Jump to content
Sign in to follow this  
ahaksz!

Command & Conquer 4

Recommended Posts

[center][font="Verdana"][color="#FF0000"][size="6"][b]Command & Conquer 4: Tiberium Twilight[/b][/size][/color][/font]

[img]http://img714.imageshack.us/img714/9430/cc4ttcover.jpg[/img]
[color="#0000FF"][size="4"]Release Date: 16 Mac 2010[/size][/color][/center]

[b][color="#8B0000"]About Game:[/color][/b]
Command & Conquer 4: Tiberian Twilight is an upcoming video game and the latest installment of the popular Command & Conquer franchise currently under development by EA Los Angeles exclusively for Microsoft Windows and is set for release March 16, 2010. It will constitute the final chapter in the Tiberium saga. A cinematic trailer for the game was released on July 24, 2009 with many more details revealed in magazines which featured extensive cover stories on the game. In addition, Command & Conquer 4 will require the player to be online at all times regardless of whether the player is playing single-player campaigns or skirmishes or online play, however EA is currently considering whether to create an offline mode for players to play the Campaign offline. Command & Conquer 4 will also utilize EA's own servers for online play, rather than Gamespy Servers which EA has relied on for Command & Conquer games in the past. A closed beta of the game was officially released to contest winners by EA on November 21, 2009.

[b][color="#8B0000"]Gameplay[/color][/b]
Tiberian Twilight gameplay no longer requires the player to gather resources to build an army, unlike past C&C games, nor to destroy all enemy forces. In the main game mode of C&C4, the player will have to capture control nodes that are scattered across a map and hold more nodes than the enemy long enough to gain enough points to win the match. It will also differ greatly from many past games in the series, removing many past traditional elements and replacing them with elements from more recent and popular RTS games such as Dawn of War II such as a new bottom interface and a new upgrade-oriented resource gathering system, as well as minimal base construction and management. Unlike in Tiberium Wars, it will feature class-based gameplay as well as some RPG elements. There will also be no naval warfare in Tiberian Twilight, as was the case with previous C&C games in the Tiberium universe, and as opposed to games in the Red Alert universe who have always featured naval units in one way or another.

The game's current alpha interface is more similar to the "bottom bar" of Command & Conquer: Generals rather than the traditional "Sidebar" which has been a staple feature in most previous Command & Conquer games. The game's interface, like Generals, seems to be inspired by the interface from the Age of Empires Series or StarCraft series rather than the original sidebar which had been used in the more recent Command & Conquer games Tiberium Wars and Red Alert 3. In addition the game will remove another traditional method of resource gathering which is to build refineries which will in turn send out harvesters to mine Tiberium, the game's main resource, at Tiberium Fields and instead opt to make the player constructing rigs at predetermined locations which would harvest Tiberium from the core network and then constantly produce resources till destroyed much like oil derricks in previous games. Tiberium Crystals like in previous games will still be present in the field as "eye-candy", but will not be usable in any way. Yet another difference from the traditional C&C games is the presence of a population cap something which is present in many other RTS but was only featured in the Xbox 360 version of Command and Conquer.

[b][color="#8B0000"]Video:[/color][/b]
[media]http://www.youtube.com/watch?v=sVB5H5MOczQ[/media]

[b][color="#8B0000"]Official Website[/color][/b]
[url="http://www.commandandconquer.com/"]LINK[/url]

[b][color="#8B0000"]Boleh dapatkan key BETA dari Gamespot[/color][/b]
[url="http://www.gamespot.com/event/codes/command-conquer-4-open/?tag=gumballs;subtitle;3"]Gamespot[/url] Edited by ahaksz28

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='highlander' date='15 February 2010 - 10:43 AM' timestamp='1266201831' post='1016706']
nice game ... kepada saudara ahaks kalo rajin translate la ke bm :lol:
da main da yang tiberium wars ngan kane warth. dah menang, dalam masa 2 minggu B)
[/quote]

haha copy pasta podewin :P try la yang CNC Beta ni.. dengar review so far tak lah terlalu improve.. tapi baru beta.. maybe yg official better lagi.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
hahaha, kalo kuar yang official pun aku tunggu yang tuutut punya.takkan nak beli yang ori :rolleyes:
tapi nampak cam improve kaw2 je... aku nampak cam benda baru je kat video tu :wacko:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='nocturnal' date='15 February 2010 - 11:25 AM' timestamp='1266204335' post='1016714']
adoi..ingat red alert punya version..rupanya tiberium..
aku kureng sket kalau tiberium ni..
[/quote]

:lol: camtu kena try r

btw tekejut gak aku, time lepas deploy ble pilih nak sapot base, attacking base atau defansive base :unsure: ..

Share this post


Link to post
Share on other sites
screenshot dari aku..haha..aku tak berapa gemar sangat main multiplayer.. more focus dekat campaign dia saja..
[spoiler]
[center][img]http://img69.imageshack.us/img69/9020/rtsfinal201002151247539.jpg[/img]
[img]http://img519.imageshack.us/img519/6554/rtsfinal201002151246115.jpg[/img]
[img]http://img69.imageshack.us/img69/3778/rtsfinal201002151243193.jpg[/img]
[img]http://img27.imageshack.us/img27/5372/rtsfinal201002151241399.jpg[/img]
[img]http://img36.imageshack.us/img36/1366/rtsfinal201002151237515.jpg[/img]
[/center]
[/spoiler] Edited by ahaksz28

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Jedi' date='18 February 2010 - 09:42 AM' timestamp='1266457346' post='1017422']
(Salam)

Dah jual ke game ni?
[/quote]

belom lagi jual tapi ada boleh download untuk try BETA.. dijangka keluar bulan April.. kalau nak preorder pun boleh dah sekarang ni.. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
sedikit update mengenai storyline dan juga features

[spoiler]
Synopsis
In the year 2062, humanity found itself on the brink of extinction. Tiberium, the mysterious, alien crystalline structure that infested Earth for decades and caused years of relentless conflict between the Global Defense Initiative (GDI) and the Brotherhood of Nod, was close to rendering the planet uninhabitable. In the midst of this crisis, Kane, Nod's prophetic leader, emerged from seclusion to deliver GDI the message that he had developed a system that could control Tiberium and harness its power. But he could not build this "Tiberium Control Network" without GDI's cooperation. Thus, the two opposing factions—GDI and Nod—found themselves in a desperate and unlikely alliance to stop Tiberium from extinguishing mankind.

Now, after 15 years, the network is nearly complete. Tiberium is under strict control and our revitalized planet is on the cusp of a new age of prosperity and progress. It is only now that the world's citizens begin to seriously ponder why Kane chose to help, and what he will want in return. These questions and more lead to the dramatic final act of the 15-year Tiberium saga in Command & Conquer 4 Tiberian Twilight.

Kane. GDI. Nod. Tiberium. How will it end? Find out in Command & Conquer 4 Tiberian Twilight, told through gritty live-action cinematics, persistent player progression, and a multitude of innovations to the classic fast and fluid Command & Conquer gameplay
[/spoiler]

Game Features:
[spoiler]
* [b]The Epic Conclusion to the Tiberium Saga[/b] – Kane returns in the thrilling conclusion to one of gaming’s longest running storylines, told through gritty live-action cinematics. Choose to take on the campaign solo or team up with a friend and play cooperatively!
* [b]Persistent Player Progression[/b] – The more enemy units you destroy, the more experience points you earn to progress your player profile! Level up to unlock new units, powers, and upgrades to make your army more powerful!
* [b]Always on the Move[/b] – For the first time ever in the C&C series: a massive, mobile, all-in-one base, The Crawler, lets you pack up and move your base with your army for a new layer of strategic depth. Build units as you move across the field, and deploy whenever and wherever you choose!
* [b]Choose Your Class[/b] – Choose from three unique classes from both GDI and Nod, each with its own specialized units and powers, for more strategic and combative options that match your play style of choice! Offense, Defense, or Support classes—which will you pick?
* [b]Team Up and Take the Battle Online[/b] – Join your fellow commanders online and tackle your opponents in the biggest C&C multiplayer to date, featuring 5 vs 5 objective-based battles! Choose your favorite class and take online strategy action to the next level as you conquer objectives while pummeling your enemies. The all-new party system lets you move with your party of friends from one online battle to the next.

[/spoiler]

Share this post


Link to post
Share on other sites
sape dah beli?

aku ingat nak angkut ori la. finale tiberium saga ni! setelah 15 tahun menunggu... :lol:

spec dier same ke ngan tiberium wars yang dulu @ dah lagi berat?

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='19 March 2010 - 02:58 AM' timestamp='1268938739' post='1022156']
sape dah beli?

aku ingat nak angkut ori la. finale tiberium saga ni! setelah 15 tahun menunggu... :lol:

spec dier same ke ngan tiberium wars yang dulu @ dah lagi berat?
[/quote]

aku main BETA hari tu boleh tahan heavy dia.. tapi rasa boleh main lagi PC yang boleh main Tiberium Wars dulu.. maybe setting grafik low sket untuk shadow..tak pun off je.. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites
aritu aku bace review, rase2nyer macam baik beli biskut jacob je la. main just nak tau ending dier camne je.

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='cucu mat kilau' date='26 March 2010 - 08:23 PM' timestamp='1269606237' post='1023213']
game jenis ni kalau beli ori rugi ... game tembak tak pa beli ori hehe
[/quote]

lain taste ko dengan aku. pada aku setakat ni game tembak2/FPS langsung takde replay value, so tak berbaloi beli macam mane pon. aku plak bukan jenis suke main online, so battlefield, MW2 sume memang out of list.:P

aku baru try, main skirmish sepam dua, ni komen aku setakat ni:

-grafik memang takde perubahan langsung dari CnC3, so takde hal. aku boleh run high sume, no AA, 1024x768 (sebab monitor 15 inci je :lol:).
-sape penah main Company of Heroes, ni lebih kurang je tapi lagi fast, sebab Company of heroes masih ade base, ni bagi MCV je, MCV pulak bawak pegi satu base jenjalan pusing map, nak stay pon boleh. Maksud aku MCV ni agak laju la, tade la sesiput dulu. Kalau pilih Support mode base tu boleh terbang lagi. :P
-Bace introduction dier tulis 'fast and fluid', tu memang betul, memang laju gile. Perlu pikir cepat, decide cepat, klik cepat. ^_^
-Pada aku game ni bagus dan best, aku tak paham apasal budak2 LYN menyampah sangat dengan game ni.
-Agak ringan jugak la, 1 DVD je, takde la berat mane.
-Ade pupulation cap, bukan boleh sepam gile2 macam dulu. Sape penah main DoTA, Age of Empires, Warcraft, Warhammer 40k, mesti tau population cap ni. Setakat aku main baru 90 je pop cap dier, tak tau boleh naik 120 ke tak.
-AGAK HAMPEH bile game ni required full online, so sape2 takde internet memang kantoi tak lepas nak main la [size="1"][color="#FFFF00"](ehem2 lain cerita)[/color][/size]. Drawback yang agak dasyat pada aku bile sape2 nak main on-the-go kat laptop, sebab game ni tak berat, setakat laptop yang ada ATI HD 4xxx mobile @ Nvidia GTxxx mobile tu kompem lepas punyer.

Sape kaki2 Dawn of War, CoH, tak dilupe Tiberium fans memang patut main, sebab layannnnn.... :lol:

WARNING! SPOILER!
[color="#FFFF00"]Katenyer game ni akan dedahkan asal usul Kane dari Red Alert 1 lagi, tapi tak cerita pon. Aku rase mesti keluar expansion nak cerita pasal Kane lagi 6-7 bulan.
Aku memang kaki RTS, so setakat ni, 4/5.[/color] Edited by Nezict

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku baru beli game nie

(batuk2 versi) :lol:

nak try la
hehe

aku baru beli game nie

(batuk2 versi) :lol:

nak try la
hehe

Share this post


Link to post
Share on other sites
kelakar gile la wei.

orang yang beli ori pon biskut jacob-kan game ni semata2 nak main offline.

:lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='28 March 2010 - 01:44 AM' timestamp='1269711874' post='1023348']
kelakar gile la wei.

orang yang beli ori pon biskut jacob-kan game ni semata2 nak main offline.

:lol:
[/quote]

maksud nya.

ko ke orang tu? :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='Nezict' date='28 March 2010 - 01:44 AM' timestamp='1269711874' post='1023348']
kelakar gile la wei.

orang yang beli ori pon biskut jacob-kan game ni semata2 nak main offline.

:lol:
[/quote]

kite pk sndiri pn tau...da beli ori..tapi tiap2 kali nk main,kne online..mmg truk la...

mcm kes ubisoft ngn silent hunter 5 la baru2 nih...ubisoft brani bwt DRM baru,realtime authentication,means player silent hunter 5 nih kne online tiap2 kali nk main even singleplayer dan sentiasa kne online..kalo connection terputus mase tgh main,game trus CTD..naye btol..huhu..tapi yg klakarnye...bile ubisoft kne soal kalo ape akan jadi kalo server ubisoft offline or kne godam..trus terdiam sribu bahasa ubisoft skang..hahah

Share this post


Link to post
Share on other sites
[quote name='khairul anwar' date='28 March 2010 - 02:00 AM' timestamp='1269712812' post='1023351']
maksud nya.

ko ke orang tu? :lol:
[/quote]

takde lah. aku biskut cap ping pong je. :P

aku google tadi sebab biskut ping pong dalam cd tu macam tak jadi.

sekali jumpe isu pasal ade yang beli ori, kene [biskut tawar]. macam kes microsoft buat WGA kene kat user original la.

aku tak tau bende ni legal ke tak kat sini, tapi sape2 nak main sila carik server emulator untuk CnC4 sebab user ori pon cari menatang ni. :lol:

aku tak minat GDI sangat la dalam game ni. jadi macam tiberium sun dulu. old skool, robot 2 kaki, 4 kaki.

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku dah try main abiskan Nod campaign + level 20 Nod (hand of Kane).

setakat ni:
-defense mode mengarut. ade ke pakai infantry je. tapi ade superweapon macam nuclear strike, dan superweapon2 lain dalam CnC3 dulu.
-aku malas nak main strategi kaw2, so aku bukak pop cap pakai trainer, jadi la CNC3 berwajah CNC4... :P best jugak la.
-mission agak pendek dan MENCABAR. kene perah otak kaw2 kalau tak pakai trainer. pakai trainer bukak pop cap kacang je. :lol:
-agak bangang la bila EA bubuh counter table dalam game ni. Maksudnya Raider/Attack Buggy hanya boleh lawan Wolf dan bende2 kecik je. Terjumpa tank lauk. Tapi kalau tank terjumpa orang walaupon 2-3 orang, tank yang lauk :ph34r: . Bodo gile mamoth tank dalam game ni. SO tak boleh bawak satu jenis unit lepastu sepam. Memang kompem kalah.
-Tak balance. Contoh Titan MK II same power dengan Scorpion tank dari segi armor dan power attack. Tapi scorpion tank attack setiap 4 saat, tapi Titan MK II attack setiap 10 saat (?!). Lauk la kalau macam tu.
-Nak upgrade kene kutip tiberium box yang keluar bila bunuh musuh. Nanti baru dapat tiberium point dan baru boleh upgrade. Agak bodoh disitu.
-Replay value yang rendah. Aku dah rase malas nak abiskan GDI campaign.
-Ending tergantung. Siapa Kane tu tak diceritakan tapi ada bagi hint sikit la kenapa dier tak mati walaupon dari Tiberium Dawn (CnC1) dulu.

Score dari aku:2/5

Score CNC3 Tiberium Wars (game sebelum tiberian twilight) : 4.5/5

So, compare la sendiri. Kalau sape2 nak tshirt CnC4 boleh la beli yang ori (dari TSB, bukan Steam).

Dan sape2 rase bosan tu, boleh la beli cap ping pong. Tak berbaloi pada aku beli ori. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
(Salam)

Ramai yang kata game ni boring.
'Kane's Wrath' lagi best.

Tak jadi la nak main ;)

Apa la EA...penutup game ni buat cincai jer.
Patutnya buat la grand giler. Edited by Jedi

Share this post


Link to post
Share on other sites
aik thread terhenti kat sini ja ka?
aku x tau langusng story line game ni mahupun red alert dan seangkatan dengannya.haha.
pakai main ja,skrimish..susun strategi pastu serang
sesapa rajin leh la crita kisah game ni

aku x main lagi c & c 4..haha gila ketinggalan
dlm proses baru nak main dengan grafik card baru

Share this post


Link to post
Share on other sites
Ku pun main campaign je C&C 4 ni.. Pengalaman main skrimish pun lain sikit.. Tapi macam tak best sangat la yang C&C 4 ni kalau nak compare dengan Generals ZH & C&C 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...