Jump to content
B@zSh™

Download Rs Premium Acc Slow

Recommended Posts

aku pun mengalami problem yg sama.. donlod max 30kB/sec premium.. aku punya akaun valid.. yg beli dari akaun aku sendiri.. nak kata RS problem.. tak kot sbb aku donlod kat opis ini hasil dia

rspre.jpg

sedangkan dirumah.. que 3, semua bawah 10kB/sec.. tmnet dah limit??.. pengalaman user lain??

Update: eh bila aku try kat rumah skrg (3/8 11am) dah ok plak.. dpt 100kB/sec++.. ai ai.. penin dah. semlm 2/8 aku donlod punya la menyakitkan hati... so wait n see

Edited by WanR

Share this post


Link to post
Share on other sites

sama la ngan aku. donlod kat office laju (lease line). donlod kat umah guna streamyx lembab nak mampus. average 10kbps jek! rugi acc rs nih! aku dok utara. hangpa area mana?

Share this post


Link to post
Share on other sites

aduhhhh..aku duk kat kajang...ada ada lah problem dengan streamyx nih..aku pakai RS..premium user lagi tu..aku dah pakai rapidshare sejak lime bulan tak pernah ado problem..tetiba je download drop sampai 30kb/s...dulunya dapat 100-105kb/s...aku punya streamyx package 1Mbps lagi!!!

aku e-mail rapidshare..diorang cakap takde masalah pun..tipu ke diorang..??? streamyx pulak cakap diorang tak throttle apa apa,tak buat apa apa..diorang cakap mungking rapidshare ada problem...sapalah aku nak percaya sekarang???rapidshare ke streamyx???

tolong la sapa sapa..aku tengah nak mati nih....macamana nak dapat balik download speed aku yang hebat tu???

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa......tapikan yang pelik,aku dapat speed hebat antara waktu 9.00pagi sampai 11pagi..lepas tu,sampai besok pagi,speed slow gilerrrr...

wooo..korang download dari office dapat speed hebat????macamana korang buat ya????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cuba baca post aku before this

Aku ada mention berkenaan dengan VPN

Disebabkan prob ni x settle2...aku skang guna VPN untuk lajukan download

Aku x sure sama ada RS limitkan bandwith utk IP2 tertentu @ Streamyx yang throttle

Tp prob ni memang affect kita yang guna prem acc sangat2

So for temporary solution...try guna VPN

Share this post


Link to post
Share on other sites

aku guna steganos secure VPN tapi dia tak dapat connect la..aku dah ikut troubleshooting guide tapi dia punya secure vpn adapter masih lagi tunjuk tak connect..macamana la nih???

ko guna vpn apa ha???hotshield tu boleh ke???

Aku pakai Steganos Secure VPN paid version..1 month license..usd 14.95

Aku punya OS..Windows XP Professional SP2

Diorang cakap mungkin firewall aku ada problem..aku punya firewall windows firewall..apa nak buat ha????

Edited by tellmewhy2

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehhh..lain kan...aku punya steganos secure vpn...bro,ko punya Steganos Internet Anonym VPN?? alamak..tak same ke dua bende tu?:P tapi serial key memang ko dah masukkan..okay..lepas tu,time ko click 'connect' ..nampak satu kotak ..message 'connecting to the vpn servers'..lepas tu,takde apa apa pun berlaku..maksudnya,ko masih lagi belum connect,belum ada anoynomous ip...

alamak..mungkin ko silap beli...bro,tolong bagi aku link mana ko beli Steganos Internet Anonym VPN...lepas tu,aku punya Microsoft tak original..mungkin pasal tu ke?aku ni memang jahat sikit..pakai tak original:)

tapi aku dah naik gila tak download dari rapidshare sejak hari ni...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...disebabkan x semua orang mampu nak beli paid version VPN (e.g., Steganos Intenet Anonym VPN)

Maka kat sini ada satu cara lagi macamana nak lajukan download

1. Download software Freegate v6.76 kat SINI (freeware)

2. Run kan program tu & minimize kan dia

3. Open IDM (Internet Download Manager)

4. Tekan icon Options & pilih Proxy

5. Follow step dalam pic kat bawah

freegateidmhg0.jpg

Voila...dah siap..

P/S : Please comment sama ada cara ni berjaya @ tak bagi anda ;) Selamat mencuba

Share this post


Link to post
Share on other sites

hmm..thread Download Rs Premium Acc Slow dah jadi thread Kenapalah dengan Steganos Internet Anonym VPN aku nih??hehe

ok..ni latest ..nampaknya betul cakap [email protected] download 'Stenagos Secure VPN'..sepatutnya ku download 'Stenagos Internet Anonym VPN'..ha....bezanya,yang saya download first tu salah!!!!hahahaha

sekarang semua okay..ko dah activate dan okay dah...terima kasih banyak banyak bro...nampaknya,tak rugi lah ko beli..

aku tengah download pakai flashget(sejenis download manager)..wireless..speednya 56KB/s..takpe..mungkin pakai modem/adsl..lain nanti....tadi pakai Hotspot Shield speed 100KB/s tapi HS tu ada problem..tak bole pakai dengan flashget..lepas tu,HS limit 5GB sebulan..tolonglah..aku download satu hari pun dah sampai 1GB..Stenagos bagi kita 25GB..ha...lagi lagi Hotspot Shield tu kejap connect kejap disconnect....cehh

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...disebabkan x semua orang mampu nak beli paid version VPN (e.g., Steganos Intenet Anonym VPN)

Maka kat sini ada satu cara lagi macamana nak lajukan download

1. Download software Freegate v6.76 kat SINI (freeware)

2. Run kan program tu & minimize kan dia

3. Open IDM (Internet Download Manager)

4. Tekan icon Options & pilih Proxy

5. Follow step dalam pic kat bawah

freegateidmhg0.jpg

Voila...dah siap..

P/S : Please comment sama ada cara ni berjaya @ tak bagi anda ;) Selamat mencuba

err.. ak dh cuba.. tp xde beza pon...

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku pun try jugak tadi. macam ada problem je Freegate tu. asyik2 keluar error. setakat 9 ~ 15% je dapat download lepas tu putus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Korang sume patut bersyukur.Dapat jugak download dengan speed 20kbps> .....Aku guna premium rapidshare akaun paling tinggi pon dapat 10kbps...

Share this post


Link to post
Share on other sites
aku tengok memang ade perubahan sikit speed gune Freegate tu tapi problemnya ada keluar mesej di pada Freegate tu 'Freegate has encountered a problem and needs to be closed. sorry for the inconvenience.' salah setting ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku plan nak bagi free RS account kat member PUTERA ni (ada a few days lagi)

At least ada la sape2 yang x pernah merasa guna prem acc bole guna

Tp dengan syarat jangan sape2 ubah password

Kalo bole patuh rule tu baru aku kasi ;)

Untuk sape2 yang guna proxy Freegate tu x jadi jugak

Aku recommend guna VPN ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aku plan nak bagi free RS account kat member PUTERA ni (ada a few days lagi)

At least ada la sape2 yang x pernah merasa guna prem acc bole guna

Tp dengan syarat jangan sape2 ubah password

Kalo bole patuh rule tu baru aku kasi ;)

Untuk sape2 yang guna proxy Freegate tu x jadi jugak

Aku recommend guna VPN ;)

smlm aku donload dari rapidshare..mmg slow..pas 2 aku guna cara ko..mmg jadi..speed jadi ok semula..tapi pas 2 aku cube la donload part lain lak..tanpa guna proxy freegate 2..tgk2 speed die dah ok..

erm..aku ade donload Steganos Internet Anonym VPN..pas 2 install masuk serial..pas 2 connect..yang nie ke ko ckp pakai VPN nie???aku x tau ape2 pasal VPN nie..

Share this post


Link to post
Share on other sites

smlm aku donload dari rapidshare..mmg slow..pas 2 aku guna cara ko..mmg jadi..speed jadi ok semula..tapi pas 2 aku cube la donload part lain lak..tanpa guna proxy freegate 2..tgk2 speed die dah ok..

erm..aku ade donload Steganos Internet Anonym VPN..pas 2 install masuk serial..pas 2 connect..yang nie ke ko ckp pakai VPN nie???aku x tau ape2 pasal VPN nie..

Ok...masalah download slow skang memang aku x tau sebab apa (kedua2 pihak pun menafikan diaorang throttle i.e., Streamyx & Rapidshare)

Cara yang aku kasi ni adalah alternative method yang aku tau macamana nak lajukan balik RS

Sekiranya korang rasa download korang slow...korang bole try guna proxy Freegate

Tp aku x jamin yang cara ni berjaya untuk semua orang (tp since aku guna setakat hari ni xder dah problem download slow)

Kalau guna Freegate pun x jadi...sebab tu aku recommend guna VPN (Virtual Private Network)

Steganos Internet Anonym VPN adalah salah satu drpd VPN yang ada...tp kalo nak guna kena beli acc tu (unless korang dapat melalui jack sparrow)

Steganos akan generate IP address utk anonymize korang nyer IP & x silap aku IP yang diberikan itu based kat German

Since RS ni dr German company...maybe sebab tu la bila guna VPN ni download jadi laju

Ni hanya postulation aku...

So sekiranya korang rasa download korang dah cukup laju tanpa gunakan method yang aku bgtau tu bagus la ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok...masalah download slow skang memang aku x tau sebab apa (kedua2 pihak pun menafikan diaorang throttle i.e., Streamyx & Rapidshare)

Cara yang aku kasi ni adalah alternative method yang aku tau macamana nak lajukan balik RS

Sekiranya korang rasa download korang slow...korang bole try guna proxy Freegate

Tp aku x jamin yang cara ni berjaya untuk semua orang (tp since aku guna setakat hari ni xder dah problem download slow)

Kalau guna Freegate pun x jadi...sebab tu aku recommend guna VPN (Virtual Private Network)

Steganos Internet Anonym VPN adalah salah satu drpd VPN yang ada...tp kalo nak guna kena beli acc tu (unless korang dapat melalui jack sparrow)

Steganos akan generate IP address utk anonymize korang nyer IP & x silap aku IP yang diberikan itu based kat German

Since RS ni dr German company...maybe sebab tu la bila guna VPN ni download jadi laju

Ni hanya postulation aku...

So sekiranya korang rasa download korang dah cukup laju tanpa gunakan method yang aku bgtau tu bagus la ;)

hehehe..pttla aku check IP aku srkng IP berlin German..kalo jack sprarrow nyer x yah kene buat account ke??cam ne korg gune VPN dpt speed nak cecah 200kbps..aku gune VPN nie dpt 120 je paling tinggi..

Share this post


Link to post
Share on other sites

hehehe..pttla aku check IP aku srkng IP berlin German..kalo jack sprarrow nyer x yah kene buat account ke??cam ne korg gune VPN dpt speed nak cecah 200kbps..aku gune VPN nie dpt 120 je paling tinggi..

Tak perlu buat acc bro

Just key in valid serial number seperti yang diarahkan

Yang dapat 200kb/s tu actually depends pada kelajuan Streamyx ko

Aku nyer package memang 1MBps tp Streamyx upgrade percuma kepada 2MBps

Sebab tu aku dapat speed dekat2 200kb/s

Speed biasa utk 1MBps = 100-110kb/s

Edited by [email protected]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tak perlu buat acc bro

Just key in valid serial number seperti yang diarahkan

Yang dapat 200kb/s tu actually depends pada kelajuan Streamyx ko

Aku nyer package memang 1MBps tp Streamyx upgrade percuma kepada 2MBps

Sebab tu aku dapat speed dekat2 200kb/s

Speed biasa utk 1MBps = 100-110kb/s

ooo..aku ngat korng pkai 1mbs tp dppt speed cam 2..cam ne leh dpt upgrade percuma bro??bulan2 ko bayar baper???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...