Jump to content

TonikCapGajah2013

Members
  • Content Count

    8195
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

175 Sangat Baik

About TonikCapGajah2013

  • Rank
    Ahli Amat Rajin
  • Birthday 02/28/1957

Contact Methods

  • Website URL
    http://www.nenekkebayan.com/
  • ICQ
    0
  • Yahoo
    melkin.bond

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Location
    Dungun Terengganu
  • Interests
    http://www.nenekkebayan.com/

Previous Fields

  • Nama lain
    OngBok, PowerRootTongkatAli

Recent Profile Visitors

45679 profile views
  1. Jom kita rancakkan semula forum Putera.com. Sapa ada idea 
  2. Sesiapa yang berminat nak belajar bahasa Arab dengan mendalam boleh download buku ini dan juga video. Buku 1 - 9 DVDs - 18 Lessons Buku 2 - 16 DVDs - 32 Lessons Buku 3 - 23 DVDs - 46 Lessons   Jumlah DVD 48, jumlah lessons 96 & kapasiti lebih kurang 50GB. Book PDF, video MP4. Download video menggunakan IDM.   Download Books: http://nenekkebayan.com/download/Book1.2.3.Handout1.2.3.zip (ZIP 50MB PDF)     Download Video: PM 
  3. Salam. Lebih kurang 2 bulan lagi kita menyambut Ramadhan. Sambil2 mari kita tengok video nie; https://www.facebook.com/photo.php?v=529975290382430
  4. Learn English - Effortless English Lessons  English | Video + Audio (MP3) + 04 Ebook (PDF) | 7.56 GB  Genre: Learn English  This is one of the best, very comprehensive and the easiest to learn English tutorial. Contains eBooks, Audio Files, Exercises and Guide.Grammar is not the key to speaking English easily, and fast. The best English learners are children, of course. Why? Because they dont study grammar and they dont learn from textbooks. They use the Effortless English Rules. This Effortless method is very powerful. Very, very powerful!  Economics (PDF MP3)  Flow English (PDF MP3)  Learn Real English Conversations (PDF MP3)  Original English (PDF MP3)  Point of View Stories (PDF MP3)  Power English (PDF MP3 Video)  Effortless English Tony Robbins Training Course (Video)  Download Links: PM me!
  5. Bila tekan view new content tak muncul topik terbaru.
  6. :bismillah: Salam.   Hari nie sy nak mulakan satu tutorial peringkat asas program MS Access 2010. Mula2 buka ms access 2010/2007 dan buat satu database minilibrary dan simpan di desktop. Ikut step dalam gambar di bawah;     2) Membuat Table - Book. Ikut step gambar dibawah;     3) Masukkan FieldName & Data Type seperti dalam rajah di bawah; Data type untuk BookID - Text dan jadikan ia sebagai Primary Key (PK) Field Size = 6 Format = > (menjadi huruf besar)       Data type & properties untuk fieldname lain ikut seperti rajah di bawah;     Simpan tblBook dan keluar ke Datasheet View. .....sambungan: membuat Table Pengarang
  7. [size=4]Salam.[/size] [img]http://i.imgur.com/14DBq.jpg[/img] [size=4]Apa pandangan anda tentang [i]AUTOMATED ENFORCEMENT SYSTEM[/i][font=arial, sans-serif] ([/font][i]AES[/i][font=arial, sans-serif])[/font][/size] [size=4][font=arial, sans-serif]yang telah dilaksanakan di Malaysia.[/font][/size] [font=arial, sans-serif]Pendapat pakcik, tak patut dilaksanakan sekarang kerana menambah beban kewangan hamba rakyat yang dah berat. Kalau nak laksanakan pun biar la lepas pilihan raya, tu pun kalau BN menang.[/font]
  8. Salam Sapa ada driver wi-fi untuk netbook model M1100Q win 7 ult terima kasih.
  9. Ada sapa2 nak jual laptop terpakai atau rosak, aku nak beli murah2. Harga - Penjual yang tetapkan. Jenama - Sebarang jenama Jangkahayat - kurang dari 5 tahun Cara penghantaran - pos atau cod Lokasi pembeli - dungun terengganu Warranty - tak perlu Kenapa nak beli - sebab kesiankan korang nak jual. Condition laptop - semua perkakasan mestilah ada seperti beli yang baru. [color=#ff0000][b]tak nak yang tak ada[/b][/color] skrin, tak ada motherboard, tak ada ram atau hard disk dan tak ada cd/dvd drive. Terima kasih.
  10. Salam. Bila aku bukak jer After Effect, tak tau nak start macamana. Nak guna plugin dia pun pening. Ada tak sapa2 kat sini yang pandai dan sudi buat tutorial asas dan menyeluruh program nie. Terima kasih.
  11. [b][color=#0000ff][size=5]TIP:1 DNS Setting[/size][/color][/b] Kalau diperhatikan rajah di bawah terdapat 2 DNS yang berbeza iaitu Google DNS dan local ip. Biasanya orang letak 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 [img]http://www.entrytwo.com.my/images/putera/dns01.jpg[/img] Untuk mendapatkan DNS yang terbaik, cuba download program [color=#ff0000][b]namebench[/b][/color]: [url="http://code.google.com/p/namebench/"]http://code.google.com/p/namebench/[/url] [url="http://code.google.com/p/namebench/downloads/list"]http://code.google.c.../downloads/list[/url] Selepas download, run program namebench [img]http://www.entrytwo.com.my/images/putera/dns02.jpg[/img] Setelah selesai benchmark buka fail HMTL yang disimpan di dalam folder berikut: C:\Documents and Settings\user\Local Settings\Temp (winXP) [img]http://www.entrytwo.com.my/images/putera/dns03.jpg[/img] Ubah jika perlu, dns yang diberikan. [img]http://www.entrytwo.com.my/images/putera/dns04.jpg[/img] [img]http://www.entrytwo.com.my/images/putera/dns05.jpg[/img] ok..sekian
  12. Salam. Nak tanya sikit. Kat mana boleh download games percuma untuk kanak2 sebelum tadika. Thankz.
  13. Aku cadang nak extract sebahagian dari Bab dalam buku 'Aplikasi Sistem Rangkaian Domestik' Rajah atas tu menerangkan cara nak setup wired dan wireless network supaya semua PC dapat akses internet. kalau korang ada cadangan boleh kasi tau. OngBok
  14. Tujuan tajuk ini adalah untuk perbincangan dan minta pendapat tentang isu ini. Latarbelakang. Masalah kecurian userid dan password sering berlaku terutama menggunakan PC secara berkongsi. Katalah mamat dan dolah guna PC yang sama. Apabila si-dolah install software <span style='color:red'>keylogger </span>seperti Remote Password Stealer maka si-dolah dengan mudah dapat melihat dan 'mencuri' password si-mamat. Tak kisahlah password emel ker, forum ker, bank ker, si dolah akan tahu. Tindakan: Apa yang perlu si-mamat buat untuk lebih secure? Simamat boleh install software <span style='color:blue'>anti-keylogger </span>untuk menyekat si-dolah mencuri passwordnya. Contohnya unLogger. Perbincangan: Sejauh mana keberkesanan perisian anti-keylogger nie. Anti-keylogger mane yang paling berkesan? Logiknya: Jangan gunakan sebarang password kalau guna PC CyberCafe kecuali kita yakin CC tu tak 'curang'. Sila beri pandangan anda. Terima kasih.
  15. Source: Somewhere in net. Meningkat prestasi semasa browsing. 1. Buka FireFox Taip dlm URL/address bar : about:config 2. Scroll down & klik 2 kali network.http.pipelining > true network.http.proxy.pipelining > true network.http.pipelining.maxrequests > 32 3. Klik kanan ruang kosong > New > Integer namakan : nglayout.initialpaint.delay > value = 0 4. Exit & reopen firefox. ok...tq
×
×
  • Create New...