Jump to content
B@zSh™

Download Rs Premium Acc Slow

Recommended Posts

hmm...ades arinih download speed aku dah kureng dari 17*-2**kbp/s ke 40-60 kbp/s

T_T...streamyx hadkan speed aku sebab aku download game byk sgt kew?

Aku rasa xder lah Streamyx nak buat camtu

Maybe ko just perlu renew IP address...disconnect & reconnect balik

Coz aku download > 10-15GB per day selama tiap2 hari

Tp download speed still mcm biasa

Satu soalan kepada sume

Streamyx memang bole control/throttle speed untuk P2P

Tp download dr RS adalah direct download from server...so is that possible diaorang throttle direct download?

Sebab tu aku terfikir RS yang throttle certain2 IP range (there is complaint about this in other countries as well)

Anyway...coz since today aku still bole dapat speed yang laju menggunakan proxy..so aku x kisah sangat :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virus leh pengaruhi ke?

Cara CS tu suruh aku try kat laptop atau PC lain, macam PC aku ni ada masalah lak.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Virus leh pengaruhi ke?

Cara CS tu suruh aku try kat laptop atau PC lain, macam PC aku ni ada masalah lak.

Ada possibility jugak

Coz ada certain2 virus yang bukak bermcm2 process yang menggunakan bandwith Streamyx

So resultnya...download akan jadi slow

Share this post


Link to post
Share on other sites

as'kum...

nk tanye sket la...

smlm aku ade try donload freegate...

cm ner ek nk gne klu kite mndonload pkai fdm???

on freegate cm biase jer kew... :unsure:

Share this post


Link to post
Share on other sites
salam sejahtera..
aku mau tanya...
aku dah install dah vpn steganos internet anonymious...
masalahnye aku nak connect xleh...
nape erk??
sape leh tolong??
huhuhu
dah valid cuma nak connect takleh

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE(vastrode @ Oct 29 2008, 08:49 AM) <{POST_SNAPBACK}>
x brjaye la bro...
bile ak setting proxy kat FDM 2, ak trus x leh donload.....
pening2... wacko.gif


aku pengguna RS premium
ip aku mesti 60.52.* most of the time
pastu speed aku bulan nie teruk sangat..dalam 25kB je
aku guna IDM, pakej 512kbps
mcm mana nak lajukan ia?

Share this post


Link to post
Share on other sites
QUOTE([email protected] @ Oct 22 2008, 05:13 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Streamyx memang bole control/throttle speed untuk P2P
Tp download dr RS adalah direct download from server...so is that possible diaorang throttle direct download?

aku guna celcom 3g. kalau download sambung sambung tanpa henti sambungan ke rs tergantung. nampak macam rs tu down. tapi bila guna proxy boleh pulak. tunggu la sejam dua baru boleh konek ke rs balik.

reboot, tukar open dns, tukar modem tetap sama.

so ini bermakna tm/celcom boleh kontrol rapidshare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...