Jump to content
Shanai

Pengesahan Keahlian

Recommended Posts

Guest AbgLang

Asslamualaikum wbt..

Saya cuba untuk mendaftar dalam Putera.Com tetapi tidak berjaya disebabkan

tidak ada paparan Imej 6 Digit Pengesahan Kod Keselamatan dalam borang

pendaftaran. Saya tidak tahu sama ada ia disebabkan oleh network tpt saya

atau memang terdapat masalah pada server anda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya dah berjaya mendaftar. Tapi kenapa dekat nama saya ada "Warn: (0%)" ? Rasa aneh sikit.. :mellow:

Sila rujuk kat link nii >> http://forum.putera.com/tanya/t27048.html

Assalamualaikum/Salam sejahtera

Ramai user yang musykil apabila melihat "warning bar" di bawah nama mereka di dalam forum [email protected]

Saya ingin meyakinkan semua bahawa selagi "warning bar" itu berada pada tahap 0% maka tidak ada apa yang perlu dirisaukan oleh anda.
"Warning bar" tersebut hanya dapat dilihat oleh anda sendiri dan moderator sahaja. Anda juga tidak akan melihat sebarang "warning bar" pada ahli lain. Semua orang ada "warning bar" dan semuanya 0% kecuali mereka yg telah diberi amaran oleh moderator sekiranya melanggar peraturan-peraturan forum.

Saya berharap anda semua tidak perlu terasa bersalah kerana moderator sendiri pun ada "warning bar" masing-masing dan semuanya 0%.

Anda hanya perlu risau jika warning bar anda tidak 0%, yang bermakna anda ada buat silap kat mana-mana. Biasanya moderator akan beritahu apa kesilapan anda. Jika anda di-suspend, mungkin akan memakan masa beberapa jam atau hari sahaja. Tetapi jika anda di-ban, maka kemungkinan anda tidak boleh akses sampai bila-bila selagi saya tidak mengampunkannya.

Sistem ini dipasang untuk memudahkan moderator memberi amaran dan teguran kepada ahli-ahli yang tidak mematuhi peraturan dan etika Internet. Saya terpaksa melaksanakan sistem ini memandangkan semakin ramai ahli yang tidak menghormati peraturan dan etika di Putera.com.

sekian, harap maklum.[/code]

Edited by scorps

Share this post


Link to post
Share on other sites

Knapa sayaX boleh posting, add reply, new topic. Saya punya ID kena block ke :huh:

ni dah boleh post dah??

kat bahagian mana yg tak lleh tuu??

Share this post


Link to post
Share on other sites

e-duit a tu..... kan admin dah block...

spammers...

aku punya pon tak boleh....huhuhuhu kene block ke aku punya nick kat situ...naper yer...aper salah aku...compius aku... :wacko: ....plezzz reply k...

ohhhh...e-duit sekarang admin dah block...ohhhh..aku ingat aku sorang jer yang tak boleh nak post....confius...boleh ker pakai thread ni untuk promote <------aku main2 jer....huhuhu...kalau road block tamat info2 ler...rindu la kat e-duit

Edited by fiezie

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest Guest

Knapa hadkan kpd saudara baru. Kesian tak ada tempat nak ngadu lagi..............bukankah kita warga demokrasi. Asalkan jaga batasan2 jangan lampaui norma2 kehidupan bermasyarakat OK lah tuu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

xper..x penting tuh semua..

janji menyumbangkan yg kite tau dalam putera.com nih..

group2 tuh semua x penting..

group tuh nanti die berubah2 ikot sumbangan ko dlm nih..

maksud haku post2 yang bermaklumat ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya sudah menjadi ahli..tetapi group saya bukan dalam ahli

Selamat datang. Anda akan menjadi ahli sekiranya anda terus bersama kami di forum ini sambil menyumbangkan idea-idea yang bernas

dan memberi manfaat kepada kita semua.

Note: Post > 30 akan menjadi Ahli Biasa. Harap maklum.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya ingatkan saya ni masih bukan ahli/member..tu yang saya tanya..sori yer hehe

Saya masa dalam group ni tak dapat megakses penuh lagi ker? ada ke ruanagan yang di hidekan dari pandangan saya?. :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Saya masa dalam group ni tak dapat megakses penuh lagi ker? ada ke ruanagan yang di hidekan dari pandangan saya?. :unsure:

ada je ruangan yg di "hide" kan..

tu ruangan khas utk geng2 mod & admin jer..hehhe

xde beza pun utk akses antara group learning & mmbers

Share this post


Link to post
Share on other sites

ada je ruangan yg di "hide" kan..

tu ruangan khas utk geng2 mod & admin jer..hehhe

xde beza pun utk akses antara group learning & mmbers

ada, kat bahagian JATIDIRI &PERIBADI

Nota: Forum ini tidak boleh diakses oleh Guest, Validating & Learning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Kepada sesiapa yang telah mendaftar sebagai ahli di PUTERA.com tetapi sehingga kini masih belum menerima e-mel pengesahan (validation) menerusi e-mel anda diminta menghubungi pihak admin melalui Posting ini atau e-mel

admin @ putera.com

Sekiranya anda tidak ingin mendaftar (ingin batalkan username yang tidak jadi nak daftar), anda boleh maklumkan juga kepada pihak kami.

Sekiranya kami tidak mendapat sebarang maklum balas, kami akan menganggap anda tidak ingin mendaftar menggunakan e-mel yang dinyatakan.

- Admin

Salam Admin,

Saya ade masalah untuk Post ke dlm Forum? adakah Admin telah menyekat id saya drp Post apa2 didalam forum? @ saya masih tidak melengkapi kehendak Admin.

Validation saya dah lakukan

Harap kerjasama drp Admin utk kebaikan ahli putra. TQ

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...