Jump to content

Recommended Posts

cayalah korang!!

biggrin.gif

teruskan usaha dan niat murni tu.

aku sokong dari tepi..  smile.gif

izwan, kalu  hang ada artikel dari putera yg dulu² masukkan skali la kat situ

aku ada sedutan.. pertanyaan dari putera dulu-dulu.. belum edit lagi.

pada mulanya aku nak edit jugak dijadikan artikel. masalahnya pertanyaan tu bercampur2... tambahan aku sendiri tak tau yg mana betul dan yg mana tak tepat.

aku boleh uploadkan kalu nak ..

pertanyaan tu pasal video editing

ok dulu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Terima kasih lagi kbvc ..

Buat masa sekarang, banyak delay untuk PDP.. sad.gif

Krew atau sukarelawan yang sanggup tolong utk projek PDP nih sekarang bukan 1-2 sahaja... dah ramai.. antaranya C-Fu sendiri (kalau dia ingat lagi..).. dan kbvc.. kalau nak turut serta ?

Target utk PDP mungkin utk pengguna permulaan atau freshie yang baru kenal dunia Internet. PDP mungkin akan ada banyak artikel ttg..

- bahaya internet..

- apa yang anda boleh dpt dr internet..

- pengenalan ttg FAQ.. cam menda2 yang dah slalu kita dgr tp tak faham.. macam apa tu php, asp, jsp.. dan nama2 major yang lain..

- apa2 lagi ynag sesuai..

PDP nih meluas.. jadi semua boleh contribute... buat masa sekarang.. Nara pun bukan terer pasal web programming.. mungkin boleh harap kepada orang yang lebih hebat2 psl web nih.. soh dia buat skrip.. load up kat internet... utk kita semua Puteranians boleh refer..

Insya Allah..

*cuti nih pun ingat aku nak study C/C++ ngan VB je.. tadak lagi web programming..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako dok tunggu2 je nih

btw tengok forum Ittutor tu kat area projek dokumentasi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako dok tunggu2 je nih

btw tengok forum Ittutor tu kat area projek dokumentasi.

C-Fu,

tolong setupkan MediaWiki ntuk kitorang lelawa... pls pls pls...

jap nara PM password web.. smile.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

ui..korang ada projek ni.Bagus.

aku sebagai orang yang tak pandai apa- apa pasal programming/ web creation ni...nyokong dr tepi je.

tapi apa2 hal, nanti kalo dah siap apa2 yang korang buat ni, bagi tau la... nanti aku nak la nengok. Kot2 bole aku meng hantar artikel yang aku buat sendiri utk dimuatkan kat dalamnyer...sapa tahu kan...

anyway....teruskan usaha korang utk mem budayakan ilmu ni....

syabas....

Share this post


Link to post
Share on other sites

dari sokong dari tepi, elok sokong dengan promote ako rase

Share this post


Link to post
Share on other sites

dari sokong dari tepi, elok sokong dengan promote ako rase

Salah satu masalah PDP sekarang yang sampai sekarang 'lack' ialah memilih platform yang paling sesuai. Untuk apa? untuk memaparkan artikel tu..

C-Fu.. tolong betulkan balik mediawiki ye.. nak terai nih..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok ako leh betulkan balek tapi ako nak ko cube backup teks2 yang dah ade kkat situ cam aeeeeeetu putra.com la ape C-Fu la

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku decide .. stick pada mediawiki. aku takleh nk contribute apa2 psl mediawiki rite now .. since aku nk mediawiki kat local pun jd mcm ni

Internal Server Error

The server encountered an internal error or misconfiguration and was unable to complete your request.

Please contact the server administrator, [email protected] and inform them of the time the error occurred, and anything you might have done that may have caused the error.

More information about this error may be available in the server error log.

ms nk installation tu .. ada warning psl mysql. aku pun takleh nk fokus even 50% tang PDP ni sbb ada masalah peribadi ngan keputusan akademik aku <- hahaha sape suruh tak belajo. cumanya .. aku masih kumpul teks2 utk artikel yg aku karang sendiri.

aku rasa pun .. lagi baik izwan.e-niaga tu jadi temporary hosting dulu since bandwidth allocated dan space provided pun tak berapa banyak. paling penting .. benda PDP ni jadi dulu then baru fikir psl move server baru atau apa2 lagi. pasal penaja .. aku rasa baik lupakan si penaja tu sbb dia janji nk kontek tp tak kontek. ada la caranya .. aku akan inform korang balik nanti.

Share this post


Link to post
Share on other sites

wei korang.......

pdp ako dah buat dah kat site korang tuh, dah buat baru. while ako dok membzkan diri, korang isi la ape2 isi2 yang boleh korang isi..... cam definisi putera ke, definisi c-fu ke, windows ke, etc etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

heran betul.. macam mana nak guna wiki ni? ye la.. information tu public.. pemantau kena banyak.. urm.. manual?

*Dah siapkan dekat 10 artikel masa cuti nih.. harap dapat siapkan lagi 10 sebelum buka sekolah.. totally for newbies..

Share this post


Link to post
Share on other sites

sesuatu yang bagus untuk di kongsi bersama ... akhirnya tertubuh jugak pustakaan maya putera lebih kurang ler bunyi die...taniah pada semua yang menjayakannya itu jer aku leh cakap kat korang...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak tertubuh lagi.. tiangnya masih goyang.. tak tambah simen lagi..

Kalau nak kira.. berapa orang aja yang nampak betul-betul beri komitmen dalam Projek 'kecil tapi besar' nih..

1. C-Fu

2. DarkWan

3. [2hack]

4. kbvc

ye la.. nih projek inisiatif.. tak ada elaun.. tak ada gaji..

Share this post


Link to post
Share on other sites

tambah satu lagi. takde sumber kewangan. kbvc ada tolong pasal hosting. kos tak langsung macam update website ape sume tu .. tanggung sendiri.

kalo nk sebut psl sponsor tak langsung aku .. mr PETABITE sbb byk kasik aku can gune pc kat cc dia utk development.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ako kat rumah susah tul nak online pasal takde internet ah... nak pi opis slalu tak dok depan pc lak. so camner nih? benci tul mesia wah ah hahahah

Share this post


Link to post
Share on other sites

ntah ek? takleh adapt 100% dari wiki memaner ke ? dia punya interface? pastu tuka header logo je.. kan free ? tongue.gif

  ako kat rumah susah tul nak online pasal takde internet ah... nak pi opis slalu tak dok depan pc lak. so camner nih? benci tul mesia wah ah hahahah

kelantan kan? aa.. banjir la sekarang.. tapi dah surut..

Edited by NaRa

Share this post


Link to post
Share on other sites

karang hujan balik mesti naik balik air... dari ako buat pdp lagi elok ako main atas sampan ape tongue.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

harapan founder pdp, DarkWan nak siapkan pdp menjelang tahun 2005 tak tahulah akan tercapai atau tidak...

urm.. C-Fu.. jangan lari kalau tak ko tak besh..

Share this post


Link to post
Share on other sites

a'salam geng,sori pasal dah lama tak relpy mesej kat forum nie.pasal sibuk buat research.. macam mana ngan pdp,aku tengok cam tak ada semangat jerk...

tapi tak per,slow2 sikit

okey geng kalau ada bende best nanti aku hantar kot izwan kot,tapi apa-apa hal yang boleh aku bantu hantar e-mail kata aku [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

tak tahulah pasal semangat. tapi aku komited lagi. selagi nyawa masih dikandung badan. cumanya, life aku sekarang membuatkan kata kata aku ni tak selari dengan perbuatan.

kalaulah kao faham maksudku itu .. ahaha..

Share this post


Link to post
Share on other sites

HOI!!!!!!!!!!!!

biggrin.gif

ape cite mende ni la ni?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ahahaha.. serius aku tak perasan pasal projek PDP ni..walaupun ia dipin ke atas forum. aku ingatkan PDP ni apa dia, so tak pernah buka... laugh.gif

feel free to take any materials dari link ni, www.izuardi.net . Nak modify ke apa pun tak kisah, utk projek pdp member putera punya pasal, no hal nye... wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...