Jump to content

Recommended Posts

Buat dalam cuti dua hari ni.. kalau ade sambutan.. cam pisang goreng aku bwat lagi.. buat ape terer gila tau os tp tanak tolong orang kan? hoho.. soalan lazim yang akan ditanya oleh newbies.. karang diorang tanyer korang kasik je url aku tu ek? hohoho.. sebarang kritikan/komen/cadangan/permintaan.. mintak kat sini ek?

TQ !

Edited by NaRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://pdpnara.tripod.com

erkk.. pesal mengong sangat.. hoho. tu la bangga lagi.. smile.gif

url pun tak bagi camne orang nak masuk? Habih satu galaxy internet aku carik web hosting slain dari geocities,tripod,web1000,netfirms but at last reg tu gak.. hohoh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

izwan .. ko ready ready la buat official sket. aku dlm proses nk sewa hosting khas utk Projek Dokumentasi Putera.com. dh tanya en shanai psl nk sewa hosting dr dia, dia kata nnt dulu pasal skarang dia holiday. tp dia tatau pon aku nk sewa hosting dr dia utk PDP ni.

bulan Julai ni ko aku design banner. takder aral .. menjelang 2005 official site akan launch. takde grand grand. doa selamat jerk laugh.gif

p/s: yer pong gembira dpt publish site .. jgn ler buat nada riak plak. aku tau ko over-excited .. tp org lain tak tau. nnt derang kata ko berlagak plak. derang bkn kenal peel ko mcm mana. nnt derang 'pangkah' ko berjela-jela smpi 5 muka surat laks biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

hoho.. dari tadik aku dok refresh thread nih nak tengok sape nak reply.. yelah.. sekarang nih cuti sekolah boring gila tu yang buat artikel nih... biggrin.gif

dah 3 tahun kat dalam putera ni, takkan apa benda pun tak buat langsung kowt? Ada buat beberapa artikel bagi soalan2 lazim yang sering ditanya oleh Puteranians.. jadi kalau diorang tanya & user mls nak jwb.. bagi je la url tu.. smile.gif siap full jawapan.. skali ngan details.. hoho.. cepat la skit.. kan?

p/s ko ade moto ke? keta ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

kang aku suggest ko kata aku mengarut pulak.

Dokumentasi Asas Masyarakat Madani laugh.gif

simple simple je dah la.

:: bincang psl PDP ::

aku byk buat tentang asas program, web dan lan-lain. tu sbb aku prefer buat dalam pdf utk letak gambar skali ngan contents walaupun cara tu tak berapa efisyen. lagi bagus, kalo boleh wat style printer friendly edition. mcm kat aspfree.net. kalo derang rasa it's worth to download, derang download. kalo tak-abaikan jerk.

aku sndiri pon ada masalah mcm mana nak berkompromi dengan saiz fail (termasuk la bandwidth yg bakal di'consume') dengan contents yg aku nk deliver. maklum ler, benda yg nampak asas tp orang tak tau. aku kalo boleh, nk kasik orang guna, dan derang terus boleh pakai tanpa tanya-tanya lagi. benda ni aku dah capai kat WebPantas DP aku dulu. aku tengok jumlah orang download berbanding dengan respon yg aku terima. mengandaikan 50% org yg download tu baca apa yg derang download, maka aku boleh dikira berjaya di sini walaupun aku takder statitistik rasmi psl ni.

utk generete sbg pdf, aku penah jumpa component ni. tp kena configure sket dan aku masih dalam proses alpha-test. aku ingat nk buat dlm PHP. mgkn kena mintak tolong ngan puteranetwork kot. nnt la aku tanya dia sndirik.

yg sebenarnya, nama projek PDP ni pon nama ketiga yg aku pikir. nama pertama, project moses. kedua, project aisya. unofficial name spt yg aku dok gebang gebang kat sini ialah PDP.

pst - psiko psiko la orang lain join. takkan kita dua jerk laugh.giflaugh.giflaugh.gif aku dah letih advertise. pasni ko tengok kat signature aku laks. kena lantik marketing manager ni. ha ha ha

apo apo la aku mengarut tengah malam ni ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

dah update yang baru punya... sapa ada artikel yang nak disiarkan yang buat sendiri... sila mesej saya.. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako tengok coding web hancur la. ako offer diri ako nak modify coding korang untuk pdp ni, amacam?

ako leh buat full css, laju gile nye edition biggrin.gif. pastu ako memang dah lame nak try testing2 power XML ako nih.

ako seriously rasa PDP ni memang patut sangat dalam format XML. so leh display kat website kalo nak, leh display kat program kalo nak, memang elok ape untuk cross-platform. (patut post ni kat thread pdp lagi satu..)

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako tengok coding web hancur la. ako offer diri ako nak modify coding korang untuk pdp ni, amacam?

ako leh buat full css, laju gile nye edition biggrin.gif. pastu ako memang dah lame nak try testing2 power XML ako nih.

ako seriously rasa PDP ni memang patut sangat dalam format XML. so leh display kat website kalo nak, leh display kat program kalo nak, memang elok ape untuk cross-platform. (patut post ni kat thread pdp lagi satu..)

huhuh.. aku mmg tunggu lama dah orang macam ko nak reply... jap lagi aku PM ko ek kasik password tripod tuh..

relax dulu, guna dulu tripod free, nantik naik .com slow2... smile.gif

p/s aku pun slow-slow..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako seriously rasa PDP ni memang patut sangat dalam format XML. so leh display kat website kalo nak, leh display kat program kalo nak, memang elok ape untuk cross-platform. (patut post ni kat thread pdp lagi satu..)

ngee .. tatau pasal XML specification.

mulai malam ini, segala urusan PDP akan dihandle oleh NaRa sepenuhnya sehinggalah bulan November nanti. sekianlah adanya ..

Share this post


Link to post
Share on other sites

satu soalan. XML ni memang browser IE takboleh baca ke apa sebab keluar dia punya <TAG> <TAG> tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak per la kot kalau2 ada artikel best2 nanti aku hantar okey

aku sekarang nih tengah buat artikel pasal pemasangan win98 dan emulator ragnarok jerk

cool.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

satu soalan. XML ni memang browser IE takboleh baca ke apa sebab keluar dia punya <TAG> <TAG> tu?

XML tuh memang rupa dia mcm tu la azuan... mmg bertag-tag psl selalunya org xkan papar XML doc dlm browser, org cuma extract data dari XML doc masuk ke html/asp shj sbb XML ni fungsi dia mcm database la lebih kurang...

kat sini ada tutorial simple psl mcmmana nak extract data dr xml doc ke html...

http://www.codetoad.com/xml_dso.asp

Share this post


Link to post
Share on other sites

hurmm aku nak bantu sikit , tapoi rasanya bukan sikit jugak banyak...

apa-apa hal tengok kat pm ko DarkWan ada bende sulit jugak la aku nak bagi kekeke

Share this post


Link to post
Share on other sites

tahniah!! aku pun takde aper leh tulun, sekadar melihat jerk la.. hahaha

All Da Best, eh NaRa... PMR ko camner??!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

PDP akan 'aktif' semula !!

Nantikan kemunculannya...

Sebelum itu, ringan-ringankan tangan anda utk menulis forum kepada kami dan juga ahli Putera dot com yang berminat untuk menjadi krew PDP, msg DarkWan segera !!

Edited by NaRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak penah aktif pon

abes tu yang versi baru ni nak gune stail camner?

Share this post


Link to post
Share on other sites

maksud aktif dr segi "dynamic" ke. he he. kalo cenggitu mmg tak penah aktif la.

agak kabur jugak tentang 'versi baru'. c-fu ada cadangan selain wiki? nak buat style phpnuke .. "terlalu besar". wiki .. aku tak abesh explore. stakat aku explore (dlm satu hari je .. tak punya masa yg banyak .. ada keje lain) tak reti lg camne nk letak image.

nak buat style cam puteranetwork .. tp programming php aku tak reti (buat masa sekarang). asp pun cukup cukup makan. ada la jugak kumpul kawan2 (mostly budak MMU-bukan budak2 putera.com) tp kebanyakannya pun sama situasi mcm aku. tak ada masa.

yg ada masa pun .. tak sanggup buat dengan percuma.

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm aku php nie masih baru lagi , itu pon banyak tengok tutor kat PuteraNetwork , kekek

may be aku rasa kena tunggu kata sepakat nak guna apa ? dan apa yang sepatutnya

P/S:hmm DarkWan ko study ket ner kat MMU ker ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

agak kabur jugak tentang 'versi baru'. c-fu ada cadangan selain wiki? nak buat style phpnuke .. "terlalu besar". wiki .. aku tak abesh explore. stakat aku explore (dlm satu hari je .. tak punya masa yg banyak .. ada keje lain) tak reti lg camne nk letak image.

mediawiki ako baru je try, baru nak install, senang sangat, no probs so far. test lagi tak.

first ako pegi google search for miniserver. download, run.

then bukak firefox, taip localhost . then taip localhost/a/ . on mysql.

then ako pegi mediawiki. download. extract ke www folder yang kat dalam w drive or miniserver folder. ako letak isi2 kat dalam satu folder mediawiki-1.3.5.

pastu ako taip localhost/mediawiki-1.3.5/ . terus die suruh install, configure etc etc. takde susah mane lagi.

cadangan lain? ntah. elok gune mende selain forum la. takkan nak gune cms untuk store cms?

Share this post


Link to post
Share on other sites

2hack:

takder lah. bukan budak MMU. aku kat Dungun neh. tongue.gif

c-fu:

mediawiki ... blum lagi. i have final exam on this 12 and 17. maybe dua tiga hari lepas tu akan dicuba.

tengs!

Share this post


Link to post
Share on other sites

nara

ko nak web utk buat dokumen ni ke

aku sokong dari blakang

(bukan main blakang)!!

aku tolong mana-mana yg aku mampu je

nak tolong dokumenkan ... tak pandai lah

aku ada contoh skrip php untuk dokumen macam tu.. aku copy kat cikmunk...

aku lupa .. kalu nak aku bagi lain kali. .. aku ada install kat server ..

.. untuk test je .. ini alamatnya ..http://www.tupai.e-belia.net/CMScore/

ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...