• Announcements

    • Peraturan Umum, Sila baca !

      1) Perbincangan illegal , seperti download , provide link muat turun, lanun sebagainya ditegah dan akan dipadam tanpa notis. Sila ambil perhatian , sebarang perbincangan mengenai download men-download, sharing link yang berkait kepada illegal material: - akan dipadam serta merta - tiada kompromi, user akan diberi warn jika melakukan kesalahan sama Contoh related : - " aku tengah sedut ni.. sejam lagi siap.. " - " kat mana ko dload laju gile.. aku lagi 14 hari nk siap" 2) Spamming, double pos, smiley semata-mata adalah satu kesalahan besar, elakkan membuat susulan pos dibawah susulan sendiri. Warning tanpa notis akan diberikan. 3) Elakkan drama fanboyism , samada berkait dengan konsol, permainan pc dan sebagainya 4) Perbincangan private server tidak dibenarkan, namun multiplayer via hamachi group dibenarkan. 5) Cheat codes dibenarkan, tetapi tidak kepada [email protected] 6) Screenshot seeloknya bersaiz 640 x 480 ke bawah, sila gunakan code spoiler sekiranya tidak resize pic anda. 7) One line posting (susulan satu baris) tanpa menjawab persoalan dan tidak memberi apa-apa manfaat dikira sebagai SPAM. SILA GUNAKAN FUNGSI REPORT JIKA TERDAPAT USER/TOPIK YANG MELANGGAR PERATURAN DI ATAS. ____________________________________________________________ _______________________________ .::. Kegagalan mematuhi terma dan syarat boleh mengakibatkan posting anda di padam dan anda mendapat warn level secara percuma .::. ____________________________________________________________ _______________________________
Sign in to follow this  
Followers 0

Note 5 baru

26 posts in this topic

Posted · Report post

Eh, aq dengar note 5 baru ni akn dtg ke Malaysia pada mggu depan Sutera Mall JB 4th-6th Sep.

Sape minat nak g beli? Rasa mesti kena tunggu queue yg panjang. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Tempat lain ada roadshow jugak .

Sunway Pyramid 4-9 dgn Gurney Plaza Penang 4-6. 

Nasib baik rumah sye dekat dgn Sunway, blh camp kat situ. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

hanya 3 tempat je?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

hanya 3 tempat je?

Samsung announce 3 tempat ni ajer, yg lain xde kut. Mula2 ny sye pn tak perasan Sunway dan Penang ade. ahaha

Edited by aminur88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

boring la roadshow cam ni, biasa promo gadgets mereke saje. Biasa gadgets yg promo mesti mahal gila.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tujuan utk promo n5 ape lg? tapi mcm blh dpt free aksesori klo beli note 5 dlm ari pertama roadshow.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

Dlm soyacincau note 5 article kata,   100 customer yg bli note 5 masa launch date blh dpt half price utk pembelian kedua. tapi rasa klo bli dua note 5 hanya blh dpt satu set free aksesori jer.

Edited by aminur88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

tujuan utk promo n5 ape lg? tapi mcm blh dpt free aksesori klo beli note 5 dlm ari pertama roadshow.

ape aksesori blh dpt free?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

ape aksesori blh dpt free?

wireless charger dgn battery pack. Mahal tau yg 2 benda ni, jumlah 500 lbh. :o

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Dlm soyacincau note 5 article kata, 100 customer yg bli note 5 masa launch date blh dpt half price utk pembelian kedua. tapi rasa klo bli dua note 5 hanya blh dpt satu set free aksesori jer.

Besok ramai org kerja, rasa tak ramai org akan pi. lg tu promotion mula awl pg pukul 10.

Ramai org masih kerja.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Besok ramai org kerja, rasa tak ramai org akan pi. lg tu promotion mula awl pg pukul 10.

Ramai org masih kerja.

Suruh family atau kwn yg tak kerja tolong bli. Apa susah?  Esok aq ambil AL pi queue. haha 

Lps tu, monday blh show.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Esok, aq ade pi juga dekat sunway. Kena bagun sebelum pukul 7 dan insyallah takde jam.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah sampai. dgn queue. ramai org ny.  insyallah blh dpt gold ticket tu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

dah sampai. dgn queue. ramai org ny.  insyallah blh dpt gold ticket tu.

apa tu gold ticket? sy suka samsung s6 edge +, mana satu pelan ade telco package yg murah?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa tu gold ticket? sy suka samsung s6 edge +, mana satu pelan ade telco package yg murah?

Gold ticket blh pakai dlm roadshow utk dpt diskaun bli n5 tpi skrg road show dah abis, takde gold ticket lagi. 

pelan tak sure, kena pi website check kut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa tu gold ticket? sy suka samsung s6 edge +, mana satu pelan ade telco package yg murah?

Celcom ade samsung Edge + dan note 5  telco package.

Harga device RM2,288

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Celcom ade samsung Edge + dan note 5  telco package.

Harga device RM2,288

apa benefits lepas subcribe celcom telco package ni? bleh terang lebih lanjut. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

apa benefits lepas subcribe celcom telco package ni? bleh terang lebih lanjut. 

jika pilih s6 ada 2 harga utk device..RM1488 , RM2288. Bleh guna 2 sim kad. Ade 3GB Internet + 3GB complimentary Celcom WiFi.

200 mins + 200 SMS utk semua networks..

S5 ada RM1938 atau Rm1138. RM1938 device utk single sim usage .

RM1138 adalah harga  postpaid First Elite dual sim
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

jika pilih s6 ada 2 harga utk device..RM1488 , RM2288. Bleh guna 2 sim kad. Ade 3GB Internet + 3GB complimentary Celcom WiFi.

200 mins + 200 SMS utk semua networks..

S5 ada RM1938 atau Rm1138. RM1938 device utk single sim usage .

RM1138 adalah harga  postpaid First Elite dual sim
 

digi lbh murah 7gb baru 148. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

digi lbh murah 7gb baru 148. 

x mau dg..coverage teruk, asyik x ade line. 

nak buka fb kena tunggu 30 mins utk loading. susah ni.

Edited by jongmin

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted (edited) · Report post

x mau digi..coverage teruk, asyik x ade line. 

nak buka fb kena tunggu 30 mins utk loading. susah ni.

um lagi teruk. Sy rasa celcom liputan luas sikit (kdg2 berbanding dng area jugak), sbb kadang2 blk kampung pon ada line. Cuma 4G liputan kena banding dgn area.

Edited by joe88

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

 

um lagi teruk. Sy rasa celcom liputan luas sikit (kdg2 berbanding dng area jugak), sbb kadang2 blk kampung pon ada line. Cuma 4G liputan kena banding dgn area.

kena tgk guna fon apa. jika fon x bleh support 4g , rugi la.  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

digi lbh murah 7gb baru 148. 

call dan sms murah tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Celcom first call rate dan sms 100 mins+100sms to all networks.

Celcom Optimiser 600 mins+600 sms to all networks

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Celcom first call rate dan sms 100 mins+100sms to all networks.

Celcom Optimiser 600 mins+600 sms to all networks

 

 

 

Maksud ada 2 pelan?  call/min dan sms mahal tak?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0