Jump to content

TonikCapGajah2013

Members
  • Content Count

    8195
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

175 Sangat Baik

About TonikCapGajah2013

  • Rank
    Ahli Amat Rajin
  • Birthday 02/28/1957

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.nenekkebayan.com/
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    melkin.bond

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Dungun Terengganu
  • Interests
    http://www.nenekkebayan.com/

Previous Fields

  • Nama lain
    OngBok, PowerRootTongkatAli

Recent Profile Visitors

46493 profile views
  1. Jom kita rancakkan semula forum Putera.com. Sapa ada idea 
  2. Salam. Nak tanya dan sapa boleh tolong. Sekarang HP Samsung aku tak dapat internet bila keluar rumah. Macamana cara supaya dapat internet di mana2 saja. Harap ada yang faham maksud pertanyaan di atas. Terima kasih..
  3. Mari kita layan game baru Timelines: Assault On America kategori strategi.   http://www.youtube.com/watch?v=dd6Z2HYl3vw
  4. Salam. Cadang nak beli satu kad grafik pci-e samada ATI atau NVIDIA sekitar RM250. Yang penting 128 bits dan ke atas. Sapa yang ada pengalaman dan dah pernah beli, tolong cadangkan yang terbaik dengan harga tu. Terima kasih.
  5. Sesiapa yang berminat nak belajar bahasa Arab dengan mendalam boleh download buku ini dan juga video. Buku 1 - 9 DVDs - 18 Lessons Buku 2 - 16 DVDs - 32 Lessons Buku 3 - 23 DVDs - 46 Lessons   Jumlah DVD 48, jumlah lessons 96 & kapasiti lebih kurang 50GB. Book PDF, video MP4. Download video menggunakan IDM.   Download Books: http://nenekkebayan.com/download/Book1.2.3.Handout1.2.3.zip (ZIP 50MB PDF)     Download Video: PM 
  6. Salam. Lebih kurang 2 bulan lagi kita menyambut Ramadhan. Sambil2 mari kita tengok video nie; https://www.facebook.com/photo.php?v=529975290382430
  7. Learn English - Effortless English Lessons  English | Video + Audio (MP3) + 04 Ebook (PDF) | 7.56 GB  Genre: Learn English  This is one of the best, very comprehensive and the easiest to learn English tutorial. Contains eBooks, Audio Files, Exercises and Guide.Grammar is not the key to speaking English easily, and fast. The best English learners are children, of course. Why? Because they dont study grammar and they dont learn from textbooks. They use the Effortless English Rules. This Effortless method is very powerful. Very, very powerful!  Economics (PDF MP3)  Flow English (PDF MP3)  Learn Real English Conversations (PDF MP3)  Original English (PDF MP3)  Point of View Stories (PDF MP3)  Power English (PDF MP3 Video)  Effortless English Tony Robbins Training Course (Video)  Download Links: PM me!
  8. Bila tekan view new content tak muncul topik terbaru.
  9. :bismillah: Salam.   Hari nie sy nak mulakan satu tutorial peringkat asas program MS Access 2010. Mula2 buka ms access 2010/2007 dan buat satu database minilibrary dan simpan di desktop. Ikut step dalam gambar di bawah;     2) Membuat Table - Book. Ikut step gambar dibawah;     3) Masukkan FieldName & Data Type seperti dalam rajah di bawah; Data type untuk BookID - Text dan jadikan ia sebagai Primary Key (PK) Field Size = 6 Format = > (menjadi huruf besar)       Data type & properties untuk fieldname lain ikut seperti rajah di bawah;     Simpan tblBook dan keluar ke Datasheet View. .....sambungan: membuat Table Pengarang
  10. [b][size=5] [/size][/b] Rancangan untuk UAI di Saluran Oasis 106 akan disiarkan pada 13-15 November jam 7.30 malam. Komen: Kenapa 3 hari sahaja? Mungkin nak [i]test drive[/i] kut. Apa-apa pun tahniah kepada Oasis kerana 'berani' mengambil UAI sebagai host yang suatu masa dulu menjadi [i]controversial issues[/i]. Kita tengok apa yang UAI nak perkatakan. Terima kasih Oasis.
  11. Kenapa game Medal of Honor - Warfighter tak boleh main di PC WinXP Ada sapa yang telah main game nie, best tak banding Call of Duty. [img]http://i.imgur.com/2bZJG.jpg[/img]
  12. [size=4]Salam.[/size] [img]http://i.imgur.com/14DBq.jpg[/img] [size=4]Apa pandangan anda tentang [i]AUTOMATED ENFORCEMENT SYSTEM[/i][font=arial, sans-serif] ([/font][i]AES[/i][font=arial, sans-serif])[/font][/size] [size=4][font=arial, sans-serif]yang telah dilaksanakan di Malaysia.[/font][/size] [font=arial, sans-serif]Pendapat pakcik, tak patut dilaksanakan sekarang kerana menambah beban kewangan hamba rakyat yang dah berat. Kalau nak laksanakan pun biar la lepas pilihan raya, tu pun kalau BN menang.[/font]
  13. Salam Sapa ada driver wi-fi untuk netbook model M1100Q win 7 ult terima kasih.
  14. Salam. Berkenaan dengan bajet 2013 yang baru dibentangkan dan dicadangkan oleh Dato' Najib apakah perkara yang anda suka dan yang anda tidak suka. 1) Suka sebab kakitangan awam diberi bonus 1 1/2 gaji 2) Tak suka sebab harga gula naik sekarang dah jadi RM2.50 sekilo. 3) Suka sebab Dato' Najib kata inilah [color=#ff0000][b]bajet terakhir[/b][/color] yang dibentangkan oleh beliau sebelum pilihan raya 13. - [i]selepas pilihan raya ada kemungkinan bukan Dato' Najib yang bentang, tapi orang lain.[/i] [url="http://www.youtube.com/watch?v=9Vj19iI9dTA"]http://www.youtube.com/watch?v=9Vj19iI9dTA[/url] Kenapa ramai yang dislike
  15. Salam. Biarlah saya mulakan dulu di bahagian sub nie. Apa kata member2 semua yang ada aplikasi android yang bagus dan terasa nak kongsi dengan orang lain boleh la post kat sini. Aplikasi android yang saya mesti ada - [url="http://forum.putera.com/tanya/index.php/topic/90542-application-untuk-android/page__view__findpost__p__1084320"][color=#282828][font=helvetica, arial, sans-serif][size=3]EasySMS[/size][/font][/color][/url]
×
×
  • Create New...