Jump to content

KAVA

Members
  • Content Count

    162
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

1 Normal

About KAVA

  • Rank
    Ahli

Previous Fields

  • Nama lain
    KAVA
  1. Memang ler... Cuba baca tajuk tu betul2... Selar Bomoh Isu Pesawat Mas, Atheist Kata Islam Hipokrit Sebab dia Atheist...
  2. Program sentuh anjing takde keje... kalau basah kena samak... Baik sentuh 'angry bird' sendiri, tak haram...
  3. Data recovery software yang bagus setakat ini ialah Photorec / Testdisk
  4. Telefon OnePlus, yang camera canggih tu. Ade mode tembus pandang. Tapi jangan update, sebab dengar khabar dev akan disable kan fungsi tersebut selepas update.
  5. Celcom Unlimited RM35 sebulan. Prepaid. Unlimited Internet, unlimited call. :)
  6. Nak sembang dengan komputer? Adoii ni mesti bosan sangat dalam bilik, atau tak ada kawan nak berbual. Tapi nak sembang apa dengan komputer? Bukankah sekarang kita sedang bersembang, melalui komputer? Ini mesti saudara terpengaruh dengan filem 'HER' tu kan? Sedih cerita tu, tapi suara perempuan di dalam komputer tu sangat sedap. OK Lah, itu saje. Oh ye, nama dia Sammantha , suara Scarllet Johnanson
  7. KAVA

    Solat Sunat Tasbih

    Assalamualaikum muslimin dan muslimat yang disayangi Allah. Saya nak berkongsi cerita tentang kehebatan solat sunat tasbih. Solat sunat tasbih ni lama sikit, tapi ada terdapat banyak kelebihan didalamnya. Ada seorang hamba Allah ni merasakan kpd dirinya sendiri apabila sedang melakukan solat tersebut ialah : 1. aliran pernafasan di ruang rongga hidung menjadi lancar semasa dalam solat. 2. terasa udara yang masuk ke rongga pernafasan iaitu hidung dan dada menjadi lancar. 3. udara yang masuk itu sangat sejuk, macam menghirup udara segar ditanah tinggi / seperti makan daun pudina; terasa berangin. 4. ruang solat menjadi lebih sejuk, udara dingin masuk seperti udara yang keluar dari Aircond, tak tahu datang dari mana. 5. clear sky dan wind calm. 6. kelebihan lain-lain; Allah saja Maha Mengetahui. Kalau saudara saudari nak tahu, boleh cuba buat, lepas tu rasa. Lepas tu mari kita share apa yang saudara saudari dapat. Sekian.
  8. assalamualaikum warga putera. ada soalan... 1... disk partition (secondary) telah dienkrip guna 3rd party software truecrypt atau veracrypt contoh versi 1.0. adakah proses untuk dekript disk partition akan bermasalah atau gagal jika guna truecrypt atau veracrypt selain versi 1.0, contohnya versi 2.0 atau 3.0? 2... bagaimana untuk identify disk atau partition yg telah di-enkrip? contoh : partition C (filesystem ntfs , tidak enkrip) partition D (filesystem ntfs. truecrypt aes) katakan system telah diceroboh, mereka sudah login ke dalam system C. katakan mereka tersilap format partition D tersebut, setelah apabila mereka mount / masukkan drive letter (kerana biasanya satu mesej box "format disk" akan muncul jika unformated disk dikesan). jadi bagaimana kita nak pastikan partition D tersebut masih enkrip atau telah diformat? 3... sekiranya disk / partition yang telah dienkrip telah diformat, adakah kita boleh kembalikan data yang telah hilang? adakah kita boleh mengembalikan filesystem yang telah dienkrip tadi? tq.
×
×
  • Create New...