Jump to content
syazone

Overclocking Dan Tweaking

Recommended Posts

woit lanun ari tu kata nak angkat sp97 jadi tak?

dah! syok giler maaa...

tp yg xsyok nye, aku masih pakai 'ubat gigi' cap pisang, dan rumah aku trsangat la paneh eh... so, down xsedap sgt la. dn masih pakai 80mm tornado. full load 40C

hehehe...

...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tumpang tanya skitz kat BIOS Abit NF7 ada option AGP Spread Spectrum...Baik enable atau disable?

Share this post


Link to post
Share on other sites

oOo..bro spootid dah pakai barton ye..tu sumbat kot mobo pe ye?

heh!mana lagi geng lame..overfloe pun dah tak nampak btg idung sekarang ni..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tumpang tanya skitz kat BIOS Abit NF7 ada option AGP Spread Spectrum...Baik enable atau disable?

takder saper nak bg pandangan ker drpd nf7 users?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tumpang tanya skitz kat BIOS Abit NF7 ada option AGP Spread Spectrum...Baik enable atau disable?

emmm.... aku pun tak tau sangat, tapi aku disable je... sebab aku tengok kat guide nak naikkan fsb kena disable fsb spectrum...so yg agp pun aku main disable je la....

tak tau la ape fungsi dia...harap org lain dapat membantu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hehhehe..

Memang aku disable menda tuh..

Untuk FSB Spread Spectrum klo OC atau tak OC pun memang digalakkan disable...

Tapi AGP Spread Spectrum tu pulak camner ek?Sebenarnya apa effect klo enable atau disable?

OtaiĀ² AbiT sila jawab... wink.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nak tanya pasal FSB : DRAM...

Apa beza 3:3, 4:4, 5:5 dan 6:6??

Mana lagi improve performance?

Share this post


Link to post
Share on other sites

aha..sama ja..

tapi ade orang cakap utk abit nf7s pakai kat 6:6 elok lagi..kalau oc bleh dpt tinggi sikit..

ni aku pun tak tau ..tapi ade sorang mamat dari lowyat.net bagi tau aku mase dia beli 1700+ akunye dulu..

pasal bios setting korang bleh rujuk 'adrian rojak pot' nyer bios guide yg mmg popular tu :

sekarang dah versi 8.0 smile.gif

http://www.rojakpot.com/bog.aspx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ermz..

Bukan ker lagi rendah lagi baik?

Cam 3:3 better than 6:6...Saper yg pro bab nih boleh jelaskan...

Wokeh cunz!!~

Share this post


Link to post
Share on other sites

sarge, ko guna 6:6 ker?

Aku guna 3:3...Yang lain tak pernah test...

Tadi aku terjumpa Kingston DDR400 VR chipset Hynix BT-D43, adakah ok?

Hehehehe.... biggrin.gif

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...