumpul artikel serta tutorial....lihat dibawah :

Laman Web PDP yang sekarang yang sedang menggunakan khidmat server percuma dari Tripod Free akan bertukar kepada server baru. Kami juga akan merombak semula seluruh rekabentuk dan melantik seberapa ramai penulis artikel yang berkaliber dari golongan elit, veteran dan juga pakar-pakar dalam IT untuk memantau perjalanan PDP dan mengawal selia kesahihan semua artikel yang dihantar. Kami sekarang sedang mencari platform yang paling baik untuk memajukan projek ini. Jika anda mempunyai sebarang cadangan untuk memajukan lagi projek dokumentasi ini, jangan segan-segan silu untuk PM (nara/darkwan) di [email protected] ataupun emel Pengurus Projek PDP iaitu saudara DarkWan di: [email protected] Sekian, terima kasih dan doakan kejayaan projek dokumentasi ini !

klik SINI untuk lebih lanjut...

Edited by civ3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mengapa projek PDP ni masih belum disiap-siapkan lagi? adakah tak cukup resource? atau sedang mencari sponsor yang sesuai? Dari maklumat yang hamba baca project manager ni adalah DarkWan. Dimanakah beliau, apa yg sedang beliau lakukan sekarang ni?

Jangan la cepat mengalah, kalau mengalah bagaimana kita nak harungi cabaran.

Cuma kalau boleh saya nak tengok jugak proposal atau penerangan ringkas tentang projek ni?

Saya dah masuk ke http://pdpnara.tripod.com/ dan juga di http://www.dokumentasi.e-belia.net/pmwiki. Yang mana satu yang nak diimplementasikan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya masih di sini.

Tidak mengalah, cuma sedang mengumpul duit untuk membeli komputer. Komputer saya bukannya decent komputer. Pentium II 350MHz. RAM pula baru rosak, jenama Strawberry sahaja.

Spt yg Izwan katakan, PDP ini sebenarnya inisiatif dari budak2 Putera.com. Tetapi, akhirnya big boss Shanai buat call up kepada budak2 PDP dan saya sendiri bersetuju supaya hasil penerbitan diterbitkan di Putera.com sendiri dan bukan di dalam entiti yg berlainan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

dua tahun telah berlalu, umur juga semakin meningkat, pemikiran juga berubah, begitu juga aku, dan juga sudah tentu orang2 lain juga.

aku rasa nak kumpul balik semua org yg berminat menda ni boleh ke tak taktahu la. pasal menda2 yg dulu pun dah outdated. kalo nak kene wat lain semua, start from scratch.

orang dah malas la.

apsal suka psiko ni aaa.. takde ah cuma sibuk je, lepastu lupa.. pastu ingat balik. ni nak start balik taktau sume leh bagi komitmen ke tak. Insya' Allah, aku tengok balik semua peluang yg ada pro and cons pastu pos lam ni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

a'salam,well actually haku tgk bende nie pon dah lame n mcm skrg nie telah byk berlaku perubahan..hurmm pada pdp haku sure akan bagi sokongan,n berikan sedikit maklumat atau tips yang boleh di kongsi ngan org lain dalam pdp,cume yg haku x tau skrg nie mcm mane pdp tue berjalan,maybe aku skrg still x nampak progress dia lagi (yg betul2 boleh di gunakan)... anyway banyak juga usaha yg telah di jalankan sebelum nie..cuma ianya still tahap beginning n blum sampai ke tahap yg betul2 stabil utk jadikan pdp as "library of knowledge"...

oleh itu..haku dah lame tgk program pdp nie sebagai salah satu drpd usaha pertukaran ilmu n sbg pusat pembelajaran IT semasa,so walau mcm mane pon insyallah,haku akan berikan sokongan dari segi maklumat & tips untuk di kongsi kita semua..dan apa yg termampu pon haku akan berikan sokongan jugak..insyallah berkat masa,usaha dan kengkawan dalam putera.com yg berikan sokongan,pdp akan jd kenyataan juga nanti..

p/s:Sori lame menghilagkan diri...hehehe sibuk

Share this post


Link to post
Share on other sites

apsal suka psiko ni aaa.. takde ah cuma sibuk je, lepastu lupa.. pastu ingat balik. ni nak start balik taktau sume leh bagi komitmen ke tak. Insya' Allah, aku tengok balik semua peluang yg ada pro and cons pastu pos lam ni.

no, sume dah malas. if not, then agenda PDP ni akan termasuk antara hal2 kesibukan masing2.

but it's not. so better come out straight and mengaku yang ko pon sama2 malas.

THEN find out kenape ko malas. because ko sendiri takleh start, kene ikut orang. because ko tak jumpe orang lain, malas nak maintain sensorang. or ape2 sebab.

hanya selepas tu baru kita dapat memperbaiki konsep PDP agar orang tak mudah jadi malas, dan tau cara2 untuk tak cepat jadi malas.

ako malas just because takde sesape nak tolong installkan wikimedia kat putera. because dari dulu lagi ni adalah benda private, yang menggunakan nama putera untuk memberi promosi lucah yang free pada putera.

Edited by C-Fu

Share this post


Link to post
Share on other sites

PDP? Aku rasa baik install wikimedia kat putera nih. Nak dokumentasi camner kalau nak type satu-satu tanpa contribution? Up satu wikimedia kat putera nih. Aku pun akan join kalau benda nih dah up kat putera. Buat under putera.com/wiki

Buat forum.putera.com/wiki, aku mesti masuk punya.

Apa-apa hal pun aku akan terus pantau thread nih (dan memang dah 1 tahun > lebih duk tengok thread nih, takder apa yang jalan pun). Banyak lagi bebudak putera yang boleh join sekali.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku akan sokong 100% nih dengan menyumbangkan artikel-artikel, BTW kalau wikimedia tu dipasang lagilah syiok...

Share this post


Link to post
Share on other sites

wwoooww......dah ada wiki!!!

ni yang aku tunggu-tunggu.

terima kasih

Tapi tak boleh buka. Keluar page kosong jer.... <_<

Edited by powerabu

Share this post


Link to post
Share on other sites

sori, wiki ni masih dalam proses ujian, sekejap ok sekejap tak.

Belum stabil lagi, tak tahu apa punca.

Bila dia jadi blank page ... terpaksa restart httpd service baru ok semula.

Boleh login guna username & passwd forum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

macam tak diberi publisiti yang meluas jer....

Buatlah pengumuman, baru semua tahu.

kalau ada yg terer buat template macam kat wikipedia tu kan bagus. Tersusun skit.

Aku pun nanti nak tolong gak lah.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...