Jump to content
Sign in to follow this  
cjaeyun

Gaming phone bawah RM 1000?

Recommended Posts

Sapa - sapa tau tak phone RM1000 yang boleh buat pakai gaming... phone first aku pakai samsung a12... yang ni aku guna untuk kegunaa ofis dan kegunaan harian.

Nak beli phone untuk buat gaming pulak sebab aku pikir nak streaming pubg... tak nak campur dengan phone lagi satu takut jadi pape problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Xiaomi pun ok, byk yg beli Xiaomi utk main game tapi I tak sure bawah RM1000 ada tak, tapi I rasa ada sebab byk tgk student pakai 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ya i pun lbh suka beli dgn telco sebab dpt data sekali lagi bayar setiap bln tak ya sekaligus bayar

U blh tengok yg subsidi kerajaan bagi utk beli fon juga kalau u B40 ya 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/14/2021 at 7:30 PM, limtape said:

Xiaomi pun ok, byk yg beli Xiaomi utk main game tapi I tak sure bawah RM1000 ada tak, tapi I rasa ada sebab byk tgk student pakai 

vivo pun okay jugak kalau main game. Mmg susah nak cari phone yg bawah 1k kalau yg best buat gaming ni

Share this post


Link to post
Share on other sites
22 minutes ago, limtape said:

Ya i pun lbh suka beli dgn telco sebab dpt data sekali lagi bayar setiap bln tak ya sekaligus bayar

U blh tengok yg subsidi kerajaan bagi utk beli fon juga kalau u B40 ya 

Tula sekarang ni susah nak beli baru byr sekaligus sbb komitmen lain pun bnyk. Ada dgr jgk psal B40 ni mcm best je dpt phone free

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, limtape said:

Ya i pun lbh suka beli dgn telco sebab dpt data sekali lagi bayar setiap bln tak ya sekaligus bayar

U blh tengok yg subsidi kerajaan bagi utk beli fon juga kalau u B40 ya 

First time tahu pasal subsidi kerajaan psal fon ni. Nak check layak ke tak tu kat mana eh?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, superman22 said:

First time tahu pasal subsidi kerajaan psal fon ni. Nak check layak ke tak tu kat mana eh?

Betul u check dgn telco u pakai, website atau app pun boleh, masuk IC & nombor fon jer 

Mcm I pakai Celcom, ni link dia 

Tebus rebat sebanyak RM360 | Program Jaringan Prihatin | Personal | Celcom 

23 hours ago, bentuk35 said:

Boleh je check kat website mana2 telco kot. Tapi x sure telco lain2 punya rebate tu sama bnyk atau lebih kurang sama

Yg I tau ni telco lain bagi package yg lain, kalau ada masa blh compare dulu ya 

Share this post


Link to post
Share on other sites
24 minutes ago, lukmansia80 said:

Aa yg Jaringan Prihatin ni, kawan I kata Celcom antaranya Celcom paling berbaloi, diskaun sampai RM360

Ya betul I dah tanya kawan I ni, dia cakap sebab Celcom ada bagi extra diskaun selain dari yg kerajaan bagi tu so berbaloi la sign dgn Celcom

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/16/2021 at 7:13 PM, limtape said:

Betul u check dgn telco u pakai, website atau app pun boleh, masuk IC & nombor fon jer 

Mcm I pakai Celcom, ni link dia 

Tebus rebat sebanyak RM360 | Program Jaringan Prihatin | Personal | Celcom 

Yg I tau ni telco lain bagi package yg lain, kalau ada masa blh compare dulu ya 

Tula nak compare dulu mana berbaloi tapi celcom pun mcm best je dpt rebat lgi bnyk

Share this post


Link to post
Share on other sites
11 hours ago, lukmansia80 said:

Aa yg Jaringan Prihatin ni, kawan I kata Celcom antaranya Celcom paling berbaloi, diskaun sampai RM360

Uishh ni lgi bnyk la dari telco lain. Haritu ada tengok gak digi boleh tebus dlm RM300 je sikit betui

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/15/2021 at 8:08 PM, bentuk35 said:

Boleh je check kat website mana2 telco kot. Tapi x sure telco lain2 punya rebate tu sama bnyk atau lebih kurang sama

Dah check tapi x layak la pulak. Tak pe la bgi chance kat B40 diorng yg boleh la dpt free phone

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, goldring51 said:

Uishh ni lgi bnyk la dari telco lain. Haritu ada tengok gak digi boleh tebus dlm RM300 je sikit betui

Haah umobile pun dpt dlm RM300. Aku rasa celcom la kot rebate yg sampai RM360 boleh tebus

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, superman22 said:

Dah check tapi x layak la pulak. Tak pe la bgi chance kat B40 diorng yg boleh la dpt free phone

U blh share kat kawan2 sebab lagi byk yg tak tau program ni 

Share sekali lagi kata Celcom ni paling berbalai nanti tanya2 pula hahahaha

12 hours ago, bentuk35 said:

Haah umobile pun dpt dlm RM300. Aku rasa celcom la kot rebate yg sampai RM360 boleh tebus

Ya lagi data Celcom bagi tu top up jer sikit dapat la sekurang-kurangnya 7GB takya takut data habis cepat 

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, limtape said:

U blh share kat kawan2 sebab lagi byk yg tak tau program ni 

Share sekali lagi kata Celcom ni paling berbalai nanti tanya2 pula hahahaha

Ya lagi data Celcom bagi tu top up jer sikit dapat la sekurang-kurangnya 7GB takya takut data habis cepat 

Tula sape yg x mau dpt rebat bnyk tpi kena consider tukar ke celcom la kalau user telco lain huhu

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/18/2021 at 11:37 PM, goldring51 said:

Dah share kat my family & kwn2 pastu pelik gak ada x thu pasal jaringan prihatin ni. Rugi la x redeem rebat ni bukan selalu dpt

Kita harap next time akan ada lagi incentif macam ni walaupun covid dah tak berterusan lagi and telco lain boleh la follow celcom buat rebate ekstra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...