• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

roaming utk international

14 posts in this topic

Posted · Report post

Hello korang!

nak pegi travel ni..

but still tak dpt roaming international yg bagus..

mintak jasa baik rekemen laa mane2 telco .. hahahahaha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello korang!

nak pegi travel ni..

but still tak dpt roaming international yg bagus..

mintak jasa baik rekemen laa mane2 telco .. hahahahaha

nak pergi ke mana, berapa lama, nak guna pakej apa (voice + SMS + data) ?

PS: kadang-kadang lebih berbaloi beli SIM tempatan. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak pergi ke mana, berapa lama, nak guna pakej apa (voice + SMS + data) ?

PS: kadang-kadang lebih berbaloi beli SIM tempatan. 

 

nak pergi jepun..

dalam 2 minggu mcm tu laa..

kalau boleh nak pkai pakej yg ok laa utk buat call, data tu sume..

kalau beli sim tempatan, telco ape yg bgus bro?? 

sebab telco aku guna skrg x bape bgus laa..

line nak x nak je ade..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

aquw bkan nak ckp ape laaaaa...

aquw pun tak tau ape yg terbaik utk ko bro..

hahaha..

tengah tunggu orang yang kerap pegi travel je jwab..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak pergi ke mana, berapa lama, nak guna pakej apa (voice + SMS + data) ?

PS: kadang-kadang lebih berbaloi beli SIM tempatan. 

 

u ade sim temapatan yang ok ke??

ade x pakej utk data je??

sebab zaman moden ni mana ade org nak pkai call or sms dahh..

semua nak pakai internet je..

internet lagi penting.. hihihi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hello korang!

nak pegi travel ni..

but still tak dpt roaming international yg bagus..

mintak jasa baik rekemen laa mane2 telco .. hahahahaha

Maxis or Hotlink kan adew..

aque pakai tue jea sekarang kalau nak gi travel

murah dari telco laen

yank laen semue mahal ! bil melambung tinggi sekali pakai jew..

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hish3!!

wonderoam kan ade

murah je tau.. unlimited calls then 3gb data

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

yaaa wonderoam.. baru ternampak ads diey kat newspaper..

bagus jugak kalau ade rekeman kan

mana lah tau ai pulak nak pg travel dah ade infomation

kikikikihhh :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post


hish3!!

wonderoam kan ade

murah je tau.. unlimited calls then 3gb data

haha.. ye ke unlimited call..

bagus2.. senang nak borak pjg dgn family or orang kt Malaysia nie..

so, rege bape tu? haha

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

haha.. ye ke unlimited call..

bagus2.. senang nak borak pjg dgn family or orang kt Malaysia nie..

so, rege bape tu? haha

aiyaaakkkk!! haha 

dia ade 2 pakej.. sehari rm 38 n seminggu rm 138

yg gambar ni utk rm 138 

607-730-1-Week-138_USP.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

chooooooppppppppppp!!!

wonderoam ni ad certain country yang bleh pakai ker or what??

I also want to use this.. coz i want to futher my studies in aussie..

it is good for me??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

chooooooppppppppppp!!!

wonderoam ni ad certain country yang bleh pakai ker or what??

I also want to use this.. coz i want to futher my studies in aussie..

it is good for me??

citew diew mcm giniw peah oiitt hahaha

wonderoam ni adew duew taw..

1 tuw rm 38 untok worldwide ye

lagiew satuw tuw rm 138 untok certain places jew 

kalaw kaw nak sambung belajar kat aussie, kaw pakai lah yg rm 38 tuw

ada paham?? hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

kena cpt pakai cpt..

kang lambat kelam kabut pula

dah laa this sunday nak pergi indonesia.. hehe

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

nak pergi jepun..

dalam 2 minggu mcm tu laa..

kalau boleh nak pkai pakej yg ok laa utk buat call, data tu sume..

kalau beli sim tempatan, telco ape yg bgus bro?? 

sebab telco aku guna skrg x bape bgus laa..

line nak x nak je ade..

Cuba check kat sini.

http://www.rahaholidays.com/free-overseas-sim.html

Lepas cuba nanti bagi feedback kat sini. Hehehe.

PS: Kat Jepun ada banyak free wifi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0