Jump to content
B@zSh™

Download Rs Premium Acc Slow

Recommended Posts

kpd cixent, itu aku donlod kat opis la.. line 100mbps.. time mlm2 kalau aku remote, smpai 8MB/sec pun bleh.. aku bandingkan ngan rumah masa tu.. yg nyata ialah tmnet mmg problem, bukan rapidshare.. korang percaya yg mana?? tmnet malaysia ke rapidshare international??.. aku apapun tak percaya ngan tmnet.. skrg ni aku tgk donlod RS speed 70kB/sec lebih je.. dlm masa yg sama aku remote pc opis aku.. donlod HD movie, dpt 2MB+/sec..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Speed kat Uni kan guna very high speed broadband..

So no wonder pokmat siko @ atap_aje dapat speed mcm tu ;)

Upload speed brp bro?

Upload speed antara 185-220kb/s. aku guna cara biasa. bukan remote upload. Slow kan.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ha'ah upload aku pun dpt area mcm tu la.. nk dpt 250kB/sec tu jarang2 sekali la.. guna cara biasa.. takde tools2 yg dia bg. tp takpe.. kat opis aku janji donlod best.. nak kena tambah hard disk ni.. penuh ngan HD movies / TV series saja..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bukan premium saja...free pun slow gak <_<

Sebelum ni ok jer...150kbps.

Skang...<10kbps <_<

betoi...betoi...james pun sama juga. dari jumaat ke khamis minggu lepas sampai le hari nih.

kot iye pun nak limit, jangan le sampai nak "bernyawa" dl pun tak leh. ini sudah melampau! buat james naik hangin.

Share this post


Link to post
Share on other sites

So cara yang terbaik skang ni guna proxy...

Aku sentiasa on kan proxy kalo nak download dr RS

Kalo dah rasa mcm slow sikit aku terus tukar server...alhamdulillah so far so good

@ pokmat_siko.... upload mcm tu dah kira laju tu bro :P

Aku wat remote upload jer...tp nak wat remote kena ada acc MU

Ni hanya penting untuk uploaders file2 kat RS ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

So cara yang terbaik skang ni guna proxy...

Aku sentiasa on kan proxy kalo nak download dr RS

Kalo dah rasa mcm slow sikit aku terus tukar server...alhamdulillah so far so good

@ pokmat_siko.... upload mcm tu dah kira laju tu bro :P

Aku wat remote upload jer...tp nak wat remote kena ada acc MU

Ni hanya penting untuk uploaders file2 kat RS ;)

Err...proxy tu camana?

Citer sket?

Kena kuar duit ke?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So cara yang terbaik skang ni guna proxy...

Aku sentiasa on kan proxy kalo nak download dr RS

Kalo dah rasa mcm slow sikit aku terus tukar server...alhamdulillah so far so good

@ pokmat_siko.... upload mcm tu dah kira laju tu bro :P

Aku wat remote upload jer...tp nak wat remote kena ada acc MU

Ni hanya penting untuk uploaders file2 kat RS ;)

alhamdulillah, dl rate saya dah kembali normal baru sebentar tadi. >100kbps

tapi bro saya nak tanya juga pasai proxy nih. kalau saya guna freeget perlu ke saya gunakan sekali dengan download manager cthnya IDM?

tq

Share this post


Link to post
Share on other sites

Err...proxy tu camana?

Citer sket?

Kena kuar duit ke?

Tak perlukan duit

Saya ada wat tutorial kalo bro tengok balik post yang lepas

Untuk tutorial proxy bole baca kat SINI

Alternative kepada Freegate adalah Ultrasurf (DOWNLOAD HERE)

alhamdulillah, dl rate saya dah kembali normal baru sebentar tadi. >100kbps

tapi bro saya nak tanya juga pasai proxy nih. kalau saya guna freeget perlu ke saya gunakan sekali dengan download manager cthnya IDM?

tq

Yep...dinasihatkan guna sekali ngan IDM

Tutorial bole follow link kat atas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Memula IDM ni tukar link tu kepada .htm.

Pastu run .htm tu dari IDM ek?

Rasanya takde perubahan...masih 10Kbps.

Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

korang ok lagi boleh guna RS..aku x leh guna langsung..load lembab giler.. :angry:

masalah ape nie sebenarnya..mane orang TM net???jelaskan :angry::angry:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pelik tul.

Torrent ok lak...kalau seeder ramai.

Tapi rapid ngan megaupload teruk ya amat sejak minggu lepas.

Nak kata rapid & mega tengah maintenance...korang kat sini dapat connection laju lak :wacko:

Oh Malaysiaku...hampasnya...

Share this post


Link to post
Share on other sites

org keje tmnet mana ada bergaul dgn org.. kalau tak, tension je kena kutuk.. ada gak aku dengar..kenapa help support tmnet sentiasa bodoh.. sbb yg keje mesti tak smpai 6 bln pastu tension berenti sbb tak tahan kena kutuk.. passtu kena la amik org baru.. bila nak pandai.. aku tak kira la kot2 ada yg keje tmnet kat sini.. pada aku, mereka kebykkan mementingkan diri sendiri.. sorry, setakat ni itu yg aku tau. nak jelaskan? letih la..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tu pasal aku tak pernah amik keje customer service (CS).

Walaupun gaji tinggi.

Paling teruk CS Celcom.

Diorang bercakap pun cam nak cari gaduh <_<

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just nak share pengalaman berkenaan ngan download menggunakan premium RS

Memang kadang2 aku perasan untuk certain2 IP address especially yang bermula dari 128.x.x.x bila nak download dr RS akan jadi slow

Aku x pasti sama ada RS pun bertindak throttle certain2 IP

Coz bila aku menggunakan IP address 65.x.x.x ... download kembali normal

Cuma ada certain2 masa IP address 65.x.x.x pun akan jadi slow

Masalah2 ni sume....aku dah test menggunakan proxy...dan alhamdulillah setakat hari ni..memang download speed aku kembali seperti asa

Untuk line 2Mbps, aku dapat minimum 180kb/s....ranging from 180-220kb/s

Jadi aku x pasti kenapa ada certain orang yang still slow bila gunakan proxy

So aku nak juga tau...sape2 yang download speed slow ni dah buat exactly mcm dalam tuto @ tak?

Dan satu lagi...berapakah package Streamyx yang digunakan?

Kalo package 512kbps...jangan la nak demand untuk dapat speed > 70 kb/s coz benda tu memang mustahil

Kecuali la korang bernasib baik dapat techician Streamyx yang lalok...pi letak korang nyer line kat port 1mbps or more :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

alhamdulillah..mlm td donlod free dlm 70kb-130kb..kalo prem, 90kb -160kb..lega...

skrg ni tgh donlod prem,lingkungan camtu gak la..tp xcecah 130kb..atleast ats 70kb aku da hepi dah...syukur..

Share this post


Link to post
Share on other sites
lepas aku gune freegate ni baru lah ok dapat speed macam biasa download RS. kalau tak gune fuhhh mmg dahsyat speed yang dapat. :lol: entahlah lame mane lagi TM net ni nak pulih macam biase. Untunglah dieorang kalu buat kerje macam ni selalu. bil sampai macam biase gak. tak pulak lembab.

Share this post


Link to post
Share on other sites

lepas aku gune freegate ni baru lah ok dapat speed macam biasa download RS. kalau tak gune fuhhh mmg dahsyat speed yang dapat. :lol: entahlah lame mane lagi TM net ni nak pulih macam biase. Untunglah dieorang kalu buat kerje macam ni selalu. bil sampai macam biase gak. tak pulak lembab.

Ajar la sket cara guna freegate tuh.

Aku tak reti sangat.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajar la sket cara guna freegate tuh.

Aku tak reti sangat.

cuba ko belek2 belakang sikit kat thread nie..ade tutorial die..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ajar la sket cara guna freegate tuh.

Aku tak reti sangat.

ko tengok toterial yang dah di buat oleh [email protected] dulu ni.

Ok...disebabkan x semua orang mampu nak beli paid version VPN (e.g., Steganos Intenet Anonym VPN)

Maka kat sini ada satu cara lagi macamana nak lajukan download

1. Download software Freegate v6.76 kat SINI (freeware)

2. Run kan program tu & minimize kan dia

3. Open IDM (Internet Download Manager)

4. Tekan icon Options & pilih Proxy

5. Follow step dalam pic kat bawah

freegateidmhg0.jpg

Voila...dah siap..

P/S : Please comment sama ada cara ni berjaya @ tak bagi anda ;) Selamat mencuba

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dah buat dah yang tu.

Cuma link rapidshare tu nak letak kat mana?

Dalam IDM?

Cam link ni ;

http://rapidshare.com/files/109765246/_200...rean_.part1.rar

Letak dalam IDM...pastu dia jadikan .htm.

Double klik .htm tu ke?

Aku baru call streamyx tadi.

CS tu cam nak lepaskan diri jer.

Tapi dia sendiri ngaku Streamyx control speed untuk P2P.

Bila aku kata download mana2 web site pun sama gak slow...dia tak tahu nak jawab.

Aku kata lagi torrent laju bila seeder ramai...dia pun tak tahu nak jawab.

Pastu dia suruh aku test router aku kat laptop atau pc lain... <_<

Dah ping elok jer kat speedtest.net.

Pasal speedtest.net lak...dia ingat aku test speed kat server lain...padahal guna K.L punya.

<_<

Edited by yusri

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dah buat dah yang tu.

Cuma link rapidshare tu nak letak kat mana?

Dalam IDM?

Cam link ni ;

http://rapidshare.com/files/109765246/_200...rean_.part1.rar

Letak dalam IDM...pastu dia jadikan .htm.

Double klik .htm tu ke?

Aku baru call streamyx tadi.

CS tu cam nak lepaskan diri jer.

Tapi dia sendiri ngaku Streamyx control speed untuk P2P.

Bila aku kata download mana2 web site pun sama gak slow...dia tak tahu nak jawab.

Aku kata lagi torrent laju bila seeder ramai...dia pun tak tahu nak jawab.

tak

<_<

ko cume select keseluruhan link tu, klik kanan dan klik 'download with IDM'. tu je.

Share this post


Link to post
Share on other sites

CS pakai script la nak jawab soalan dari caller :( Buang masa je tanya lebih2 kat CS tu . Tu kalau tanya soalan lain sikit dorang kelam kabut . Dengki aku bace post WanR duk remote ke opis dia :P

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...