Jump to content
B@zSh™

Download Rs Premium Acc Slow

Recommended Posts

wahaha.. akhirnye setelah berhari memaki hamun rapidshare yg lembap ni akhirnye ianya kembali laju dgn bantuan freeget.. YEY.. :D

trimas kepade rakan2 yg mencadangkan idea yg bernas ini.. huhu

hope speed ni laju sampai source prob ni settle..

arigato gozaimasu.. "bow"

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku guna FreeGate..speed better la..tapi biasanya guna freegate ni waktu siang..mlm RS ok je

masalah ni dtg dari Stimix..rasanya diaorg trottle dari rapidshare..tu pun waktu siang je...mlm kalo guna ok je

so skang ni kalo waktu siang aku guna freegate

utk kesan lebih baik...open dulu freegate pastu baru buka donwload..setting make sure betul kat download accelerator

aku pun gune Freegate proxy nie..mmg dpt speed asal..

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok..cuma nak tanye skit..sejak 3 hari ini ko download pakai streamyx macam biasa,donwload speed ko laju..ko tak pakai freegate atau steganos vpn..ko pakai streamyx cam biasa..speed ko donload dari rapidshare antara 95-107KB/s..

ada sesiapa pun same ke?? macam semua dah okay je....

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok..cuma nak tanye skit..sejak 3 hari ini ko download pakai streamyx macam biasa,donwload speed ko laju..ko tak pakai freegate atau steganos vpn..ko pakai streamyx cam biasa..speed ko donload dari rapidshare antara 95-107KB/s..

ada sesiapa pun same ke?? macam semua dah okay je....

:rolleyes: Huh ? 95 - 107 KB/S tu ? Yg aku punyea pulak guna I.D.M je. 1 file 100mb Transfer rate 10KB Second ?

Yang aku lagi teruk la. Aku dah download VPN ni,setiap kali aku connect takleh masuk pun :)) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

rolleyes.gif Huh ? 95 - 107 KB/S tu ? Yg aku punyea pulak guna I.D.M je. 1 file 100mb Transfer rate 10KB Second ?

Yang aku lagi teruk la. Aku dah download VPN ni,setiap kali aku connect takleh masuk pun smile.gif) .

Aku ada 2 pertanyaan...

Soklan pertama

Ko download kat RS guna free or premium acc?

Kalo free RS limit sehingga 512kbps maksimum...tp biasanya dapat dalam 15-20kb/s jer

Kalo guna premium acc...akan dapat ikut speed Streamyx (1Mbps = 90-110 kb/s, 2Mbps = 190-210 kb/s)

Soklan kedua

Steganos Intenet Anonym VPN tu ko dah masukkan serial number dengan betul?

Kalo serial number valid...biasanya xder masalah untuk connect ;)

P/S : Maybe speed dah kembali seperti biasa...coz ramai yang direct line pun dah laju. Pendapat aku...masalah yang dulu2 mungkin disebabkan oleh maintenance RS yang throttle certain2 IP range ;)

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

'[email protected]' date='Aug 14 2008, 07:14 PM

Soklan pertama

Ko download kat RS guna free or premium acc?

Kalo free RS limit sehingga 512kbps maksimum...tp biasanya dapat dalam 15-20kb/s jer

Kalo guna premium acc...akan dapat ikut speed Streamyx (1Mbps = 90-110 kb/s, 2Mbps = 190-210 kb/s)

:rolleyes: Hello Bro,aku guna premiun,aku download guna I.D.M. Dalam satu masa aku download satu movies. 1 file 100MB, 10 File 1GB . Jadi setiap file yg yg di transfer dalam lingkungan 10 - 20 KBS je yg aku punyea. Hahah.Mengambil masa dalam 4 jam jugak tu untuk settle satu movies :angry: Aku ingat perkara biasa je je speed download mcm ni,rupenya ada lagi yg lebih speed dari aku. Haha.Aku guna streamyx 1MBPS. :blush: Apa sebab ? Maklumla tak pernah download dari Rapidshare :wacko: Ko tgk sendiri,,,,,,,

rapidshare1.jpg

Soklan kedua

Steganos Intenet Anonym VPN tu ko dah masukkan serial number dengan betul?

Kalo serial number valid...biasanya xder masalah untuk connect

Bro VPN ni aku ada dua key,satu pun tak leh guna. hari2 duk try 2 key ni. Still invalid la bro. Apa masalahnya, nak cari kat mana key ori ni ? Kalau bro ada,kasila. Haha :unsure:

Edited by PukulanMaut

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...kalo ada masalah key invalid

Aku suggest bro guna Freegate je cukup

Aku guna xder masalah

Download laju macam biasa ;)

Bro baca tuto yang aku kasi kat atas macamana nak guna Freegate

P/S : Bro nyer line brp MBps? kalo 1Mbps aku rasa dah cukup bagus tu 80kb+/s...bro dah try wat speedtest?

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

'[email protected]' date='Aug 14 2008, 07:14 PM

:rolleyes: Hello Bro,aku guna premiun,aku download guna I.D.M. Dalam satu masa aku download satu movies. 1 file 100MB, 10 File 1GB . Jadi setiap file yg yg di transfer dalam lingkungan 10 - 20 KBS je yg aku punyea. Hahah.Mengambil masa dalam 4 jam jugak tu untuk settle satu movies :angry: Aku ingat perkara biasa je je speed download mcm ni,rupenya ada lagi yg lebih speed dari aku. Haha.Aku guna streamyx 1MBPS. :blush: Apa sebab ? Maklumla tak pernah download dari Rapidshare :wacko: Ko tgk sendiri,,,,,,,

rapidshare1.jpg

Bro VPN ni aku ada dua key,satu pun tak leh guna. hari2 duk try 2 key ni. Still invalid la bro. Apa masalahnya, nak cari kat mana key ori ni ? Kalau bro ada,kasila. Haha :unsure:

ok la 2 bro..dah ko download 10 part sekaligus speed ko pun akan pecah 10 gak la..lebih kurang la..1mbps lebih kurng 100-110kbps..dah bahagi 10 dpt 10kbps per part ko download..aku pun same gak cam 2..

btw banyak nye program yang running kat taskbar 2??x berat ke pc ko??

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...kalo ada masalah key invalid

Aku suggest bro guna Freegate je cukup

Aku guna xder masalah

Download laju macam biasa ;)

Bro baca tuto yang aku kasi kat atas macamana nak guna Freegate

P/S : Bro nyer line brp MBps? kalo 1Mbps aku rasa dah cukup bagus tu 80kb+/s...bro dah try wat speedtest?

:rolleyes: Ok bro,nanti aku try test freegate tu. Harap2 boleh menbantu.

btw banyak nye program yang running kat taskbar 2??x berat ke pc ko??

:rolleyes: Aku guna laptop la bro.Apa yg nak susah sgt. Ko try guna ram cleaner + speed UP pc . Lihatlah kesan kepuasanya

sehingga di tahap kemuncak. Hahaha.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku baru je beli Akaun RS yg sebulan ni

Aku punya speed klu down 1 fail mmg akan cecah hampir angka 150 kb/s

tp klu aku down 10 fail dlm masa yg sama aku cuma akan dpt 15-30 kb/s camtu la

normal ke tu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku baru je beli Akaun RS yg sebulan ni

Aku punya speed klu down 1 fail mmg akan cecah hampir angka 150 kb/s

tp klu aku down 10 fail dlm masa yg sama aku cuma akan dpt 15-30 kb/s camtu la

normal ke tu?

Normal la tu..

Aku pakai JARING. dapat ler laju gak.. Max 500kb/sec

Tapi speed unlimited.Dulu satu tahun lepas ble cecah 5-8 MB/sec memang seronok ler.. ramai sgt org pakai rs..

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku nk tanya skit..

aku baru beli acc RS utk sebulan,

korang guna software apa ntuk download banyak2 dlm satu masa?

download banyak2 cam ner mksd kau??

kalo nak download banyak2 part dlm 1 masa leh guna IDM..laju. :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...disebabkan x semua orang mampu nak beli paid version VPN (e.g., Steganos Intenet Anonym VPN)

Maka kat sini ada satu cara lagi macamana nak lajukan download

1. Download software Freegate v6.76 kat SINI (freeware)

2. Run kan program tu & minimize kan dia

3. Open IDM (Internet Download Manager)

4. Tekan icon Options & pilih Proxy

5. Follow step dalam pic kat bawah

freegateidmhg0.jpg

Voila...dah siap..

P/S : Please comment sama ada cara ni berjaya @ tak bagi anda ;) Selamat mencuba

Memang berbaloi :D ...haha..sblum ni DL speed aku 20kbps ja..lps guna freegate nii..trus dpt kelajuan yg maksimum untk streamyx 1mb aku..thanks [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites
fuhhh, dahsyat gile babay tu speed. :blink: aku hari ni download mengalahkan siput babay je. lagi teruk dari semalam. 10kb/s pun macam sakit nak dapat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku pun mengalami problem yg sama.. donlod max 30kB/sec premium.. aku punya akaun valid.. yg beli dari akaun aku sendiri.. nak kata RS problem.. tak kot sbb aku donlod kat opis ini hasil dia

rspre.jpg

sedangkan dirumah.. que 3, semua bawah 10kB/sec.. tmnet dah limit??.. pengalaman user lain??

Update: eh bila aku try kat rumah skrg (3/8 11am) dah ok plak.. dpt 100kB/sec++.. ai ai.. penin dah. semlm 2/8 aku donlod punya la menyakitkan hati... so wait n see

weh.. ngko buat camner sampai dapat speed macam tuh.. samapai 800kb per seond...

aku nyer.. kalau time server RS ok x pernah dpat download sampai macam tuh kalau aku download 10 file dlm satu masa.. biasanya dapat 50kb/s untuk setiap file... n kalau download satu file dlm satu masa pun x sampai 200kb/s. sekrang time rapidshare slow langsung dapat 4-7kb/s

Edited by Cixent

Share this post


Link to post
Share on other sites
rupenye lepas aku check bukan strimik yg slow tapi rapidshare yang slow. kenape jadi mcm ni? tm net buat taik ke atau rapidshare sendiri? hangin2. <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

rupenye lepas aku check bukan strimik yg slow tapi rapidshare yang slow. kenape jadi mcm ni? tm net buat taik ke atau rapidshare sendiri? hangin2. <_<

Mungkin pengguna rapidshare dah makin ramai agaknya..tu yg mereka limit...

Share this post


Link to post
Share on other sites

(3) Laman web ini telah dihalang oleh Kementerian Pelajaran Malaysia (KPM) untuk dilayari. Sebarang pertanyaan lanjut, sila hubungi 1300 88 2888 atau emel kepada [email protected], [email protected] atau [email protected] .

Reason:

The Websense category "Proxy Avoidance" is filtered.

adakah dengan menggunakan Freegate ini... :ph34r:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...