Jump to content
Sign in to follow this  
myraahmaad

internet tanpa had & pantas!

Recommended Posts

maknenye abis koata teenet masih leh guna.... errr....yg dah pakai tu acu try la nengok wwe live sampai 3jam skali jalan camner?

Share this post


Link to post
Share on other sites

maknenye abis koata teenet masih leh guna.... errr....yg dah pakai tu acu try la nengok wwe live sampai 3jam skali jalan camner?

skrg internet semua pon blh guna bila data habis tapi cume slow je. tvc ni kata nonstop internet ertinya internet dia tak delay / buffer semua. tak lag la bila nak load video semua.. kalao ko nak tgk wwe baik ko guna unifi la hahaha. xyah nak risau pasal data tu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Untitled.png

nampak tak simbol infinity kat tvc & advert celcom tu? skrg user celcom blh la enjoy internet tanpa had haha. 

sy suka cara celcom dia org buat tvc tu. taklah mcm macis dan yellowman tu tvc entah ape dia org nak sampaikan msg tu. suruh 2 budak jerit2 kat kipas buat apa <_< yellowman pulak nak guna kereta mainan tu tak habis2 pulak.. lagipon sy rasa kalao celcom guna bolt sebagai ambassador mmg lagi byk org blh percayakan dia org sbb takkan senang nak ajak bolt jadi ambassador kan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

macis sudah xleh nak perform. network dia slow je, aq ni sampai mana pon slow je. sudah bosan dgn macis ni. aq rasa sbb byk org skrg ni guna macis sampai network dia pon overloaded kot. byk org yg expert telco ni kata lagi byk org dlm network telco tu, lagi lambat connection dia tu. bandwidth exceeded katanya. sudah lama aq rasa nak tukar tapi xde masa ~

Share this post


Link to post
Share on other sites

macis sudah xleh nak perform. network dia slow je, aq ni sampai mana pon slow je. sudah bosan dgn macis ni. aq rasa sbb byk org skrg ni guna macis sampai network dia pon overloaded kot. byk org yg expert telco ni kata lagi byk org dlm network telco tu, lagi lambat connection dia tu. bandwidth exceeded katanya. sudah lama aq rasa nak tukar tapi xde masa ~

tukar je la, sy sudah guna x sampai setahun lagi. baru je tukar dr yellowman. hahaha. 4G celcom stable la, x mcm telco lain sekejap 3G sekejap 4G. kadangkala ade member yg guna internet edge je hahahahahhaha. macis tu sy rasa paling byk user kat malaysia kot sbb tu sesak la network dia. satelit kecik hehe 

Share this post


Link to post
Share on other sites

tukar je la, sy sudah guna x sampai setahun lagi. baru je tukar dr yellowman. hahaha. 4G celcom stable la, x mcm telco lain sekejap 3G sekejap 4G. kadangkala ade member yg guna internet edge je hahahahahhaha. macis tu sy rasa paling byk user kat malaysia kot sbb tu sesak la network dia. satelit kecik hehe 

byk member pon tukar ke celcom. agaknya trend skrg celcom ya? hahaha member kata skrg celcom plan semua byk data murah jugak blh fight dgn yellowman lagi. bukan aq x nak tukar, setiap kali aq gi centre macis tu nak byr bill, kena tunggu sampai 45min 1 jam pon ade. malas la nak tunggu lama2 tu. byr bill pon sudah lama, kalao nak tukar register semua mesti lagi lama

Share this post


Link to post
Share on other sites

byk member pon tukar ke celcom. agaknya trend skrg celcom ya? hahaha member kata skrg celcom plan semua byk data murah jugak blh fight dgn yellowman lagi. bukan aq x nak tukar, setiap kali aq gi centre macis tu nak byr bill, kena tunggu sampai 45min 1 jam pon ade. malas la nak tunggu lama2 tu. byr bill pon sudah lama, kalao nak tukar register semua mesti lagi lama

bukanlah trend, byk org tukar ke celcom sbb mmg blh pakai telco ni. skrg ni telco paling mahal syg rasa macis la. x berbaloi pon plan dia tu. ehhh ko blh cuba gi kat blue cube pyramid, dekat jln utama je. xyah nak masuk carpark semua. setiap kali sy gi, walaupon ade byk org pon, max sy kena tunggu 5min je. efficient betul pekerja kat situ. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

66064c95-13cc-47ce-9aac-5837d9e98635.png

tgk la territory celcom yg luas ni hahahah. byk tempat yg dia cover siut. yg xde cuma gunung2 yg kat tgh je haha. signal semua pon merah je aq tgk haha. patutlah org skrg kat nonstop internet connectivity. 

Edited by lucky123

Share this post


Link to post
Share on other sites

sy suka cara celcom dia org buat tvc tu. taklah mcm macis dan yellowman tu tvc entah ape dia org nak sampaikan msg tu. suruh 2 budak jerit2 kat kipas buat apa <_< yellowman pulak nak guna kereta mainan tu tak habis2 pulak.. lagipon sy rasa kalao celcom guna bolt sebagai ambassador mmg lagi byk org blh percayakan dia org sbb takkan senang nak ajak bolt jadi ambassador kan. 

aq pon rasa mcm tu, susah nak pakai duta semua utk brand sendiri. sbb duta pon sudah kaya takkan nak tamak lagi wang yg tak seberapa tu kan. reputasi lagi penting la utk mereka tu.. jadi mcm ni celcom mmg blh pakai la hahaa. ko x kata macis, tvc cuma dgr bunyi laut je. advertiser dia org tu sudah xde idea nak pakai HAHA

Edited by myraahmaad

Share this post


Link to post
Share on other sites

66064c95-13cc-47ce-9aac-5837d9e98635.png

tgk la territory celcom yg luas ni hahahah. byk tempat yg dia cover siut. yg xde cuma gunung2 yg kat tgh je haha. signal semua pon merah je aq tgk haha. patutlah org skrg kat nonstop internet connectivity. 

ko tak tgk pon tau la rangkaian celcom paling luas kat malaysia ni, yg kedua ialah macis kot aq rasa. tp macis kadangkala internet slow dan plan semua x murah jugak. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • By rosalinda9988
      ari tu naik kete mmber pg kenduri. smbil2 boring duk blakang godek2 phone, tgk2 ada kluar signal wifi kt screen.
      tanya le mmber dr mana wifi ni, dia kata ni haa kt depan. oo rupanya ada wifi boleh bwk sana sini rupanya. malu sbb baru tau. hahaha.
      rasa nk pakai jugak la. cambest je. best tak pakai wifi mcm gini?
    • By sifutopup
      Salam 

      Sesiapa yang ingin menggunakan sim kad prepaid call pendek 5sen, 
      internet 1.5gb 30hari hanya Rm29.99

      10 nombor friends n family kesemua rangkaian call 1minit hanya 6sen

      1800sms percuma ke sama rangkaian

      Bertukarlah kepada XoX prepaid...
      Anda boleh memilih nombor baru atau kekalkan no.anda

      Simkad mampu milik hanya Rm 10 credit Rm5
      Promosi penghantaran pos percuma utk 20 pembeli

      untuk details layari KLIK SINI

         
    • By eddie74
      salam kpd semua,
      boleh tak sy nak pasang modem 1 lg ke talian yg sedia ade skrg..dan talian ni dah ade pun guna 1 modem lain...modem yg saya nk pasang ni agak jauh drp modem 1 lg tu...dlm 80meter..jadi kesimpulannya..saya guna satu line streamyx dengan dipasangkan 2 modem internet dgn setiap modem dgn password tiap satunya???harap dpt membantu...
       
      tujuan : 1 modem utk surfing internet+wireless dgn biasa2 aje std utk office
      dan modem kedua nak di pasangkan dgn laptop,android tv,dan wireless device lain
    • By antrax
      [CENTER]



      [B]> Tingkatkan kredibiliti & penampilan perniagaan anda

      > Rekaan khusus & pro

      > Harga berpatutan dengan nilai kualiti terbaik

      > Tingkatkan kepercayaan pelanggan

      > 2 pilihan rekabentuk akan diberi

      > Percuma photo thumbnail (180x180px)

      [COLOR="#800000"]> Harga promosi hanya RM50[/COLOR][/B]






      [B]> PM di sini atau ke facebook kami: [url]http://facebook.com/messages/fanpagecoverdesigner[/url]

      > Berikan keterangan lanjut iklan yang anda mahukan.

      > Tempoh masa rekabentuk kurang 1 minggu. (Biasa 24 jam)

      > Buat pembayaran melalui akaun seperti di bawah.

      No. akaun : 114271317221
      Bank : MAYBANK
      Nama : MOHAMAD SHA'RANI

      Selepas anda membuat pembayaran, sila berikan maklumat pembayaran seperti berikut:

      NO. RUJUKAN:
      NAMA BANK:
      JUMLAH:
      TARIKH:[/B]



      [/CENTER]
    • By Ardy
      This VPN service can be use for :

      VPN server location : Singapore
      port : usually 8080, 443. u can try n choose any port you want

      1. Bypass any internet blocking firewall (ex. in your office, bypass school 1bestarinet)
      2. Can be use for all ISP (ex. Streamyx, Celcom, Maxis dll) in term of bypass filtering
      3. Can be used for get unlimited free internet for YE$ ONLY (must be YE$ prepaid id. 0 data, 0 credit balance + YE$ huddle, dongle (zoom in testing)

      No credit topup, no data topup.
      FREE FULL SPEED UNLIMITED INTERNET!

      Android/IOS supported! 

      Trial 1 day provided!

      What you will need is Dongle/Huddle ye$ + YE$ prepaid ID (must be 0 data, 0 credit balance) and subscribe my vpn [email protected]/month and get FREE FULL SPEED UNLIMITED INTERNET QUOTA

      if you dont have Dongle, or huddle, you can buy device only on ye$ online store

      if you dont have yes prepaid id, you can buy online at ye$ store




      Join this Facebook Group for more details, support and server status


      RM 15/month
      156244005530 Maybank
      06080077090527 CIMB

      ARDY SHAZRIL

      [email protected], 019-4344269

      kindly provide me your username and password to register. Email will details will be send to new client.

      thanks
       
       
      speedtest result direct from our VPN server SG : 

      1.  

      (Hosted by TM Net (Cyberjaya) [14013.63 km]: 145.594 ms) 
      Download: 54.56 Mbit/s 
      Upload: 2.77 Mbit/s

      2.  

      (Hosted by Yes 4G (Kuala Lumpur) [13991.36 km]: 28.928 ms)
      Download: 238.56 Mbit/s
       
      Upload: 101.30 Mbit/s▀


      Join this FB Group for more detail : https://www.facebook.com/groups/vpnsingapore/
×
×
  • Create New...